19 cadeaus voor een zwangerschap rond 3-4 maanden

9 08 2021 | Mama & Kind

Cadeaus voor zwangerschap 3 tot 4 maanden MindandBeauty.nl

Toen wij op 12 weken bekendmaakten dat we in verwachting waren, stroomden de cadeaus bijna letterlijk vinden. Ik had niet verwacht dat ik zoveel cadeaus zou krijgen voor de bekendmaking van mijn zwangerschap. Van bloemen die werden bezorgd tot complete babypakjes. Allemaal super lief natuurlijk! Ik kan me goed voorstellen dat je graag iets cadeau wilt doen aan een vrouw die zwanger is, zeker als ze net bekend heeft gemaakt dat ze in verwachting is. Maar, wat geef je? Waar is een mommy to be écht blij mee zonder dat je iets koopt wat dertien in een dozijn is? Daarom deel ik in dit artikel originele cadeaus voor een zwangerschap die je kunt geven, speciaal voor rond de 3-4 maanden. Dus eigenlijk net nadat iemand bekend heeft gemaakt dat ze een kleintje verwachten. Meestal is dat zo rond de 12-14 weken.

Cadeau voor iemand die zwanger is

Als je gaat Googelen op originele cadeaus voor een zwangerschap, dan kom je veel standaard dingen tegen. Althans, dat viel mij op. Denk maar eens aan babykleertjes, een verwenpakket met bodyproducten of knuffeltjes voor de baby. Enorm schattig natuurlijk allemaal, maar als je net wat origineler wilt zijn dan zoek je toch iets anders. Deze blog met allerlei cadeaus voor de zwangerschap gaat je daarbij helpen. Ik deel enkel cadeaus waarvan ik als zwangere zeker weet dat ik er onwijs blij mee zou zijn. Hieronder vind je een mix van zowel leerzame, praktische én symbolische cadeaus voor de zwangerschap. Enneh, er is trouwens ook niets mis met de wat meer standaardcadeautjes. Het gebaar is wat telt!

Invulboekje voor tijdens de zwangerschap

Zwanger zijn is heel bijzonder. Sommige vrouwen maken het zelfs maar één keer in hun hele leven mee. Des te meer reden om alle speciale momenten te bewaren en tastbaar te maken door ze op te schrijven in een zwangerschapsdagboek (ook wel zwangerschapsinvulboekje genoemd). En het leuke is: er zijn onwijs veel verschillende invulboekjes, in allerlei kleuren en maten! Zeker weten dus dat er een invulboekje te vinden is voor de zwangere dame in kwestie. Als ik je een paar tips mag geven, bekijk de volgende invulboekjes eens!

Het Mijn 9 maanden dagboek (verkrijgbaar in linnen beige, bruin, roze/rood en blauw) is echt prachtig. Deze heb ikzelf in de kleur beige, omdat dit een neutrale, zachte kleur is. En extra fijn, want met 3 – 4 maanden is het geslacht ook nog niet bekend. Het dagboekje bevat alle weken van de zwangerschap, dus van elke week kunnen ervaringen opgeschreven worden. Maar er is ook ruimte voor foto’s (bijv. echo’s en buikfoto’s), kaartjes en andere items die je wilt bewaren en koesteren.

Oprecht een heel mooi stijlvol en betekenisvol cadeau waar mommy to be nog jaren van kan (na)genieten. Zelf heb ik het volledig ingevuld en bewaar ik het voor Lindey. Ooit krijgt ze dit bijzondere dagboekje van mij als cadeau.

In dezelfde lijn heb je ook andere invulboeken van linnen. Als je met meerdere mensen een cadeau koopt, kan het een leuke tip zijn om allemaal één boek uit dezelfde lijn te kopen. Zo heeft de toekomstige mam een complete serie invulboeken die perfect bij elkaar passen. Op de website van Invulboekjes.nl vind je een Voordeelset invulboeken voor de zwangerschap (in de neutrale kleur beige) die bij elkaar net wat voordeliger geprijsd zijn.

Als je weet dat de zwangere meer van wat rustigere kaft houdt, dan heb ik hier nog een paar mooie alternatieven voor je neergezet.

O’Baby by Pauline – 9 maanden dagboek. Dit is een wat speelser invulboekje met een meer kinderlijke vormgeving én heel veel handige weetjes en tips. De speelsere vormgeving zie je vooral terug in de vele (mooie) illustraties en de fellere kleuren. Dat maakt het invulboekje erg vrolijk!

Bovendien staat er veel informatie in over de zwangerschap. Denk hierbij aan informatie over borst- of flesvoeding, maar ook tips als je bijvoorbeeld een tweede kindje verwacht. In dit invulboekje is uiteraard ruimte voor ervaringen van elke week, maar het boekje biedt iets minder ruimte voor foto’s. Het strikje om het boekje af te sluiten is een leuk detail!

Zit hier nu geen exemplaar tussen die je aanspreekt? Kijk dan even in de zwangerschapscategorie bij Invulboekjes.nl, het assortiment is enorm.

Boeken of tijdschriften over zwangerschap, ouderschap en baby’s als cadeau

We blijven nog even bij de boeken, want ik wil je ook nog heel graag tippen over een paar boeken die ikzelf waardevol of heel grappig vind als cadeau voor de zwangerschap. Geloof me, elke zwangere dame is een spons als het gaat over informatie over de zwangerschap, het toekomstige ouderschap en zelfs baby’s en kinderen. We willen gewoon ALLES weten! Zeker weten dus dat je met de volgende boeken punten scoort en een mommy to be heel blij maakt. En weet je, boeken zijn ook heel fijn omdat je die er nog eens bij kunt pakken om iets op te zoeken of opnieuw te lezen. Met een zwangerschapsbrein is dat geen overbodige luxe, trust me.

Mom you got this door Rachel van Sas

Misschien ken je Rachel wel als de Huismuts, maar deze dame en moeder van twee mooie meiden heeft ook een boek geschreven. In ‘Mom you got this‘ vind je onderwerpen waarnaar zij persoonlijk wel eens heeft gegoogeld en dat merk je, want alles wat je leest is persoonlijk en onderbouwd met haar ervaringen. En het is ook heerlijk gevarieerd! Van musthaves voor een newborn tot inspiratie voor de babykamer. Kortom, het real works die elke aanstaande mama kan gebruiken. Oh, en had ik al gezegd dat de afbeeldingen in dit boek ook een lust voor het oog zijn? Ik kan met recht zeggen dat dit een heel fijn boek is wat heerlijk wegleest en waarvan je weet dat hij niet ergens op een plank komt te liggen om te verstoffen.

Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt

Een ander ge-wel-dig boek waarbij ik bijna in mijn broek heb gepiest van het lachen is het boek van schrijver Kluun. Eigenlijk is dit meer een cadeau voor de partner van de zwangere. De introductie luidt letterlijk ‘Alles wat u nooit over zwangerschap en baby’s wilde weten’.

Het is geschreven vanuit een mannelijk oogpunt (Kluun als aanstaande vader) en het windt er geen doekjes om. Van hoe de partner het beste met hormonen kan omgaan tot wat je te wachten staat bij de bevalling, het wordt er allemaal in omschreven. Maar, wel op een ludieke manier. Dit boek moet je dan ook niet te serieus nemen en als je het leest, neem het gewoon met een korrel zout. Het is voornamelijk gewoon heel grappig om eens een ander perspectief te krijgen op zwanger zijn en bevallen. ‘Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt!‘ is een erg leuk cadeautje voor de aanstaande vader!

Oei, ik groei. Hét zwangerschapshandboek

Het Oei, ik groei-concept dat heb je misschien al wel eens voorbij horen komen. Al meer dan 25 jaar lang verkoopt deze reeks als een malle. Het boek dat ik je graag wil tippen om cadeau te doen voor een zwangerschap is het Oei, ik groei. Hét zwangerschapshandboek. Het lijkt bijna op een bijbel zo dik is dit exemplaar, maar het staat dan ook boordevol tips en trucs die elke moeder wil weten.

Ikzelf heb dit boek ook en met enige regelmaat zoek ik hier onderwerpen in op. Van informatie over zwangerschapskwaaltjes, voeding, een wekelijke update over de ontwikkeling van de baby tot bevallingshoudingen en -technieken. Ik wil best beweren dat dit boek een musthave is, want het heeft al meer dan eens tot waardevolle inzichten voor mij geleid. Wederom zo’n boek dat een mommy to be er meerdere keren bij gaat pakken, dus zeker een mooi en duurzaam cadeau!

Tijdschrift Ouders van Nu

Wil je geen boek cadeau doen omdat de dame in kwestie niet van boeken houdt, dan kun je je altijd nog wenden tot tijdschriften. Een prachtig voorbeeld van een zeer geschikt en bovenal leuk tijdschrift is het tijdschrift Ouders van Nu. Je kunt een los exemplaar kopen in de winkel, maar ook een abonnement afsluiten op het tijdschrift Ouders van Nu. De aanstaande ouder(s) krijgt dan het tijdschrift als cadeau thuisgestuurd voor 12, 24 of 36 maanden. Gegarandeerd lang leesplezier!

Tijdschrift Fabulous Mama

Een ander heel leuk tijdschrift – speciaal voor de mama’s – is het tijdschrift Fabulous Mama. In het tijdschrift vind je een heerlijke mengelmoes van onderwerpen, maar je kunt er zeker van zijn dat mode, lifestyle en beauty er zeker in terugkomen. Aangevuld met lekkere receptjes en leuke columns van bekende mama’s. Je kunt een abonnement op Fabulous Mama cadeau doen wat automatisch stopt.

Zwangerschapskussen om lekker te kunnen slapen

Een heel praktisch cadeau waar je een zwangere vrouw wel degelijk heel blij mee kunt maken, is een zwangerschapskussen. Toen ikzelf 9 weken zwanger was, heb ik een zwangerschapskussen aangeschaft. Wat was ik daar blij mee zeg! Ik heb mijn ervaring dan ook opgeschreven in de blog ‘Slapen met een zwangerschapskussen | Mijn ervaring‘ waarin je naast wat de voordelen van een zwangerschapskussen zijn ook kunt lezen over welke soorten er zijn.

Zwangerschapskaars

Heb je wel eens gedacht aan een speciale zwangerschapskaars? Het is een klein maar heel symbolisch cadeau wat je met veel warmte en liefde aan een zwangere dame kunt geven. Een kaars van het zwangere vrouwenlichaam is een ode aan de vrouw en haar kunnen. Ik heb deze bijzondere kaarsen aan de webshop toegevoegd omdat ik van mening ben dan het vrouwenlichaam gevierd en gezien mag worden. Ik maak de kaarsen volledig met de hand, dus in elke kaars gaat ontzettend veel liefde zitten.

Weet je waar ik ook rekening mee heb gehouden? De geur! Zwangere dames zijn extreem gevoelig voor geurtjes. Zo kon ik bijvoorbeeld niet tegen de geur van koffie of als er gekookt werd. Deze crèmekleurige kaarsen (eventueel met gouden folie) zijn niet geparfumeerd. En nog een mooi voordeel van deze mooie kaarsen is dat ze gemaakt zijn van ecologische sojawax, dat maakt de kaars compleet vegan. Je kunt de kaars gemakkelijk bestellen in mijn webshop, en als je wilt ook gelijk mooi laten inpakken.

Wil je meer weten over soja kaarsen, lees dan mijn blog ‘Soja kaarsen | Alles wat je erover wilt weten‘. In die blog leg ik onder andere uit hoe sojawas wordt gemaakt en hoe ik de kaarsen giet.

Mini geluksbaby voor extra geluk

Cadeaus voor de zwangerschap hoeven niet altijd duur en groot te zijn. Het is het gebaar dat telt! Daarom wil ik je deze cadeautip zeker niet onthouden. Een ‘geluksbaby‘ wordt ook wel eens gegeven om aan te kondigen dat iemand zwanger is, maar je kunt het ook cadeau doen aan het de toekomstige ouder(s). Schrijf hierbij dan een lief kaartje met de boodschap dat je deze mini geluksbaby cadeau doet zodat hij gedurende de zwangerschap geluk kan brengen. De zwangere kan de geluksbaby aan haar sleutelbos bevestigen of bij zich dragen. En elke keer als ze ernaar kijkt, wordt ze weer even herinnerd aan het moment dat jij dit kleine poppetje met de allerbeste wensen gaf.

Mooie affirmatiekaarten

Een ander mooi cadeau voor de zwangerschap is een set met affirmatiekaarten. Een kaartendeck bestaat uit een verzameling kaarten met daarop een inspirerende tekst en vaak een bijpassende illustratie. Als zwangere kun je deze kaarten heel goed gebruiken als je en vraag hebt of als je ergens anders mee worstelt (bijv. een angst voor de bevalling). Uit het kaartendeck trek je een kaartje en de boodschap daarop helpt je met jouw vraagstuk op dat moment.

Koekjes als zwangerschaps cadeau

Misschien is de zwangere wel een enorme zoetekauw en is ze doel op koekjes. Nou, deze prachtige koekjes die worden gemaakt door Kim van Droomkoekjes Boutique zijn niet alleen prachtig om te zien, ze zijn ook nog eens heel erg smakelijk. Al is het bijna zonde om ze op te eten, haha! In de webshop vind je naast onderstaande koekjes ook nog hele leuke babykoekjes en zelfs koekjes in allerlei thema’s. Maak het geheel af met een vrolijke koekjestrommel en klets lekker bij samen!

Koekjes zwanger

Klikkie abonnement voor foto’s

Eén ding wat ik zeker ook zelf ervaar, is dat je tijdens een zwangerschap (en daarna natuurlijk ook) onwijs veel foto’s maakt. Van buikfoto’s tot foto’s van gekregen cadeaus en zelfs de transformatie van de babykamer. Je wil als zwangere alles vastleggen. Hoe doen we dat tegenwoordig? Met onze smartphone! Al die prachtige, leuke foto’s staan op dat ene apparaatje opgeslagen en uiteindelijk worden al die foto’s een grote verzameling. Een duurzaam cadeau is daarom Klikkie!

Met deze app kan de zwangere elke maand 10 foto’s selecteren, uploaden en laten afdrukken. De foto’s worden gratis thuisbezorgd in verschillende formaten. Je kunt Klikkie cadeau doen voor 3, 6 of zelfs 12 maanden. Je ontvangt dan een mooie giftcard thuis de je kunt geven. En de prijs valt reuze mee hoor. Voor 3 maanden Klikkie betaal je bijvoorbeeld €23,85. En, als je mijn persoonlijke code MGM-9R4G-Y9NP-6UNV gebruikt, krijg je zelfs een maandje extra gratis!

Een zoutlamp biedt rust in huis

Wist je dat een zoutlamp(je) veel voordelen heeft? Het himalaya zout waaruit de lamp is opgebouwd trekt water aan en heeft daardoor een heilzame werking. In een babykamer of op het nachtkastje van moeders bijvoorbeeld geeft een zoutlampje niet alleen heel mooi en zacht licht, maar zuivert het ook de lucht. Geen zoutlamp(je) is hetzelfde, omdat het een natuurproduct is. Het zachte licht is met name ‘s nachts heel fijn als het kleintje wakker wordt, maar je deze niet wilt blootstellen aan een enorme hoeveelheid licht. Het verstoort hierdoor het natuurlijke bioritme niet. En weet je dat het zachte licht ook helpt bij de bevalling? Door het gedimde licht maakt een bevallende vrouw gemakkelijker oxytocine aan wat pijnstillend werkt. Multi-functioneel dus! Zoutlampen zijn er in allerlei formaten, maar koop bij voorkeur niet een te grote variant anders neemt het teveel ruimte in beslag.

Zwangerschapsmassage

Het eerste trimester van een zwangerschap kan behoorlijk heftig zijn. Ik spreek uit ervaring als ik op standje overleven stond (ik hield zelfs geen water meer binnen). Zodra het tweede trimester aanbreekt komt er meer ruimte om te genieten en om te ontspannen. De eerste 12 weken maak je je als zwangere toch soms wel eens ongerust en vraag je je af of het allemaal wel goed zal gaan. Zodra je door die magische grens heen bent en de hele wereld het mag weten, valt er een last van je schouders. Een heerlijke zwangerschapsmassage is dan precies wat je nodig hebt, en wat vanaf het tweede trimester ook mag. Gun die aanstaande lieve mama een momentje voor haarzelf en boek bij een gespecialiseerde massagepraktijk een heerlijke zwangerschapsmassage voor haar. Ze zal zich als herboren voelen, believe me.

The Mommy Bag

Op dit moment is de Mommy Bags zijn helemaal hip and happening. Eigenlijk is het een grote luiertas waar de mommy to be alle items in mee kan zeulen. Je hebt ze in allerlei kleuren! En het grote voordeel is dat je de tas niet alleen over je schouder kunt dragen, maar ze passen ook op vrijwel elke kinderwagen. De Mommy Bag is gemaakt van een heerlijk zacht stofje en vele moeders zweren erbij. Als je nu denkt ‘ik vind alleen een tas niet leuk genoeg’, dan kun je de tas ook nog vullen met wat andere leuke en handige cadeautjes. Zo creëer je een dubbele verrassing. Daarvoor zou je ook even de blog ‘Kraammand samenstellen: wat doe je in een kraammand? Mijn cadeautips!‘ kunnen lezen voor extra cadeau-inspiratie.

Zwangerschaps cadeaus die altijd goed zijn

Vind je het toch een beetje lastig om een specifiek item te kiezen en deze cadeau te doen, dan kun je altijd kiezen voor de wat meer veiligere opties. Eén van de cadeaus waar je werkelijk waar iedere mommy to be blij mee maakt, zijn waardebonnen. Zeker bij een eerste kindje moet er zoveel aangeschaft worden, dat alle beetjes helpen. Maar vergeet ook niet dat naast babyspullen de aanstaande mama zelf ook wat nieuwe items nodig heeft. Een paar tips zijn:

Cadeautje op afstand

Woon je niet echt dichtbij de zwangere dame, dan zijn er ook nog leuke opties om toch nog een cadeau voor de zwangerschap te geven. Gewoon, via de post! Een paar leuke ideetjes zijn:

EXTRA TIP: Maathangers voor kleding

Uit eigen ervaring weet ik dat zodra je deelt dat je zwanger bent, je allerlei cadeautjes krijgt. Zo kregen wij allerlei leuke kleertjes cadeau! Om al die verschillende maatjes goed uit elkaar te houden, heb ik toen zelf maathangers besteld via Bol.com voor in de kledingkast. Super handig! Zeker als je op een gegeven moment zelf als aanstaande papa en/of mama ook kleertjes gaat kopen. Houd al die maatjes dan maar eens uit elkaar. De maathangers bieden echt uitkomst en je shopt ze in allerlei thema’s! Nog een voordeel vind ik is dat je de maathangers lang kunt gebruiken. Vaak gaat een set tot en met maatje 104. Een cadeau waar ze lang plezier van hebben dus!

Kaartje zwangerschap

Om je cadeau af te maken is het leuk om nog een kaartje toe te voegen. Daarin kun je een mooie, lieve of grappige boodschap schrijven voor de mommy to be! Een kaartje hoeft niet altijd samen met een ander cadeau gegeven te worden. Je kunt ook alleen een mooie kaart sturen om iemand te feliciteren met de zwangerschap. Vaak gaat het niet eens om het cadeau, maar om het feit dat je eraan denkt.

BONUS: Huisje Boompje Gesprekje – gespreksspel

Communicatie is key! Dit leuke gespreksspel is speciaal gemaakt voor (aanstaande) ouders om allerlei onderwerpen op het gebied van het ouderschap te bespreken. Het gespreksspel bevat 50 kaartjes met daarop stellingen of vragen waarop de ouders kunnen reageren en vervolgens met elkaar over in gesprek kunnen gaan.

Je hoeft echt niet alle 50 kaartjes in één keer te beantwoorden, maar het is juist leuk om dit een beetje gespreid te doen. Bijvoorbeeld elke avond voor het slapengaan een kaartje pakken.

PS – Wil je ook alvast wat inspiratie opdoen voor als het kindje straks geboren is? Lees dan ook de blog ‘Hippe kraamcadeaus die leuk zijn om te geven en te krijgen‘, ‘Kraamcadeau met naam | 25+ cadeautips‘ en ‘Leukste badspeelgoed voor kinderen van 0 t/m 4 jaar‘.

Liefs,
Amanda

Amanda de Bruin

Amanda

Als ultieme huismus en ambitieuze vrouwelijke ondernemer is mijn belangrijkste doel om andere like minded te empoweren. Ons leven, onze regels.

Dit vind je ook leuk!

Let me know wat je denkt!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste blogposts!

Bestsellers