Review – Guhl pluiscontrole en veerkracht

27 07 2015 | Beauty & Mode

Review-Guhl-mindandbeauty.nl/

Mijn haar en ik zijn soms geen vrienden. Er zijn dagen dat we het prima met elkaar kunnen vinden, maar soms… argh! Soms moet ik mijn haar echt flink temmen. Drastisch aanpakken noem ik dat. Weg met al dat pluis! Daarvoor is zwaar geschut nodig en laat Guhl dat nou net hebben! Of deze lijn mijn haar daadwerkelijk onder controle krijgt, dat lees je in deze review.

Guhl pluiscontrole en veerkracht

Zijn het geen snoepjes? Alleen bij de aanblik ben ik eigenlijk al verkocht, maar voor deze review ben ik uiterst kritisch geweest. Zoals ik al aangaf: mijn haar kan soms echt een compleet eigen willetje hebben. Wil ik perfect stijl haar, dan heeft mijn haar zoiets van ‘dat had je gedacht, vandaag ben ik zo pluizig als maar zijn kan’. Frustratie alom natuurlijk, dat begrijp je wel.

Als mijn haar ook maar een beetje met vocht in aanraking komt, dan voel ik me net een poedel! Water, poef, pluis, heel fijn… not. Misschien komt het omdat er in mijn haar sowieso een bepaalde slag zit en ik daarnaast ‘fijn’ haar heb, maar leuk vind ik het niet. Daarom heb ik de Guhl pluiscontrole en veerkracht gekocht. En dan ook gelijk maar de hele lijn  (4 producten) voor een drastische aanpak 🙂 De lijn is al even te koop, maar ik wilde hem toch graag voor je reviewen.

Review-Guhl-mindandbeauty.nl/-1

Onhandelbaar haar wat je wilt temmen

Voor pluizig, onhandelbaar en rebels haar. Vooral dat laatste heeft wel betrekking op mijn haar, haha. Het kan soms heerlijk rebels zijn. De shampoo belooft het haar te temmen van de aanzet tot in de punten met behoud van de natuurlijke veerkracht.

Review-Guhl-mindandbeauty.nl/-2

Guhl pluiscontrole & veerkracht shampoo

In de shampoo zit het luxe extract van Awapuhi, wat afkomstig is uit onder andere de Hawaiiaanse eilanden en Polynesië. Het Awapuhi extract komt uit een gemberplant. Het is een helder en slijmachtig sap dat uit de bloemhoofdjes komt. Het extract verzacht het haar en geeft het een mooie glans. Daarnaast zit er ook keratine in de shampoo wat voor versterking, elasticiteit en veerkracht van het haar zorgt.

Review-Guhl-mindandbeauty.nl/-11

Vormgeving shampoofles

Het uiterlijk van de shampoo vind ik erg leuk. Zoals ik al eerder aangaf, het lijken wel snoepjes. De flacon zelf is doorzichtig, maar de shampoo zelf is roze/paars. Leuk! Geen noodzakelijkheid, maar leuk detail is dat door de handige inkepingen aan de zijkant van de flacon je de fles net even wat makkelijk kunt vasthouden. Ook zit er een goed sluitende klikdop op. Dat vind ik wel zo prettig als ik de shampoo mee op vakantie wil nemen. Zodra je de flacon opent, ruik je een heerlijk zoette en frisse geur. Ik geniet echt van deze geur en dat vind ik dat zeker een pluspunt.

Guhl geeft aan dat de shampoo geconcentreerd is en dat je dus niet zoveel product nodig hebt. Een kleine hoeveelheid zou voldoende moeten zijn, maar ik zet toch mijn twijfels bij de betekenis van een ‘kleine hoeveelheid’. Misschien dat iemand met kort haar een beetje shampoo gebruikt, maar ik met mijn lange haar gebruik best wel wat shampoo. De inhoud is 200 ml, dus heel zuinig in gebruik is hij voor mij niet. Heel erg vind ik dat niet, want de shampoo schuimt heel gemakkelijk en laat mijn haar na de eerste wasbeurt gelijk al iets zachter aanvoelen. Door naar de conditioner.

Review-Guhl-mindandbeauty.nl/

Guhl pluiscontrole & veerkracht crème-conditioner

Ik vind het belangrijk dat een conditioner mijn haar niet zwaarder maakt. Deze conditioner van Guhl belooft hetzelfde als de shampoo en maakt het haar daarnaast direct makkelijk doorkambaar zonder het te verzwaren.

Review-Guhl-mindandbeauty.nl/-4

In de conditioner zit dezelfde hoeveelheid als bij de shampoo, 200 ml. Volgens de gebruiksaanwijzing breng je de conditioner na het wassen in je haar, masseert het licht in, laat het kort intrekken en spoelt het daarna goed uit.

Review-Guhl-mindandbeauty.nl/-12

Vormgeving conditionerfles

Ook deze flacon is voorzien van handige inkepingen en een goed sluitende klikdop. De flacon is niet doorzichtig zoals bij de shampoo, maar heeft een mooie roze/paarse kleur. De crème-conditioner zelf heeft ook een zacht roze kleurtje en ruikt hetzelfde als de shampoo. Heerlijk!

Review-Guhl-mindandbeauty.nl/-13

De conditioner is makkelijk aan te brengen en toen ik met mijn vingers door mijn haar ging, voelde ik geen klitten. Nadat ik mijn haren uitspoelde, waren mijn haren ontzettend zacht en glad.

Review-Guhl-mindandbeauty.nl/

Guhl pluiscontrole & veerkracht intensive repair masker

Voor nog wat extra verzorging heb ik na de conditioner het masker in mijn haar aangebracht. Het masker zit in een handige ‘zachte’ tube (inhoud 180 ml) die je helemaal kunt inknijpen. Zo weet je zeker dat je al het product kunt gebruiken. Guhl heeft deze tube ook voorzien van een klikdop.

Review-Guhl-mindandbeauty.nl/

Het masker belooft het haar direct te herstellen. Het dringt diep door in het haar om de haarstructuur te herstellen en versmelt op een milde wijze de ruwe delen van het haar en maakt het haar volledig glad.
Review-Guhl-mindandbeauty.nl/

Vormgeving tube

Net als bij de conditioner is deze tube niet doorzichtig, maar heeft een roze/paarse kleur. Ook het masker zelf heeft een zacht roze kleurtje. De geur is net als bij de shampoo en conditioner pure verwennerij voor de neus. Volgens mij is het wel duidelijk dat ik erg te spreken ben over de geur die Guhl voor deze lijn heeft gebruikt, haha. Het masker heeft niet lang nodig om in te trekken. Volgens Guhl is 1 minuut genoeg, maar je kunt het natuurlijk altijd langer laten zitten als je midden in je srubbehandeling zit 😉 Heb je haast, dan is dit masker ook ontzettend handig! Na het uitspoelen voelde mijn haar heel zacht en gevoed. Tijd voor de laatste stap!

Review-Guhl-mindandbeauty.nl/

Guhl pluiscontrole & veerkracht verzorgingsspray

Guhl heeft ook nog een dagelijkse intensieve verzorgingsspray uitgebracht die je niet hoeft uit te spoelen. De spray is voorzien van een verstuiver die zichtbaar wordt als je de grijze dop eraf haalt. De inhoud is 180 ml. Zoals je op bovenstaande foto kunt zien, bestaat de formule uit een twee vloeistoffen. Het lichte gedeelte boven en het roze/paarse gedeelte onder. Voordat je deze spray gebruikt, schud je flacon waardoor de twee vloeistoffen met elkaar vermengen.

Review-Guhl-mindandbeauty.nl/-9

En als je het geschud hebt, ziet het er zo uit. Het heeft een roze/paarse kleur gekregen! De spray beschermt tegen pluizig haar en geeft je haar veerkracht zonder het te verzwaren. Ik heb de spray op handdoek droog haar aangebracht met focus op mijn punten. Vervolgens heb ik mijn haar goed doorgekamd om de spray te verdelen en het laten opdrogen aan de lucht. Deze intensieve verzorgingsspray kun je dagelijks gebruiken op droog ongewassen haar als een soort opfrisser. Mijn haar rook zalig door deze spray, maar mijn haar was uiteindelijk toch wel wat ‘verzwaard’.

Conclusie Guhl pluiscontrole & veerkracht lijn

Ik ben positief over deze lijn van Guhl voor pluizig, onhandelbaar en rebels haar. De geur is zonder twijfel voor mij het grootste pluspunt. De verpakkingen vind ik ook erg mooi, maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om de werking van de producten. Doen de producten wat ze beloven? Ja en nee. Als je echt ontzettend droog en onhandelbaar haar hebt, is de gehele lijn een absolute aanrader. Maar als je haar niet ontzettend droog is, dan zou ik aanbevelen om niet alle producten tegelijk te gebruiken. Ik merkte dat mijn haar uiteindelijk toch wel wat ‘verzwaard’ was en dan voornamelijk op bij mijn hoofdhuid. Ik miste de volume die ik zo graag heb. Alle producten tegelijk gebruiken, was voor mijn haar iets teveel van het goede. Daarom ben ik gaan variëren met de producten. Ik gebruikte de shampoo en conditioner en wisselde het masker en de spray af. Soms liet ik de conditioner weg en gebruikte daarvoor in de plaats het masker. Na enige tijd merkte ik dat dit wel werkte voor mijn haar en dat mijn haar minder pluizig was (niet geheel pluisvrij) en niet verzwaard. Ik ga deze producten dan ook zeker opmaken, want ze doen hun werk wel degelijk, maar het is zoeken naar de juiste combinatie.

De gereviewde producten met inhoud en prijs op een rijtje:

 • Guhl Pluiscontrole & Veerkracht Shampoo – 200 ml – € 6,40
 • Guhl Pluiscontrole & Veerkracht Conditioner – 200 ml – € 6,40
 • Guhl Pluiscontrole & Veerkracht Intensive Repair masker – 180 ml – € 7,99
 • Guhl Pluiscontrole & Veerkracht Daily Intensive Treatment spray – 180 ml – € 7,99

Deze producten zijn verkrijgbaar bij onder andere Etos, Kruidvat en in de supermarkt.

Wat vind jij van deze lijn van Guhl?

Liefs,
Amanda

Deze artikelen vind je denk ik ook leuk om te lezen:

Volg op Bloglovin

Amanda de Bruin

Amanda

Als ultieme huismus en ambitieuze vrouwelijke ondernemer is mijn belangrijkste doel om andere like minded te empoweren. Ons leven, onze regels.

Dit vind je ook leuk!

Let me know wat je denkt!

2 Reacties

 1. Stephanie

  Wat een goede en uitgebreide review! De producten zien er inderdaad erg mooi uit en lijken me ook wel fijn 🙂

  Antwoord
  • amanda

   Dankjewel voor je compliment 🙂 X!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste blogposts!