Tips om parfum langer te ruiken

29 07 2015 | Beauty & Mode

Tips-parfum-langer-ruiken-mindandbeauty.nl/

Heb jij dat ook wel eens, dat je ‘s ochtends een heerlijk parfum opdoet en het na een tijdje niet meer ruikt? De geur is vervlogen en dat is balen, flink balen! Het liefst zou je er de hele dag plezier van hebben, maar hoe? Er zijn een aantal handige trucjes om parfum (nog) langer te ruiken. Hier lees je hoe… Oh, en ik vond deze foto zo leuk dat ik hem wel moest gebruiken voor dit artikel, haha 😉

Warme plekken

Door warmte kan een parfum zich het beste ontvouwen. Wanneer je parfum op warme plekken aanbrengt, wordt het parfum intenser en blijft de geur ook langer actief. Je ruikt de parfum hierdoor langer! De warmte zorgt er als het ware voor dat de geur makkelijker loskomt en dat die heerlijke geur gedurende de dag wordt verspreid. Is het je bijvoorbeeld wel eens opgevallen dat je jouw deodorant aan het einde van een intensieve dag sterk ruikt? Dat komt door de warmte! Je oksels, maar ook achter je oren, in je hals, je decolleté en je knie- en armholtes zijn hele goede plekken om parfum aan te brengen. Breng niet op al deze plaatsen parfum aan, tenzij je een spoor van parfum wilt achterlaten 😉

Parfum aanbrengen, dan pas aankleden

Parfum komt het meest tot zijn recht op warme plekken. Breng je parfum daarom direct aan op je huid en kleed je daarna pas aan. Natuurlijk kun je daarnaast nog wat parfum aanbrengen op je kleren, maar pas op dat het niet gaat vlekken!

Kies voor eau de parfum

Ik denk dat iedereen wel eau de toilette en eau de parfum kent, maar er is een duidelijk verschil. Parfum is opgebouwd uit een percentage geurbestanddelen en een percentage alcohol. Bij eau de parfum is het percentage geurbestanddelen hoger dan bij eau de toilette. Met andere woorden, eau de parfum blijft je langer ruiken. Er worden ook parfums verkocht met een nog hoger percentage geurbestanddelen dan eau de parfum, maar daar hangt dan ook vaak een behooooooorlijk prijskaartje aan. Een goed voorbeeld hiervan is extrait de parfum, een zeldzaam parfum.

Kies de juiste parfum

Een parfum bestaat uit verschillende noten. Zo heb je topnoten, middelnoten en basisnoten. Topnoten ruik je als eerste zodra je een parfum aanbrengt, maar deze vervliegt ook weer het snelst. Vervolgens zul je de middelnoten gaan ruiken, deze vervliegen naar ongeveer een uur. Daarna gaan ze over in de basisnoten die je het langst ruikt. Om zo lang mogelijk plezier te hebben van je parfum, kun je het beste kiezen voor een parfum met sterke basisnoten. Vooral de houtsoorten (o.a. sandelhout) zijn sterke basisnoten. Oosterse geuren (meestal kruidig) blijven langer hangen dan bijvoorbeeld snel vervliegende citrusgeuren. Laat je in de parfumerie gerust goed adviseren, zodat je zeker weet dat je een parfum koopt dat goed bij je past.

Maak gebruik van laagjes (hydrateer je huid)

Dit is ook wel bekend als ‘layering’. Door meerdere producten met dezelfde geur te gebruiken bouw je (parfum)laagjes op. Zo kun je bijvoorbeeld een douchegel gebruiken, je insmeren met een bodylotion in dezelfde geur en vervolgens parfum aanbrengen. Je dompelt jezelf op deze manier helemaal onder in de geur waar je zo gek op bent. Door al deze laagjes blijft de parfum langer en intenser waarneembaar, je ruikt de parfum dus langer. Geschenksets hebben vaak een douchegel, bodylotion en parfum in de verpakking. Ideaal dus om mee te ‘layeren’. Daarnaast zorg je er door middel van een bodylotion voor dat je huid gehydrateerd is. Wanneer je huid droog is trekt je parfum snel in je huid en vervliegt daardoor sneller. Als je een gehydrateerde huid hebt, blijft het parfum als het ware op je huid liggen/aan je huid plakken waardoor je het langer ruikt.

Parfum goed opbergen

Ik kan echt genieten van mooie parfumflesjes die op een rijtje mooi staan te zijn op de plank of in een kast(je). Het ene flesje is nog mooi dan de ander, maar eigenlijk is het heel belangrijk om je parfum goed op te bergen. Het is namelijk niet goed als parfum op een warme, vochtige of zonnige plek staat. De badkamer valt dus per definitie af. Waar dan wel? Bewaar parfum op een plek waar geen direct zonlicht bijkomt en waar het redelijk koel is. De slaapkamer zou een goede plek kunnen zijn! Als je parfum op de juiste manier bewaart, blijft het heel lang goed. Krijgt het parfum een kleurtje of ruikt het een beetje gek? Dan heb je kans dat de parfum bedorven is en wordt het tijd voor een bezoekje aan de (online) parfumerie 😉

Ik hoop dat je iets aan deze tips hebt! Als je zelf ook nog een goede tip hebt, laat het dan zeker weten. Daar worden we allemaal wijzer van 🙂 Wat is eigenlijk jouw favoriete parfum op dit moment? Mijne is ‘La vie est belle’ van Lancôme <3 it!

Veel liefs,
Amanda

Foto door Ryan Mcguire (Unsplash).

Dit artikel bevat affiliate links.
Volg op Bloglovin

Amanda de Bruin

Amanda

Als ultieme huismus en ambitieuze vrouwelijke ondernemer is mijn belangrijkste doel om andere like minded te empoweren. Ons leven, onze regels.

Dit vind je ook leuk!

Let me know wat je denkt!

7 Reacties

  • amanda

   Dankjewel! Echt jammer als je parfum snel vervliegt, helemaal als je al eau de parfum gebruikt 🙁 Er zijn nog sterke varianten, maar die zijn vaak erg duur. Misschien dat layering helpt!

   Antwoord
 1. Leoni

  Goeie tips! Het is ook zo dat je zelf aan de geur went he? Ik heb soms dat ik mezelf niet meer ruik maar dat iemand anders dan een complimentje maakt over dat ik lekker ruik. Dan denk ik altijd; Oh, oké, nog niet vervlogen dus! 😀

  Antwoord
  • amanda

   Ja, dat is ook zo! Vooral al je vaak dezelfde parfum draagt. Lekker variëren dus 🙂 en voor de zekerheid even aan iemand vragen of hij of zij jouw parfum nog ruikt!

   Antwoord
 2. Dinja

  Wat een handige tips allemaal!

  Antwoord
 3. Lauren de Bruijn

  Leuke tips! Ik vind het idee met laagjes heel interessant! Ik heb al een douchegel en een bodylotion met dezelfde geur, dus ik moet nog een parfum kopen en dan heb ik alles om leuk en lang te ruiken. Ik zal mijn zus hetzelfde adviseren als het werkt. Bedankt voor het advies 🙂

  Antwoord
  • Amanda

   Graag gedaan, ik hoop dat je er iets aan hebt! 🙂

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste blogposts!