Berner Sennen puppy – (P)update april 2019

17 04 2019 | Huisdieren

MindandBeauty.nl Berner Sennen puppy maart 2019

In januari liet ik jullie al weten dat we op zoek zijn naar een puppy. Een Berner Sennen puppy om precies te zijn! We zijn nu al weer wat maandjes verder en in de tussentijd is er ook alweer het nodige gebeurd. Tijd dus voor een update over hoe het staat met onze toekomstige viervoeter.

Een nestje puppy’s

In de eerste puppy-update liet ik jullie weten dat we geduldig aan het afwachten waren totdat het teefje zou bevallen van haar nestje. We stonden als 6e op de wachtlijst, dus het was spannend of er genoeg reutjes beschikbaar kwamen. Op 1 februari 2019 hoorden we van de fokker dat het teefje was bevallen van 3 reutjes en 2 teefjes. Helaas voor ons, niet voldoende reutjes. Maar, ondanks de kleine tegenvaller, wisten we zeker dat we met deze fokker verder wilden. Zo begaan als zij met hun honden zijn, dat zie je vrijwel nooit. Het gaat dus wat langer duren, maar eigenlijk vonden we dat niet heel erg. Nu konden we dit hele proces van pup totdat ze naar hun baasjes gaan helemaal volgen. Iets wat we stiekem toch wel heel fijn vonden.

Puppy’s kijken

Vrijwel elke dag plaatste deze fokker berichtjes op Facebook over hoe het met de puppy’s gaat. Van foto’s tot complete video’s, en soms zelfs meerdere per dag! Met andere woorden: heerlijke puppyspam! Vrijwel wekelijks hadden we die periode contact met de fokker en toen de puppen ongeveer 6 weekjes oud waren, besloten we op bezoek te gaan. Wie wil er nou niet met 5 puppy’s knuffelen, en natuurlijk even zien hoe het met ze gaat? Precies! Zo gezegd, zo gedaan. Op 17 maart 2019 zaten wij dus in de auto richting de fokker. Ik was zo enthousiast, een uurtje rijden hadden we er graag voor over.

MindandBeauty.nl Berner Sennen puppy 2019

Bedolven onder de puppen

Bij aankomst kregen we een warm welkom van de fokker en natuurlijk hun volwassen honden. Ze hebben een hele roedel met Berner Sennen-honden en stuk voor stuk zijn ze ontzettend lief en aanhankelijk. Na een grondige snuffelinspectie konden we naar binnen. Even de handen desinfecteren (hygiene is key bij jonge hondjes), de schoenen uit en het feest kon beginnen. De pups zaten in een soort ren en alle 5 schattige fluffy koppies waren direct op ons gericht. We merkten gelijk dat deze pups al goed gesocialiseerd waren, want we merken dat ze maar wat graag uit hun ren wilden om ons eens even te overladen met puppylove. Kun je het je voorstellen: 5 van die harige balletjes? Jep, je smelt waar je bijstaat hoor.

MindandBeauty.nl Berner Sennen puppy 2019

Knuffelen met de pups

Het enthousiasme van de puppen was zo schattig om te zien. Stiekem wilde ik ze allemaal meenemen, maarja, ze passen nou niet echt qua formaat in een handtas. De volgende keer neem ik een tas van de supermarkt mee, dat zal wel gaan. Hahaha, geintje hoor! De ren ging open en de fokker gaf Wout en mij allebei een pup om mee te kroelen. Ik denk dat jullie vast wel kunnen invullen wat ik de komende 2 uur heb gedaan. Juist! Alleen maar pups geknuffeld. Zo schattig, hilarisch, eigenwijs en leuk dat ze zijn. En allemaal ook een ander karaktertje. Heerlijk! Als iemand nog een professionele puppykroeler zoekt: ik houd me aanbevolen! ?‍♀️

En we hebben ook zo gelachen met de fokker. Je merkt gewoon dat deze mensen niet fokken om er geld aan te verdienen, maar omdat ze echt hart voor hun dieren hebben. Ze slapen er zelfs alle weken nadat ze geboren zijn bij, zodat het hen aan niets ontbreekt. Daar neem ik mijn petje echt voor af. Het socialiseren van de pups is voor hen echt belangrijk. Zo laten ze ze wennen aan allerlei geluiden door de pups in de woonkamer te houden met allerlei speeltjes. Ze krijgen dus direct het ‘echte’ leven mee en wennen daar al heel snel aan. Neem bijvoorbeeld zoiets simpels al een telefoon die overgaat. Daar kijken die pups helemaal niet meer van op! Of een prullenbak die een wat harder geluid maakt als hij sluit. Dat soort kleine, vanzelfsprekende dingen zijn gewoon heel belangrijk voor jonge hondjes.

MindandBeauty.nl Berner Sennen puppy 2019

Toch weer afwachten

Na een middagje met puppy’s knuffelen en het gezellige bezoekje aan de fokker zijn we er echt zeker van dat we van deze fokker een puppy willen. Soms heb je echt zo’n klik waarvan je weet dat het goedzit. Dat hebben wij dus bij deze fokker en dat vinden we allebei erg fijn. We mogen appen, bellen en op bezoek komen wanneer me maar willen. Kortom: we hebben besloten om te wachten op het volgende nestje.

Het volgende nestje

Ons geduld wordt op de proef gesteld, want een ander teefje bij deze fokker kan elk moment loops worden. Voor degenen die nu denken ‘loops, wat is dat?’, deel ik graag de uitleg van Voormijndier.nl:

Loopsheid is de periode waarin het lichaam van de teef zich klaar maakt om gedekt te worden.

Dus het is echt afwachten totdat we een appje krijgen dat het zover is. De fokker heeft aangegeven ons gelijk te informeren als er nieuws is en daar wachten we dan ook met smart op. Het kan ons ook echt niet snel genoeg gaan, maar aan de andere kant willen we ook niets overhaasten. Het komt, wanneer het komt, zullen we maar zeggen 😉 Als het zover is, horen jullie dat natuurlijk heel snel.

We hebben al een naam!

In de tussentijd hebben we ook niet stilgezeten, want we hebben al nagedacht over een leuke naam voor onze kleine telg op vier pootjes. We hebben een paar opties, maar zijn er nog niet helemaal uit. Misschien dat jullie nog leuke suggesties hebben? Laat het gerust weten.

Tot de volgende (p)update!

Liefs,
Amanda

Deze artikelen vind je denk ik ook leuk om te lezen:

Foto 1 door Nadine Doerle (Pixabay)

Volg op Bloglovin
Amanda de Bruin

Amanda

Als ultieme huismus en ambitieuze vrouwelijke ondernemer is mijn belangrijkste doel om andere like minded te empoweren. Ons leven, onze regels.

Dit vind je ook leuk!

Let me know wat je denkt!

18 Reacties

 1. Mira

  Wat een dropjes en wat een leuk vooruitzicht he! Hopelijk hebben jullie snel een match <3

  Antwoord
   • Eke

    Zo ontzettend leuk om te lezen! Ben erg benieuwd naar jullie pup to be!

    Antwoord
 2. kiki hasselton

  OMG, ik wil!! Helaas heb ik mijn allerliefste vriend in november moeten laten inslapen, maar als ik dit zie dan smelt ik!!

  Antwoord
  • Amanda

   Ach, wat sneu en verdrietig. Het gemis blijft, weet ik uit ervaring, maar de mooie herinneringen blijven 🙂

   Antwoord
 3. Leslie

  Ach, wat schattig die pups 🙂 Zelf hebben we ook een paar weken een nieuwe pup in huis, een border collie. Zo’n schatje. En zoveel liefde dat je ervan krijgt, ‘t is ongelooflijk 🙂

  Antwoord
 4. Lianne - geendierenindekeuken

  Wat leuk zeg. Zelf zou ik nooit een pup uit een nestje halen, omdat er ik denk dat er genoeg hondjes rondlopen die een thuis nodig hebben. Ik zou altijd naar een asiel gaan, maar ondanks dat is deze puppyspam wel heel leuk!

  Antwoord
  • Amanda

   Je hebt zeker een punt. Er zitten veel honden in het asiel die nog een nieuw, warm thuis zoeken. Die afweging hebben wij ook gemaakt. Toch hebben we voor een fokker gekozen, omdat we graag de pup zelf willen opvoeden en daarnaast specifiek dit ras willen. Een hond uit het asiel heeft een geschiedenis en dat is niet altijd even makkelijk natuurlijk, al vind ik het wel heel goed dat je het aanstipt!

   Antwoord
 5. Dhini

  Aah what cute! Gezellig!

  Antwoord
 6. Amy

  Mag ik zeggen dat ik écht oprecht heel blij ben dat jullie zoveel moeite doen om een goede fokker uit te kiezen! Ik ben heel actief in de strijd tegen broodfok en dan vind ik het hartverwarmend om te zien dat er toch nog mensen zijn die geduld hebben om bij een echte goede fokker te gaan voor een puppy. Hopelijk krijgen jullie snel goed nieuws!

  Antwoord
  • Amanda

   Wat lief dat je dat zegt en wat onwijs goed dat jij jezelf inzet om broodfok tegen te gaan. Het houden van nestjes alleen vanwege het geld, vind ik echt verschrikkelijk. Ik kan het me ook gewoon niet voorstellen dat er mensen zijn die dat doen. Dat heb je echt geen gevoel of liefde voor dieren. Je hoort soms echt hele nare verhalen over broodfokkers. Dat is iets wat wij absoluut niet wilden. Wij vinden het juist belangrijk dat een fokker veel aandacht heeft voor het welzijn van de dieren (denk aan gezondheid, leefomstandigheden etc.), want dat vertaalt zich uiteindelijk in een gezond, mooi en sociaal dier.

   Antwoord
 7. MC Kleuver

  Leuk dat jullie de pups zoveel aandacht en daardoor ook liefde geven! De dieren zijn bij jullie in goede handen.

  Antwoord
 8. Tania

  Wat spannend seg. Hopelijk zit er eentje voor jullie tussen.

  Antwoord
  • Amanda

   Heel spannend, en super leuk! We tellen de dagen af totdat we wat horen 🙂

   Antwoord
 9. Laura

  Hallo, wij zijn zelf ook op zoek naar een berner sennen pup die van een goeie fokker komt. Ik vroeg mij af van welke fokker uw pup komt?

  Alvast bedankt! 🙂

  Antwoord
 10. Gerrit van Leeuwen

  Bijzonder leuk om te lezen. Wij krijgen onze Berner Senner pup eind januari. Zondag gaan we weer op bezoek bij de fokker. Mensen met heel veel liefde voor de honden.

  Antwoord
  • Amanda

   Oh, wat heerlijk! Zo’n leuk vooruitzicht. Heel veel plezier alvast bij het kijken en natuurlijk de voorpret.

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. anti stress - ... [Trackback] [...] Read More on to that Topic: mindandbeauty.nl/berner-sennen-puppy-pupdate-april-2019/ [...]
 2. acquistare ossicodone 80 mg online - ... [Trackback] [...] There you will find 80300 additional Information to that Topic: mindandbeauty.nl/berner-sennen-puppy-pupdate-april-2019/ [...]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste blogposts!

Bestsellers