Yummy to the tummy! Sinds dinsdag 23 mei 2017 is er een nieuw concept in Rotterdam om letterlijk je vingers bij af te likken: Baker’s Dough. De twee oprichters, Paul en Eline, hebben de eerste Cookie Dough Bar in Nederland geopend. Een bezoekje door deze liefhebber van lekkers kon natuurlijk niet uitblijven. De reacties waren lovend, dus dat wilde ik zelf ook wel eens even proeven 😉 Ik neem je mee!
Just dough it!
Bij het horen over dit concept dacht ik direct: je moet er maar opkomen, want wat is dit een geweldig idee. Paul en Eline vielen met hun neus in de ‘cookie dough’ tijdens een minivakantie in New York. Daar was het concept al razend populair! Met dit succesvolle concept keerden ze naar huis en gingen aan de slag. En het resultaat is Nederland’s eerste cookie dough bar.
De locatie
In het centrum van Rotterdam is dit pareltje te vinden. Om precies te zijn – en de ironie druipt er vanaf – in de Pannekoekstraat. Haha, toeval bestaat niet! Op nummer 82a stonden vanaf de opening al forse rijen, maar wat wil je met zoiets overheerlijks. Daar wil iedereen een hapje van, inclusief ikzelf!
Op de gevel pronkt de leuke naam. Je wordt er gewoon naartoe getrokken. Dit moest ik even van dichtbij bekijken. De buitenkant doet gezellig huiselijk aan en is compleet met een leuk terrasje. Zien eten, doet eten nietwaar? Toen ik al die smullende mensen zag, wist ik dat ik hier écht geen nee tegen kon zeggen. Tijd om naar binnen te gaan!
De winkel
Eenmaal binnen werd ik verwelkomd door een frisse, heldere winkel. Het interieur klopt helemaal bij het gevoel dat je hebt wanneer je aan koekjesdeeg denkt. Je weet wel, toen je vroeger (en zelf nu nog) gauw even met je eigenwijze vingertje door de beslagkom ging. Het is alsof je even een korte reis door het verleden maakt, maar dan wel een hele aangename! Verschillende details van vroeger hebben ze in de winkel op een moderne manier verwerkt. Een beetje van toen en een beetje van nu dus! De winkel is langwerpig met in het midden een u-vormige toonbank. Bij binnenkomst sluit je rechts gelijk aan en loop je als het ware in een rondje naar de kassa.
Dough it yourself
Lang om mezelf te verlekkeren aan de leuke inrichting had ik niet. Vond ik stiekem wel jammer, maar er stond nog een heel belangrijk item op het menu. Het samenstellen van mijn eigen creatie Baker’s Dough.
Het principe is eigenlijk heel simpel:
- Stap 1: kies het formaat en het gewenste deeg
- Stap 2: kies de gewenste topping(s)
- Stap 3: kies nog een smaak ijs om het helemaal af te maken
In de winkel werken ze keurig met handschoenen en is het personeel super vriendelijk en behulpzaam. Volgens mij hebben ze zelf het grootste plezier dat ze daar mogen werken. I can’t blame them 😉 En ik heb nog respect voor ze ook, want het deeg uit de bakken scheppen, is een complete work-out! Voor mijn eerste Baker’s Dough koos ik voor een klein bakje met Baker’s Original Dough.
Je hoeft trouwens niet bang te zijn dat het eten van koekjesdeeg niet veilig is, want ze werken uitsluitend met gepasteuriseerde eieren, melk en meel. Onbezorgd smullen dus, ook voor zwangere vrouwen. En er is zelfs een heerlijke vegan en glutenvrije variant!
Bij de Bakers Original Dough koos ik M&M’s en stoopwafel als toppings en natuurlijk een bolletje yoghurtijs om het helemaal af te maken. Het water liep me toen al in de mond!
Na het samenstellen kun je nog een lekker kopje koffie/thee bestellen of uit de koeling iets fris pakken en dan ga je door naar de kassa. Zoals ik al zei je loopt als het ware een rondje.
Goddelijk lekker
En dan het moment van de waarheid, het moment waar jullie allemaal op hebben gewacht. Hier komt ‘ie: het kwijlmomentje…
Het is… HEMELS! Ik kan niet anders zeggen. Een verrukkelijke traktatie die je écht een keer moet proberen. Ik heb van elk hapje zitten genieten met een grote glimlach op mijn gezicht. Eten waar je blij van wordt, maar ook waar je behoorlijk vol van gaat zitten. Want jeetje, wat is dit spul machtig. Ik durf te wedden dat de ogen van veel mensen groter zijn dan hun maag. Dus tip van Baker’s Dough: do not ‘overdough’ it! Heerlijk al die woordspelingen. Ik hou daarvan, net als van koekjesdeeg overigens!
Wie kan zichzelf nog meer niet inhouden als er een beslagkom in de buurt is? 😉
Liefs,
Amanda
Deze artikelen vind je denk ik ook leuk om te lezen:
- Voorproefje nieuwe menukaart Baker & Moore in Rotterdam
- Bezoek aan Harry Potter The Exhibition in Utrecht
Ik zit dit te lezen (op de nuchtere maag, haha) en je weet me alleen maar meer te overtuigen, hoe tof is dit!
Oeps, ik had misschien even een waarschuwing vooraf moeten geven. Niet lezen op een lege maag, want dan is de verleiding twee keer zo groot 😉
Oeh dit klinkt zo lekker!
Ik wil hierheen! Haha.
Gaan, gaan, gaan!
Hahaha… Dit is echt één van die dingen die ik maar niet kan begrijpen. Ik word al misselijk bij het idee. En nee, ik at vroeger ook niet uit de beslagkom. Misschien komt het omdat ik nooit een zoetekauw geweest ben?
Het zal zeker niet voor iedereen weggelegd zijn. Ergens ben je in het voordeel, want je kunt heel gemakkelijk deze zoete verleiding weerstaan. Kon ik dat maar! 😉
Wat heerlijk!! Dat moet ik eens gaan proeven!
Ik vind het een briljant concept. Moest jij ook zo lang in de rij wachten? Ik moet daar echt een keer heen. Ziet er allemaal zo lekker uit en zoveel keuze!
Zeker een keer gaan! Ik hoefde helemaal niet lang te wachten, was binnen 2 minuten aan de beurt. Scheelde wel dat wij er redelijk vroeg waren (11:30 uur) én op een doordeweekse dag. Maar het is het wachten meer dan waard hoor 😉
Oh my… Heerlijk dit… Ik dacht echt dat ‘t alleen in Amerika bestond… Dacht ik lekker verkeerd.. Hahaha
Haha! Blijkt het gewoon in Nederland ook te zijn, hoe fijn!
Dit lijkt mij ook echt heerlijk! Jammer dat het niet bij mij in de buurt is!
Omg ik heb wel eens koekjes gebakken zodat ik kon snoepen van het deeg maar dit is zo veel beter!
Jaaaa én dit deeg kun je ook gewoon inslaan om mee naar huis te nemen 😉
Hier had ik eergisteren op gereageerd maar het blijft lekker om ernaar te kijken… Njammie
Dit is echt wat voor mij! Mmmmjammie. Bedankt voor de tip!
mmmm jammie! Het lijkt mij zo lekker om ook een keer te proberen en natuurlijk leuk om heen te gaan. Helaas is het erg verweg vanaf waar ik woon. Dus ja dan wordt het een beetje een duur deeg bolletje whahaha. Ik wacht rustig af tot er wat meer van deze winkeltjes komen. Is ook beter voor de lijn ;P
Ik heb zo’n donkerbruin vermoeden dat er snel nieuwe vestigingen gaan openen. Hopelijk dan bij jou in de buurt, zodat je ook kunt smullen!
Als ik klaar ben met de ramadan dan wil ik er zeker langs gaan! Dit ziet er zo lekker uit!
Omg, ik wil daar zo graag heen!
Ohh, het is maar goed dat we dit niet in Enschede hebben, want ik ben ontzettend gek op deeg! Het liefst eet ik al het deeg van de appeltaart en zandkoekjes op voordat het de oven in gaat!
Ik moet maar snel vergeten dat deze winkel bestaat!
*zo, gewist uit mijn geheugen ;)*
Had ik al gezegd dat deze winkel fake is? Bestaat niet. Heb ‘m verzonnen tijdens het bakken 😉
Als ik weer eens in Rotterdam ben, ga ik daar zeker langs! Het lijkt mij een groot feest
Oh heaven, hier wil ik echt eens heen! Hopelijk komt er ook een filiaal die wat dichterbij is x
Als ik weer een keer in Rotterdam ben zal ik er zeker naar toe gaan. Klinkt te lekker
Het is dat ik niet daar in de buurt woon maar ooooo als het zo was, was ik er heel vaak te vinden. Wat een leuk concept en ziet er ook zo gezellig en sfeervol uit! En natuurlijk niet te vergeten een overvloed aan lekkers 😀
Zo leuk! Ik heb een bezoekje hoog op de planning staan, maar toen ik er gisteren was waren ze dicht helaas! Snel een nieuw bezoekje plannen dan maar, ben zo nieuwsgierig en na het lezen van jou artikel moet ik er helemaal heen!!
Waren ze dicht?! Dat is balen zeg. Ik vind dat je nu een gratis portie verdient 😉
Hihi hoe verzinnen ze het? 🙂
Maar het lijkt me wel heel erg lekker!
En bedankt he, nu heb ik om 9:00 in de ochtend zin in ijs Hahaha!
Jaa hier wil ik ook heen! wellicht keertje in de vakantie bezoeken