Bezoekje aan Baker’s Dough Rotterdam, de eerste Cookie Dough Bar in Nederland

27 05 2017 | Culinair

MindandBeauty.nl Bezoekje aan Baker's Dough Rotterdam de eerste Cookie Dough bar in Nederland

Yummy to the tummy! Sinds dinsdag 23 mei 2017 is er een nieuw concept in Rotterdam om letterlijk je vingers bij af te likken: Baker’s Dough. De twee oprichters, Paul en Eline, hebben de eerste Cookie Dough Bar in Nederland geopend. Een bezoekje door deze liefhebber van lekkers kon natuurlijk niet uitblijven. De reacties waren lovend, dus dat wilde ik zelf ook wel eens even proeven 😉 Ik neem je mee!

Just dough it!

Bij het horen over dit concept dacht ik direct: je moet er maar opkomen, want wat is dit een geweldig idee. Paul en Eline vielen met hun neus in de ‘cookie dough’ tijdens een minivakantie in New York. Daar was het concept al razend populair! Met dit succesvolle concept keerden ze naar huis en gingen aan de slag. En het resultaat is Nederland’s eerste cookie dough bar.

De locatie

In het centrum van Rotterdam is dit pareltje te vinden. Om precies te zijn – en de ironie druipt er vanaf – in de Pannekoekstraat. Haha, toeval bestaat niet! Op nummer 82a stonden vanaf de opening al forse rijen, maar wat wil je met zoiets overheerlijks. Daar wil iedereen een hapje van, inclusief ikzelf!

MindandBeauty.nl Bezoekje aan Baker's Dough Rotterdam de eerste Cookie Dough bar in Nederland

Op de gevel pronkt de leuke naam. Je wordt er gewoon naartoe getrokken. Dit moest ik even van dichtbij bekijken. De buitenkant doet gezellig huiselijk aan en is compleet met een leuk terrasje. Zien eten, doet eten nietwaar? Toen ik al die smullende mensen zag, wist ik dat ik hier écht geen nee tegen kon zeggen. Tijd om naar binnen te gaan!

De winkel

Eenmaal binnen werd ik verwelkomd door een frisse, heldere winkel. Het interieur klopt helemaal bij het gevoel dat je hebt wanneer je aan koekjesdeeg denkt. Je weet wel, toen je vroeger (en zelf nu nog) gauw even met je eigenwijze vingertje door de beslagkom ging. Het is alsof je even een korte reis door het verleden maakt, maar dan wel een hele aangename! Verschillende details van vroeger hebben ze in de winkel op een moderne manier verwerkt. Een beetje van toen en een beetje van nu dus! De winkel is langwerpig met in het midden een u-vormige toonbank. Bij binnenkomst sluit je rechts gelijk aan en loop je als het ware in een rondje naar de kassa.

MindandBeauty.nl Bezoekje aan Baker's Dough Rotterdam de eerste Cookie Dough bar in Nederland

Dough it yourself

Lang om mezelf te verlekkeren aan de leuke inrichting had ik niet. Vond ik stiekem wel jammer, maar er stond nog een heel belangrijk item op het menu. Het samenstellen van mijn eigen creatie Baker’s Dough.

MindandBeauty.nl Bezoekje aan Baker's Dough Rotterdam de eerste Cookie Dough bar in Nederland

Het principe is eigenlijk heel simpel:

 • Stap 1: kies het formaat en het gewenste deeg
 • Stap 2: kies de gewenste topping(s)
 • Stap 3: kies nog een smaak ijs om het helemaal af te maken

MindandBeauty.nl Bezoekje aan Baker's Dough Rotterdam de eerste Cookie Dough bar in Nederland

In de winkel werken ze keurig met handschoenen en is het personeel super vriendelijk en behulpzaam. Volgens mij hebben ze zelf het grootste plezier dat ze daar mogen werken. I can’t blame them 😉 En ik heb nog respect voor ze ook, want het deeg uit de bakken scheppen, is een complete work-out! Voor mijn eerste Baker’s Dough koos ik voor een klein bakje met Baker’s Original Dough.

Je hoeft trouwens niet bang te zijn dat het eten van koekjesdeeg niet veilig is, want ze werken uitsluitend met gepasteuriseerde eieren, melk en meel. Onbezorgd smullen dus, ook voor zwangere vrouwen. En er is zelfs een heerlijke vegan en glutenvrije variant!

MindandBeauty.nl Bezoekje aan Baker's Dough Rotterdam de eerste Cookie Dough bar in Nederland

Bij de Bakers Original Dough koos ik M&M’s en stoopwafel als toppings en natuurlijk een bolletje yoghurtijs om het helemaal af te maken. Het water liep me toen al in de mond!

MindandBeauty.nl Bezoekje aan Baker's Dough Rotterdam de eerste Cookie Dough bar in Nederland

Na het samenstellen kun je nog een lekker kopje koffie/thee bestellen of uit de koeling iets fris pakken en dan ga je door naar de kassa. Zoals ik al zei je loopt als het ware een rondje.

Goddelijk lekker

En dan het moment van de waarheid, het moment waar jullie allemaal op hebben gewacht. Hier komt ‘ie: het kwijlmomentje

MindandBeauty.nl Bezoekje aan Baker's Dough Rotterdam de eerste Cookie Dough bar in Nederland

Het is… HEMELS! Ik kan niet anders zeggen. Een verrukkelijke traktatie die je écht een keer moet proberen. Ik heb van elk hapje zitten genieten met een grote glimlach op mijn gezicht. Eten waar je blij van wordt, maar ook waar je behoorlijk vol van gaat zitten. Want jeetje, wat is dit spul machtig. Ik durf te wedden dat de ogen van veel mensen groter zijn dan hun maag. Dus tip van Baker’s Dough: do not ‘overdough’ it! Heerlijk al die woordspelingen. Ik hou daarvan, net als van koekjesdeeg overigens!

Wie kan zichzelf nog meer niet inhouden als er een beslagkom in de buurt is? 😉

Liefs,
Amanda

Deze artikelen vind je denk ik ook leuk om te lezen:

Volg op Bloglovin
Amanda de Bruin

Amanda

Als ultieme huismus en ambitieuze vrouwelijke ondernemer is mijn belangrijkste doel om andere like minded te empoweren. Ons leven, onze regels.

Dit vind je ook leuk!

Pilav recept met kip, perzik en rijst

Pilav recept met kip, perzik en rijst

Amanda, wil je jouw pilav recept delen, want het ziet er zo lekker uit?! Nou, hier is 'ie hoor! Laat ik voorop stellen dat ik geen foodblogger ben, maar 'gewoon' een huis, tuin en keukenprinses die in de...

Lees meer

Let me know wat je denkt!

31 Reacties

 1. Eke

  Ik zit dit te lezen (op de nuchtere maag, haha) en je weet me alleen maar meer te overtuigen, hoe tof is dit!

  Antwoord
  • Amanda

   Oeps, ik had misschien even een waarschuwing vooraf moeten geven. Niet lezen op een lege maag, want dan is de verleiding twee keer zo groot 😉

   Antwoord
 2. Sandra

  Hahaha… Dit is echt één van die dingen die ik maar niet kan begrijpen. Ik word al misselijk bij het idee. En nee, ik at vroeger ook niet uit de beslagkom. Misschien komt het omdat ik nooit een zoetekauw geweest ben?

  Antwoord
  • Amanda

   Het zal zeker niet voor iedereen weggelegd zijn. Ergens ben je in het voordeel, want je kunt heel gemakkelijk deze zoete verleiding weerstaan. Kon ik dat maar! 😉

   Antwoord
 3. Cynthia

  Wat heerlijk!! Dat moet ik eens gaan proeven!

  Antwoord
 4. Claudia

  Ik vind het een briljant concept. Moest jij ook zo lang in de rij wachten? Ik moet daar echt een keer heen. Ziet er allemaal zo lekker uit en zoveel keuze!

  Antwoord
  • Amanda

   Zeker een keer gaan! Ik hoefde helemaal niet lang te wachten, was binnen 2 minuten aan de beurt. Scheelde wel dat wij er redelijk vroeg waren (11:30 uur) én op een doordeweekse dag. Maar het is het wachten meer dan waard hoor 😉

   Antwoord
 5. Serafina

  Oh my… Heerlijk dit… Ik dacht echt dat ‘t alleen in Amerika bestond… Dacht ik lekker verkeerd.. Hahaha

  Antwoord
  • Amanda

   Haha! Blijkt het gewoon in Nederland ook te zijn, hoe fijn!

   Antwoord
 6. Astrid

  Dit lijkt mij ook echt heerlijk! Jammer dat het niet bij mij in de buurt is!

  Antwoord
 7. S

  Omg ik heb wel eens koekjes gebakken zodat ik kon snoepen van het deeg maar dit is zo veel beter!

  Antwoord
  • Amanda

   Jaaaa én dit deeg kun je ook gewoon inslaan om mee naar huis te nemen 😉

   Antwoord
 8. Serafina

  Hier had ik eergisteren op gereageerd maar het blijft lekker om ernaar te kijken… Njammie

  Antwoord
 9. Cindel

  mmmm jammie! Het lijkt mij zo lekker om ook een keer te proberen en natuurlijk leuk om heen te gaan. Helaas is het erg verweg vanaf waar ik woon. Dus ja dan wordt het een beetje een duur deeg bolletje whahaha. Ik wacht rustig af tot er wat meer van deze winkeltjes komen. Is ook beter voor de lijn ;P

  Antwoord
  • Amanda

   Ik heb zo’n donkerbruin vermoeden dat er snel nieuwe vestigingen gaan openen. Hopelijk dan bij jou in de buurt, zodat je ook kunt smullen!

   Antwoord
 10. layla

  Als ik klaar ben met de ramadan dan wil ik er zeker langs gaan! Dit ziet er zo lekker uit!

  Antwoord
 11. Daphne

  Omg, ik wil daar zo graag heen!

  Antwoord
 12. Yessica

  Ohh, het is maar goed dat we dit niet in Enschede hebben, want ik ben ontzettend gek op deeg! Het liefst eet ik al het deeg van de appeltaart en zandkoekjes op voordat het de oven in gaat!
  Ik moet maar snel vergeten dat deze winkel bestaat!

  *zo, gewist uit mijn geheugen ;)*

  Antwoord
  • Amanda

   Had ik al gezegd dat deze winkel fake is? Bestaat niet. Heb ‘m verzonnen tijdens het bakken 😉

   Antwoord
 13. Fleur

  Als ik weer eens in Rotterdam ben, ga ik daar zeker langs! Het lijkt mij een groot feest

  Antwoord
 14. Bianca

  Oh heaven, hier wil ik echt eens heen! Hopelijk komt er ook een filiaal die wat dichterbij is x

  Antwoord
 15. Melanie

  Als ik weer een keer in Rotterdam ben zal ik er zeker naar toe gaan. Klinkt te lekker

  Antwoord
 16. Lonneke

  Het is dat ik niet daar in de buurt woon maar ooooo als het zo was, was ik er heel vaak te vinden. Wat een leuk concept en ziet er ook zo gezellig en sfeervol uit! En natuurlijk niet te vergeten een overvloed aan lekkers 😀

  Antwoord
 17. Saranda

  Zo leuk! Ik heb een bezoekje hoog op de planning staan, maar toen ik er gisteren was waren ze dicht helaas! Snel een nieuw bezoekje plannen dan maar, ben zo nieuwsgierig en na het lezen van jou artikel moet ik er helemaal heen!!

  Antwoord
  • Amanda

   Waren ze dicht?! Dat is balen zeg. Ik vind dat je nu een gratis portie verdient 😉

   Antwoord
 18. Dinja

  Hihi hoe verzinnen ze het? 🙂
  Maar het lijkt me wel heel erg lekker!

  Antwoord
 19. Cassandra

  En bedankt he, nu heb ik om 9:00 in de ochtend zin in ijs Hahaha!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste blogposts!

Bestsellers