Biologisch afbreekbare Bladconfetti op je bruiloft

24 03 2017 | Trouwen & Relatie

MindandBeauty.nl Nieuw Trend Biologisch Afbreekbare Bladconfetti op je bruiloft

Ken je de traditie van het strooien van rijst na de huwelijksvoltrekking? Vast wel! Het is een teken van vruchtbaarheid. Tegenwoordig zijn trouwlocaties hier niet meer zo happig op en is het zelfs op veel locaties verboden. Alternatieven genoeg zou je denken, maar ook daaraan kleven nadelen. Bellenblaas kan gaan vlekken, linten zijn niet goed voor het milieu en confetti van papier is ontzettend lastig op te ruimen. Een bruidspaar liep tegen datzelfde probleem aan, bedacht de oplossing én bracht het op de markt: biologisch afbreekbare Bladconfetti! Ik kwam Bladconfetti tegen op de Love and Marriage beurs 2017 en ben enthousiast. Dit is de oplossing waar elk bruidspaar op heeft gewacht!

Puur natuur = Biologisch

Het idee van Bladconfetti is ontstaan toen zij zelf tegen het probleem aanliepen dat er niet gestrooid mocht worden. Bellenblaas was geen oplossing omdat het kon gaan vlekken en confetti van papier is ontzettend lastig op te ruimen. Wat doe je dan? Dan bedenk je zelf een oplossing! Toen ik op de Love and Marriage beurs 2017 bij de stand van Bladconfetti aankwam, was ik aangenaam verrast. Dit was iets nieuws en daar wilde ik natuurlijk het fijne van weten. Want confetti is confetti, toch? Niet dus!

MindandBeauty.nl Nieuw Trend Biologisch Afbreekbare Bladconfetti op je bruiloft

Bladconfetti is gemaakt van bladeren, de naam zegt het eigenlijk al. De bladeren worden geselecteerd op vochtigheid en grootte en vervolgens goed gedroogd. Na een week zijn de bladeren precies goed gedroogd en gaan ze in een machine die er kleine stukjes confetti van maakt. Wat leuk is om te weten is dat de bladeren uit Nederland komen. Dat betekent dus geen extra transportkosten en dat is weer een win voor het milieu! De bladeren zijn biologisch afbreekbaar en zullen na het strooien binnen 4 tot 5 dagen vanzelf vergaan (als het buiten wordt gestrooid). Ook is het niet giftig voor dieren.

Te personaliseren = Twist it!

Net zoals je bruiloft kun je ook de Bladconfetti helemaal laten aansluiten bij de stijl die je wilt. Hoe? In de confetti is een composteerbaar rondje aanwezig welke met natuurlijke inkt (die niet vlekt) kan worden bedrukt. Je kunt er dus je eigen Twist aan geven! Denk bijvoorbeeld aan jullie namen of trouwdatum. Super leuk!

MindandBeauty.nl Nieuw Trend Biologisch Afbreekbare Bladconfetti op je bruiloft

Verpakking

Het is dus biologisch (win) en het is te personaliseren (win-win), maar er is nóg meer (win-win-win)! Zo wordt ook aan de verpakking veel aandacht en zorg besteed. De Bladconfetti wordt in papieren zakjes (van gerecycled papier) gedaan en het randje van de zakjes wordt omgevouwen. Zo is het gemakkelijk voor de gasten op je grote dag om er confetti uit te halen. De zakjes zijn overigens bedrukt met inkt op waterbasis en elk zakje bevat een inhoud van 3 handjes bladconfetti.

MindandBeauty.nl Nieuw Trend Biologisch Afbreekbare Bladconfetti op je bruiloft

De gevulde zakjes met Bladconfetti gaan vervolgens in een houten kratje. Het maken van deze krat en ook het vullen van de zakjes (met Bladconfetti en je persoonlijke twist) gebeurt in de sociale werkplaats. Hier werken mensen die in een regulier bedrijf niet aan de slag kunnen. Door Bladconfetti zijn zij toch lekker aan de slag en daar worden zij én Bladconfetti heel blij van! Zodra de zakjes zijn gevuld en in het kratje staan, gaat het kratje in een recyclebare doos welke bedrukt is met inkt op waterbasis. Deze doos is speciaal op maat gemaakt, zodat er zo min mogelijk verpakkingsmateriaal nodig is. Ook hier is dus hier aan het milieu gedacht!

Je eigen krat creëren

Zelfs de krat is te personaliseren! Ze hebben écht oprecht aan alles gedacht en juist dat spreekt me zo aan. Niets is aan het toeval overgelaten.

MindandBeauty.nl Nieuw Trend Biologisch Afbreekbare Bladconfetti op je bruiloft

De basiskrat heeft de kleur ‘blankenhout’, maar je kunt de krat ook laten bewerken in ‘White Wash’ (met een witte watergedragen verf) of kiezen voor de gebrande versie ‘Vuur&Vlam’, een donkere variant. Om het echt helemaal jullie krat te maken, kun je er ook voor kiezen om de krat te laten graveren. Een mooi patroon op de zijkanten, jullie namen op de voorkant met daaronder de trouwdatum of misschien wel een hartje. Het is gewoon mogelijk! En na de bruiloft kun je het kratje blijven gebruiken. Een blijvende herinnering dus!

Goed gevoel

Puur natuur, geen vlekken, biologisch afbreekbaar, 100% procent eerlijk én bovenal geen bezwaren van trouwlocaties. En al zou de trouwlocatie bezwaren hebben tegen Bladconfetti, dan weet ik zeker dat Bladconfetti er alles aan zal doen om de trouwlocatie te overtuigen. Hij gaat zelfs persoonlijk langs als het echt nodig is, heb ik me laten vertellen!

MindandBeauty.nl Nieuw Trend Biologisch Afbreekbare Bladconfetti op je bruiloft

En deze bovenstaande foto kon natuurlijk niet ontbreken. De mensen achter Bladconfetti hadden op hun huwellijksdag de allereerste Bladconfetti!

MindandBeauty.nl Nieuw Trend Biologisch Afbreekbare Bladconfetti op je bruiloft

Ben je benieuwd geworden naar Bladconfetti bezoek dan eens de website van Bladconfetti voor de mogelijkheden. Als je vragen hebt, kun je ze ook altijd e-mailen via bio@bladconfetti.nl. Ze vertellen je er graag alles over en ik weet eigenlijk wel zeker dat je net zo enthousiast zult zijn als ik. Dit is toch de oplossing voor elk bruidspaar, had ik gelijk of niet? 😉

Liefs,
Bride-to-be Amanda

Deze artikelen vind je denk ik ook leuk:

Foto 1 door Blooming Picture.
Foto 3, 4 en 6 zijn aangeleverd door Bladconfetti.nl.
Foto 7 door Lianne Blomsma.

Volg op Bloglovin
Amanda de Bruin

Amanda

Als ultieme huismus en ambitieuze vrouwelijke ondernemer is mijn belangrijkste doel om andere like minded te empoweren. Ons leven, onze regels.

Dit vind je ook leuk!

Let me know wat je denkt!

9 Reacties

  • Amanda

   Dat vind ik dus ook! Zo simpel, maar zo effectief 🙂

   Antwoord
 1. irma

  Wauw wat super leuk zeg! 😀

  Antwoord
 2. Ezra

  Wat een super leuk idee! Wel bijzonder op die manier! Ik ga voorlopig nog niet trouwen, maar een idee voor de toekomst 🙂

  Antwoord
  • Amanda

   Haha, altijd goed om mee te nemen voor de toekomst 😉

   Antwoord
 3. Carrière-impuls

  Leuk idee! Ik ga het onthouden!

  Antwoord
 4. Annelies Dorsman

  Zo tof! Dit kende ik nog helemaal niet!!! Ik ga een vriendinnetje hiervoor tippen!’

  Antwoord
 5. Danielle

  Heel tof! En net zo leuk.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste blogposts!

Bestsellers