Boekreview – De vrije adviseur door Arjan Yspeert

29 12 2017 | Ondernemerschap

MindandBeauty.nl Review Boek De Vrije Adviseur Arjan Yspeert

Naar goede literatuur heb ik altijd wel oren. Van een romantische chicklit tot interessante managementboeken, mijn interesse is breed en zo ook mijn keuze voor boeken. Voor een vakantie pak ik standaard makkelijk leesvoer in. Gewoon lekker wegdromen bij boeken die altijd eindigen met ‘… en ze leefden nog lang en gelukkig’. Maar, ik steek mijn neus ook graag in boeken die mijn kennis en inzichten op zakelijk gebied verrijken. Het kan nooit kwaad om goed belezen te zijn en al helemaal niet om te investeren in zelfontwikkeling. Je bent immers nooit te oud om te leren! In deze blog komt zo’n mooi stukje literatuur aan de orde: De Vrije Adviseur door Arjan Yspeert!

Inhoud vanuit de praktijk

Als werkgever of als werknemer wil je graag dat er naar je wordt ‘geluisterd’. Ik zet dat woord bewust tussen aanhalingstekens, omdat ik van mening ben dat het luisteren naar iemand niet gelijk staat aan het opvolgen van een commando, zoals bij een hond. Nee, je wilt gehoord worden, de koppies dezelfde kant op krijgen en vervolgens aan de slag gaan. Dit doe je samen en niet alleen, maar in de praktijk blijkt het soms behoorlijk lastig te zijn. Het boek ‘De vrije adviseur’ is geschreven vanuit de gedachte om succesvol te adviseren door een gelijkwaardige relatie. Nu is Arjan zelf, zoals hij zo mooi zegt, een vrije adviseur. Dat houdt simpel gezegd in dat hij als marketingadviseur tijd, vrijheid, tevreden klanten en continuïteit van zijn bedrijf heeft. Dat klinkt toch als muziek in je oren? Dat willen we allemaal wel, maar moet je dan net als Arjan ook een marketingadviseur zijn? Nee hoor, welk beroep of welke rol je ook hebt, de inhoud van dit boek is vanuit de praktijk geschreven en daar heeft echt iedereen wat aan. Inspiratie kom maar door!

MindandBeauty.nl Review Boek De Vrije Adviseur Arjan Yspeert

De hoofdstukken

Je ziet op bovenstaande foto dat ik een kleine, hulpzame assistent heb ingeschakeld om de bladzijde op z’n plek te houden. Wees gerust, dit is geen echte egel (zoals onze Jackie), maar een schattige kunstegel die – eerlijk is eerlijk – behoorlijk fotogeniek blijkt te zijn 😉 Nét als de kleurrijke inhoudsopgave van het boek! Met in totaal 10 hoofdstukken (223 pagina’s inclusief bijlagen) is dit boek van prima formaat. Je steekt hem zo in je aktetas of neemt hem onder je schouder gauw even mee voor bijvoorbeeld in de trein. De soepele en opvallend vrolijke gele hardcover vind ik een bonus en geeft extra stevigheid en bescherming. In de 10 hoofdstukken legt Arjan duidelijk uit welke principes hij toepast en waarom, welke keuzes hij heeft gemaakt en welk resultaat dit hem heeft opgeleverd om uiteindelijk als vrije adviseur succesvol én happy te zijn.

Vrije adviseurs aan het woord

Nu vertelt Arjan in zijn boek natuurlijk veel over welke principes hij toepast om tot een vrije adviseur te komen, maar Arjan is natuurlijk niet alleen. De wereld blijkt vol te zitten met vrije adviseurs die het eigenlijk best goed voor elkaar hebben. Na elk hoofdstuk vind je dan ook een dag uit het leven van een andere vrije adviseur. Het leuke van deze korte stukjes is dat je uit het verhaal proeft dat deze personen gewoon blij zijn met hun werk en de balans die zij hebben tussen werk en privé. Er wordt zeker hard gewerkt, maar juist die vrijheid de ze zelf hebben gecreëerd door de principes toe te passen, is erg opvallend.

MindandBeauty.nl Review Boek De Vrije Adviseur Arjan Yspeert

Voor de leergierige lezer die toe is aan praktische tips

Stel dat je het gevoel hebt dat klanten niet naar je luisteren of dat je eigenlijk überhaupt moeilijk aan klanten komt, dan ga je dit boek gegarandeerd verslinden. Vanaf het eerste hoofdstuk weet dit boek je direct aan het denken te zetten en je zodanig te boeien dat je nieuwsgierig wordt naar de verdere inhoud. Het leuke aan de schrijfwijze van Arjan vind ik is dat hij de principes simpel uitlegt, met concrete en verhelderde praktijkvoorbeelden komt en hier en daar zaken met humor benadert. Dat houdt het fris, waardoor je door de hoofdstukken vliegt. Ik heb dan ook regelmatig even moeten glimlachen om hoe hij zaken in perspectief kan zetten. Het zet je echt aan het nadenken en geeft inzichten die je verder (kunnen) helpen.

MindandBeauty.nl Review Boek De Vrije Adviseur Arjan Yspeert

Illustraties ter verduidelijking

Zo af en toe kom je in dit boek getekende illustraties tegen. Ze vertalen de teksten naar een visueel beeld, waarbij je in één oogopslag ziet wat Arjan bedoelt. Naast dat de illustraties kleurrijk zijn en helemaal passen bij de ‘speelse’ stijl van dit boek, zijn ze ook goed te begrijpen.

MindandBeauty.nl Review Boek De Vrije Adviseur Arjan Yspeert

Kijkje in de agenda van Arjan

Dat Arjan niet bang ik om te laten zien wat hij in een werkweek zelf doet, blijkt wel uit het feit dat hij een week uit zijn agenda in dit boek heeft opgenomen. Kijk maar eens hieronder! Je ziet, hij is ook maar een mens, maar dan wel één die het goed voor elkaar heeft qua tijdsbesteding.

MindandBeauty.nl Review Boek De Vrije Adviseur Arjan Yspeert

Waardevolle toevoeging aan elke boekenkast

Inspiratie, inzichten, tips, dit boek heeft het allemaal en geeft een solide basis om zelf aan te slag te gaan als vrije adviseur. Extra bonus zijn de gratis downloads die je er via de website van de vrije adviseur ook nog eens bij krijgt. Wat mij betreft is het een aanrader, want ik heb door de tips van Arjan wel degelijk resultaat geboekt! Voor degene die het boek nu direct willen bestellen: ‘De Vrije Adviseur’ is verkrijgbaar als e-book en hardcover voor € 23,50.

MindandBeauty.nl Review Boek De Vrije Adviseur Arjan Yspeert

Leuke actie

En wil je helemaal een kickstart maken, dan kun je ook meedoen aan de actie die Arjan tot 1 januari 2018 heeft lopen. Maak je namelijk een foto van jezelf met dit boek en zet je deze foto op social media (Facebook, Twitter, LinkedIn of Instagram), dan maak je kans op een persoonlijk gesprek met Arjan. Je valt letterlijk met je neus in de appeltaart, want die neemt ‘ie voor je mee. Nou Arjan, als je dit leest, kom maar door met die appeltaart! 😉

Liefs,
Amanda

Deze artikelen vind je denk ik ook leuk:

Dit artikel bevat affiliate links en producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd.
Volg op Bloglovin
Amanda de Bruin

Amanda

Als ultieme huismus en ambitieuze vrouwelijke ondernemer is mijn belangrijkste doel om andere like minded te empoweren. Ons leven, onze regels.

Dit vind je ook leuk!

Let me know wat je denkt!

13 Reacties

 1. Adine @ LekkerLevenMetminder.nl

  Dit klinkt eigenlijk best wel als een heel leuk boek en inderdaad; toepasbaar in veel verschillende branches/sectoren/vakgebieden. Ik ga eens kijken of ik hem in de bieb kan vinden 🙂

  Antwoord
  • Amanda

   Hoop dat je hem in de bieb kunt vinden!

   Antwoord
 2. Marieke - designful.nl

  Klinkt best als een interessant boek. Meestal haak ik bij zulk soort boeken redelijk snel af, omdat het op een hele saaie manier geschreven is. Dit ziet er wel goed uit. Ook de vrolijke pagina’s zien er leuk uit.

  Antwoord
  • Amanda

   De vrolijkheid spat hier zeker van af!

   Antwoord
 3. Vera

  Lijkt me een interessant boek, maar niks voor mij! Houdt het liever bij blogs lezen haha

  Antwoord
  • Amanda

   Blogs lezen is ook ontzettend leuk!

   Antwoord
 4. Babs

  Lijkt me een handig boek om even door te nemen. Ziet er geen te zware lectuur uit met veel te moeilijke vaktermen. Handig dat er tekeningen ter verduidelijking instaan en de kleuren zijn vrolijk. Ik kijk eens uit naar dit boek

  Antwoord
 5. Susan

  De vormgeving nodigt uit tot lezen, al zou ik het zelf niet snel van de plank pakken. Maar lijkt me opzich best interessant!

  Antwoord
 6. Karen - Dressing in labels

  Zulke boeken zijn minder mijn ding maar het design vind ik wel super mooi. De kleurtjes en verschillende lettertypes zorgen voor een mooie structuur!

  Antwoord
  • Amanda

   Qua design springt dit boek er inderdaad behoorlijk tussenuit. Ik hou er ook van!

   Antwoord
 7. Heleen Schrijvershof

  Mooie vormgeving! Ik ben komend jaar juist van plan een stuk minder ‘business’ boeken te lezen en meer uit te voeren van wat ik eerder al had gelezen, maar afgezien daarvan ziet hij er gewoon heel goed uit.

  Antwoord
 8. Tania

  Het lijkt me wel een interessant boek om eens te lezen

  Antwoord
 9. Nicole Orriëns

  Qua vormgeving vind ik het er in ieder geval al erg leuk uitzien! Heel aansprekend.

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. เปิดบัญชี exness - ... [Trackback] [...] Information on that Topic: mindandbeauty.nl/boekreview-de-vrije-adviseur-door-arjan-yspeert/ [...]
 2. BETFLIX282 vs LSM99 - ... [Trackback] [...] Here you will find 92068 more Information on that Topic: mindandbeauty.nl/boekreview-de-vrije-adviseur-door-arjan-yspeert/ [...]
 3. ฟันคัพ 2024 - ... [Trackback] [...] Read More Information here on that Topic: mindandbeauty.nl/boekreview-de-vrije-adviseur-door-arjan-yspeert/ [...]
 4. พอด - ... [Trackback] [...] Info to that Topic: mindandbeauty.nl/boekreview-de-vrije-adviseur-door-arjan-yspeert/ [...]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste blogposts!

Bestsellers