Bruiloft met dresscode? Dit zijn de trends van 2017!

30 05 2017 | Beauty & Mode, Trouwen & Relatie

MindandBeauty.nl Bruiloft met dresscode dit zijn de trends van 2017

Het trouwseizoen is up and running! Op mijn social media tijdlijnen word ik overladen met romantische trouwfoto’s. En ik kan je vertellen, dan begint het bij mij wel te kriebelen hoor! Als bride-to-be kijk ik enorm uit naar het moment dat ik mijn trouwjurk mag aantrekken. Het feit dat ik de droomjurk (al) gevonden heb, geeft mij een rustig gevoel. Terwijl ik dacht dat ik – als bruid – een uitdaging had, kan het voor de gasten op de bruiloft ook een uitdaging zijn om een mooie outfit te vinden. Zeker als er een dresscode geldt. En hoe leuk: op dat gebied zijn er dus een aantal trends te ontdekken! De leukste – inclusief bijpassend kledingadvies – heb ik voor je op een rij gezet.

Een dresscode: hoe, wat, waar en waarom?

De keuze of er wel of niet voor een dresscode wordt gekozen, is aan het bruidspaar. Met een dresscode geven zij de gewenste kledingstijl aan waarin ze hun gasten graag willen zien. Nou weet ik – inmiddels uit ervaring – dat dit nog best lastig kan zijn, want mag je van je gasten verwachten dat zij zich aan de dresscode houden? Het zou kunnen betekenen dat gasten extra kosten moeten maken voor een outfit. Maar is het niet zo dat je als gast tóch wel van plan bent om iets moois en speciaals aan te schaffen? Waar mensen dit vroeger dus ‘not done‘ vonden, is het tegenwoordig eigenlijk heel normaal om voor een dresscode te kiezen. Maar waarom dan? Om verschillende redenen! Het kan bijvoorbeeld mooi passen bij het thema van de bruiloft, maar het staat ook nog eens leuker op de foto als iedereen met elkaar ‘matcht’. Als iedereen vrij is om aan te trekken wat hij of zij wil (en dat kan ook een dresscode zijn trouwens) ziet dit er natuurlijk heel anders uit op een foto, dan wanneer iedereen in dezelfde kledingstijl is. Keuzes, keuzes, keuzes dus! Een bruidspaar heeft het niet makkelijk hoor 😉

Dresscode trends van 2017

In de loop van de jaren zijn er onwijs veel dresscodes verzonnen. Je kunt het zo gek niet bedenken: van disco tot Disney en van popsterren tot boho. Een dresscode kan een bruiloft echt iets extra’s geven. Zie je het al voor je dat gasten gekleed gaan als bijvoorbeeld Sneeuwwitje, Mickey Mouse, Nemo of Robin Hood. Hilarisch! Dat wordt een bruiloft om nooit te vergeten. Kun je zo’n dresscode voor 2017 ook verwachten? Alles kan natuurlijk, maar de kans is klein (en daar zullen sommigen wel heel blij mee zijn, haha!). Dit jaar gaan volgens dresscode.nl veel bruidsparen voor…

Summer Chic

En dat is ook niet zo gek! De meeste bruidsparen trouwen tussen april en september vanwege de grote kans op mooi weer. En als die heerlijke zon dan straalt, wil je daarbij natuurlijk wel een beetje luchtige kleding dragen. Summer Chic past daar perfect bij! Deze feestelijke dresscode gaat met name om vrolijke, felle kleuren (en prints) met een chique touch. Wat dacht je van een sierlijk cocktailjurkje óf (heb je een beetje te witte benen) een maxi-dress? Super leuk! Maak het af met een statement ketting of glamour oorbellen. De heren mogen absoluut gezien worden in een pak met lichtere kleuren (lichtblauw/beige) waarbij het overhemd niet per se wit hoeft te zijn. Variëren met opvallendere kleuren (denk roze!) is meer dan toegestaan 😉

Casual Chic

Ha! Daar heb ik een artikel over geschreven: ‘Dresscode casual chic? Geen paniek!‘. Blijkbaar had ik een vooruitziende blik. Casual Chic is een combinatie tussen casual en chic. Je kleedt je netjes, maar het hoort zeker niet ‘stijf’ te zijn. Het is eerder informeel, maar voor een bruiloft met deze dresscode mag je best wat feestelijker gekleed gaan. Voor dames is dit bijvoorbeeld een nette broek met een mooie blouse gecombineerd met een paar deftige maar subtiele sieraden. Onder de mannen zal deze dresscode goed vallen. Zij hoeven niet strak in pak, maar combineren een nette Chino met enkel een mooie blouse. Lekker comfortabel dus!

Wat is de gekste, tofste, schattigste, leukste dresscode die jij ooit hebt gezien?

Liefs,
Amanda

Deze artikelen vind je denk ik ook leuk om te lezen:

Foto door Sweet Ice Cream Photography (Unsplash)

Volg op Bloglovin
Amanda de Bruin

Amanda

Als ultieme huismus en ambitieuze vrouwelijke ondernemer is mijn belangrijkste doel om andere like minded te empoweren. Ons leven, onze regels.

Dit vind je ook leuk!

Let me know wat je denkt!

13 Reacties

 1. nicole

  Ik heb nog niet zo vaak met een dresscode te maken gehad. Maar toen mijn zus trouwde benadrukte mijn zwager dat hun dresscode ‘schone schoenen’ was…. Tsja…

  Antwoord
  • Amanda

   Hahaha! Die heb ik echt nog nooit gehoord als dresscode. Aparte zwager 😉

   Antwoord
 2. Annemarel

  Wij hebben onze gasten geen dresscode gegeven, maar ze kenden ons stuk voor stuk goed genoeg om te weten dat wij ‘zeer netjes’ erg zouden waarderen. Maar om daar een naam als ‘dresscode’ aan te geven?! Geen idee…daar ben ik niet zo in thuis 🙂

  Antwoord
  • Amanda

   Ja, dat is een goede. Bij ‘zeer netjes’ zou ik al gauw denken aan Black Tie, maar het is de vraag of iemand zwart op zijn bruiloft wil natuurlijk.

   Antwoord
 3. Cindel

  Om heel eerlijk te zijn heb ik geloof ik maar 3 bruiloften in mijn leven mee gemaakt! Allemaal van familie en ik was onder de 10 dus kan mij er helaas vrij weinig van herinneren. Ik zou zo graag een mooie bruiloft mee willen maken met dresscode en alles erop en er aan. Lijkt mij echt prachtig 😀

  Antwoord
  • Amanda

   Dan was je inderdaad nog wel erg jong. Hoogste tijd voor een nieuwe bruiloft dus! Wie in je omgeving zou je zover kunnen krijgen? 😉

   Antwoord
 4. Mieke | mieksmind

  Ik ben pas op 1 bruiloft geweest en daar was een dresscode. As vrijdag heb ik een feestje en daarbij is de dresscode 80-90’s. Summer chic vind ik wel mooi

  Antwoord
 5. Astrid

  Ik vind een dresscode altijd wel fijn, dan weet ik een beetje wat ik aan moet doen zonder over- of underdressed te zijn.

  Antwoord
 6. Maaike

  Ik heb ook een bruiloft gehad waar in voor de avond gevraagd was of iedereen in fantasy style wilde komen. Bruiloft was ook op een kasteel, welkomstdrankje mede en een de band paste ook in het plaatje. Het gaf wel een mooi effect omdat vrijwel iedereen er in meer of mindere mate iets mee had gedaan.
  Ik vind een gewone dresscode soms wel leuk, maar mijn ervaring op mijn eigen bruiloft was dat ook zonder het prima ging.

  Antwoord
 7. Dewi

  Op zich is een dresscode wel fijn en handig, dan heb je een beetje een idee hoe of wat. Summer chic zou ik wel blij mee zijn.

  Antwoord
 8. Laura

  Maar één keer een dresscode gehad bij een bruiloft “geen zwart’. Vind ik al best logisch eigenlijk, alhoewel mannen misschien wel snel al een zwart pak in de kast hebben hangen. Voor vrouwen vind ik zelf zwart ook not done voor een bruiloft en wit kan natuurlijk niet. 😉
  Mensen die in een spijkerbroek op een bruiloft verschijnen vind ik ook niet kunnen eigenlijk. Ik zou op mijn uitnodiging wel iets zetten van Cocktail/Black Tie, mag toch wel feestelijk zijn!

  Antwoord
 9. Miryam

  Ik vind een dresscode eigenlijk erg leuk. Ook scheelt het tijd en twijfels, zo weet je zeker dat je niet over- of underdressed bent. Voor onze bruiloft was de dresscode casua chique. Lekker nonchalant maar beetje netjes. Ik trouwde zelf in een polkadot cocktailjurkje.

  Antwoord
 10. Maikel

  Wat heerlijk he die mooie trends. Weddingseason is een van mijn favoriete momenten van de zomer!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste blogposts!

Bestsellers