De ‘After wedding’ TAG van onze winterbruiloft

4 06 2018 | Persoonlijk, Trouwen & Relatie

MindandBeauty.nl After Wedding TAG Winterbruiloft

Nog nooit heb ik een TAG ingevuld, maar voor deze zeer speciale variant maak ik graag een uitzondering. Op 14 december 2017 ben ik getrouwd met de geweldigste man van de hele wereld. Onze trouwdag was een dag vol prachtige, emotionele en liefdevolle momenten. Compleet in kerstsfeer hebben wij genoten van elke seconde en waren we dankbaar dat we deze geweldige dag met iedereen die ons lief is, mochten delen. Na de bruiloft kreeg ik veel berichtjes van bekende en onbekende mensen die mijn blog lezen met de vraag hoe de bruiloft was. Omdat ik weet dat veel van jullie ook ontzettend benieuwd zijn, grijp ik de After Wedding TAG (verzonnen en gestart door blogger Joyce) aan om jullie mee te nemen in één van de mooiste dagen van mijn/ons leven.

Toen ik in januari 2017 ten huwelijk werd gevraagd, kon ik mijn geluk niet op. Ik overstroomde letterlijk van blijdschap en kon eigenlijk niet stoppen met huilen, zo bizar gelukkig was ik! Het aanzoek in Egypte zal ik echt nooit vergeten. Toen dacht ik nog dat het heel lang ging duren voor het eindelijk zover was, maar de heerlijke voorbereidingsperiode van de bruiloft is voorbij gevlogen. In verschillende artikelen over de zoektocht naar mijn trouwjurk, hoe het ging met de bruiloftsvoorbereidingen, dat ik een bridal shower wilde, hoe ik mijn bruidsmeisje hebt gevraagd en dat wij een ‘unplugged’ wedding wilden, kletste ik jullie bij over alles wat met onze bruiloft te maken had. Geweldig vond ik het! Waarschijnlijk raak ik er zelfs nooit over uitgekletst. Tijdens de voorbereidingsperiode heb ik ook heel veel lieve berichtjes en vragen gehad van jullie. Het was zo lief en leuk om te merken dat jullie zo met mij en Wouter meeleefden en aftelden tot de bruiloft. Dankjewel daarvoor!

Wat was het eerste wat je dacht/voelde na de ceremonie?

Een complete mix van emoties! Intense liefde, onbeschrijflijk geluk en nog zoveel meer. Ik had heel sterk het gevoel dat ik in het hier en nu leefde en elke seconde in mijn geheugen werd opgeslagen. Tegelijkertijd genoot ik maximaal en wilde ik geen moment aan me voorbij laten gaan. Heel bizar en ook weer heel mooi en bijzonder.

MindandBeauty.nl After Wedding TAG Winterbruiloft

Wat was het leukste moment van de bruiloft?

Hoe kan ik nou slechts één moment kiezen? Dat kan ik echt niet hoor! Ik heb namelijk meerdere momenten die toch echt wel gedeeld op de eerste plaats staan. Zo vond ik het ontzettend leuk en emotioneel toen mijn vader mij voor het eerst zag gevolgd door het moment waarop Wouter en ik elkaar voor het eerst zagen. Een ander heel leuk en mooi moment vond ik toch wel het binnenlopen van de trouwzaal aan de hand van mijn vader. Daar droomde ik als klein meisje al van en dit was écht ons moment. Ook de bijzondere en soms hilarische speech van onze ceremoniemeester vond ik onwijs leuk. En dan ook zeker het ja-woord, het aandoen van de ringen, het maken van de trouwfoto’s, het aansnijden van de bruidstaart, de vader-dochter-dans, de onverwachte optredens van verschillende artiesten en oh, ik vond eigenlijk gewoon alles geweldig!

Wat is je favoriete trouwfoto?

Weer zo’n vraag die ik toch onmogelijk kan beantwoorden met één keuze. Sommige foto’s zijn wel extra speciaal. We hebben er een trouwalbum vol van!

MindandBeauty.nl After Wedding TAG Winterbruiloft

Is er iets dat je achteraf anders zou hadden willen doen?

Goede vraag, maar nee. Wouter en ik zijn allebei behoorlijke controlfreaks dat we onze trouwdag bijna van minuut tot minuut gepland hadden. Dat in combinatie met de meest geweldige ceremoniemeester gaf ons heel veel rust en alle vertrouwen in de dag. De dag verliep helemaal zoals wij gehoopt hadden en dat is het enige wat telt 🙂

Voel jij je anders nu je getrouwd bent?

In het begin voelde het alsof ik op wolken liep, een beetje zweverig en dromerig. Dat heeft eigenlijk best een tijdje geduurd. Ik denk omdat ik de hele ervaring en alles wat er gebeurd is op die prachtige dag moest verwerken. Het is één dag en ik wilde alle momenten onthouden en voor altijd opslaan in mijn geheugen. Volgens mij stond ik 300% aan die dag. Nu zijn we een tijdje verder en vind ik het elke keer toch weer heel speciaal om te zeggen dat ik getrouwd ben met de geweldigste ‘man’ van de hele wereld. Hij is niet meer mijn vriend, maar mijn man! <3

Had je een thema? Zo ja, waarom dat thema?

We hadden er bewust voor gekozen om te trouwen tijdens de kerstperiode. Wouter en ik zijn helemaal weg van Kerstmis vanwege de warme (kerst)sfeer. Het werd dus een winterbruiloft met een kersttintje! Qua dresscode wilden we daar ook nog graag iets kleins mee doen, maar we wilden onze genodigden niet een een onmogelijke of lastige uitdaging geven. Voor ons was het belangrijk dat iedereen zich gewoon op zijn gemak voelde en ook kon dragen wat hij of zij wilde. Daarom voegden we als thema een ‘touch of christmas sparkle’ toe. Iets met een glitter of een glinstering dus! Denk hierbij aan mooie manchetknopen, oorbellen en ga zo maar door. Iedereen kon hier echt was mee en we hebben de mooiste dingen gezien!

MindandBeauty.nl After Wedding TAG Winterbruiloft

Heb je gehuild op je bruiloft?

Haha, ja! De hele dag door heb ik traantjes weggepinkt (en Wouter ook).

Staat er iets gegraveerd in je ring?

Wellicht niet heel origineel, maar onze trouwdatum ’14-12-2017′ staat gegraveerd in onze ringen.

Wat heb je gedaan met je trouwjurk?

Mijn trouwjurk heb ik na de bruiloft bij Topcleaning Harderwijk laten reinigen. Dat vond ik om heel eerlijk te zijn best een beetje spannend. Ze kwamen mijn trouwjurk, sluier, hoepelrok en zelfs mijn schoenen aan huis ophalen en een paar weken later werd alles weer thuis afgeleverd. Alsof alles als nieuw was, zo mooi en schoon! Voor het reinigen betaalde ik in totaal € 280,-. Dat lijkt misschien veel, maar wanneer je gaat vergelijken is dit een hele mooie prijs met een uitstekende service. Ik vond het het absoluut waard. Mijn moeder heeft haar jurk er na mijn positieve ervaring ook laten reinigen en is ook heel tevreden. Inmiddels hangt mijn trouwjurk op zolder en ben ik aan het kijken of ik hem kan laten inlijsten. Als iemand aanbevelingen en/of tips heeft, dan hoor ik het graag!

Hadden jullie een openingsdans?

Voor de bruiloft hadden we speciaal dansles genomen om een heuse openingsdans in te studeren. In de weken naar de bruiloft hebben we regelmatig geoefend en we konden de routine dan ook vlekkeloos. Het grappige is dat we de openingsdans uiteindelijk niet hebben gedaan, omdat er een verrassingsoptreden van OGENE plaatsvond. Het dak ging eraf! We vonden het toen zonde om het feest als het ware stil te leggen, omdat wij per se onze openingsdans wilden doen. Stiekem vonden we dat helemaal niet erg, hihi 😉

MindandBeauty.nl After Wedding TAG Winterbruiloft

Wat voor bloemen had je?

Mijn bruidsboeket was prachtig, ik was er helemaal verliefd op! Het leuke is dat ik helemaal niet wist wat het uiteindelijk zou worden. Wouter heeft het samen met de bloemiste samengesteld. Wel heb ik uiteraard aangegeven wat ik wel en niet mooi vond en uiteraard ingefluisterd bij de bloemiste welke kleuren zouden passen. Toen Wouter binnenkwam met het bruidsboeket vond ik het écht perfect. Het paste zo mooi bij alles! De prachtige rozen maakten het geheel zo romantisch en stijlvol tegelijk.

MindandBeauty.nl After Wedding TAG Winterbruiloft

Wauw! Terwijl ik dit artikel schrijf, komen al de gevoelens en momenten van de bruiloft weer helemaal boven borrelen. Telkens herinnering ik me ook weer nieuwe momenten, zelfs nu nog alweer een halfjaar na onze bruiloft. Onze trouwfilm heb ik dan ook al tig keer bekeken en elke keer vallen me weer andere mooie elementen op. Het is fantastisch dat je zo kunt nagenieten van zo’n bijzonder mooie dag. Ik hoop dan ook dat ik jullie daar een beetje in heb kunnen meenemen. De sfeer, het gevoel… het leek wel een droom. Een droom die werkelijkheid werd!

Liefs,
Amanda

Deze artikelen vind je denk ik ook leuk:

Foto’s door Florian van Underneath the Apple Tree.

Volg op Bloglovin
Amanda de Bruin

Amanda

Als ultieme huismus en ambitieuze vrouwelijke ondernemer is mijn belangrijkste doel om andere like minded te empoweren. Ons leven, onze regels.

Dit vind je ook leuk!

Let me know wat je denkt!

17 Reacties

 1. Nicole Orriëns

  Fijn dat je zo positief terugkijkt op je trouwdag. Vooral dat je niets anders zou doen achteraf vind ik een goed teken.

  Antwoord
  • Amanda

   Daar ben ik zelf ook heel blij mee!

   Antwoord
 2. Eke

  Wat ontzettend leuk om te lezen over jullie prachtige dag! De foto’s zijn prachtig! Ik kan me voorstellen dat je nog vaak lekker terugdroomt!

  Antwoord
  • Amanda

   Oh, zo heerlijk om soms even lekker terug te dromen! Zo’n dag vliegt voorbij, maar de mooie herinneringen blijven <3

   Antwoord
 3. Marsha

  Wat een super leuke tag zeg! Ik ben zo benieuwd naar mijn bruiloft. Hij staat voor volgend jaar gepland, maar we moeten nog even een datum fixen.

  Antwoord
  • Amanda

   Oehhh, wat spannend! Je gaat echt een heerlijke tijd tegemoet. Straks die kleine, trouwen met je droomman… geniet ervan!

   Antwoord
 4. Macblogster

  Mooie leuke en een leuke verrassing dat Ogene kwam optreden! De foto’s die je hier hebt geplaatst zijn erg mooi.

  Antwoord
  • Amanda

   Dankjewel! Het was lastig kiezen uit de honderden foto’s die we hebben. Ik heb met name foto’s gekozen waar geen anderen mensen opstaan i.v.m. de privacy. OGENE was echt geweldig!

   Antwoord
 5. Lipstickencupcakes

  Wat waren jullie mooi zeg ?. Grappig hoe je jezelf controlfreak noemt. Ik denk dat ik dat ook zou zijn

  Antwoord
  • Amanda

   Hihi! Ja, soms ben ik een beetje te ‘controlfreakerig’ (is dat een woord?), maar het eindresultaat van de gehele dag bij elkaar was perfect.

   Antwoord
 6. Erna de Bruin

  Hoi Amanda opnieuw leuk om te horen hoe geweldig het was en dat je hebt genoten ! Ik hoop dat je nu ook zo geniet van je huwelijksreis in Bali dan is de herinnering compleet voor later! ??liefs je schoonmoeder ?

  Antwoord
  • Amanda

   Het is een dag om nooit te vergeten, net als de huwelijksreis! Dankjewel! X

   Antwoord
 7. Mieke | mieksmind

  Wauw wat een enorm mooie foto’s, wat zag je er prachtig uit en OMG OGENE dat is wel echt heel tof.

  Antwoord
 8. Jeanine

  Ik ben normaal ook niet zo van het eindeloos invullen van TAGS op mijn blog, maar deze vind ik echt heel erg leuk. Die ga ik ook nog wel een keertje invullen vrees ik. Wat een ontzettend mooie bruid was jij zeg, en het thema: WAUW!! Stiekem moet ik nu ook terug denken aan mijn eigen bruiloft en wordt ook weer een beetje emotioneel.

  Antwoord
  • Amanda

   Ik had precies hetzelfde bij deze bijzondere TAG! Het zijn ook vragen die je vaak krijgt na de bruiloft, dus hiermee slag je als het ware twee vliegen in één klap haha. Dankjewel voor je mooie compliment. Dat je er emotioneel van werd, vind ik alleen maar een heel mooi teken. Dat gevoel van je eigen bruiloft, heerlijk!

   Antwoord
 9. Hippiemeisje

  het is leuk als je zo kan terugkijken op die dag.
  En ook leuk om te horen dat je niets anders zou gewild hebben.
  veel geluk samen! <3

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste blogposts!

Bestsellers