De inspiratie voor onze badkamer (+ tips om aan inspiratie te komen)

5 12 2018 | Interieur & Wonen

MindandBeauty.nl De inspiratie voor onze badkamer en tips om aan inspiratie te komen

Als je eenmaal hebt besloten dat je de badkamer wilt verbouwen, is de volgende stap om te bepalen wat je precies wilt. Wij riepen als een hele tijd dat we de badkamer wilden aanpakken en toen we de knoop doorhakten, brak er een hele leuke inspiratieperiode aan. Een tijd waar Wouter en ik met heel veel plezier op terugkijken, want een badkamer uitzoeken en samenstellen dat doe je niet elke dag. We hebben zoveel lol gehad samen, tekeningen gemaakt en gebrainstormd en dat gun ik eigenlijk iedereen die een badkamer gaat uitzoeken. Daarom deel ik in dit artikel hoe wij aan inspiratie kwamen én geef ik je graag tips over hoe je zelf aan inspiratie kunt komen. Mocht je trouwens benieuwd zijn naar onze badkamer, check dan even de sfeerimpressie van onze luxe wellness badkamer (video). En dan nu, op naar een flinke dosis (badkamer)inspiratie!

– Advertorial –

Badkamer inspiratiebron Bali

Na onze winterbruiloft in december 2017 hadden we onze huwelijksreis naar Bali (Indonesië) geboekt. We keken er zo naar uit! Niet alleen vanwege de heerlijke cultuur en het eten, maar ook omdat de badkamerverbouwing tijdens onze huwelijksreis gepland stond. Slim hè? Zo zouden wij lekker in Bali zitten en totaal geen last hebben van de verbouwing. Win-win! Onze grootste inspiratiebron voor de badkamer was Bali. Wouter (mijn man) is voor 1/8 Indonesisch en dat maakte dat ik in het begin van onze relatie met de Indonesisch (familie)cultuur in aanraking kwam. De rust, de natuur, de handwerken… ik vond Indonesië direct prachtig. De foto’s die je in dit artikel ziet, zijn allemaal gemaakt tijdens ons verblijf in een Balinese villa. Je zou bijna denken dat ze uit een magazine komen, maar nee, helemaal zelf gemaakt! Foto’s zijn een perfecte inspiratiebron. Koop magazines, knip mooie afbeeldingen uit en struin lekker rond op bijvoorbeeld Pinterest om geïnspireerd te raken. Ikzelf heb een Interieur-bord op Pinterest met daarin veel afbeeldingen van badkamerstijlen die mij inspireerden. Nog een leuke tip is om deze badkamerstijlen eens te bekijken!

MindandBeauty.nl De inspiratie voor onze badkamer en tips om aan inspiratie te komen

Wensen voor de nieuwe badkamer bepalen

Voordat we daadwerkelijk begonnen met het indelen van onze badkamer en het uitzoeken van alle items, hebben we eerst voor onszelf vastgesteld wat we anders wilden. Wat missen we nu? (Opberg)ruimte, gemak, sfeer, een bad en wat extra wellness en luxe. Dat waren voor ons de belangrijkste onderwerpen waar we wat mee wilden doen voor onze badkamer inspiratie. Het sleutelwoord hierbij was echt dromen. Ga in je badkamer staan en droom over wat je idealiter met je badkamer zou willen doen. Benoem het hardop! Zo riep ik gelijk ‘ik wil al mijn spullen kwijt kunnen’, ‘het opstaande randje van de douchecabine moet weg’ en ‘ik wil warme voeten’. Misschien dat je nu moet lachen, maar aspecten waar je je al langere tijd aan ergert en wensen hardop benoemen terwijl je in de badkamer staat helpt echt. Voor je het weet heb je een hele lijst. Wat ook goed helpt is om deze badkamers eens te bekijken en te noteren wat je opvalt, misschien doe je wel onverwachte badkamer inspiratie op!

MindandBeauty.nl De inspiratie voor onze badkamer en tips om aan inspiratie te komen

De ruimte optimaal benutten

Ik gaf net al aan dat ruimte bij ons in de badkamer een issue was. Wij hebben daarom besloten om de badkamer te vergroten. Er is daadwerkelijk een muur doorgebroken om zo ruim een meter toe te voegen over de gehele breedte van de badkamer. Op die manier konden wij al onze wensen realiseren. Let hierbij wel op eventuele leidingen die in de muur lopen en mogelijk omgelegd moeten worden. Even een muur doorbreken, is er echt niet bij. Huur daarvoor een vakman in, dat hebben wij ook gedaan. De ruimte in elke badkamer is anders. Bedenk voor jezelf hoe je de ruimte optimaal kunt benutten door schetsen te maken. Speel met de indeling. Denk er bijvoorbeeld eens aan om de douche te verplaatsen, of je wasbak en misschien zou je je kasten wel beter eens anders kunnen plaatsen? Zo vonden wij het een uitkomst om direct bij de douche ruimte te maken voor onze handdoeken. Ben je klaar met douchen, dan pak je in een handomdraai een handdoek zonder dat je daarbij door de hele badkamer moet lopen. Maar denk bijvoorbeeld ook aan de plaats waar je de radiator gaat ophangen. Als je de video hebt bekeken van onze badkamer, dan zie je dat wij hebben gekozen voor een glazen deur bij de inloopdouche. Zouden wij daarachter de radiator ophangen, dan loop je het risico dat je er met de deur tegenaan knalt. Dat zou zonde zijn! Laat in een winkel bijvoorbeeld eens een paar tekeningen maken als je exact wilt weten wat er mogelijk is. Vaak hebben de medewerkers al honderden badkamers (klein en groot) samengesteld en kunnen ze net dat extra zetje geven om jou te helpen. Het fijne is ook dat de tekeningen op schaal zijn, dus vergeet zeker niet de maten van je badkamer mee te nemen.

MindandBeauty.nl De inspiratie voor onze badkamer en tips om aan inspiratie te komen

Een bad in de badkamer

Voor ons stond het wellness-gevoel voorop voor onze badkamer inspiratie. Zo heb ik altijd al geroepen dat ik heel graag een bad wilde, zo ééntje waarin je helemaal tot jezelf kunt komen. Tijdens het uitzoeken van het daadwerkelijke bad in de winkel viel ons oog op een modern bad met afgeronde hoeken aan twee kanten. Het had een zachte, subtiele uitstraling waardoor het natuurlijker oogde dan een bad met kaarsrechte lijnen. Die wilden we hebben!

Wellness en kleur

Bij wellness denk je ook aan kleuren die niet heel heftig aanwezig zijn. De badkamer is voor ons een plek van rust, dus kozen we voor zachte kleuren waarbij wij ons prettig voelen. Een tip bij het oriënteren op de kleuren voor de badkamer inspiratie is om in gedachte te houden hoe eventuele items, zoals een badmeubel of een ligbad, erbij staan. Als de items qua kleur heel dicht bij elkaar liggen, dan valt het weg in het geheel. Een beetje contrast mag er best zijn, vonden wij. Daarom kozen wij voor een beige wandtegel met daar tegenaan een donkerbruin badmeubel en witte kommetjes. Die witte kommetjes passen weer bij het witte bad dat wij hebben en zo is alles met elkaar verbonden als het ware.

MindandBeauty.nl De inspiratie voor onze badkamer en tips om aan inspiratie te komen

Verlichting in de badkamer

In Bali zie je veel badkamers die ‘buiten’ zijn. Dat zie je ook op de badkamer inspiratie foto’s in dit artikel. Er zijn wel muren in verband met de privacy, maar een stuk van de badkamer heeft geen plafond/dak. Je ziet daar de buitenlucht, wat werkelijk prachtig is als je ‘s avonds in het donker gaat douchen. De eerste keer dat ik de sterrenhemel zag terwijl ik stond te douchen was een bijzondere ervaring die ik niet snel meer zal vergeten. Zo bizar! Het gaf een gevoel van ongekende vrijheid. Echt één met de natuur zijn. Dat brengt mij bij het volgende punt: de verlichting. Iets wat je zeker niet moet onderschatten! Met 1 lampje heb je natuurlijk nooit genoeg licht op elke plek in de badkamer. Een goed lichtplan is daarom een belangrijke tip! 😉 Plekken waar wij extra licht hebben toegevoegd is onder andere bij de spiegelkast (voor als ik mezelf opmaak) en om de natuurstenen muur extra uit te accentueren. Als je niet goed weet waar je verlichting het beste kunt aanbrengen, bezoek dan eens een paar showrooms om te kijken op welke plekken daar de verlichting bewust is aangebracht.

De tips om zelf aan inspiratie te komen op een rij

Vind je het lastig om zelf aan inspiratie te komen voor jouw droombadkamer, of loop je gewoon even vast? Hier zijn alle tips nog even overzichtelijk op een rijtje:

 1. Koop interieurmagazines met badkamer inspiratie
 2. Struin rond op Pinterest (een account aanmaken is gratis)
 3. Ga in de badkamer staan en benoem wat je graag zou willen of waar je je aan stoort: DROOM en de inspiratie komt vanzelf
 4. Schets jouw droombadkamer en speel met de indeling
 5. Bezoek diverse showrooms en vraag om hulp qua indeling en lichtplan
 6. Vraag aan mensen in je omgeving eens hoe zij het hebben aangepakt of wie zij hebben ingehuurd

Ik hoop dat je iets aan deze tips hebt en dat dit artikel je heeft geïnspireerd om aan de slag te gaan met de badkamer, nu of in de toekomst. Mocht je vragen hebben over onze badkamer, stel ze gerust in de comments! Ik help je graag door onze ervaringen te delen.

Liefs,
Amanda

Deze artikelen vind je denk ik ook leuk om te lezen:

Volg op Bloglovin
Amanda de Bruin

Amanda

Als ultieme huismus en ambitieuze vrouwelijke ondernemer is mijn belangrijkste doel om andere like minded te empoweren. Ons leven, onze regels.

Dit vind je ook leuk!

Let me know wat je denkt!

14 Reacties

 1. alexa

  ah ja die baden in Indonesie zijn geweldig, zo’n prachtig bad had ik thuis ook wel gewild.

  Antwoord
  • Amanda

   Die Indonesiërs zijn zo gek nog niet 😉

   Antwoord
 2. lodi

  `Het is zo belangrijk om goed na te denken wat je wilt en ook wat past, hier een paar jaar geleden alles verbouwd en hier goede tekeningen van gemaakt. Er was niet zo veel inspiratie nodig, aangezien we een kleine badkamer hebben.

  Antwoord
  • Amanda

   Bij een kleine badkamer ga je denk ik met name praktisch denken. Hoe kun je zoveel mogelijk van de ruimte gebruiken is bijvoorbeeld een vraag die je je dan stelt. En ook daarop zijn zoveel oplossingen!

   Antwoord
 3. Gerda

  Wat mooi! Ben zo benieuwd welke vloer dat is en waar heb je hem gekocht?

  Antwoord
  • Amanda

   Hi Gerda, leuke vraag! Ik durf uit mijn hoofd niet te zeggen hoe de vloer exact heet, maar wij hebben hem gekocht via Jan van Sundert in Etten-Leur. Daar weten ze je er vast meer over te vertellen!

   Antwoord
 4. kiki hasselton

  helaas heb ik maar een ieniemienie badkamertje waar geen bad in past, maar wat zou ik dat graag willen. Lekker relaxen

  Antwoord
 5. Marion

  Wat ik vooral belangrijk vind aan een badkamer is dat er een goede douche is. We hebben nu ook een bad maar daar doen we eigenlijk niets mee.
  Prachtige foto’s vooral de tegels vin dik erg bijzonder.

  Antwoord
  • Amanda

   Dankjewel voor je leuke reactie! Zonde trouwens dat jullie weinig met jullie bad doen. Die ruimte kan je natuurlijk ook anders gebruiken. Een goede douche is zeker belangrijk, van de 10 keer ga ik 9 keer douchen. Lekker veel ruimte om letterlijk je kont te keren en om je douchespulletjes kwijt te kunnen, is wel zo prettig 🙂

   Antwoord
 6. Dhini

  Aaah heerlijk zo`n badkamer. Onze badkamer in mijn geboortestad Tasikmalaya (West Java) stond buiten maar dan niet zo mooi net als op foto`s. Als wij ooit in warm land(en) tweede/derde huis hebben, willen wij ook zo`n badkamer hebben.

  Antwoord
 7. Laura / fitfunfab.nl

  oohhh mooi zeg! Zou ook wel graag helemaal een nieuwe badkamer willen hebben in mn huis.. alles zelf bepalen 🙂 Als heb ik ook wel keuzestress…

  Antwoord
 8. Lipstickencupcakes

  Wauw wat prachtig. Dat zou ik ook wel willen. Lijkt me een heerlijk plekje om lekker te ontspannen.

  Antwoord
 9. Mieke | mieksmind

  die buitenbaden in Bali die ik op foto’s zie zijn altijd wel prachtig om te zien. ik vind sowieso groen in de badkamer altijd mooi ogen.

  Antwoord
 10. Richard van Omster

  Ik vind het ook belangrijk om badkamers en andere ruimtes optimaal te benutten. Omdat onze badkamer klein is willen we eigenlijk van ons bad af. Zo kunnen we er ook onze wasmachine neerzetten. Binnenkort gaan we beginnen met de renovatie.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste blogposts!

Bestsellers