Deze hippe kaarsen zijn helemaal trendy!

6 08 2022 | Interieur & Wonen

hippe kaarsen bubbelkaars roze

Wil je weten welke hippe kaarsen om dit moment helemaal trendy zijn? Dan zit je hier goed, want met mijn webshop verdiep ik me regelmatig in de nieuwste trends op het gebied van kaarsen. Het is onwijs leuk om te ontdekken welke hippe kaarsen nu helemaal in de mode zijn. De ontwikkelingen gaan dan ook best wel snel. Zo verschuiven we meer en meer naar duurzame kaarsen, zien we gewaagde vormen terug en speelt geur vaak niet meer een grote rol. Ik zet op een rijtje welke hippe kaarsen je nu veel ziet. Wees gewaarschuwd: je wordt er hebberig van 😉

Hippe kaarsen als accessoires

Vroeger waren kaarsen een noodzakelijkheid. Vanwege het licht en vanwege de warmte. Dat is tegenwoordig wel anders! Gelukkig maar. Kaarsen zijn nu echt een accessoire geworden. Dat hadden ze zoveel jaren geleden echt niet gedacht. In bijna elk interieur zie je wel een tof statementpiece terug. Van hippe kaarsen hoef je eigenlijk helemaal niet veel stuks te kopen. Een enkel opvallend item op een mooie plek in je interieur is vaak al genoeg. Toch kun je ook zeker heel leuk combineren. Van verschillende vormen tot kleuren. Uiteindelijk gaat het erom dat jij er blij van wordt! Maar welke shop je dan in de wondere wereld van de kaarsen?

Bubbelkaars

De bubbelkaars hoort absoluut thuis in het rijtje van hippe kaarsen op dit moment. Waarom? De speelse vorm en de verschillende kleuren waarin deze kaars verkrijgbaar is, maakt de kaars onwijs leuk. Het is weer eens wat anders dan een standaard stompkaars. Ronde vormen in plaats van een strak (saai) design doen het op dit moment echt goed in elke ruimte van je interieur. Bij de bubbelkaars zie je vaak dat ze gecombineerd worden. Een plateau met bijvoorbeeld drie verschillende kleuren bubbelkaarsen of een bubbelkaars gecombineerd met een kaars in de vorm van een knoop. Die combinaties maken het extra speels!

Knoopkaarsen

De knoopkaars is ook een leukerd! De vorm is eigenlijk heel simpel, minimalistisch eigenlijk en daardoor perfect om als deco-item neer te zetten. Je ziet ze op dit moment veel op een stapel met boeken, maar ook op plateaus in combinatie met de bubbelkaarsen. Je kunt kiezen voor de minimalistische uitvoering, maar er is ook een variant die het patroon van een touw erin heeft. Deze kaars is wel wat drukker en lijkt bijna op een bolletje geknoopt touw.

Kaars vrouwenlichaam

Meer en meer krijgen we erkenning voor de superkrachten die het vrouwelijk lichaam bezit en meer en meer laten we dat ook zien. Die eerlijkheid, die kwetsbaarheid en die oerkrachten komen samen in een hippe kaars van het vrouwenlichaam. Wat je hierbij veel ziet is dat de kleine variant van de kaars veel in trek is. Ik denk dat dit komt omdat vrouwen zichzelf deze kaars cadeau doen, maar niet willen dat de kaars te erg aanwezig is. Prominent in beeld hoeft niet. Het gaat bij deze kaars juist om de sierlijkheid en om de eenvoud.

Eigenlijk zijn er van deze hippe kaarsen twee varianten: het vrouwenlichaam an sich (in werkelijk alle vormen en maten) en het zwangere vrouwenlichaam. Zelf produceer ik deze kaarsen ook en vind ik de combinatie van een crèmekleurige kaars met een goudfolie prachtig. Zo schittert we het vrouwelijk lichaam nog eens extra! Ik kies bewust voor duurzame materialen. Zo zijn deze kaarsen gemaakt van Europees sojawas en daardoor 100% vegan. Als je meer wilt weten over sojawas, lees dan de blog ‘Soja kaarsen | Alles wat je erover wilt weten‘.

Dip dye kaarsen

Deze trend is zo leuk! Dip dye kaarsen zijn ook helemaal hippe kaarsen. We vinden het leuk om vrolijke kleurtjes met elkaar te mengen in een kaars. Je ziet hierin twee varianten: de zachte pasteltinten en de felle neon-kleuren. Zelf heb ik een lichte voorkeur voor de zachte pasteltinten, omdat dit wat minder schreeuweriger is in een interieur, maar de felle kleuren zie je ook absoluut terug. Hou je meer van gewaagd of ben je dol op felle aanwezige kleuren, dan zou ik zeker kiezen voor de neon-varianten.

Schelpenkaarsen

Zon, zee, strand en… schelpen! Wie denkt dat je in de zomer geen kaarsen kunt neerzetten, heeft het mis. We halen dat dagje strand gewoon naar huis door de esthetische vorm van een schelp te gieten in een kaars. De schelpenkaarsen zijn onwijs leuk om neer te zetten op een tuintafel of in je (buffet)kast. Zowel een enkele kaars als een plateau van verschillende kleuren schelpenkaarsen, zoals je ziet. Je wordt er direct blij van. Nog een gratis tip van mij: leg er wat vogelzand omheen en plaats er wat echte kleine schelpjes bij om jouw kaarsenplateau er extra zomers uit laten zien. In de webshop vind je verschillende kleuren:

schelp kaars mint
schelp kaarsen diverse kleuren
schelp kaars geel

Swirl kaarsen

Gedraaide kaarsen of swirl kaarsen ga je ook meer zien als hippe kaarsen. Het is variatie op de gewone lange kaars. Ze branden hetzelfde, maar het uiterlijk is net even wat anders. Dat maakt ook dat je eerst denkt ‘huh, wat is er nou met die kaars gebeurd?’, maar uiteindelijk leer je de vorm waarderen. Ook bij de swirl-kaarsen zijn er een paar varianten. Je hebt de kaarsen die compleet gedraaid zijn, van beneden naar boven toe, maar je hebt ze ook die halverwege de kaar pas een draaiing laten zien.

Wolkkaarsen

Verschillende vormen kaarsen zijn onwijs in trek, die conclusie heb je vast al getrokken. Ik wil er nog eentje aan toevoegen, namelijk wolkkaarsen. Oftewel, kaarsen in de vorm van een wolk. Deze zijn relatief nieuw, maar daarom niet minder schattig. Het zijn lage kaarsen en daardoor erg geschikt om op een plateau verschil in hoogtes aan te brengen.

wolk kaars crème
wolkenkaarsen in crème perzik en roze
wolk kaars perzik

Trends hippe kaarsen

Duurzame kaarsen in trek

Het thema duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Daarom worden duurzame kaarsen meer en meer verkocht, ook al kosten ze wat meer. We letten steeds meer op de materialen waarmee de kaarsen zijn gemaakt. Dat een kaars milieuvriendelijk is voor velen minstens zo belangrijk als dat de kaars er qua uiterlijk hip uitziet. De meest duurzame was is bijenwas, maar verder zijn soja- en kokoswas ook duurzame materialen. En niet alleen aan de was wordt aandacht besteed. Ook de lont die wordt gebruikt, is steeds vaker duurzaam van bijvoorbeeld katoen.

De ouderwetse paraffine kaarsen zijn helemaal niet duurzaam. Deze zijn niet afbreekbaar en (soms) zelfs giftig als je ze brandt. Alhoewel ze wel flink goedkoper zijn, zijn de kaarsen dus niet goed voor je gezondheid en de natuur.

Kaars als accessoire

Kaarsen worden tegenwoordig als een echte accessoire gezien. Natuurlijk branden we ook nog kaarsen, het is immers een prachtig gezicht en het zorgt voor sfeer, maar eerst genieten we veelal van de esthetische vorm van een kaars. Van grote decoratieve kaarsen tot de kleine varianten, we vinden het leuk om de kaarsen als accessoire neer te zetten en ze pas (veel) later daadwerkelijk aan te steken en te branden.

Liefs,
Amanda

Foto 1 door DaKo Fotografie

Amanda de Bruin

Amanda

Als ultieme huismus en ambitieuze vrouwelijke ondernemer is mijn belangrijkste doel om andere like minded te empoweren. Ons leven, onze regels.

Dit vind je ook leuk!

Let me know wat je denkt!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste blogposts!

Bestsellers