DIY | havermoutgezichtsmasker en -scrub

23 07 2015 | Beauty & Mode, DIY & How-To

DIY-Havermoutgezichtsmasker-MindandBeauty.nl

Vandaag deel ik mijn heerlijke recept voor een DIY havermoutgezichtsmasker en -scrub! Havermout egaliseert, verzorgt, reinigt en kalmeert de huid, maar verwijdert ook dode huidcellen. Heb je dus een droge, gevoelige of onrustige huid (met acné), dan is dit gezichtsmasker met havermout echt een aanrader.

Het is natuurlijk makkelijk om een gezichtsmasker te kopen, maar eigenlijk is het veel leuker om zelf een masker te maken met ingrediënten die je (meestal) standaard in huis hebt. Ik laat je zien hoe je zelf een havermoutgezichtsmaker en -scrub kunt maken. En het leuke is: je hebt maar een paar ingrediënten nodig!

Wat heb je precies nodig?
– Yoghurt (2 eetlepels)
– Honing (1 eetlepel)
– Havermout (1 eetlepel)
– Kaneel (optioneel) (1 theelepel)

Hoe maak je het?
1. Doe twee eetlepels yoghurt in een kom of schaaltje
2. Voeg daarbij 1 eetlepel honing
3. Roer even goed door elkaar
4. Voeg vervolgens 1 eetlepel havermout toe
5. En 1 theelepel kaneel
6. Even roeren, en klaar! Breng het masker aan op een gereinigd gezicht en laat het minimaal 15 minuten intrekken (mag langer).

Tip: Trek een oud t-shirt aan, want de havermout kan tijdens het opbrengen van je gezicht vallen. In het begin kan het even onhandig zijn, maar als het eenmaal zit, gaat het prima!

DIY-Havermoutgezichtsmasker-MindandBeauty.nl

Na ongeveer 15 minuten is het tijd om het masker eraf te halen, maar voordat je dat doet: srub je gezicht! Met de havermout kun je je gezicht een fijne srubbehandeling geven. Hierdoor verwijder je dode huidcellen en krijg je er een baby zacht huidje voor terug! Haal vervolgens het masker met lauwwarm water van je gezicht. Het resultaat is een zacht, gehydrateerd en gereinigd huidje. Heerlijk! Je kunt eventueel nog afsluiten met een dag- of nachtcrème.

Werking van de ingrediënten
Wat doen de ingrediënten precies voor je gezicht?

Yoghurt
Heeft een reinigende werking en helpt bij puistjes en mee-eters. Yoghurt voedt als het ware je huid en heeft dus een verzorgende werking. Daarnaast vermindert het roodheid in je gezicht.

Honing
Dit natuurproduct heeft een ontstekingsremmende werking. Het helpt daardoor goed tegen puistjes! Honing reinigt en verzorgt  waardoor je zeker bent van een zachte huid. Nog een voordeel is dat honing littekentjes vervaagt.

Havermout
Kalmeren, exfoliëren en reinigen zijn een paar eigenschappen van havermout. Havermout verwijdert dode huidcellen én absorbeert overtollige vettigheid.

Kaneel
Kaneel heeft een kalmerende, ontstekingsremmend en zuiverende werking. Wederom een ingrediënt wat goed is tegen puistjes en mee-eters.

Ik zou zeggen ga lekker aan de slag met dit masker en geef je huid een heerlijke oppepper. Ik ben heel benieuwd wat jullie van dit masker vinden, deel je ervaringen of tips dus zeker!

Liefs,
Amanda

Follow

Amanda de Bruin

Amanda

Als ultieme huismus en ambitieuze vrouwelijke ondernemer is mijn belangrijkste doel om andere like minded te empoweren. Ons leven, onze regels.

Dit vind je ook leuk!

Let me know wat je denkt!

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. หวยมาเลย์ 4d เล่นได้วันไหน ออกกี่โมง บนเว็บ LSM99 - ... [Trackback] [...] Info on that Topic: mindandbeauty.nl/diy-havermoutgezichtsmasker-en-scrub/ [...]
  2. official site - ... [Trackback] [...] Information on that Topic: mindandbeauty.nl/diy-havermoutgezichtsmasker-en-scrub/ [...]
  3. ozempic face solution - ... [Trackback] [...] Read More on that Topic: mindandbeauty.nl/diy-havermoutgezichtsmasker-en-scrub/ [...]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste blogposts!

Bestsellers