DIY | Herfstlijstje met quote en droogbloemen

5 09 2022 | DIY & How-To, Interieur & Wonen, Lifestyle

DIY herfstlijstje met quote en droogbloemen

Het huis decoreren met mooie najaarsitems vind ik heerlijk om te doen. De warmte en de gezelligheid van de herfst maken me altijd blij. Toch hoef je niet altijd najaarsdecoratie (online) te kopen. Daarover schreef ik al eerder de blog ‘Duurzame herfstdecoratie voor binnen en buiten | Tips‘. Je kunt het ook heel gemakkelijk zelf maken zonder dat je veel spullen nodig hebt. Zo maakte ik onlangs in een paar simpele stappen dit leuke herfstlijstje met quote en droogbloemen. Eventueel zou je deze DIY ook samen met kinderen kunnen doen!

Benodigdheden herfstdecoratie maken

Zoals ik net al aangaf heb je voor het maken van deze herfstdecoratie niet veel items nodig. Op één item na heb je waarschijnlijk alles al in huis! Voor dit knutselproject heb je in elk geval de volgende items nodig:

TIP: maak je het herfstlijstje met kinderen, dan kun je kiezen voor een fotolijstje zonder glas. Er zijn ook fotolijstjes met een transparante covers te koop.

benodigdheden DIY herfstlijstje met quote en droogbloemen

Herfstlijstje maken

Herfstquote ontwerpen

De herfstquote maak je in Word. Experimenteer met verschillende lettertypes (handgeschreven lettertypes werken het fijnst met overtrekken) en voeg eventueel nog een leuke afbeelding toe, zoals een pompoen. Afhankelijk van de grootte van je fotolijstje pas je de grootte van het lettertype aan. Is je quote naar wens? Print ‘m uit! Knip de woorden van je quote per stuk uit en houdt deze even apart.

Fotolijstje voorbereiden

Zodra je je quote klaar hebt liggen, kun je het fotolijstje openen. Haal de achterkant voorzichtig los en leg deze aan de kant. Is je fotolijstje aan de binnenkant van het glas een beetje vies? Maak het glas aan de binnenkant dan eerst even schoon met een doekje.

Pak nu je quote-papiertjes erbij en leg deze in je fotolijstje. Schuif hier en daar een beetje met de papiertjes totdat de quote helemaal goed ligt. Klaar? Pak de achterkant van het fotolijstje en sluit het fotolijstje daar weer mee. Dit zorgt ervoor dat de quote goed vastligt en je door kunt naar de volgende stap: overtrekken!

DIY herfstlijstje met quote en droogbloemen

Overtrekken met krijtpen

Leg het fotolijstje met daarin de voorbereide quote plat neer, zodat het stevig ligt. Je kunt nu met de krijtpen de quote overtrekken. Het is niet erg als je een beetje buiten de lijntjes gaat, daar zie je straks weinig van. Schiet je toch iets teveel uit? Haal dan gewoon je poetsdoek eroverheen en begin opnieuw. Zodra je de gehele quote hebt overgetrokken wacht je even totdat de inkt is opgedroogd.

DIY herfstlijstje met quote en droogbloemen
DIY herfstlijstje met quote en droogbloemen
DIY herfstlijstje met quote en droogbloemen
DIY herfstlijstje met quote en droogbloemen

Opvullen met droogbloemen of bladeren

Is de inkt van de krijtpen opgedroogd? Dan kun je het fotolijstje aan de achterkant weer openen en de papiertjes van je quote eruit halen. Nu kun je aan de slag met de droogbloemen of bladeren. Vul het fotolijstje nu met een variatie aan droogbloemen of mooie herfstbladeren op. Je kunt hierbij helemaal doen wat jij mooi vindt. Kies voor felle kleuren of ga juist voor iets meer naturel. Het kan allemaal. Vul het fotolijstje met voldoende materiaal op zodat je straks de achterkant van het fotolijstje (bijna) niet ziet. Heb je alles goed opgevuld? Dan kun je het fotolijstje weer voorzichtig sluiten. Draai het lijstje nu om om het resultaat te bekijken.

DIY herfstlijstje met quote en droogbloemen

Geef het lijstje een mooi plaatsje!

Ben je blij met het resultaat? Vast wel toch! Het enige wat je nu nog hoeft te doen, is het herfstlijstje een leuk plekje te geven in je huis. Decoreer het lijstje eventueel nog wat extra door er wat dennenappels of pompoentjes bij neer te leggen.

DIY herfstlijstje met quote en droogbloemen

Liefs,
Amanda

Dit artikel bevat affiliatelinks.

Amanda de Bruin

Amanda

Als ultieme huismus en ambitieuze vrouwelijke ondernemer is mijn belangrijkste doel om andere like minded te empoweren. Ons leven, onze regels.

Dit vind je ook leuk!

Let me know wat je denkt!

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. พรมปูพื้นรถยนต์ tank 500 - ... [Trackback] [...] There you can find 98429 additional Information to that Topic: mindandbeauty.nl/diy-herfstlijstje-met-quote-en-droogbloemen/ [...]
  2. พัดลมหลังคา - ... [Trackback] [...] There you can find 57665 more Information on that Topic: mindandbeauty.nl/diy-herfstlijstje-met-quote-en-droogbloemen/ [...]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste blogposts!

Bestsellers