DIY – Theelichthouders met schelpen

17 02 2016 | DIY & How-To, Interieur & Wonen

MindandBeauty.nl DIY Theelichtjes met Schelpen

Je kunt ontzettend veel creatieve dingen doen met schelpen. In een creatieve bui besloot ik om een stel saaie theelichthouders eens in een nieuw jasje te steken. En zie hierboven het resultaat. Leuk toch! In deze DIY laat ik je zien hoe je dit ook zelf kunt doen. Gooi die saaie theelichthouders dus nog niet weg!

Theelichthouders met schelpen

Om te beginnen, wat heb je nodig? Helemaal niet zoveel! Dit is wat ik heb gebruikt:

 • Schelpen (ik koos voor mesheften)
 • Lijmpistool + lijmpatronen (te koop bij o.a. Xenos, Praxis of bol.com)
 • Theelichthouder(s)

Op de afbeelding hieronder zie je de schelpen die ik heb gebruikt: mesheften. Ze lijken een beetje op scheermessen. Het zijn lange dunne schelpen, bestaan uit twee delen en zijn gewoon op het strand in Nederland te vinden. Het schelpdier in de mesheft is eetbaar, maar ze worden ook gebruik om mee te vissen. Ik heb geen idee hoe ze smaken, want het lijkt me helemaal niets, haha! Ik heb de schelpen op het strand geraapt en vervolgens een uur gekookt in water. Zo zijn alle bacteriën dood en kun je de schelp daarna gemakkelijk schoonmaken met bijvoorbeeld stromend water of een borstel. Laat ze vervolgens goed drogen. Soms kan het zo zijn dat de schelpen na het koken en drogen nog naar de zee ruiken. Dat wil je niet! Leg de schelpen dan bijvoorbeeld een weekje droog in de schuur waar ze kunnen ventileren. Geen zin om al die moeite te doen? Dan kun je ook prachtige schelpen bestellen voor een leuke prijs bij Only Deco, één van mijn favoriete webshops.

MindandBeauty.nl DIY Theelichtjes met Schelpen

Mesheften

Mocht je ook mesheften willen gebruiken, dan heb ik een handige tip voor je. De mesheften bestaan standaard uit twee delen als ze heel zijn. Ze zitten aan elkaar door een scharnier en je kunt ze openklappen. Doordat ze iets krom zijn, loopt de ene mesheft iets krom naar links en de anders iets naar rechts. Maak de mesheften voorzichtig los van elkaar en sorteer de schelpen, zodat je een stapeltje krijgt met linkskrommende en rechtskrommende schelpen. Waarom? Zodra je de schelpen gaat plakken, is het handig als alle schelpen dezelfde kant op krommen. En het is ook handig als ze ongeveer van dezelfde lengte zijn. Ik laat het je zien. Aan de slag!

MindandBeauty.nl DIY Theelichthouders met Schelpen

Voorbereiding

Laat het lijmpistool goed opwarmen en leg in de tussentijd alle andere spullen klaar. Vergeet ook niet om de plaats waar je aan het freubelen bent af te dekken met bijvoorbeeld een tafelkleed of een placemat. Straks zitten je schelpen vast aan de tafel, haha! Als het lijmpistool goed is opgewarmd, kunnen we beginnen. Breng de lijm aan in de schelp. Doe dit op het gedeelte van de schelp welke je aan de theelichthouder wilt plakken. Breng de lijm aan in de binnenkant van de randen, anders blijft de schelp niet goed zitten.

MindandBeauty.nl DIY Theelichthouders met Schelpen

Aan de slag

Als je de lijm hebt aangebracht in de schelp, druk je de schelp voorzichtig tegen de theelichthouder. Let goed op dat de onderkant van de schelp ook aansluit op de onderkant van de theelichthouder, anders ziet het er wat slordig uit. De theelichthouder zou je als het ware niet meer moeten kunnen zien. Ga zo door tot de theelichterhouder helemaal volgeplakt is met schelpen.

MindandBeauty.nl DIY Theelichthouders met Schelpen

Tadaaa, geen theelichtjehouder meer te zien, maar een leuke vrolijke beachy theelichthouder! Op deze foto kun je ook goed zien dat alle mesheften dezelfde kant op krommen.

MindandBeauty.nl DIY Theelichthouders met Schelpen

Maak een set van twee

De overige mesheften (welke de andere kant op krommen) kun je ook goed gebruiken om nog een theelichthouder mee te beplakken. Zo heb je een leuk setje! Maar je kunt natuurlijk ook allerlei andere schelpen gebruiken. Doe wat je leuk vindt! Ik was ongeveer een halfuurtje bezig per theelichthouder.

MindandBeauty.nl DIY Theelichthouders met Schelpen

Ik heb de theelichterhouders op een glazen schaal gezet met daarop decoratiezand. Om het helemaal af te maken, heb ik er nog twee schattige zeesterren bijgelegd. Super gezellig voor op tafel, helemaal als het theelichtje aan is, zoals op bovenstaande foto. Zo krijgen die saaie theelichthouders toch nog een mooi plekje 🙂

En, gaan jullie ook aan de slag met deze DIY?

Liefs,
Amanda

Deze artikelen vind je denk ik ook leuk om te lezen:

Dit artikel bevat affiliate links.
Volg op Bloglovin
Amanda de Bruin

Amanda

Als ultieme huismus en ambitieuze vrouwelijke ondernemer is mijn belangrijkste doel om andere like minded te empoweren. Ons leven, onze regels.

Dit vind je ook leuk!

Let me know wat je denkt!

4 Reacties

 1. Dinja

  Ze zijn gaaf zeg! Ik heb alleen geen strand in de buurt dus zal even moeten wachten op een strandbezoekje als ik ook zulke theelichthouders wil 🙂

  Antwoord
  • Amanda

   Ik ben er ook super blij mee en het is heel leuk om te doen! Helemaal als je de schelpen zelf hebt geraapt, maar mocht je niet kunnen en/of willen wachten, dan kun je natuurlijk altijd schelpen bestellen (bij Only Deco bijvoorbeeld) 😉 Scheelt je ook weer werk, haha!

   Antwoord
 2. Sylvia

  Hoi Amanda. bij mij blijven ze niet plakken op het glas. heb je een tip?

  Antwoord
  • Amanda

   Hi Sylvia, je zou eens kunnen proberen om het glas te ontvetten voordat je aan de slag gaat met lijmen. Het kan ook aan de lijmpatronen liggen die je gebruikt. Ik heb de Bison lijmpatronen gebruikt, die zijn ook geschikt voor glas. Hopelijk kun je met deze tips aan de slag! Ik ben natuurlijk heel benieuwd 🙂

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. porn film - ... [Trackback] [...] Here you can find 8782 additional Info on that Topic: mindandbeauty.nl/diy-theelichthouders-met-schelpen/ [...]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste blogposts!

Bestsellers