Drie leuke aftel-apps als je gaat trouwen (voor iPhone)

10 05 2017 | Trouwen & Relatie

MindandBeauty.nl Drie leuke aftel apps als je gaat trouwen iPhone

Mijn iPhone en ik zijn dikke vriendjes. Het is mijn trouwe, kleine metgezel zullen we maar zeggen. We zijn nog net niet getrouwd, haha! En over trouwen gesproken… ook mijn iPhone speelt een belangrijke rol als het aankomt op de trouwplanning. Tegenwoordig zijn er zoveel leuke en handige apps die je kunt gebruiken als bride-to-be. Zoveel zelfs dat het best lastig is om te bepalen welke nou écht het downloaden waard zijn. Hier zijn 3 (gratis) apps die ik erg leuk vind om mee af te tellen tot de grote dag!

Countdown-apps

Er zijn verschillende countdown-apps of – zoals we ze in het Nederlands noemen – ‘aftel-apps’. Deze apps tellen letterlijk de tijd af tot een specifieke gebeurtenis. Tel bijvoorbeeld af tot jullie ondertrouw, huwelijksdag, huwelijksreis en ga zo maar door. Het aftellen tot dé grote dag is natuurlijk wel het leukste! Zo weet je precies hoeveel jaar, maanden, weken, uren, minuten én seconden het nog duurt voordat het moment daar is. Ik heb de drie mooiste en leukste aftel-apps voor je geselecteerd.

1. Wedding Countdown (gratis/taal: Engels)

Deze gratis aftel-app is speciaal gemaakt voor het aftellen tot de huwelijksdag, je kunt dan ook maar één datum invullen. Je voert jullie trouwdatum in en het aftellen kan beginnen! Het leuke aan deze app is dat je de vormgeving zelf kunt aanpassen. Kies zelf een mooie achtergrond (of gebruik een eigen foto!), geef aan in welke eenheden je wilt aftellen (jaren/maanden/weken/dagen/uren/minuten/seconden of hartslagen/kusjes), selecteer een muziekje en kies een lettertype dat je mooi vindt. Je zult merken dat je eens in de zoveel tijd toch even gaat kijken hoelang het nog duurt voordat het zover is. Deze app is niet reclamevrij, maar ik moet zeggen dat ik weinig last heb van het kleine reclamebalkje bovenin. Je kunt ook de betaalde versie van deze app downloaden om zo van nog meer opties gebruik te maken (zoals een slider-mogelijkheid), maar persoonlijk vind ik de gratis versie helemaal leuk. Nog een fijne bijkomstigheid: je kunt bij deze app ook reminders instellen. Een aanrader!

Download ‘Wedding Countdown’ voor iPhone via de App Store hier.

2. Countdown Star – gebeurtenistimer (gratis/taal: Nederlands)

Wil je graag een aftel-app waarbij je voor meerdere datums kunt aftellen, dan is Countdown Star een fijne app. En hij is in het Nederlands! Bij deze app kun je ook zelf een aantal aspecten qua vormgeving aanpassen, maar minder dan bij Wedding Countdown. Bij deze app kun je alleen de achtergrond en (de positie van) de timer aanpassen. Iets minder mogelijkheden dus, maar zeker niet minder leuk! Alle aftelgebeurtenissen staan handig in een overzicht zodat je in één oogopslag kunt zien hoeveel jaren, maanden, weken, dagen, uren, minuten en seconden het nog duurt. Je kunt er ook voor kiezen om alleen in maanden of dagen af te tellen. Doe wat je wilt! Ook deze app is niet reclamevrij, maar wederom het kleine reclamebalkje wat bij deze app onderin te zien is, is niet storend. Vind je het toch irritant? Je kunt ook kiezen voor de betaalde, reclamevrije variant. En deze app heeft nog iets leuks! Je kunt namelijk ook gebeurtenissen optellen. Ben je bijvoorbeeld benieuwd hoeveel dagen oud je in totaal bent? Vul je geboortedatum in en je ziet het gelijk! Of laat het weergeven in uren, minuten of seconden. Doe eens gek 😉

Download ‘Countdown Star – gebeurtenistimer’ voor iPhone via de App Store hier.

3. Tie The Knot – Wedding Countdown (gratis/taal: Engels)

Ook deze aftel-app is speciaal voor stelletjes die in het huwelijksbootje gaan stappen. Met een vrij simpele maar romantische vormgeving en weinig extra’s is deze app perfect voor iedereen die van basic houdt. Maar dan wel basic met een huwelijksrandje 😉 Bij deze app heb je de mogelijkheid om naast jullie trouwdatum ook nog jullie namen in te vullen. Dit wordt heel schattig weergegeven! Vervolgens heb je nog de mogelijkheid om een afbeelding uit je eigen foto’s te kiezen of te kiezen voor de standaard foto die staat ingevuld (een bruidspaar). Wijzig eventueel nog de achtergrond- en tekstkleur en stel een dagelijkse reminder in (of niet) en je bent klaar. Een extra optie is dat je met deze app ook nog trouwdata van anderen in kunt vullen zodat je op de dag zelf een reminder krijgt van de grote dag óf natuurlijk als een stel X aantal jaar getrouwd is. Nog een voordeel: deze app is reclamevrij! Heb je al die extra’s dus niet nodig, dan is deze app perfect!

Download ‘Tie The Knot – Wedding Countdown’ voor iPhone via de App Store hier.

Veel plezier met aftellen! En als jullie nog leuke aanvullingen hebben, laat het zeker weten in de comments 🙂

Liefs,
Bride-to-be Amanda

Deze artikelen vind je denk ik ook leuk om te lezen:

Volg op Bloglovin
Amanda de Bruin

Amanda

Als ultieme huismus en ambitieuze vrouwelijke ondernemer is mijn belangrijkste doel om andere like minded te empoweren. Ons leven, onze regels.

Dit vind je ook leuk!

Let me know wat je denkt!

14 Reacties

 1. Kirsten

  Oh Wauw! Ik had er nooit over nagedacht dat er ook apps zijn die met trouwen te maken hebben. Het lijkt me wel héél erg leuk om zo af te tellen. Ik heb zelf zo’n soort app, maar dan om bij te houden hoe lang ik al ben gestopt met roken haha.

  Antwoord
  • Amanda

   Het is ook heel erg leuk om zo af te tellen. Wat goed dat je bent gestopt met roken! Jij telt als het ware op, ook erg grappig om bij te houden 🙂 Volhouden hè!

   Antwoord
 2. Emmy

  Wat een leuke tips voor het aftellen naar de grote dag! Ik kan me voorstellen dat het rust, maar ook wat spanning geeft tegelijkertijd… 😉

  Antwoord
 3. Anna

  Leuk! Ga ik zeker onthouden!

  Antwoord
 4. Laura

  Tof! Ik gebruik zelf Dreamdays op mijn Samsung, vind het wel handig zo’n aftel-apps.
  Zo tel ik momenteel af naar het concert van mijn favoriete band waar ik over 143 dagen heen ga met mijn moeder én hou ik bij hoe lang ik al vegetarisch ben (ondertussen 70 dagen :D).

  Antwoord
  • Amanda

   Oh, goede tip voor Samsung-gebruikers! Heerlijk he dat aftellen, zeker als je naar het concert van je favoriete band gaat. Alvast heel veel plezier samen met je moeder!

   Antwoord
 5. Hillybillybeauty

  Hihi ik heb geen IPhone, en ben al 13 jaar getrouwd…lol. Maar voor mijn zusje is dit wél super tof!

  Antwoord
  • Amanda

   Haha! Je kunt ook bijhouden hoe lang je al getrouwd bent in seconden, minuten, uren, dagen, maanden, jaren… optellen maar!

   Antwoord
 6. kim

  Ohhh wat leuk!!!!!! Voor mij ligt trouwen nog niet in het verschiet, maar dit ga ik zeker onthouden. Leuke en handige tips voor de brides to be..

  Antwoord
 7. Susan | susanblogt.nl

  Super leuk dat er speciale trouw-aftel-apps bestaan! Hahaha heb ik nooit geweten. Natuurlijk omdat ik niet ga trouwen, maar toch. Ik heb al wel eens gewone aftel-apps gebruikt, erg leuk.
  Liefs, Susan

  Antwoord
 8. Michelle

  Wat handig! Ik ga voorlopig nog niet trouwen, maar ik kan me voorstellen dat het super leuk is om zo’n app te gebruiken om af te tellen naar de grote dag. Ik heb verder zelf ook nog nooit een aftel-app gebruikt, maar het klinkt op zich wel leuk. Ik zou kunnen aftellen tot de dag dat ik afstudeer of tot de dag dat ik 25 jaar wordt, haha.

  Antwoord
  • Amanda

   Dat zijn ook hele mooie aftel-gebeurtenissen, én er zijn genoeg andere apps zonder een trouwjasje. Ik kan het je aanraden hoor, heel erg leuk!

   Antwoord
 9. hannah

  ik ben 9 jaar maar heel leuk

  Antwoord
  • Amanda

   Leuk om te horen, Hannah! Dankjewel.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste blogposts!

Bestsellers