Een droogboeket kopen? 10 voordelen!

26 11 2021 | Interieur & Wonen

droogboeket roze groot

In woonprogramma’s, op social media en zelfs in allerlei magazines zie je ze shinen: prachtige droogboeketten (of droogbloemen). Elk droogboeket is een waar kunstwerk! En dan gaat het kriebelen hè? Misschien overweeg jij nu ook wel om een droogboeket te kopen, maar ben je nog niet 100% overtuigd. Snap ik! Ik had het namelijk ook. Is zo’n droogboeket het geld wel waard? Gaat zo’n boeket op den duur niet vervelen? En, wat is nou het voordeel ten opzichte van verse bloemen? Inmiddels weet ik uit eigen ervaring dat er aan een droogboeket veel voordelen zitten. Ik heb er daarom 10 op een rijtje gezet. En geloof me: na het lezen ben jij ook overtuigd om te investeren in een prachtig droogboeket!

10 voordelen van een droogboeket kopen

1. Een droogboeket heeft minimaal onderhoud nodig

Misschien heb je wel gelezen dat een droogboeket geen onderhoud nodig heeft, maar dat is niet helemaal waar. Je zult het zo nu en dan wel even stofvrij moeten maken, maar dat is dan ook alle onderhoud die je eraan hebt. Heb je geen groene vingers? Al in: ‘je kunt nog geen cactus in leven houden?’, dan zijn droogbloemen voor jou een geweldig alternatief op verse bloemen of echte planten. Schuin afsnijden? Welnee! Water geven of het water verschonen? Niet nodig! Extra voeding geven? Ben je mal! Een droogboeket heeft vrijwel geen onderhoud nodig. Ook als je op vakantie bent, hoef je je geen zorgen dat maken dat jouw droogboeket verwelkt.

2. Investeren in een droogboeket is duurzaam

Wist je dat een droogboeket minimaal een halfjaar meegaat? Dat is veel langer dan een bosje verse bloemen die je met een beetje geluk (en veel aandacht) maximaal 2 weken in goede staat houdt. De tijd dat je dus plezier hebt van je droogboeket is een behoorlijk stuk langer. Reken uit je winst! Bovendien kun je het droogboeket ook hergebruiken. Stel, je bent eens uitgekeken om je droogboeket of je wilt gewoon wat anders, dan hoef je je droogboeket niet weg te gooien. Met een paar nieuwe droogbloemen erin of een andere kleur/vorm vaas creëer je zo een totaal andere look & feel.

En vergeet ook zeker niet hoeveel je bespaart op andere aspecten. Zo bespaar je op water, want een droogboeket hoef je geen water te geven. Je bespaart op vervoerskosten, want je hoeft niet elke 2 weken een nieuw boeket te kopen (als je gebruikmaakt van een auto). Je bespaart bovendien op (groen) afval en zelfs luchtverontreiniging (doordat je de auto minder gebruikt). Super duurzaam dus een droogboeket!

Wist je trouwens dat je door te kiezen voor een droogboeket je bloemen in feite een tweede leven geeft? Droogbloemen hebben namelijk écht gebloeid!

3. Creatief zijn met onderdelen van een droogboeket

In het verlengde van duurzaamheid kun je een droogboeket ook gebruiken voor creatieve projecten. Bijvoorbeeld om mee te knutselen! Zo kun je een droogboeket gebruiken voor leuke DIY’s, zoals de Glazen decoratieballen die ik heb gemaakt, maar je kunt ook denken aan een krans met droogbloemen. Je ziet, met jouw droogboeket kun je allerlei kanten op. Je hoeft ze echt niet alleen maar in een vaas te zetten.

En als we het dan toch over creatief zijn hebben: je kunt droogbloemen natuurlijk ook zelf voorzien van een laagje glitter of sneeuw. Zo geef je jouw persoonlijke touch aan jouw boeket!

droogboeket herfst groot

4. Je kunt een droogboeket (bijna) overal neerzetten

Een ander groot voordeel van het kopen van een droogboeket is dat je het boeket bijna overal kunt neerzetten. Het enige waar je op moet letten, is dat je het niet op een vochtige plek neerzet. Denk hierbij aan een badkamer of een washok. Vocht en droogbloemen gaan namelijk niet goed samen waardoor je er minder lang plezier van zult hebben. Voor vocht ontstaat er namelijk schimmel in de droogbloemen. Buiten vochtige en te zonnige plekken kun je een droogboeket overal neerzetten. Je hoeft niet te letten op tocht en ook een ruimte waar geen daglicht komt (vaak op het toilet), kan prima.

5. Droogboeketten zijn altijd verkrijgbaar

Waar je met veel bloemen toch wel seizoensgebonden bent, is dat met droogboeketten helemaal niet zo. Die zijn gewoon het gehele jaar verkrijgbaar! Ben je bijvoorbeeld dol op pioenrozen of herfstchrysanten? Je hoeft niet te wachten totdat het seizoen zich weer aandient, want gedroogde pioenrozen en herfstchrysanten zijn 365 dagen per jaar verkrijgbaar in de vorm van een droogboeket. Wat je lievelingsbloemen ook zijn, ze zijn gedroogd gewoon verkrijgbaar!

6. Variëren alom in kleur, grootte en soorten

Een droogboeket kun je kopen in allerlei kleuren, groottes en met veel verschillende soorten droogbloemen. Het is eigenlijk onmogelijk om geen droogboeket te vinden wat bij jou past. Het aanbod is ontzettend groot en wordt continu aangevuld. Van kleine boeketten tot enorme pronkstukken en van neutrale boeketten tot opvallende kunstwerken. Er is echt voor iedereen een mooi boeket te vinden. En zoals ik eerder al aangaf: je kunt prima variëren met een paar boeketten. Ben je een boeket even zat? Wissel wat droogbloemen om en je hebt gelijk een totaal ander boeket. Simpel, maar effectief!

En had ik al verteld dat er naast droogbloemen ook droogboeketten verkrijgbaar zijn met (sier)grassen en gedroogde graansoorten? Combineer, varieer en doe je ding!

Droogbloemen met kaartje vaste en houder roze
Droogbloemen met kaartje vaste en houder impossible

7. Je bespaart met een droogboeket

Alhoewel een droogboeket in eerste instantie wat duurder is (het kost namelijk meer tijd om de bloemen te drogen), verdien je dit al heel snel terug. Een gemiddeld droogboeket van goede kwaliteit is ongeveer 2 keer zo duur als een boeket met verse bloemen, maar als je uitrekent hoeveel je bespaart in een halfjaar dan zul je erachter komen dat een droogboeket veel goedkoper is. Let er wel op dat je kiest voor droogbloemen van goede kwaliteit, want er zit daarin wel veel verschil. Hoe beter de kwaliteit, hoe langer je er natuurlijk plezier van hebt. Let bijvoorbeeld op hoe de boeketten worden verzonden, dat zegt vaak al heel veel over de kwaliteit van het product. Kies daarnaast voor natuurlijk gedroogde boeketten en als de droogbloemen zijn geverfd, let er dan op dat dit gedaan is met verf op waterbasis.

droogboeket landelijk groot

8. Sommige droogbloemen behouden hun geur

Afhankelijk van het soort droogboeket wat je kiest is het zelfs ook nog zo dat sommige droogbloemen hun heerlijke bloemen- of kruidengeur behouden. Waar verse bloemen verwelken en gaan stinken, blijven onder andere lavendel en rozen heerlijk geuren als droogbloemen. Maar denk ook aan kruiden, zoals munt en laurier. Ook die blijven heerlijk geuren.

9. Droogbloemen kun je overal in zetten

Nu denk je misschien ‘ja logisch!’, maar toch is dat het helemaal niet. Er bestaan namelijk ook super leuke siervazen die je niet kunt vullen met water omdat ze niet waterdicht zijn. Voor droogbloemen maakt dat dus helemaal niet uit, want je hebt geen water nodig! Behalve in een vaas kun je jouw droogboeket ook in een karaf, flesje, potje van klei of zelfs windlicht neerzetten. En wil je ze niet neerzetten? Dan kun je ook prima ophangen!

10. Droogboeketten zijn ook super leuk als cadeau

Na het lezen van deze blog met voordelen over het kopen van een droogboeket, kan ik niet anders dan afsluiten met het voordeel dat een droogboeket ook super leuk is als cadeau. Voor jezelf, of voor iemand anders natuurlijk. In de webshop van MindandBeauty.nl kun je snel en gemakkelijk jouw droogboeket kopen! Zo weet je zeker dat elk droogboeket:

  • handgebonden is tot een mooi rond boeket (door vrouwelijke ondernemers)
  • afkomstig is uit Nederland
  • verpakt is in stevig en duurzaam verzendmateriaal
  • natuurlijk is gedroogd en indien de droogbloemen geverfd zijn er gebruik is gemaakt van verf op waterbasis (zodat het niet schadelijk is voor het milieu)
Droogbloemen boeket groot roze
Droogbloemen boeket herfst

Bekijk het assortiment met droogbloemen en kies jouw favoriet(en), zodat je lang kunt gaan genieten van jouw gekochte droogboeket!

Liefs,
Amanda

Volg op Bloglovin
Amanda de Bruin

Amanda

Als ultieme huismus en ambitieuze vrouwelijke ondernemer is mijn belangrijkste doel om andere like minded te empoweren. Ons leven, onze regels.

Dit vind je ook leuk!

Let me know wat je denkt!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste blogposts!

Bestsellers