Echte Post Is Cool #5: Wat ik gaf en wat ik kreeg #EPIC

25 10 2017 | Persoonlijk

MindandBeauty.nl Echte Post Is Cool #5: Wat ik gaf en wat ik kreeg #EPIC

Bij het horen van het geluid van de klapperende brievenbus is mijn nieuwsgierigheid altijd direct geprikkeld. Oké, die rekeningen vind ik helemaal niets (wie, wel? :P), maar een handgeschreven kaartje speciaal voor mij vind ik bijzonder leuk. Echte Post Is Cool! Daarover gesproken, zaterdag 21 oktober 2017 was het grote uitpakmoment van alweer de vijfde editie van EPIC. Wat dat inhoudt en wat er in die vrolijk ingepakte box hierboven zit, daar kom je maar op één manier achter… doorlezen! 😉

Het grote swap initiatief

Echte Post Is Cool, ook wel bekend als #EPIC, is in het leven geroepen door Northflix en Monsieurmango.nl. Even een groot applaus voor deze twee bloggende dames *klapt in haar handen*, want de gehele organisatie van deze editie verliep uitstekend. Maar, wat is het nou precies? Dat zal ik je vertellen. In de wondere wereld van het digitale tijdperk is het sturen van fysieke post zoals een kaartje of een cadeautje er niet echt meer bij. Veel gebeurt natuurlijk online. Dat is makkelijk en bovenal lekker snel. Juist het krijgen van échte post – op die vervelende rekeningen na – is zeldzaam. Tenzij je meedoet aan EPIC! Het ultieme swap initiatief waarbij je voor een bedrag van € 7,50 (exclusief verzendkosten) een pakketje samenstelt voor een ander en dit (anoniem) opstuurt per post vóór een specifieke datum. Verrassing!

MindandBeauty.nl Echte Post Is Cool #5: Wat ik gaf en wat ik kreeg #EPIC

De spelregels van EPIC

Na 4 super leuke edities aan mijn neus voorbij te zien gaan (ik was net te laat met inschrijven of ik had echt geen tijd), was ik er dit keer als de kippen bij. Ik wilde nu wel eens een keer meedoen, want ik vind dit soort initiatieven onwijs leuk! Ik vulde online een aanmeldformulier in met mijn gegevens en interesses. Wat vind ik leuk en wat juist niet? Deze handige informatie helpt mijn zogenaamde ‘swapmaatje’ om een pakketje samen te stellen wat helemaal bij mij past. Creativiteit en plezier staan voorop! Ook is het verplicht om openbare social media kanalen te hebben, zodat de persoon die mij als lootje zou trekken meer over mij te weten kon komen. Onder het mom van ‘gluren bij de buren’, haha!

MindandBeauty.nl Echte Post Is Cool #5: Wat ik gaf en wat ik kreeg #EPIC

Wat ik kreeg tijdens EPIC #5

Op mijn digitale lootje schreef ik dat ik ga trouwen in december, gek ben op Kerstmis, Engelse drop, bloemen, schelpen, bloggen en natuurlijk onze witbuikegel Jackie. Genoeg interesses om los mee te gaan, dacht ik zo. Voor de zekerheid liet ik ook nog weten dat ik niet houd van aubergine, maar het leek me sterk dat iemand me die zou opsturen. Toch, je weet nooit in wat voor gekke bui iemand is 😉 Alle gekheid op een stokje, want mijn EPIC-pakketje overtrof al mijn verwachtingen. Op de prachtig handgemaakte kaart die bovenop lag in het pakket, las ik dat Romy van vakervrolijk.nl mij als lootje had getrokken. Wat is deze dame creatief geweest! Ze heeft het complete pakket in kerstsferen gehuld, inclusief een grote hoeveelheid nepsneeuw. Heel erg tof! Ik had een glimlach van oor tot oor toen ik haar lieve kaartje had gelezen en begon met uitpakken. Hieronder het resultaat… WAUW! <3

MindandBeauty.nl Echte Post Is Cool #5: Wat ik gaf en wat ik kreeg #EPIC

Cadeau verwennerij ten top

Er leek wel geen einde te komen aan de cadeautjes. De box had ook een behoorlijke diepte, dus ik moest letterlijk grabbelen tussen de nepsneeuw. De tafel werd dan ook steeds verder bedekt met een wit laagje. Het zag er in elk geval heel grappig uit. Net alsof er een kleine sneeuwontploffing was geweest. Ik vond het helemaal niet erg, juist ontzettend leuk! Van verrukkelijke Engelse drop (my guilty pleasure) tot schattige pennen en mooie schelpjes. Echt met elk item op het interesselijstje had Romy iets gedaan. En ik vergeet gewoon bijna te vertellen dat er zelfs een snoer met lichtjes in het pakket zat, die daadwerkelijk aan kon!

MindandBeauty.nl Echte Post Is Cool #5: Wat ik gaf en wat ik kreeg #EPIC

Items in de spotlight

De schattige kerstbal hierboven is één van mijn favoriete items. Ik vind de cadeaus oprecht allemaal hartstikke leuk, maar deze sprong er gewoon direct bovenuit. In de kerstbal zit een winter wonderland met daarbij een klein kerstboompje én… een (witbuik)egel! Ik heb hem gelijk bovenop Jackie’s verblijf gezet, zo heeft ze haar eigen kerstbal met zichzelf in de hoofdrol, haha!

MindandBeauty.nl Echte Post Is Cool #5: Wat ik gaf en wat ik kreeg #EPIC

Wat ik ook een heel creatief idee vond, was het dit handige notitieblokje met ‘Bucketlist’ erop. Onder het mom van mooie herinneringen maken met je toekomstige man, kon deze volgens Romy niet ontbreken. Die gaan we zeker gebruiken!

MindandBeauty.nl Echte Post Is Cool #5: Wat ik gaf en wat ik kreeg #EPIC

En de zak Engelse drop… stja, die die behoeft geen uitleg denk ik. YUMMY!

Handgeschreven kaartjes als mooi detail

Niets werd aan het toeval overgelaten. Ik zei net al deze dame is creatief, nou petje af, want aan elk cadeautje zat een handgeschreven kaartje. Elk kaartje bevatte een kort stukje tekst over het cadeautje zelf. Dit is toch cute! Ik vond het heel speciaal en een heel mooi accent. Het uitpakken werd daardoor nog een groter feestje en ik ben Romy dan ook heel erg dankbaar voor dit geweldige EPIC-pakket!

MindandBeauty.nl Echte Post Is Cool #5: Wat ik gaf en wat ik kreeg #EPIC

Wat ik heb gegeven tijdens EPIC #5

Mijn swapmaatje voor EPIC was Carmen van Lifeandblog.nl. Ze gaf in haar lootje aan dat ze houdt van haar hondje, de kleur paars, lekker maar vegan eten, bloemen en planten, koffie, lezen, plannen en fotografie. Minder leuk zou ze het vinden om iets van make-up te krijgen. Als een echte Sherlock heb ik haar Instagram en blog uitgeplozen om meer te weten te komen van Carmen. Waar houdt deze dame zich in het dagelijks leven mee bezig? Ik was er al vrij snel uit en het shoppen kon beginnen. Het pakket hulde ik compleet in de kleur paars met sierlijke paarse bloemen als accent.

MindandBeauty.nl Echte Post Is Cool #5: Wat ik gaf en wat ik kreeg #EPIC

Ik shopte een paar fluffy paarse sokken (voor warme voeten tijdens het Netflixen), een klein Grow Your Own Dille-plantje (ze is dol op plantjes), een fotomobiel (zodat ze haar foto’s op een leuke manier kan ophangen), een verwijzing naar haar zorgberoep met de houten hanger ‘Get well soon’ én een speciaal fotografie opbergblikje met daarin een kleine verrassing.

De foto challenge!

Ik kon het niet laten om een kleine foto challenge te bedenken zodat Carmen gelijk van haar spulletjes gebruik kon maken. De eerste challenge is natuurlijk om het EPIC-pakketje op de foto te zetten, want ik ben reuze benieuwd hoe het is aangekomen! Inmiddels heeft Carmen me laten weten dat ze heel blij is met het pakketje en het super leuk ingepakt vond. Daar heb ik het voor gedaan!

MindandBeauty.nl Echte Post Is Cool #5: Wat ik gaf en wat ik kreeg #EPIC

Echte post blijft cool

En dat is dan ook gelijk de algemene conclusie: echte post is én blijft cool! Bij het meedoen gaat het er eigenlijk helemaal niet om wat je krijgt, het geven blijft het mooiste gedeelte. Je doet onwijs je best om iets leuks samen te stellen voor iemand die je misschien wel helemaal niet kent, dus op de grote uitpakdag check je om de 5 minuten of iemand al iets op social media heeft geplaatst. Onder de hashtag #echtepostiscool ging het dan ook helemaal los de afgelopen periode! Iedereen is natuurlijk heel enthousiast bezig met alle voorbereidingen of zoekt naar sneak peeks van EPIC-pakketjes. Of er een zesde editie komt? Als het aan mij ligt zeker!

Graag wil ik als afsluiting van dit artikel en dit gave project de organisatoren Northflix en Monsieur Mango in het bijzonder bedanken. Wat een top team en wat een top organisatie!

Liefs,
Amanda

Deze artikelen vind je denk ik ook leuk:

Volg op Bloglovin
Amanda de Bruin

Amanda

Als ultieme huismus en ambitieuze vrouwelijke ondernemer is mijn belangrijkste doel om andere like minded te empoweren. Ons leven, onze regels.

Dit vind je ook leuk!

Let me know wat je denkt!

17 Reacties

 1. Nicole Orriëns

  Ik vind dat je hele mooie dingen hebt gekregen, en ook hebt gegeven. Het valt me altijd weer op dat bijna iedereen echt haar best doet bij dit soort swaps.

  Antwoord
  • Amanda

   Zeker! Iedereen doet onwijs zijn best en dat maakt het extra leuk 🙂

   Antwoord
 2. Danielle

  Wat een super leuke uitwisseling ! Mooie items.

  Antwoord
 3. Manon

  Wat een leuk idee, echte post is sowieso altijd heel leuk om te krijgen, het is ook gelijk veel persoonlijker

  Antwoord
 4. Silkeblogs

  Wat leuk! Ik wil al zo lang eens een swap doen, het lijkt me zo spannend!

  Antwoord
  • Amanda

   Zeker een keer doen, het is écht heel leuk!

   Antwoord
 5. MC Kleuver

  Super leuk! Ook die handgeschreven kaartjes. Ik vind het een heel erg leuk initiatief! 🙂

  Antwoord
 6. Dinja

  Ik heb deze keer helaas niet mee kunnen doen omdat ik het best druk had, maar het ziet er weer erg leuk uit! Post krijgen is inderdaad heel erg leuk (behalve stomme rekeningen grr).
  Bij Romy zag ik al voorbijkomen wat je had gekregen, ze heeft het echt heel leuk gedaan allemaal!
  Je hebt zelf ook echt superleuk geshopt voor je swapmaatje Carmen! Ik vind het blikje met de challenge kaartjes echt tof bedacht 🙂

  Antwoord
  • Amanda

   Heel begrijpelijk. Soms moet je gewoon even prioriteiten stellen. Ik deed nu voor de eerste keer mee, omdat ik daarvoor ook gewoon te druk was of net te laat was met inschrijven. Bedankt voor je leuke compliment over de verzonnen challenge 🙂

   Antwoord
 7. Eke

  Wat een leuk pakket heb je gekregen en hoe leuk is het pakket dat je moest samenstellen! Volgende keer moet ik echt meedoen, lijkt me zo leuk! Tip je mij als er weer een editie aankomt?

  Antwoord
  • Amanda

   Zeker, dan ga ik spammen hoor!

   Antwoord
 8. Romy

  Onwijs leuk om te lezen dat je zo blij bent met het pakket! Daar deed ik het voor 🙂 Ik vond het erg leuk om voor je te shoppen en met jouw uitgebreide interesselijstje was dat ook absoluut niet moeilijk 🙂 Wat heb je het pakket prachtig op de foto gezet! <3
  Ook het pakket dat jij hebt opgestuurd, ziet er erg leuk uit. Vooral heel leuk dat je allemaal paarse items hebt uitgekozen. Heel goed gevonden!

  Antwoord
  • Amanda

   Zo’n mooi en leuk pakket verdient ook mooie foto’s, vind ik! Moet zeggen dat ik eigenlijk elke dag wel een item uit het pakket gebruik. Zo leuk, dankjewel!

   Antwoord
 9. Dhini

  Wat leuk spullen heb je ontvangen en gegeven.

  Antwoord
 10. Bouchra

  Wat leuk! Ik wil ook meedoen maar was te laat. Leuk ook zelf geschreven!

  Antwoord
 11. Liset

  Heel erg leuk dat je hier aan mee doet! Ik doe dit jaar met Instaswap mee. Iets soortgelijks. Morgen ga ik mijn pakketje versturen. Ben benieuwd wat ik krijg!

  Antwoord
 12. Laura

  Super! Ik zou graag ook eens een keertje meedoen eigenlijk… Zowel het pakketje dat je kreeg als datgene dat je verzond zijn allebei heel knap, ik zou ze zelf ook wel willen aankrijgen 😉 Veel plezier ermee!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste blogposts!

Bestsellers