Favoriete trouwleveranciers van onze winterbruiloft

12 12 2018 | Persoonlijk, Trouwen & Relatie

MindandBeauty.nl Favoriete trouwleveranciers van onze winterbruiloft

Onze winterbruiloft is alweer bijna een jaar geleden. We kijken er nog steeds met heel veel plezier en liefde op terug. Wat een fantastische dag was het! Het plannen en organiseren van een bruiloft is geen koud kunstje – weten wij inmiddels uit ervaring – maar het is wel onwijs leuk om te doen! Ze zeggen niet voor niets dat de voorpret het leukst is. Een gratis tip die ik je alvast kan meegeven, is: geniet van al die voorbereidingen. Toch is dat soms lastig, zeker als je zóveel te regelen hebt. Die checklist lijkt alsmaar langer te worden (wordt ‘ie ook) en daarbij kan ieder bruidspaar wel wat hulp gebruiken. Daarom deel ik nu de favoriete trouwleveranciers van onze winterbruiloft, inclusief prachtig beeldmateriaal wat jullie nog niet eerder hebben gezien.

MindandBeauty.nl Favoriete trouwleveranciers van onze winterbruiloft

De keuze van de juiste leverancier voor je bruiloft

Op je grote dag wil je alles tot in de puntjes geregeld hebben. Wij werkten daarom met een checklist in combinatie met een planning. Elke maand in de loop naar onze bruiloft hadden we een aantal to do’s op ons lijstje staan. Van de bruidsjurk tot de fotograaf en van de trouwringen tot de DJ, we hebben ze allemaal afgevinkt. Toch was de keuze voor een leverancier niet altijd makkelijk. Waar hebben wij op gelet? Wat vonden wij belangrijk? En, hoe is het uiteindelijk bevallen? De trouwleveranciers hieronder hebben onze trouwdag een extra sprankelend randje gegeven.

MindandBeauty.nl Favoriete trouwleveranciers van onze winterbruiloft

Waar kocht ik de bruidsjurk?

Het zoeken naar mijn droomjurk vond ik een fantastische en bijzondere ervaring. Ik deed dit samen met mijn moeder en we hebben er beiden erg van genoten om die ervaring met elkaar te delen. Het is iets waardevols wat mij altijd bij zal blijven. Via internet ging ik op onderzoek uit of er bruidszaken bij mij in de buurt waren die mij aanspraken. Dat was niet het geval. Uiteindelijk kwam ik uit bij trouwleverancier Koonings Wedding Palace, een giga bruidsmodespeciaalzaak met onwijs veel merken in Deurne. Ik dacht, als ik hier niet slaag, dan slaag ik nergens. Op de website kon ik al zoveel jurken bekijken, dat ik soms helemaal de tijd uit het oog verloor. De ene jurk nog mooier dan de ander, maar ééntje in het speciaal trok direct mijn aandacht. Deze jurk moest ik passen! Ik appte mijn moeder, e-mailde Koonings Wedding Palace voor een pasafspraak (met deze bruidsjurk als vereiste) en zo geschiedde. Ik paste de bruidsjurk van het merk Demetrios die ik op de website had gezien en kon alleen nog maar huilen van geluk. Dit was ‘m! Daarbij zijn we heel fijn geholpen door de eigenaresse Ramona Poels (die zelf ook een traantje wegpinkte) en haar team.

Leestip: Tips – Wanneer je (voor het eerst) trouwjurken gaat passen

MindandBeauty.nl Favoriete trouwleveranciers van onze winterbruiloft

Sieraden voor de bruiloft

Toen ik mijn droomjurk had gevonden, werden natuurlijk de sieraden erbij gehaald om het geheel helemaal compleet te maken. Normaal ben ik echt van de sieraden, maar mijn bruidsjurk was al een sieraad op zich. Daarom koos ik voor een prachtige tiara en kleine oorbellen met parels van Abrazi. De parels sloten mooi aan bij de parels die op mijn bruidsjurk waren aangebracht. Door de tiara voelde ik me echt een prinses! De pareloorbellen draag ik nog steeds wel eens en dat voelt extra speciaal, omdat ik altijd terugdenk aan onze prachtige dag. Deze mag dus zeker niet ontbreken in het lijstje van onze favoriete trouwleveranciers!

MindandBeauty.nl Favoriete trouwleveranciers van onze winterbruiloft

Bruidslingerie

Dan natuurlijk de vraag: wat had ik aan onder mijn trouwjurk? Mijn trouwjurk was aan de achterkant voorzien van doorzichtige stof en daarom vond ik het niet mooi om daaronder een zichtbare bh of torselet te dragen. In plaats daarvan heb ik cups laten maken in mijn trouwjurk. Zo had ik toch mooi het push-up effect en een prettig ondersteuning. Verder had ik enkel een string aan. Ik wilde geen extra gedoe met kousen of een kousenband, want dat leek me heel onpraktisch om mee naar het toilet te gaan. Het is allemaal wel onwijs leuk en mooi natuurlijk, maar op de dag zelf worstel je met dat soort zaken. Die heb ik dus voor het gemak achterwege gelaten. Wel mocht ik als trouwcadeau van een lieve vriendin een hele mooie bruidslingerieset uitzoeken bij (bruids)lingeriezaak Miss Sylly in Spijkenisse (deze winkel is helaas permanent gesloten). Die set ging uiteraard mee in de koffer 😉

Leestip: Tips – Wat trek je aan onder je trouwjurk?

MindandBeauty.nl Favoriete trouwleveranciers van onze winterbruiloft

Haar en make-up voor de bruid

Op Pinterest had ik mezelf georiënteerd op voorbeelden van bruidskapsels en bruidsmake-up. Echt een tip als je op zoek bent naar inspiratie! De voorbeelden van haar en make-up die mij aanspraken, pinde ik op een verborgen bord. Via een kennis kwam ik bij Joyce van Dam uit, een hair- en make-up artist met onwijs veel ervaringen in bruidsmake-up en bruidskapsels. Ik maakte een proefafspraak bij Joyce en ging erheen samen met mijn moeder en bruidsmeisje. Wat een leuke middag hebben we toen gehad! We hebben gelachen en gehuild (van blijdschap). Ik heb Joyce leren kennen als iemand die echt heel goed luistert en niet stopt totdat de bruid 100% tevreden is. Daarnaast is ze een hele warme persoonlijkheid en ontzettend behulpzaam. Aan het einde van de proefsessie wilde ik haar wel knuffelen, zo happy was ik met het resultaat en met Joyce zelf! Logisch natuurlijk dat zij één van de favoriete trouwleveranciers was voor onze winterbruiloft. Op onze trouwdag klopte Joyce ‘s ochtends al heel vroeg op de deur om mij, mijn moeder en bruidsmeisje mooi te maken. Ze kwam dus gewoon aan huis om ons te voorzien van make-up en mooie haren! Zo hoefden wij lekker het huis niet uit en dat geeft wel zo’n comfortabel, veilig gevoel.

Leestip: Tip – Besparen om je bruidsmake-up

MindandBeauty.nl Favoriete trouwleveranciers van onze winterbruiloft

Romantisch trouwboeket

Wouter en ik vonden het allebei erg leuk als ik het trouwboeket van tevoren niet zou zien. Dat betekende voor Wouter dat hij het alleen (eventueel met wat hulp) zou uitzoeken als extra verrassing voor mij. Uiteindelijk ben ik samen met hem naar de Oude Proeftuin in Rockanje gegaan. Daar vertelde we om de beurt – zonder dat we het van elkaar konden horen – hoe onze outfits eruit zouden zien. Dat vond ik best wel spannend om te doen, maar aan de andere kant is het natuurlijk ook logisch omdat ze het trouwboeket afstemmen op de kleuren en patronen van de trouwjurk en het trouwpak. Wat ik belangrijk vond was dat het niet te groot zou zijn (ik heb namelijk kleine handen en zag het niet zitten om heel de dag met een groot en zwaar boeket te slepen) én dat het romantisch met rozen zou zijn in de sfeer van Kerstmis. Anneke, de eigenaresse, voelde precies aan wat ik wilde en het resultaat was overweldigend mooi. Kijk zelf maar! Bij de Oude Proeftuin hebben we daarnaast ook nog aparte corsages laten maken in het verlengde van het trouwboeket voor onze naaste familie, zoals onze ouders. Wederom één van onze favoriete trouwleveranciers als je het mij vraagt dus!

MindandBeauty.nl Favoriete trouwleveranciers van onze winterbruiloft

Het trouwpak kwam van…

Mijn man heeft zijn trouwpak van het merk Corneliani bij Voorwinden uitgezocht en volledig op maat laten maken. Voor degenen die Voorwinden niet kennen: dit is een 8000 m2 groot winkelcentrum met alles op gebied van kleding. Stel je gaat hier voor je trouwpak kijken en neemt bijvoorbeeld je ouders mee, dan kunnen ook die bij Voorwinden gelijk slagen voor hun outfit. Handig! Onze het Corneliani-trouwpak droeg Wouter schoenen van Magnanni. Hij zag er zo knap uit!

MindandBeauty.nl Favoriete trouwleveranciers van onze winterbruiloft

Trouwringen

Doordat ik samen met mijn moeder naar de Love and Marriage beurs was geweest, kwam ik voor de eerste keer in aanraking met Atelier Ed Nobel uit Spijkenisse. Op de beurs hadden ze ook een uitgebreide collectie trouwringen staan die er prachtig uitzagen, allemaal net even anders dan anders. De vertegenwoordiger vertelde dan ook dat alle trouwringen custom-made zijn, geen ring is hetzelfde en ze worden geheel met de hand gemaakt. Dat sprak me wel aan en ik stelde bij Wouter voor om een afspraak te maken voor het uitzoeken van onze trouwringen. Zo gezegd, zo gedaan. Op de dag van de afspraak nam Ed, de eigenaar zelf, uitgebreid de tijd voor ons en vertelde ronduit over wat er allemaal mogelijk was. Zonder dat er haast was of druk op stond, hebben we zoveel plezier gehad om onze trouwringen samen te stellen. We mochten zelfs even meekijken toen er een begin werd gemaakt aan onze trouwringen. Ze verzorgen alles echt tot in de puntjes en snappen dat het uitzoeken van trouwringen een bijzondere ervaring hoort te zijn. Mocht je nog op zoek zijn naar een top leverancier voor de trouwringen, ga hier zeker langs! Op de website van Ed Nobel staan ook foto’s van hoe het atelier eruit ziet. Erg tof om te zien en absoluut één van onze favoriete trouwleveranciers!

Leestip: Terugblik Love and Marriage beurs 2017

MindandBeauty.nl Favoriete trouwleveranciers van onze winterbruiloft

Onze mooie trouwlocatie in de winter

In december kan het alle kanten op met het weer. In de winter houd je toch rekening met (mot)regen, hagel en zelfs sneeuw! Daarom hebben wij bewust gekozen voor een overdekte trouwlocatie, waarbij we alles binnen konden organiseren. Zouden we naar buiten kunnen, dan was het mooi meegenomen, maar zo niet, dan was er ook geen man overboord. In onze zoektocht naar een overdekte trouwlocatie viel ons oog op de grootste Orangerie in Nederland: Orangerie Elswout in Overveen. Dat ligt centraal vlakbij Haarlem, Amsterdam en Schiphol. Het prettige aan deze trouwlocatie is dat er twee zalen zijn. Terwijl wij de ceremonie hielden in de ene zaal werd in de andere zaal een borrel voorbereid en tijdens de borrel werd vervolgens weer in de andere zaal het diner voorbereid, etc.

Daarnaast is het licht in de Orangerie prachtig, omdat er overal ramen zijn. Hierdoor voel je je echt middenin de natuur! En het leuke is, keizerin Sissi en Napoleon zijn er vroeger ook geweest. Als dat geen bijzondere geschiedenislocatie is! Landgoed Elswout ligt om de Orangerie heen. Je kunt daar prachtig wandelen en natuurlijk trouwfoto’s maken!

MindandBeauty.nl Favoriete trouwleveranciers van onze winterbruiloft

Styling bruiloft tot in de puntjes geregeld

Wij wilden echt een winterbruiloft in de sfeer van Kerstmis met als accenttint rosé goud. Deze kleur hadden we ook verwerkt in onze trouwkaart als voorproefje voor wat zou komen. Voor de styling spraken we af met Bianca van White Weddings. Er was direct een klik en dat vonden Wouter en ik allebei erg fijn. Zie maar eens iemand te vinden het precies zo kan realiseren zoals jij het voor ogen hebt. Deze vrouw kan het! Vanaf de ceremonie tot het feest heeft zij de styling voor ons tot in de puntjes geregeld. Het overtrof echt onze verwachtingen. Ze gaf ons daarnaast ook een heel vertrouwd gevoel, ze had alle touwtjes in handen en stelde onze wensen altijd voorop. We werden eigenlijk volledig ontzorgd op dit gebied en dat gaf veel rust. Een aanrader en zeker een mooie toevoeging aan ons lijstje favoriete trouwleveranciers dus! Wouter en ik zijn Bianca onwijs dankbaar voor haar hulp, advies en werkzaamheden, voor én tijdens de bruiloft.

MindandBeauty.nl Favoriete trouwleveranciers van onze winterbruiloft

DJ voor de bruiloft

Muziek kan een bruiloft maken of breken. Wij wilden er een feestje van maken, dus een DJ stond hoog op ons lijstje. Via het netwerk van Wouter kwamen we bij een oude bekende van hem terecht die met zijn bedrijf TMB Sounds perfect paste bij wat wij voor ogen hadden. Tim kwam bij ons op de koffie om onze wensen en voorkeuren te bespreken. Welke muziek vinden wij leuk? Wat absoluut niet? Zijn er nummers die je echt niet wilt horen (om wat voor reden dan ook)? Wil je ook kerstliedjes? Wil je alleen Engelstalige muziek? Wat wil je met het licht doen? En ga zo maar door. We kregen een handige vragenlijst waarop we dat allemaal konden aangeven en natuurlijk gaf Tim ook de nodige toelichting. We hebben er werkelijk waar een top feest van gemaakt, mede dankzij TMB Sounds! Een dikke vette aanrader en een onmisbare trouwleverancier voor ons.

MindandBeauty.nl Favoriete trouwleveranciers van onze winterbruiloft

Fotograaf bruiloft

Ik ga het cliché gezegde er toch even ingooien: een foto zegt meer dan duizend woorden. Nou, dat is absoluut waar wat mij betreft als je het over trouwfoto’s hebt. Ongemerkt worden die foto’s in de loop van de jaren zo kostbaar, dat wil je gewoon goed en mooi vastgelegd hebben. Een goede trouwfotograaf kan daarom op ons lijstje van favoriet trouwleveranciers niet ontbreken. Onze keuze is uiteindelijk gevallen op Florian en Brenda van Underneath The Apple Tree. Zij maken al vele jaren frisse trouwreportages en bij het zien van het portfolio was ik om. Ik zag de ene mooie trouwfoto na de andere. De setting, de manier van fotograferen, de belichting, alles klopte gewoon en ik kon wel een gat in de lucht springen toen ik hoorde dat Wouter ook enthousiast was. De eerste ontmoeting met Florian was heel gezellig en relaxed. Hij vertelde vol passie over zijn ervaringen als bruidsfotograaf en we hebben de knoop dan ook direct doorgehakt. Hem wilden we hebben als bruidsfotograaf! Op de dag zelf hadden we amper door dat hij continu in de buurt was en de keren dat we het doorhadden hebben we samen heel hard gelachen. We hebben echt lol gehad tijdens het maken van de bruidsfoto’s. Florian was bijvoorbeeld heel de tijd met mijn bruidsboeket in de weer, hahaha! Ik heb in een deuk gelegen en dat terwijl het onwijs koud was.

MindandBeauty.nl Favoriete trouwleveranciers van onze winterbruiloft

Videograaf bruiloft

Toen de vraag bij ons opdook of we misschien een videograaf wilden inhuren, wisten we het niet direct zeker. Maar ergens ging het bij mij toch kriebelen, omdat mijn ouders wel een trouwvideo hebben. Zoveel jaar na hun trouwdag is het onbeschrijflijk om de mensen die aanwezig waren op hun bruiloft daadwerkelijk op beeld te zien. Ze bewegen, lachen en pinken een traantje weg. Sommige mensen die toen aanwezig waren, zijn er nu niet meer. En dat maakt een trouwvideo ongekend bijzonder. Voor Wouter en mij de reden om toch een videograaf voor onze bruiloft in te schakelen. Onze keuze viel op Elizabeth van The Best of Times Films. Een super lieve meid met een talent voor videografie! Ter voorbereiding op de bruiloft hebben we een Skype gesprek met haar gehad en op de trouwdag zelf heb ik haar maar zelden opgemerkt. Ik weet nog dat ik aan Wouter vroeg of hij Elizabeth nog had gezien, want ik had helemaal niet door dat ze erbij was. Ze was op een onzichtbare manier aanwezig en dat vind ik toch wel heel knap.

MindandBeauty.nl Favoriete trouwleveranciers van onze winterbruiloft

Met je neus in de bruidstaart

Onze bruidstaart leverancier was Enjoy Cakes uit Spijkenisse (Zuid-Holland). Lekker dichtbij onze woonplaats Brielle en daardoor voor ons gemakkelijk aan te rijden. Ik kwam bij toeval bij Enjoy Cakes terecht toen ik in Spijkenisse mijn bruidslingerie ging uitzoeken. Terwijl ik door de winkelstraat liep, werd mijn aandacht getrokken door een etalage vol kleurrijke taarten. Nu ik er toch ben, kan ik net zo goed binnenstappen, dacht ik. Dus zo geschiedde! Ik maakte kennis met Joyce, de eigenaresse, en plande een proeverij in voor Wouter en mij. Tijdens die proeverij konden we drie smaken proberen voor de uiteindelijke bruidstaart. Toen we aan het einde alle smaken hadden geproefd, konden we niet kiezen. Dus in plaats van voor één smaak te kiezen, kozen wij ze allemaal. Haha! Voor elke laag een andere smaak. Dat was wel een grappige gebeurtenis trouwens, want toen iedereen op de bruiloft een stuk bruidstaart kreeg, kwamen mensen erachter dat er verschillende smaken waren. Je had die gezichten moeten zien! 😉

MindandBeauty.nl Favoriete trouwleveranciers van onze winterbruiloft

Favoriete trouwleveranciers

Zo, het is een hele waslijst geworden met onze favoriete trouwlevanciers! Maar echt, stuk voor stuk wat ons betreft aanraders. Deze trouwleveranciers hebben onze bruiloft een extra sprankelend randje gegeven en daar kijken we hopelijk nog vele, vele jaren op terug. Ik hoop natuurlijk dat ik met dit artikel veel (toekomstige) bruidsparen kan helpen om door de bomen de juiste trouwleveranciers te vinden. Zeker omdat er zóveel aanbod is. Mocht je nou een leverancier die hiertussen staat gaan benaderen (of er al mee in gesprek zijn), laat dan zeker vallen dat je hierover via mindandbeauty.nl/ hebt gelezen en deel jouw ervaringen vooral in de comments. Tot slot: geniet, geniet, geniet, want het gaat onwijs snel!

Liefs,
Amanda

Deze artikelen vind je denk ik ook leuk om te lezen:

Foto’s door Florian van Underneath the Apple Tree.

Volg op Bloglovin
Amanda de Bruin

Amanda

Als ultieme huismus en ambitieuze vrouwelijke ondernemer is mijn belangrijkste doel om andere like minded te empoweren. Ons leven, onze regels.

Dit vind je ook leuk!

Let me know wat je denkt!

18 Reacties

 1. Nicole Orriëns

  Wauw, wat een mooie bruid was je zeg! Alles ziet er trouwens mooi uit op de foto’s. Echt een hele mooie bruiloft zo te zien.

  Antwoord
  • Amanda

   Dankjewel voor je lieve reactie! Het was echt de realisatie van onze droombruiloft. Zou die dag nog zo vaak over willen doen!

   Antwoord
 2. lodi

  Wat een prachtige foto’s en jou lijstje was hier ook helemaal paraat, al was er bij ons nog de trouwauto bij. Wij hadden een maand of 10 om alles te regelen en tussen door moest ik nog bevallen 😉 maar wat heb ik genoten wan die tijd. Heerlijk om zo te lezen hoe jullie het allemaal deden.

  Antwoord
  • Amanda

   Zo, dat was een strakke planning dan! Wij hadden een maandje meer (11 maanden), maar het was echt nog een hele uitdaging soms. Het is allemaal goedgekomen natuurlijk, ook de bruidsauto. Deze hadden wij geleend van een goede kennis van Wouter.

   Antwoord
 3. Dhini

  Woow…prachtig foto`s. Jullie zien er stralend uit. Gefeliciteerd

  Antwoord
 4. Jouvence.nl

  Wauw, wat een prachtige trouwjurk heb je aan! Mooie foto’s allemaal.

  Antwoord
  • Amanda

   Het is een heel mooi gebied daar! Prachtig om doorheen te wandelen en als afsluiting een aanrader om bij De Orangerie wat te gaan drinken.

   Antwoord
 5. Jenn

  Wat een mooie foto’s!

  Antwoord
 6. sofie katelijne

  Wat een prachtige foto’s! Een winterbruiloft lijkt me echt leuk en heel origineel 🙂

  Antwoord
 7. Mieke | mieksmind

  stiekem beetje jaloers hier haha! Je was echt prachtig in je trouwjurk! De jurk zou ik ook zo kiezen. heerlijk romantisch zo’n winter bruiloft

  Antwoord
  • Amanda

   Dankjewel Mieke, voor je lieve reactie! Als het aan mij zou liggen zou ik die dag nog wel 1000 keer willen herbeleven <3

   Antwoord
 8. Juliette

  Wat zag je er prachtig uit in je jurk! Zo te zien echt een droombruiloft die top geregeld was!

  Antwoord
 9. Romy

  Wauw, wat een geweldig leuk artikel en tegelijkertijd een prachtig inkijkje in jullie mooie bruiloft. Wat zagen jullie er schitterend én gelukkig uit op dé dag. De foto’s zijn inderdaad prachtig gemaakt, maar jouw jurk en Wouters pak zijn ook prachtig. En die trouwlocatie is ook geweldig, zeg. Ik kan me voorstellen dat je met zo veel favoriete trouwleveranciers terugkijkt op een onvergetelijke dag met een gouden randje.

  Antwoord
  • Amanda

   Dankjewel, Romy! Wat een mooie woorden… Onze trouwdag was echt een droomdag en zelfs nu kan ik het soms nog niet bevatten dat het zo’n geweldige dag uit ons leven was. Gelukkig kan ik het telkens opnieuw zien met de foto’s, echt genieten!

   Antwoord
 10. Anneke

  Wauw… leuk om te lezen…. prachtige blog, mooi dat je iedereen daarmee inspireert… ?

  Antwoord
  • Amanda

   Dankjewel, Anneke! Ik hoop dat ik velen hiermee kan en mag inspireren, zodat zij ook zo’n prachtige dag hebben.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste blogposts!

Bestsellers