Geld verdienen op internet met e-mails lezen: betrouwbare spaarprogramma’s waaraan ik deelneem

7 03 2022 | Lifestyle

Het internet is naast een informatiebron ook een inkomstenbron, maar je moet wel weten welke sites betrouwbaar zijn. Geld verdienen op internet is simpel en er zijn tal van opties. Eén van die opties is het betaald lezen van e-mails. Ikzelf doe dat al jaren! En ja, daarmee heb ik een leuk extra zakcentje bij elkaar gesprokkeld. Het zijn geen grote bedragen, maar elke cent die je krijgt is leuk, toch? Wil jij geld verdienen op internet, dan is betaalde e-mails lezen misschien wat voor jou. Ik deel mijn favoriete en betrouwbare spaarprogramma’s met je in deze blog.

Euroclix.nl

Het eerste spaarprogramma wat ik met je deel is Euroclix.nl. Dit is wellicht het meest bekendste online spaarprogramma en het bestaat al lang. Ik ben ooit lid geworden van Euroclix in mijn tienerjaren en spaarde zo extra naast mijn bijbaantje bij de Albert Heijn. Dat ging toen nog niet heel hard, maar je kunt je voorstellen dat het uurloon van €3,19 (ja, ik weet het nog op de cent nauwkeurig) ook niet bepaald gigantisch was, haha!

Afijn, Euroclix is dus een spaarprogramma waarbij je onder andere met het lezen van e-mails geld kunt verdienen op internet. Je kunt gratis een account aanmaken en direct beginnen met het binnenharken van die centen. Letterijk, want per gelezen e-mail ontvang je een bedrag van €0,01 (= 1 Clix). Elke e-mail die je ontvangt heeft een commerciële insteek. Het is eigenlijk een soort reclame van een bedrijf die jij ziet en waarvoor je een kleine beloning krijgt. Soms is de inhoud van de mails ook erg interessant, want ze bevatten regelmatig leuke deals waarvan je gebruik kunt maken.

Ik ontvang elke dag een aantal e-mails van Euroclix waarmee ik dus een paar cent verdien. Om daadwerkelijk die kleine beloning bijgeschreven te krijgen in je account, moet je de e-mail openen en op de button ‘Nu Clix verdienen’ klikken. Je wordt dan doorverwezen naar een website van een adverteerder die je vervolgens weer kunt wegklikken. That’s it!

Het leuke is trouwens ook dat aanmelden voor Euroclix.nl je direct een startpremie oplevert! Zodra je een account hebt aangemaakt, ontvang je namelijk €1,95 in je account. Zo is het eerste begin al lekker gemaakt. Zodra je 1.000 Clix (= €10) hebt verzameld, kun je een uitbetaling aanvragen. Euroclix stort dan het bedrag op jouw rekening, maar als je doorspaart naar bijvoorbeeld 2.000 Clix ontvang je zelfs €25. Hoe meer Clix je spaart hoe beter de zogenaamde wisselkoers wordt. Momenteel heb ik al meer dan 10.000 Clix gespaard en dan is de wisselkoers zelfs €150!

Door de jaren heen heeft Euroclix het spaarprogramma uitgebreid met extra mogelijkheden waardoor geld verdienen op internet nog gemakkelijker is geworden. Naast het lezen van betaalde e-mails kun je ook nog geld verdienen door deel te nemen aan online onderzoeken en online aankopen te doen. Via je account kun je aangeven of je per e-mail uitnodigingen wilt ontvangen voor onderzoeken. Per (anoniem) ingevulde vragenlijst ontvang je Clix en laat je jouw saldo verder groeien.

Doe je regelmatig online aankopen? Ook dan kun je jouw Euroclix-saldo spekken. Als je namelijk een aankoop doet bij een webshop die is aangemeld bij Euroclix krijg je per bestede euro een aantal Clix als beloning. Geloof me, dat kan best snel oplopen! In mijn blog ‘Geld besparen op huishoudelijke producten. Zo doe ik dat!‘ leg ik verder uit hoe ik Clix verdien met online aankopen.

geld verdienen op internet door betaald e-mails te lezen

Qassa.nl

Een ander spaarprogramma waar ik al jaren lid van ben, is Qassa.nl. Dit platform werkt vrijwel hetzelfde als Euroclix, maar in plaats van Clix spaar je bij Qassa voor Qoins door betaald e-mails te lezen, mee te doen aan online onderzoeken en door online aankopen te doen. Een Qassa-account aanmaken is gratis en je kunt jouw saldo laten uitbetalen vanaf 1.000 Coins, oftewel €10.

Zinngeld.nl

Nog een fijn gratis platform waarbij je geld kunt verdienen op internet is Zinngeld.nl. Ook hier ben ik al jaren lid van en verdien ik een klein extra zakcentje bij. Via Zinngeld spaar je voor Zinns die je ook weer ontvangt door het lezen van e-mails, het doen van online aankopen of het deelnemen aan onderzoeken. Zinngeld hanteert een eigen wisselkoers of eenheid. De waarde is op dit moment als volgt:

1 zinn = €0,001
10 zinns = €0,01
100 zinns = €0,10
1000 zinns = €1,00

Het duurt bij Zinngeld ook iets langer voordat je jezelf kunt laten uitbetalen. Pas bij 25.000 Zinns (= €25) kun je het bedrag op je rekening laten storen, of het bedrag laten uitbetalen in de vorm van cadeaubonnen of kortingscodes. Daarnaast is er nog een interessant element waar je rekening mee moet houden, namelijk je ‘Accountscore’. Je accountscore geeft aan hoe actief jij bent als deelnemer van Zinngeld. Hoe actiever, hoe beter. Ben jij een actief lid en is jouw accountscore hoog, dan ontvang je daarvoor een beloning door middel van een hogere klikvergoeding per gelezen e-mail of als je online aankopen doet. Je accountscore moet minimaal 5.5 zijn (10 is het hoogste) om een uitbetaling aan te vragen, maar daar zit je al gauw aan hoor! Aanmelden voor Zinngeld.nl is dus zeker de moeite waard en als startersbonus ontvang je zelfs €10 aan cadeaubonnen.

Gekkengoud.nl

Ook het gratis platform Gekkengoud.nl wil ik graag bij je onder de aandacht brengen. Bij Gekkengoud.nl spaar je CashCoins. Zodra je 10 CashCoins (= €10) of meer bij elkaar hebt gespaard, kun je een uitbetaling aanvragen in de vorm van geld of cadeaukaarten. Ook hier kun je centen sparen door betaald e-mails te lezen, enquetes in te vullen en online aankopen te doen. Zelf ben ik lid van Gekkengoud.nl sinds 2015.

Doublepounts.nl

En dan het laatste gratis online spaarprogramma waaraan ik deelneem, namelijk Doublepoints.nl. Als je je daar aanmeldt, ontvang je direct €2 in je account. Zodra je €12,50 hebt gespaard kun je een uitbetaling aanvragen. Door het lezen van e-mails spaar je punten bij elkaar.

Het verdienmodel van online spaarprogramma’s

Het meedoen of deelnemen aan één van bovenstaande spaarprogramma’s is geheel gratis en je zit nergens aan vast. Er zijn geen verplichtingen en je kunt je account altijd opzeggen als je dat wilt. Als je het wilt proberen, maar het blijkt toch niets voor jou te zijn, dan kun je er gewoon vanaf. Het opgebouwde tegoed/saldo ben je dan natuurlijk wel kwijt als je het drempelbedrag nog niet hebt gehaald (en laten uitbetalen).

Misschien vraag je je af hoe die online spaarprogramma hun geld verdienen op internet. Eigenlijk is dat heel simpel. Zij worden door adverteerders betaald om acties/reclames bij jou onder de aandacht te brengen. Met het geld dat ze daarmee verdienen kunnen ze hun leden weer uitbetalen in de vorm van een kleine beloning.

Waarom deelnemen aan online spaarprogramma?

Aangezien ik al jaren lid ben van diverse online spaarprogramma’s weet ik precies wat de voor- en nadelen zijn. Wat mij betreft zijn de grootste voordelen:

  • deelname is gratis (het kost je niets en er zijn geen verplichtingen)
  • je spaart sneller meer als je deelneemt aan meerdere spaarprogramma’s
  • je hebt alleen internet en een e-mailadres nodig
  • het kost je weinig tijd om betaald e-mails te lezen
  • je kunt het combineren met het dagelijks bijwerken van je mailbox
  • je krijgt een deel van je aankoopbedrag terug als je online aankopen doet via een online spaarprogramma (grote webshops zoals Bol.com zijn vaak aangesloten)
  • je sprokkelt meer geld bij elkaar dan de rente die je bij de bank krijgt (op dit moment), haha!

En dan de nadelen? Heel eerijk? Die zijn er in mijn ogen niet. Misschien dat je als nadeel kunt noemen dat het sparen tijd in beslag neemt doordat het slechts om centen gaat, maar hoe snel je spaart is afhankelijk van jezelf. Als jij fanatiek mails leest, meedoet aan vragenlijsten en online shopt, dan kan het echt best hard gaan.

Hoe zit het met belasting?

Geld verdienen op internet betekent dat je inkomsten hebt. En ja, in het Nederlandse belastingstelsel betekent dat dat je ook belasting moet betalen over die inkomsten. De centjes die je bij elkaar sprokkelt bijvoorbeeld via Euroclix vallen volgens de belasting onder ‘inkomsten uit overig werk’. Oftewel: neveninkomsten die je uit je side-hustle haalt. De Belastingdienst heeft een lijst met voorbeelden van overig werk en daar staat duidelijk ‘werkzaamheden via internet’ tussen. Je telt de inkomsten die je hebt verworven via het deelnemen aan de spaarprogramma’s op in box 1. Tot €69.298 betaal je daarover 37,07% inkomstenbelasting (tarieven 2022). Even platgeslagen betekent dat dus dat je iets meer dan een derde afdraagt. Of je het dat waard vindt, dat laat ik helemaal aan jou.

Ik ga ondertussen lekker door met geld verdienen op internet door betaald e-mails te lezen. Het is inmiddels een onderdeel van mijn dagelijkse routine geworden om even de gestuurde e-mails te openen. Weet je wat trouwens ook leuk is? Je kunt jezelf ook een X periode geven om een bedrag te sparen, bijvoorbeeld 1 jaar. Na dat jaar kijk je wat je hebt opgebouwd en daarvan ga je bijvoorbeeld lekker uit eten of koop je een cadeautje voor jezelf. Als je fanatiek aan de gang gaat met deze spaarprogramma’s, dan zul je nog verbaasd zijn wat je bij elkaar spaart. Ik kan in alle eerlijkheid zeggen dat het mij al honderden euro’s heeft opgeleverd door de jaren heen. En dat is toch mooi meegenomen!

Leestip: Hoe besparen op boodschappen? Nou zo!

Liefs,
Amanda

Foto’s door Studio Annemarije.

Dit artikel bevat affiliate links.

Amanda de Bruin

Amanda

Als ultieme huismus en ambitieuze vrouwelijke ondernemer is mijn belangrijkste doel om andere like minded te empoweren. Ons leven, onze regels.

Dit vind je ook leuk!

Let me know wat je denkt!

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. ซุ้มลูกโป่ง - ... [Trackback] [...] Read More Info here to that Topic: mindandbeauty.nl/geld-verdienen-op-internet-spaarprogrammas/ [...]
  2. อะไหล่เครื่องใช้ไฟฟ้า - ... [Trackback] [...] Find More Info here on that Topic: mindandbeauty.nl/geld-verdienen-op-internet-spaarprogrammas/ [...]
  3. henry guns - ... [Trackback] [...] Here you will find 48063 additional Information on that Topic: mindandbeauty.nl/geld-verdienen-op-internet-spaarprogrammas/ [...]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste blogposts!

Bestsellers