Herfsttrend: poncho’s, sjaals & omslagdoeken

11 09 2015 | Beauty & Mode

Herfsttrend: poncho's, sjaals en omslagdoeken MindandBeauty.nl
Het is bijna herfst! Sorry voor degenen die nog hopen op een mooie nazomer, maar voor mij mag het al herfst zijn. De prachtige kleuren van de herfstbladeren, de frisse temperaturen, de gezelligheid binnen in huis én de heerlijke cozy kleding kan weer uit de kast. Yes! De poncho’s, sjaals en omslagdoeken zijn voor mij in de herfst favoriete kledingitems én ik denk dat we ze deze herfst veel gaan zien in allerlei leuke designs.

Het spotten van een leuke of aparte sjaal of omslagdoek kan ik al vanaf 100 meter. Geen geintje! Zodra hij zichtbaar is om mijn radar, gaan mijn poezelige voetjes gestoken in prachtige high heels spontaan versnellen. MOET. IK. HEBBEN. MOET. MOET. MOET. Ik kan er geen genoeg van krijgen, maar ik weet mezelf toch aardig te bedwingen als het om de daadwerkelijk koop gaat als ik het prijskaartje aanschouw. Mijn portemonnee en mijn smaak liggen niet altijd op één lijn. Soms heb ik echt een (te) dure smaak zullen we maar zeggen, maar die  smaak heeft wel voor een aantal pareltjes in mijn ‘collectie’ gezorgd.

Herfsttrend: poncho's, sjaals en omslagdoeken MindandBeauty.nl

Zo kocht ik begin dit jaar de linkse sjaal van Mucho Gusto bij Blush! Parfumerie & Schoonheidssalon in Brielle. Dit is trouwens de sjaal die ik om meer dan 100 meter spotte. Ik was gezellig met mijn moeder aan het shoppen in het pittoreske Brielle toen ik ineens wartaal uitsloeg. “Zie je die sjaal, mam? Oh my god, ik moet daar naar binnen..” Moeders kijkt naar de winkel waar mijn ogen op gefixeerd zijn. “Welke sjaal dan?”, “Nou die daar, door het raam, kijk dan wat een plaatje”, en weg was ik met mijn moeder achter me aan. De rest is geschiedenis. Ik ben nog elke dag blij met deze sjaal, hij bevat zoveel kleurtjes dat hij bijna bij elke outfit past. En het leuke is ook nog dat er allemaal shopping bags opstaan, whaaaa! De exacte prijs van de sjaal weet ik niet meer. Ik ben bang dat ik dat stukje bewust ben vergeten, maar ach… het is een plaatje net als de rest van de sjaals van Mucho Gusto!

De middelste omslagdoek heb ik een paar weken terug in mijn oude home town Etten-Leur gekocht. Hij zag er zo heerlijk warm en fijn uit dat ik hem niet kon laten liggen. De prijs was € 30,00. De omslagdoek is lekker groot en heeft schattige details, zoals de bruine ster, de kleine bolletjes én de franjes aan de onderkant. De gehele omslagdoek straalt gewoon frisse herfst uit. Als je me op Instagram volgt, heb je hem al voorbij zien komen. Deze omslagdoek is fijn!

Herfsttrend: poncho's, sjaals en omslagdoeken MindandBeauty.nl

De derde sjaal heb ik een jaar geleden aangeschaft bij Godly Jewels, één van mijn favoriete webwinkels. Het was liefde op het eerste gezicht. De glimmertjes, de veertjes én de prachtige broche mét schelpenbedel aan de onderkant om het af te maken. Het is een kunstwerk op zich en ik ben er nog steeds verliefd op. Wel ben ik wat voorzichtiger met deze sjaal, omdat hij door de veertjes iets kwetsbaarder is. De exacte prijs van deze sjaal weet ik helaas niet meer, maar hij was niet goedkoop. Ik heb er volgens mij ongeveer € 100,00 voor betaald, maar dat is hij zeker waard.

Herfsttrend: poncho's, sjaals en omslagdoeken MindandBeauty.nl

Een poncho, sjaal of omslagdoek komt eigenlijk elk jaar wel terug, maar ik vermoed dat we ze deze herfst (en winter) nog meer gaan zien. Vooral de poncho is terug van weggeweest. In menig online fashion nieuwsbrief zie ik ze voorbij komen én in de winkels zie ik hele leuke hangen. Ook zie ik de combinatie van een cardigan én poncho in één terugkomen. Een poncho-cardigan of cardigan-poncho dus! Ik heb nog geen poncho-cardigan weten te scoren, maar ik denk dat dat niet lang meer gaat duren… 🙂

Herfsttrend: poncho's, sjaals en omslagdoeken MindandBeauty.nl

Ben jij ook gek op poncho’s, sjaals en omslagdoeken? En zo ja, welke is jouw favoriet en waarom?

Liefs,
Amanda

Volg op Bloglovin
Amanda de Bruin

Amanda

Als ultieme huismus en ambitieuze vrouwelijke ondernemer is mijn belangrijkste doel om andere like minded te empoweren. Ons leven, onze regels.

Dit vind je ook leuk!

Let me know wat je denkt!

6 Reacties

 1. Crystal

  De eerste twee zijn prachtig ik kocht me vroeger altihd suf aan sjaaltjes bij tie rack toen ik op schiphol werkte en heb ze nog allemaal. Ik vind vooral je jurkje errug mooi wasr heb je die geshopt?

  Antwoord
  • amanda

   Oh, dan heb je er vast heel veel! Kun je lekker mee variëren ? voor elke outfit wel één. Jurkje heb ik een tijdje terug gekocht bij Pretty 4 U in Etten-Leur. Weet niet of ze die nog hebben, maar als je bijvoorbeeld zoekt op bandage jurken, dan kom je er bij http://www.uwantisell.nl/ wel een paar tegen die er veel op lijken ?

   Antwoord
 2. Jacqueline wiegman

  Ziet er weer super uit leuk hoor.gr Ma xxx

  Antwoord
  • amanda

   Dankjewel hoor mams! X!

   Antwoord
 3. Nina Simplynspecial

  Wat een mooierds! Zelf heb ik voornamelijk sjaals in huis, maar helaas draag ik zoiets te weinig. Jammer! Misschien wat vaker basics dragen en dan het geheel wat opfleuren met een toffe sjaal 🙂

  Antwoord
  • amanda

   Ja, dat is echt een heel goed idee! Een toffe sjaal kan echt een eyecatcher zijn, zo gaaf 🙂 Deze herfst is het moment om wat vaker een sjaal te dragen!

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. superkaya88 - ... [Trackback] [...] Here you can find 78434 additional Information on that Topic: mindandbeauty.nl/herfsttrend-ponchos-sjaals-omslagdoeken/ [...]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste blogposts!

Bestsellers