Hij heeft me gevraagd: we gaan trouwen!

31 01 2017 | Persoonlijk, Trouwen & Relatie

MindandBeauty.nl_Ik_ga_trouwen

Het jaar kon niet beter beginnen, want op 2 januari 2017 ging de liefste voor mij op de knieën. Een onvergetelijk, mooi én liefdevol moment. Ik kon het gewoon niet geloven en huilde aan één stuk door van geluk. Ik ga trouwen met de liefste, leukste, knapste en mooiste persoon in mijn leven. Can you hear the wedding bells? I DO! 😉 Wil je weten hoe het aanzoek was, lees dan zeker even verder! Tissues worden aanbevolen.

Ik ben nog steeds he-le-maal in de zevende hemel. Ik-ga-trouwen! We gaan trouwen! Het moet nog een beetje indalen, geloof ik. Het aanzoek kwam ook écht op een totaal onverwacht moment. Van het maken van een paar vakantiefoto’s, naar het maken van aanzoekfoto’s. Ik wist niet wat me overkwam. Het was een fantastische verrassing!

Excursie in Egypte

De laatste week van december en de eerste week van januari waren we met heel de familie op vakantie in Egypte. Een heerlijke zonvakantie en even quality time met en voor elkaar. Vriendlief en ik hadden er erg naartoe geleefd. Zon, zee, strand… je kent het wel. Gewoon genieten van het niets doen. Na ruim een week niets te hebben gedaan, behalve zonnen – eten – zonnen – eten (repeat 7 x), vonden we het leuk om met z’n allen wat te ondernemen. Tijd voor een excursie dus!

Spannende activiteiten

De keuze viel op een excursie met meerdere activiteiten. We begonnen gelijk al met iets gaafs, namelijk quad rijden langs de zee én in de woestijn! Ik hoefde niet per se op een eigen quad, maar ging lekker achterop bij vriendlief. Zo kon ik gelijk wat filmpjes maken met de GO PRO en genieten van de rit. Het heeft wat hoor zo op een quad door het zand scheuren. Gelukkig hadden we wel een bijpassende en niet te vergeten ontzettend modieuze omslagdoek om, op zijn Egyptisch! Na flink oefenen hadden we eindelijk de smaak te pakken, haha! 😉 Okeee… ik zal jullie laten meelachen, hier een fotootje!

MindandBeauty.nl_Ik_ga_trouwen

Staat me best goed, toch?! 😉

Wiebelen op een kameel

En ja, een vakantie naar Egypte is natuurlijk niet compleet zonder op een kameel te hebben gezeten. Dat hebben we dan ook gedaan! Het afstapmoment was hilarisch. ‘Mijn’ kameel had niet zo’n beste dag en besloot niet verder naar beneden te gaan dan alleen zijn voorkant. Daar hing ik dan ergens in het midden. Het duurde even, maar uiteindelijk ben ik heel gracieus (ahum…) afgestapt.

Racen door de woestijn

Alsof quad rijden nog niet genoeg was, voegden we er ook nog een jeeprit aan toe. Hobbel de bobbel door de woestijn en de bergen. We hebben zélfs wilde kamelen gezien, iets wat vrij uniek schijnt te zijn. Een mooi gezicht was het zeker. Na een korte stop vervolgden we, met nog een aantal andere jeeps, onze weg naar dé plek voor het zonsondergang-moment: de gouden berg.

MindandBeauty.nl_Ik_ga_trouwen

De gids vertelde dat men op de berg goud delft en dat het heeeeel lang duurt voordat je überhaupt goud vindt. Toch zijn er nog echt mensen die het proberen. Na het praatje van de gids was het tijd om even rond te kijken en wat vakantiekiekjes te maken. Iets wat veel mensen direct gingen doen. En nu komt het…

Samen op de foto

Vriendlief vroeg op een gegeven moment ik ook samen met hem op de foto wilde. Dat leek hem wel leuk. Super lief natuurlijk, maar ik zag al die mensen daar dringen (voor een afgrond!) dat het van mij niet echt hoefde. Ik zei nog ‘nee joh, van mij hoeft dat niet hoor’. Maar hij bleef een beetje ‘zeuren’ en toen mijn vader uiteindelijk vroeg of hij dan wat foto’s moest maken met MIJN fotocamera besloot ik er toch aan toe te geven. Weliswaar met enige merkbare tegenzin. Haha! Ik ‘stampte’ als het ware de berg op, claim een plekje en voilà even lachen…

MindandBeauty.nl_Ik_ga_trouwen

En toen gebeurde er dit…

Het aanzoek

MindandBeauty.nl_Ik_ga_trouwen

Juist. O-M-G!!! Die zag ik echt even niet aankomen. Ik was totaal verrast en kon het niet geloven. Alles was zo mooi, de omgeving, het moment (zonsondergang), de woorden… ik werd één brok emotie. Tranen over mijn wangen van geluk. En, natúúrlijk heb ik JA gezegd! <3

MindandBeauty.nl_Ik_ga_trouwen

Verloofd

Inmiddels hadden anderen het aanzoek ook opgemerkt en werd er luid gejuicht. Ik had helemaal niet door dat er andere mensen stonden te kijken. Die was ik even helemaal vergeten, haha! Pas nadat mijn verloofde (zo leuk om dat nu te zeggen) de ring om mijn vinger had geschoven, had ik door dat we publiek hadden. Bizar hoe snel je alles om je heen vergeet. En toen stroomden de felicitaties natuurlijk binnen. Heel mijn familie was aanwezig en hebben het aanzoek dus ook gezien. Zo bijzonder! Knuffels, kussen, felicitaties… jeetje ik kon het toen allemaal nog niet bevatten geloof ik. Maar wat ik wel heel snel door had, was dat mijn vader in het complot zat. Hij heeft al de foto’s van het aanzoek gemaakt en dat vind ik heel speciaal én mooi. Toch kon ik het niet laten om hem even een (zachte) stomp te geven 😉 Beetje stiekem plannetjes achter mijn rug smeden, hahaha!

Bijzondere excursie

De rest van de excursie heb ik in een soort roes beleefd. Ik keek telkens naar de prachtige ring om mijn vinger en toen weer naar mijn verloofde. Dat gevoel was echt heel magisch en onwerkelijk. We gaan trouwen! Wooooooohoooooeeee! Ik kan al bijna niet wachten, maar wil ook intens gaan genieten van alle voorbereidingen. Samen brainstormen, samen locaties bezoeken, samen een thema kiezen… héérlijk! En ik denk dat ik jullie mee ga nemen in deze voorbereidingen. Waarschijnlijk niet alles, want sommige dingen zijn natuurlijk heel persoonlijk, maar ik weet zeker dat er vanaf nu artikelen online komen waarin ik heerlijk mijn ei kwijt kan over trouwen en alles wat daarbij hoort. Wat zouden jullie bijvoorbeeld leuk vinden om te lezen? Laat het me gerust weten!

Maar nu ga ik eerst genieten van het feit dat we verloofd zijn! Lekker zwijmelen met allerlei trouwmagazines…

Liefs,
Bride-to-be Amanda

Deze artikelen vind je denk ik ook leuk om te lezen:

Volg op Bloglovin
Amanda de Bruin

Amanda

Als ultieme huismus en ambitieuze vrouwelijke ondernemer is mijn belangrijkste doel om andere like minded te empoweren. Ons leven, onze regels.

Dit vind je ook leuk!

Let me know wat je denkt!

6 Reacties

 1. Marieke

  Aaaah wat super leuk! Gefeliciteerd! En wat een práchtige plek om ten huwelijk gevraagd te worden, zeg! De foto’s zijn echt onwijs gaaf geworden, dat heeft je vader goed gedaan! Heel veel plezier met de voorbereidingen van jullie bruiloft!! Ik ga zelf ook trouwen en kan verklappen: het is zo gaaaaaf!

  Antwoord
  • Amanda

   Dankjewel voor de felicitatie! De plek, het moment… het was gewoon helemaal perfect. Ben ook onwijs blij dat er foto’s van zijn, dus dat complot neem ik voor lief, hihi 😉 Jij ook gefeliciteerd!

   Antwoord
 2. Julie

  Gefeliciteerd! Wat leuk en romantisch gevraagd! 🙂 Mijn vriend heeft me bij de zonsondergang in Tenerife ten huwelijk gevraagd en wij waren maar met ons tweetjes! 🙂
  Geniet vooral lang genoeg van deze tijd van verloofd zijn! Wij trouwen aanstaande 20 mei, maar hij had het al 23 september 2015 gevraagd! Neem je tijd er voor dan hoef je niet te stressen of alles wel op tijd klaar is en dan heb je zeker de zaal, dj, fotograaf… die je echt wilt! 🙂 Het is wel leuk en spannend allemaal!

  Antwoord
  • Amanda

   Dankjewel! Oooh, dat moet ook echt een prachtig, intiem moment zijn geweest voor jullie tweetjes. Voor jullie gaat het al opschieten zeg. Nog maar een paar maandjes. Alvast ontzettend veel plezier en liefde gewenst! Ik ga zeker genieten van alle voorbereidingen, het gaat al snel genoeg 😉

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste blogposts!

Bestsellers