Hoe besparen op boodschappen? Nou, zo!

3 07 2022 | Lifestyle

hoe besparen op boodschappen

Als je deze blog leest, dan weet ik één ding heel zeker: jij zoekt naar manieren hoe je kunt besparen op boodschappen. Nou, die ga je in deze blog zeker vinden! Ik ga het niet hebben over dat je kunt letten op de aanbiedingen of dat je eerst een lijstje moet maken voordat je boodschappen gaat doen, want dat weet jij allang. Nee, in deze blog vind je andere, misschien wel betere, manieren om te besparen om boodschappen. Manieren waaraan je nog niet had gedacht of waarvan je nog niet wist dat ze bestonden. Dit is besparen voor gevorderden!

Besparen met online spaarprogramma’s

Als je op het wereld wijde web gaat zoeken naar manieren op te besparen op boodschappen, dan kom je van alles tegen. Vaak wordt tien keer dezelfde tip voorgekauwd, dus ik begin gelijk met een tip die jouw innerlijke bespaarbeest heel interessant gaat vinden. Heb je wel eens gehoord van online spaarprogramma’s? Ikzelf ben hier behoorlijk fan van. Nu hoor ik je denken ‘wat is het?’. In een notendop komt het hierop neer: online spaarprogramma’s zijn websites waar je gratis een account kunt aanmaken en waar je door middel van het doen van bijvoorbeeld aankopen, onderzoeken of het lezen van e-mails geld kunt sparen. Een paar voorbeelden hiervan zijn:

Met andere woorden: telkens als jij een online aankoop doet bij een webshop die is aangesloten bij het online spaarprogramma verdien je een stukje van je aankoopbedrag direct terug. Als je je saldo extra wilt spekken kun je ook enquêtes invullen waarvoor je een vergoeding ontvangt of betaald e-mails lezen. Als je daarover meer wilt lezen, ga dan even naar de blog ‘Geld verdienen op internet met e-mails lezen: betrouwbare spaarprogramma’s waaraan ik deelneem‘. In die blog leg ik je tot in detail uit hoe het werkt en waarom deelnemen aan zo’n spaarprogramma heel interessant is.

Goedkoop boeken shoppen

Als je denkt ‘hoe bespaar ik op boodschappen?’, dan denk je misschien niet direct aan het kopen van boeken. Maar eigenlijk vind ik dat wel een categorie waarop je flink kunt bezuinigen. Ja, je kunt tweedehands boeken scoren via Marktplaats of gewoon op een boekenmarkt, maar er bestaat ook een pareltje van een website waar je nieuwe boeken voor een klein prijsje kunt kopen. Het online adresje waar ik het over heb is Boekenkraam.nl.

Op Boekenkraam.nl bieden ze namelijk een assortiment boeken aan die door lichte beschadigingen niet meer voor de reguliere boekenprijs verkocht kunnen worden. En heel eerlijk? Van die beschadigingen heb ik amper iets gezien, het valt niet eens op! Het gaat om boeken met kleine knikjes, deukjes, krasjes, scheurtjes in de kaft of in een bladzijde. Voor de reguliere boekhandel een NO GO, maar voor boekenliefhebbers natuurlijk een dikke WIN! De korting loopt namelijk soms op tot wel 80%. Ik heb zelfs boeken weten te scoren voor slechts €1 per stuk. Goed om te weten:

 • de boeken zijn ongelezen, praktisch nieuw dus
 • het assortiment wordt wekelijks aangevuld
 • als je voor 14:00 uur bestelt, dan heb je de volgende dag je bestelling al in huis
 • ze hanteren een laagste prijsgarantie! Dat betekent: zie je ergens anders hetzelfde boek goedkoper, dan krijg je het verschil terug

Bespaartip | SCOUPY app

We zijn al lekker op weg met bespaartips hè? En ik ben nog niet klaar hoor! Nog een tip die ik met je wil delen is de gratis app ‘SCOUPY’! Ik heb deze app al enkele jaren in gebruik en ben nog altijd fan. Waarom? Je vindt er na het aanmaken van een account een overload aan leuke cashback-acties die wekelijks wisselen. Het werkt zo:

 1. Je kijkt in de app welke cashback-acties er zijn en wat de actievoorwaarden zijn (check bijvoorbeeld even goed bij welke supermarkt de actie geldt).
 2. Je koopt het product in de supermarkt of online.
 3. Je maakt een foto van de kassabon en stuurt deze via de app in voor controle.
 4. Voldoe je aan alle actievoorwaarden? Dan krijg je het je geld binnen 48 uur op je rekening gestort.

Is het echt zo simpel, Amanda? Ja, het is echt so easy peasy. Het kost je niets, sterker nog: het levert je zelfs geld op. Van het volledige aankoopbedrag voor een product tot een probeeractie waarbij een item slechts €1 kost. Er zijn oprecht veel interessante cashback-acties te ontdekken. En dat is zelfs nog niet alles. Je krijgt ook persoonlijke aanbiedingen (op basis van je koopgedrag) en je kunt sparen voor leuke extra’s. Deze app wil je gewoon even checken!

Bovendien biedt SCOUPY nog meer voordelen! Naast die leuke cashback-acties die wekelijks wisselen, kun je ook geld terugkrijgen door online of in fysieke winkels aankopen te doen. Zo kun je je bankpas koppelen aan SCOUPY en als je dan afrekent bij een aangesloten winkel krijg je automatisch (super handig!) een percentage van je aankoop teruggestort op je rekening. Shop je graag online? Ook dan kun je, als je via de SCOUPY-link naar de webshop gaat, een percentage van jouw bestede bedrag terugkrijgen. Kortom: ga deze app en website SCOUPY.com zeker even bekijken, want feitelijk gezien is het bijna gratis geld 😉

hoe besparen op boodschappen

Roamler app

Ik val gelijk met de deur in huis voor deze tip: ken je de gratis Roamler-app al? Als het je niets zegt, dit is het in een notendop: met de Roamler-app kun je door het uitvoeren van taken bij jou in de buurt een vergoeding ontvangen. Het enige wat je nodig hebt, is wederom je smartphone.

Wat voor taken dat zijn? Heel verschillend! Van het checken van producten in de winkel tot mystery shopping-taken. In de app kun je precies zien welke taken er openstaan en wat voor beloning ze opleveren. Sommige taken leveren echte euro’s op en voor andere taken ontvang je XP. Die laatste laten je groeien in levels. Hoe hoger je level, hoe hoger je beloningen.

Zelf heb ik de app enkele jaren geleden al in gebruik genomen. Ik was toen mega fanatiek! Inmiddels ben ik dat een stuk minder (iets met een druk huishouden), maar dat neemt niet weg dat deze app gewoon een hele fijne tip is. Ga je boodschappen doen? Een rondje maken door de stad? Check of je een taak kunt uitvoeren en je hebt zo weer een paar euro te pakken. Ook zo kun je dus besparen op je boodschappen!

Afijn, duik even in de App- of Playstore, download de gratis Roamler-app en kijk eens rond. Je zit nergens aan vast en vind je het niets, dan verwijder je de app en je account gewoon weer. Baat het niet, dan schaadt het ook niet.

ToGoodToGo-app

Ben jij alvast een ‘moneyyy-moneyyy-moneyyy-its-so-funnyyy’-dance aan het doen? Dans dan maar lekker dor, want ik heb nog een topper van een app voor je. De gratis app ‘TooGoodToGo’ wil je hebben! Waarom?

Het concept van de app zit als volgt in elkaar: aan het einde van de dag blijven er in winkels altijd onverkochte producten over. Producten die eigenijk nog heerlijk zijn, maar vanwege de datum niet meer verkocht mogen worden. De app TooGoodToGo zorgt ervoor dat die producten niet in de prullenbak belanden, maar een tweede kans krijgen. Hoe? Het verbindt winkels met overgebleven producten aan consumenten zoals jij en ik. Oké, en dan…?

As je de app downloadt kun je zien welke winkels er in jouw buurt overgebleven producten aanbieden in de vorm van een ‘Magic Boxen’. Hier in Brielle zijn dat onder andere bakkers en supermarkten. Van brood- en gebakboxen tot boxen met daarin verschillende boodschappen, zoals vlees, fruit, groentes, zuivel etc. De exacte producten zijn altijd een verrassing, maar de prijs die je ervoor betaald is gegarandeerd een flink stuk lager! In een notendop werkt het zo:

 1. Je zoekt in de app naar een Magic Box die je wilt hebben (je moet er soms bijzijn, want er zijn per winkel maar een beperkt aantal boxen beschikbaar).
 2. Je reserveert de box via de app.
 3. Je haalt de box op in de winkel.

Hier word je toch blij van? Ik dacht ‘t wel! Dus, downloaden die app via de App Store of Google Play Store.

Albert Heijn Overblijvers

Inmiddels heeft Albert Heijn het principe van ToGoodToGo overgenomen in de eigen box ‘AH Overblijvers’. Je kunt via de Albert Heijn-app – die je gratis kunt downloaden – precies zien welke Albert Heijn in jouw buurt nog boxen heeft en deze met een simpele druk op de knop reserveren. De box kun je vervolgens bij de servicebalie ophalen. Op dit moment biedt Appie drie verschillende Overblijvers aan:

 • Verrassing (je betaalt €4,95 en krijgt minimaal €14,95 aan producten)
 • Vegetarisch (je betaalt €4,95 en krijgt minimaal €14,95 aan producten)
 • Bakkerij (je betaalt €2,95 en krijgt minimaal €8,95 aan producten)

Zeker de moeite waard om even te checken of de Albert Heijn bij jouw in de buurt een Overblijver aanbiedt waarvan je kunt profiteren. Mede-blogger Romy Veul schreef zelfs een blog over haar ervaring met 4 Albert Heijn Overblijvers Vega Boxen, dus als je benieuwd bent kun je die zeker even lezen en bekijken.

Foodello.nl

Om voedselverspilling tegen te gaan is de website Foodello.nl opgezet. Zij ‘redden’ producten die niet meer in de supermarkt in het schap komen omdat de houdbaarheidsdatum al te dichtbij is, maar ook als er een drukfoutje opstaat. Die items kopen ze op en bieden ze aan met een flinke korting die minimaal 20% is en oploopt tot wel 90%. Deze webshoptip hoort dus zeker thuis in de categorie besparen op boodschappen.

De webshop is heel fijn ingedeeld en er zijn onwijs veel producten die je met flinke korting kunt shoppen. Je kunt denken aan producten zoals snoep, pasta, koffie, toiletartikelen, ontbijtrepen, afbakbrood, broodbeleg, ontbijtgranen, conserven, etc. Echt een groot assortiment om uit te kiezen! En vanaf €39,- bezorgen ze gratis thuis via PostNL.

Plantigo-app

Ben je dol op planten? Dan is de Plantigo-app mogelijk iets voor je. Deze app is eigenlijk een soort Marktplaats, maar dan voor tweedehands stekjes en planten. Je kunt er stekjes of planten kopen, maar ook verkopen. De prijzen zijn een stuk aantrekkelijker dan wanneer je nieuwe planten in het tuincentrum of bij de bloemist koopt. Bovendien is het een stuk vriendelijker voor het milieu om via deze weg nieuwe planten of stekjes aan te schaffen. Zo hoeven er een stuk minder nieuwe planten gekweekt te worden en dat bespaart onder andere aarde en water.

Je kunt de Plantigo-app gratis downloaden via de App Store of Google Play. Het gebruik is heel simpel en gebruiksvriendelijk. Je kunt zoeken op planten of stekjes in de buurt en direct voor een paar euro een plant kopen. Sommige verkopers sturen het plantje eventueel ook op. En naast planten en stekjes kun je er ook tweedehands potten vinden.

Koopzegels sparen

Als ik zeg ‘koopzegels’ dan denk jij vast een aan omaatje wat boekjes vol zegeltjes aan het plakken is. Koopzegels hebben dan misschien geen moderne vibe, ze brengen wel degelijk geld op! En op dit moment zelfs een hele duit meer dan de (negatieve) rente die je krijgt op een spaarrekening. Dus zet even dat ouderwetse beeld opzij en luister even naar me: koopzegels zijn oprecht het overwegen waard. Bij heel veel supermarkten – ik noem een Albert Heijn, een Jumbo en een Plus – kun je koopzegels aanschaffen bij het afrekenen van je boodschappen. En ja, dat kost je in eerste instantie meer geld, maar uiteindelijk levert het je ook meer op.

Ik neem even de Jumbo als voorbeeld aangezien ikzelf daar de koopzegels van heb. Bij Jumbo werkt het zo dat je bij elke €1 die je aan boodschappen uitgeeft je ook voor €0,10 een koopzegel kunt kopen. Die zegels plak je, net als dat oude omaatje hihi – in een zegelboekje en als het boekje vol is, vertegenwoordigt dit een waarde van €26. En dat bedrag bestaat uit €25 die je zelf hebt gekocht en €1 die je van de Jumbo krijgt.

Voor de Dagobert Ducks onder ons: dit is een rendement van 4%. Nu kun je denken ‘ja, het is maar €1, dat zet ook geen zoden aan de dijk’. Maar, zoals ik al eerder zei: het levert je meer op dan een spaarrekening openen en uiteindelijk kun je de boekjes inleveren bij de supermarkt voor harde euro’s. Het is een soort extra spaarpotje wat snel oploopt kan ik je vertellen.

Doe je graag boodschappen bij de PLUS, dan is je rendement beduidend hoger. Dat percentage ligt zelfs op de 50%. Ja, dat is veel he! Bij de Plus kun je Pluspunten sparen en dat is – zoals ze zelf zeggen – het meest winstgevende spaarsysteem van Nederland. Elke €1 die je daar bij elkaar spaart/koopt, is €1,50 waard. In het kort werkt het zo: voor elke €1 die jij aan boodschappen doet, kun je voor €0,02 cent een Pluspunt bijkopen. Heb je 200 pluspunten bij elkaar, dan is je spaarkaart vol. Jouw investering is op dat moment €4. En dan komt ‘ie: een volle spaarkaart is €6 euro waard. Een rendement dus van 50%. Lekker hoor! Daar kan – op dit moment – geen bank aan tippen!

Kortingscode sites checken

Misschien pas je deze bespaartip al toe, maar ik wil hem toch nog even delen. Je weet immers nooit of je hier wel eens aan hebt gedacht. Hoe besparen op boodschappen? Door voordat je op de afreken-button klikt ALTIJD even een paar kortingscode-sites te checken. Deze sites zijn speciaal in het leven geroepen om ons te laten besparen. Het fijne is ook dat de acties en kortingscodes die op deze websites staat, zijn gecontroleerd. Je weet dus zeker dat ze werken. Nog een voordeel vind ik dat de kortingscodes ook door andere bespaarjunkies worden aangeleverd. Zo helpen we elkaar dus besparen!

Het kost je maar een paar minuutjes en het kan je toch zo weer een leuke besparing opleveren. De kortingscode-sites die ik graag gebruik zijn:

Wist je trouwens dat deze sites ook nieuwsbrieven versturen? Wil je dus nooit een kortingscode of -actie missen, dan kun je je ook nog inschrijven voor hun mailinglist.

hoe besparen op boodschappen

Check de (online) folders!

Wekelijks krijgen wij de folders met daarin de nieuwste acties in de brievenbus. Ik pluis ze graag uit op zoek naar interessante aanbiedingen, maar je kunt alle folders natuurlijk ook online bekijken op je telefoon of via de laptop/ipad. De gratis app Folders.nl is dan ook een tip die ik je niet wil onthouden. Deze kun je downloaden via de App- of Play Store en het biedt je altijd een actueel overzicht van alle folders en lopende acties. In de app kun je zelfs een boodschappenlijstje maken waarbij je direct kunt zien waar het item wat je zoekt het goedkoopst te krijgen is.

Een website die vrijwel hetzelfde principe toepast is voordeelmuis.nl. Via deze website kun je ook alle actuele folders bekijken en bovendien op een merk, winkel, woord of categorie zoeken. De website scant dan alle folders en toont je een overzicht van alle acties en aanbiedingen die bij jouw zoekopdracht passen. Heel handig dus!

Koop afgeprijsde boodschappen in bulk

Loop je in de supermarkt of check je online de beste aanbiedingen en zie je dat een item wat je veel gebruikt in de aanbieding is? Koop het in bulk! Met name 1+1 gratis acties kunnen je een hoop geld besparen. Ook houdbare producten zijn interessant om in bulk te kopen. Bij een grote verpakking krijg je vaak extra voordeel en het komt sowieso op! Denk hierbij aan rijst, pasta, wasmiddel, wasverzachter, deodorant, douchegel, maandverband/tampons, tissues, wc-papier en keukenrol. Ook zo kun je flink besparen op boodschappen.

Reken de prijs om naar prijs per kilo

Nog een fijn hulpmiddel om snel te weten of je kunt besparen op de boodschappen is door de prijs om te rekenen maar de prijs per kilo. Wist je dat supermarkten verplicht zijn om de prijs per kilo op het prijskaartje te vermelden. Scheelt jouw weer rekenwerk! Met de kiloprijs kun je de nettoprijzen met elkaar vergelijken. De eerste keren dat je de kiloprijzen met elkaar vergelijkt kun je best schrikken. Want ja, het kan écht veel schelen. Zelfs als een product in de aanbieding is. Het loont de moeite om ook de aanbiedingen te vergelijken met hun kiloprijs. Sommige fanatieke bespaarders rekenen al hun boodschappen om naar de kiloprijs, omdat ze zo overtuigd zijn van de bespaarfunctie ervan.

De beste kortingen voor luiers

Met de komst van onze kleine meid weten we inmiddels hoeveel luiers er op een dag doorheen gaan. Geloof me als je dat gaat uitrekenen op jaarbasis, dan schrik je! Luiers zijn helaas niet de goedkoopste items, maar je hebt ze wel nodig. Je kunt kiezen voor wasbare luiers (duurzaam en goedkoper!), maar wij geven nog de voorkeur aan de gewone varianten. Ik zeg altijd: iedereen z’n ding en het is allemaal prima!

Natuurlijk kun je bij het kopen van luiers zelf de acties goed in de gaten houden, maar wees eens eerlijk: heb jij daar tijd voor? Met een kleintje (of misschien heb je er wel een paar) heb jij wel wat beters te doen. Ik stuitte zo laatst op de website Luieraanbiedingen.net. Wat een uitkomst!

Deze website verzamelt alle aanbiedingen op het gebied van luiers. Je vindt er verschillende merken, zoals Pampers, Kruidvat, Zwitsal etc. Het mooiste is dat ze zowel de aanbiedingen van fysieke- als online winkels combineren én je kunt filteren op allerlei onderdelen. Denk bijvoorbeeld aan een merk wat je graag gebruikt en de maat die je kleintje heeft. Met die criteria kun je precies zien hoeveel de prijs per luier is en wat voor jou de voordeligste deal is. Handig toch? Dit bespaart je niet alleen geld, maar ook een hoop tijd als ouder. En zeg nou zelf, die ‘extra’ tijd kunnen we goed gebruiken. Ook dit platform heeft een nieuwsbriefmogelijkheid waarvoor je je kunt inschrijven, dan weet je in elk geval zeker dat je geen voordeel mis.

Word lid van testpanels en test producten gratis

Nog een manier om te besparen op boodschappen is door je aan te melden bij een testpanel. Als er een nieuw product op de markt komt en jij aansluit bij de doelgroep, dan kun je dit product gratis testen. In ruil voor het product (en soms ook nog een kleine financiële vergoeding) geef je inzicht in jouw ervaringen met het product door middel van onder andere vragenlijsten. Voort wat hoort wat natuurlijk!

Je vraag je misschien af aan wat voor soort producten je moet denken. Nou, dat kan dus van alles zijn! Afhankelijk van bij welk testpanel je je aanmeldt, kun je producten verwachten in de categorie eten en drinken (koffie, babyvoeding, chips, etc.), cosmetica, elektronica maar ook artikelen voor het huishouden, zoals wasmiddel. Goed om te weten is dat sommige duurdere testproducten ook weer teruggestuurd moeten worden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan zoiets als een robotstofzuiger. De retourkosten komen natuurlijk niet voor jouw rekening. Uiteraard kun je je ook aangeven dat je alleen producten wilt testen uit een bepaalde categorie. Een paar voorbeelden van deze testpanels waar je eens naar kunt kijken, zijn:

Koop cadeaukaarten

Bestel je veel boodschappen online? Dan krijg je vaak te maken met verzendkosten, tenzij je boven een bepaald bedrag bestelt. Haal je dat bedrag nou nèt niet, dan voelt het natuurlijk erg zonde om die verzendkosten af te tikken. Je krijgt er immers niets voor. Om dat te voorkomen, kan ik je aanraden om een cadeaukaart aan je bestelling toe te voegen. Zo kom je toch boven het bedrag om gebruik te maken van gratis verzending én de volgende keer dat je bestelt kun je dat extra tegoed van je cadeaukaart gebruiken. Bij bijvoorbeeld bol.com kun je al cadeaukaarten kopen vanaf €5,-.

Pluis supermarkt magazines uit

Boodschappen worden steeds duurder. Als je kijkt wat je afrekent en wat daarvoor dan in je mandje of karretje ligt… au! Om toch nèt even wat zuiniger boodschappen te doen, heb ik deze simpele, maar uiterst effectieve bespaartip voor je: neem of bestel de GRATIS magazines van supermarkten mee!

Het kost je niets extra en je pakt er voordeel mee. En denk nu niet ‘Ja, maar die mik ik toch weg’ of ‘Die lees ik toch niet’, want het loont de moeite om ze toch even door te bladeren. Waarom? Omdat er vaak – helaas niet altijd – kortingscoupons inzitten!

Omdat wij onze boodschappen door de Appie laten thuisbezorgen, neem ik de Allerhande even als voorbeeld. In de app krijgen we altijd de keuze of we het nieuwe Allerhande nummer willen ontvangen. Wout zet het vinkje altijd uit (want ‘we-gooien-het-toch-weg’), maar ik vink het altijd aan (eigenwijs als ik ben). Het is een GRATIS magazine met GRATIS kortingscoupons. I mean: daar zeg ik geen nee tegen. Dus de volgende keer dat je boodschappen doet: GRAB THAT MAGAZINE!

Ik weet dat het ‘Hallo Magazine’ van Jumbo soms coupons heeft, maar van andere supermarkten weet ik het niet precies. Weet jij dat wel? Laat het zeker weten in een reactie, want daarmee help je niet alleen mij, maar ook andere slimme bespaarders die rondlopen met de vraag ‘hoe besparen op boodschappen?’.

Boodschappen doen over de grens

Nog een manier om te besparen op je boodschappen is door over de grens boodschappen te doen. Natuurlijk is dit alleen weggelegd voor mensen die redelijk dichtbij de grens van Duitsland wonen of werken. De prijzen in Duitsland liggen met name voor boodschappen een stuk lager. Onder andere verzorgingsproducten zijn daar goedkoper (scheermesjes, tandpasta, etc.), maar denk ook aan vaatwasserblokjes. Woon of werk je dus (redelijk) dichtbij de grens van Duitsland, waag je er dan eens aan om daar boodschappen te doen. Ik hoor van verschillende mensen dat dit echt onwijs kan schelen. En als je nu denkt ‘ja, maar mijn auto rijdt niet op water!’, dan snap ik je helemaal hoor. Toch heb ik vernomen dat zelfs als je het benzinegeld bij je boodschappen telt, je nog steeds voordeliger uit bent.

Nog een tip: een bekende drogisterij keten in Duitsland is DM. Je kunt de aanbiedingen daarvan vooraf ook nog eens checken. Zo kom je helemaal goed voorbereid aan!

Kies voor seizoensgroentes- en fruit

Ik maak er bewust een sport van om toch aan het einde van de maand wat over te houden. Hoe? Door onder andere (lokale) seizoensgroentes te kopen en daarmee te besparen op de boodschappen. Dat klinkt veel duffer, dan het werkelijk is!

Groente en fruit van het seizoen niet alleen goedkoper, maar ook lekkerder, gezonder én beter voor het milieu. Driedubbel extra voordeel wat je pakt dus! Doordat de groentes en het fruit gewoon in ons eigen landje groeien, kost het minder energie (denk aan het warm houden van de kassen), is minder vervoer nodig (vliegtuig, vrachtwagen etc.) en is minder tijd nodig om het van A naar B te krijgen (zo blijft het lekker vers).

Waarop kun je letten? Kijk bij het kopen van groentes en fruit naar het land van herkomst. Staat er Nederland, dan zit je goed! En weet je wat nou eigenlijk best leuk is, dat die seizoenproducten ons weer uitdagen om andere gerechten te koken. Wat dacht je van een lekker pompoensoepje, een smakelijke ovenschotel met koolraap of een ouderwetse hutspot van winterpeen in de herfst? Ik krijg al trek als ik eraan denk! Er zijn per seizoen genoeg groentes en fruitsoorten die je kunt ontdekken én proeven. Dus hiermee bespaar je niet alleen op je boodschappen, je breidt ook je culinaire repertoire uit!

Start een moestuin

Heb je er wel eens aan gedacht om zelf je eigen groentes, fruit en kruiden te verbouwen? Een eigen moestuin helpt je ook besparen op de boodschappen. Wat je uiteindelijk oogst kun je eventueel invriezen waardoor je gemakkelijk een voorraadje aanlegt. Bovendien heeft een eigen moestuin als voordeel dat wat je verbouwt 100% biologisch is. Je weet immers zelf wat je voor middelen gebruikt!

Een eigen moestuin is niet ingewikkeld en het maakt ook niet uit wanneer je begint. Ik schreef er de blog ‘Moestuin beginnen: dat kan op elk moment‘ over. In die blog vertel ik je volgens welk concept wij een moestuin hebben opgezet en hoe simpel het hebben van een eigen moestuin eigenlijk is.

Moestuin beginnen makkelijke moestuinbak

Tips hoe besparen op boodschappen?

Ik hoop dat ik je met deze tips heb geïnspireerd om nog meer te besparen om je boodschappen. Heb je nu zelf nog een geweldige tip die hier niet bijstaat? Stuur me dan gerust een berichtje via amanda@mindandbeauty.nl of laat een reactie onder deze blog achter. Ik zal jouw tip dan ook zeker opnemen in deze handige blog! Zo kunnen we met z’n allen meer geld overhouden voor andere dingen.

Mocht je specifiek willen besparen op huishoudelijke items, zoals wasverzachter en vaatwasblokjes? Lees dan ook mijn blog ‘Geld besparen op huishoudelijke producten? Zo doe ik dat!‘.

Liefs,
Amanda

Foto 1 & 2 door DaKo Fotografie
Foto 3 door Studio Annemarije

Dit artikel bevat affiliate links.

Amanda de Bruin

Amanda

Als ultieme huismus en ambitieuze vrouwelijke ondernemer is mijn belangrijkste doel om andere like minded te empoweren. Ons leven, onze regels.

Dit vind je ook leuk!

Let me know wat je denkt!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste blogposts!

Bestsellers