Hoe gaat het met de bruiloftvoorbereidingen?

23 08 2017 | Persoonlijk, Trouwen & Relatie

MindandBeauty.nl Update Hoe gaat het met de bruiloftvoorbereidingen

De vraag die wij regelmatig krijgen, is ‘Hoe gaat het met de voorbereidingen van de bruiloft?’. Iedereen kijkt er ontzettend naar uit – net als wij (!) – en is dan ook heel geïnteresseerd in de vorderingen. Komt er een dresscode? Hebben jullie al een bruidstaart? Wanneer versturen jullie de uitnodiging? Ik vind het onwijs leuk om over de bruiloft te vertellen, dus het werd tijd voor een wedding-update!

De to-do list

Dat er veel komt kijken bij het regelen een bruiloft, dat hadden we wel verwacht. Natuurlijk kun je het zo gek maken als je zelf wilt, maar het meeste werk gaat zitten in de details. Wij maken daarom gebruik van een handige online checklist via ThePerfectWedding.nl. Het aanmaken van een account is gratis en zodra je bent ingelogd, krijg je toegang tot een aantal onmisbare planningtools. Het meeste werk is eigenlijk al gedaan! Er staat een complete to-do list klaar (gerangschikt op tijd) waar je direct mee aan de slag kunt. Wij hebben deze lijst al leidraad genomen en hier en daar aangevuld met persoonlijke actiepunten.

Wat hebben we al geregeld?

De belangrijkste hoofdzaken kunnen we afvinken. We hebben een trouwdatum, budget, locatie, fotograaf, DJ, onze getuigen en daarnaast mijn droomjurk geregeld. Ik kan je uit eigen ervaring inmiddels vertellen dat het een heel fijn gevoel is als deze zaken geregeld zijn. Het is super leuk om ermee bezig te zijn, maar zodra je to-do’s kan afvinken, geeft dat een bepaalde rust. De bruiloft kreeg in deze fase voor mij écht vorm, this is really happening!

De details doen ertoe

Ik gaf net al aan dat de hoofdzaken geregeld zijn. Op dit moment zijn we druk bezig met de details. Vergis je niet, maar hier kruipt stiekem best veel tijd in. Hoe dichter we bij de bruiloft komen, hoe meer er nog geregeld moet worden, lijkt het. Zo ben ik op dit moment bezig met het vormgeven van de uitnodiging en met mijn werk als marketing- en communicatiemedewerker is dat natuurlijk iets waarbij mijn perfectionisme de kop op steekt (geloof me, het wordt prachtig!). En wat dacht je van de bedankjes? We weten al wat we willen, maar we moeten ze nog wél regelen. Net zoals:

 • de bruidstaart
 • de trouwringen
 • de bloemen voor de corsages
 • in ondertrouw gaan
 • muziek voor de ceremonie en het diner
 • een jurk en accessoires voor ons bruidsmeisje
 • de menukeuze
 • een draaiboek maken
 • etc.

Dit zijn echt van die typische detailvoorbeelden. Eerlijk is eerlijk, soms krijg ik het ervan op mijn heupen. Ik denk dat meer brides-to-be dat hebben, dat gevoel van ‘oh, we moeten nog zóveel doen!‘. Uiteindelijk komt het echt wel goed. Ik heb er alle vertrouwen in en daarom geniet ik ook met volle teugen van alle voorbereidingen. Plus het feit dat we een ceremoniemeester hebben die straks alles voor ons regelt, is heel fijn!

Enjoy the ride

Ze zeggen toch niet voor niets ‘de voorpret is het leukste’. Ik merk dat ook! De bruiloft is één dag, dus al die dagen aan voorbereidingspret zijn bonusmateriaal. We werken natuurlijk wel toe naar die ene mooie dag, maar het samen brainstormen, plannen maken en regelen van alles daaromheen is minstens zo leuk. Ik merk aan mezelf dat ik soms echt even volschiet door alles wat we samen doen voor de bruiloft. Het is zo’n ongelooflijk liefdevol gevoel. Alles komt precies op de juiste manier samen, alsof het zo heeft moeten zijn. En echt, wij hebben ook wel eens discussies hoor. Ook dat hoort erbij. Dan duurt het maar wat langer voordat we een knoop doorhakken waar we beide happy mee zijn. Het belangrijkste is dat we er samen onwijs van genieten en later met een grote glimlach terugkijken op onze bruiloft en de periode aan voorbereidingen, nietwaar? 🙂 Al met al kan ik wel zeggen dat we heel goed op schema zitten. Ja, er moet nog behoorlijk wat gebeuren, maar ook dat gaan we regelen!

Als jullie nog handige/goede tips hebben voor de zaken we die we nog moeten regelen, laat het ons zeker weten via een reactie. Daar zijn we blij mee!

Liefs,
Bride-to-be Amanda

Deze artikelen vind je denk ik ook leuk om te lezen:

Volg op Bloglovin
Amanda de Bruin

Amanda

Als ultieme huismus en ambitieuze vrouwelijke ondernemer is mijn belangrijkste doel om andere like minded te empoweren. Ons leven, onze regels.

Dit vind je ook leuk!

Let me know wat je denkt!

13 Reacties

 1. Nicole Orriëns

  Wat fijn dat je zo’n plezier aan de voorbereidingen kunt beleven! Groot gelijk, want een trouwdag is inderdaad maar 1 dag.

  Antwoord
 2. MamaPlaneet

  Goed zo! Je hoort te vaak dat de voorbereiding voor zover stress zorgt. Zo jammer. Leuk om te lezen. Fijn dat je zo relaxed in het leven staat.

  Antwoord
  • Amanda

   Bruiloftstress kan ik echt missen als kiespijn, maar ik weet natuurlijk niet hoe ik de laatste paar dagen voor de grote dag zal zijn. Straks ben ik ineens een ‘bridezilla’, haha!

   Antwoord
 3. Jamey

  Wat leuk zeg al die voorbereidingen! Ik hoop ook ooit een bruiloft te mogen organiseren.

  Antwoord
 4. Mariëlle | Me-licious

  Je verhaal klinkt heel herkenbaar. Zelf had ik ook ontzettend last van voorbereidingsstress. Het was zo erg dat ik het hele trouwen bijna niet meer leuk vond. Dit had niks te maken met dat ik niet goed kon organiseren, maar meer met het rekening houden met de mensen om je heen. Op een gegeven moment de knoop doorgehakt om alles te regelen zoals ik en mijn man dat zelf wilde en zo is het uiteindelijk toch een spetterende dag geworden. Dus als ik je een tip mag geven? Focus en stress niet teveel om de details. Voor je het weet is de dag voorbij en denk je… heb ik me hier nou zo druk om gemaakt? Het is allemaal prima verlopen.

  Antwoord
  • Amanda

   Je hebt inderdaad gelijk! Wij hadden in het begin ook heel erg de neiging om met iedereen rekening te gaan houden, maar dat kan gewoon niet. En daarnaast is dat natuurlijk ook helemaal niet de bedoeling van zo’n mooie dag, die je de rest van je leven bijblijft. Ik heb er alle vertrouwen in dat het helemaal goed gaat komen en dan ik ‘stressvrij’ optimaal kan genieten 🙂

   Antwoord
 5. Kreanimo

  Ik was best relaxed eigenlijk…
  Het is alweer 12 jaar geleden hier.
  Maar wat was het een fijne dag…
  Geniet er maar van.

  Antwoord
 6. Tania

  Leuk dat je er zoveel plezier aan hebt want kan me best voorstellen dat het veel stress met zich meebrengt

  Antwoord
 7. Xenia

  Wat leuk om te lezen dat het voor veel plezier en voorpret zorgt!
  Zelf ben ik in het buitenland getrouwd en hadden hierdoor alles uit handen gegeven. Spannend maar ook relaxed!
  Succes met de voorbereidingen

  Antwoord
  • Amanda

   Oh, wauw! In het buitenland is behoorlijk bijzonder. Wel lekker dat je alles uit handen hebt gegeven. Ik denk dat ik daarvoor toch iets te controlfreakerig ben 😉

   Antwoord
 8. Judith

  Wat super dat je het zo uitgebreid doet! Wij hebben al locatie en datum, en een idee voor de jurk en pak. Maar het word heel intiem, met een hele lange verre reis.

  Antwoord
  • Amanda

   Heerlijk als je het zo intiem kunt houden!

   Antwoord
 9. Fleur

  Veel plezier op deze mooie dag! Ik wens je ook met name veel plezier met de voorbereiding, want dat kan ook erg stressvol zijn.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste blogposts!

Bestsellers