Hoe ik mijn bruidsmeisje heb gevraagd

2 03 2017 | Persoonlijk, Trouwen & Relatie

MindandBeauty.nl Hoe ik mijn bruidsmeisje heb gevraagd kledinghanger cadeau

Het organiseren van een bruiloft is een hele klus, maar wel een hele leuke klus! Mijn aanstaande en ik willen alles écht tot in de puntjes geregeld hebben, dus we hebben een heel overzichtelijke checklist met alle items die we ‘moeten’ regelen (Controlfreaks? Valt mee toch? 🙂 ). Van de locatie tot de taart en van de bedankjes tot jawel, het vragen van de getuigen. Eén van de dingen waar ik erg naar uitkeek, was ook een bijzonder item op deze checklist: het vragen van mijn bruidsmeisje. En afgelopen weekend was het zover! Ik verraste haar met een wel heel speciaal cadeau, op een nóg specialere manier.

Wie wordt mijn bruidsmeisje?

Nog voordat ik überhaupt ‘ja’ had gezegd op de vraag of ik wilde trouwen, wist ik al wie ik zou vragen om mijn bruidsmeisje te zijn. Ze lijkt onwijs op me qua innerlijk en had zo mijn jongere zusje kunnen zijn. Sommigen zeggen wel eens dat ze een ‘kopie’ van me is, of dat ze ‘de jongere versie’ van mij is. Haha! Over wie heb ik het? Over mijn achternichtje! En o, o, stond zij even met een mond vol tanden toen het moment daar was. Ze deed zelfs een vreugdedansje! Al zal ze dat nu ontkennen natuurlijk… 😉

MindandBeauty.nl Hoe ik mijn bruidsmeisje heb gevraagd kledinghanger cadeau

Zoektocht

Vanaf het moment dat ik dus daadwerkelijk ‘ja’ had gezegd, ben ik gaan broeden op een idee om haar te vragen. Ik wilde graag iets speciaals doen, maar wist nog niet precies wat. Een kaartje, een box met cadeautjes, een sieraad? Nee, ik wil écht even iets anders. Zo kwam ik op een gegeven moment op de website van Oh So Lovely. Een webshop vol met handgemaakte items door de creatieve Puck. Op haar website heeft ze zelfs een categorie ‘Bruiloft’, dus je voelt hem al aankomen: daar klikte ik natuurlijk op!

[Toevoeging 29-05-2018 om 07:00 uur]: De webshop van Oh So Lovely is helaas gesloten per 3 juni 2018. Geen nood! Je kunt de kledinghangers ook bestellen bij webshop Weddingmusthave.nl.

MindandBeauty.nl Hoe ik mijn bruidsmeisje heb gevraagd kledinghanger cadeau

Hét item

En zo kwam ik deze super leuke kledinghanger tegen die je geheel naar eigen wens kunt personaliseren. Dit was het cadeau waarnaar ik op zoek was! Het is symbolisch én daarnaast ook nog een item waar je echt iets aan hebt. Je gaat niet alleen een mooie jurk uitkiezen met je bruidsmeisje die ze hieraan kan hangen, maar ook na de bruiloft blijft deze kledinghanger een mooie, waardevolle herinnering. Iets om te koesteren.

Leestip: Favoriete trouwleveranciers van onze winterbruiloft

Na uiteraard even overleg met mijn geweldige aanstaande besloot ik om de kledinghanger aan te schaffen voor € 12,99 (excl. verzendkosten). Ik stuurde Puck een berichtje want ik had de hanger op zeer korte termijn nodig, en dat bleek geen enkel probleem te zijn. Zo fijn! Het leuke aan deze kledinghanger is dat je niet alleen de ‘naam’ zelf kunt aangeven. Er zijn namelijk nog andere opties. Zo kun je de kleur van de hanger uitkiezen én de kleur van het lint. Helemaal naar smaak samen te stellen dus! Ik koos voor een witte kledinghanger en een licht roze lint. Echt een beetje die bruiloftachtige uitstraling.

MindandBeauty.nl Hoe ik mijn bruidsmeisje heb gevraagd kledinghanger cadeau

Verrassing!

Binnen een paar dagen kreeg ik de kledinghanger thuis gestuurd. Uiteraard keurig verpakt én ook nog eens leuk ingepakt. Toen ik de kledinghanger voor het eerst zag, was ik op slag verliefd. Wat zal ik zeggen… ook ik deed een vreugdedansje! 😉 Soms ben je gewoon zo blij dat iets helemaal is geworden zoals je voor ogen had, dat je gewoon even een dansje moet doen. Het is toch altijd maar afwachten, maar in dit geval was het perfect. De kledinghanger is mooi afgewerkt, met zelfs twee extra inkepingen waar je de bandjes van een jurk in kunt laten vallen. Ik pakte de kledinghanger nog eens extra mooi in met feestelijk cadeaupapier en toen was het afwachten totdat ik ‘de vraag’ kon stellen.

Maarja, ook dat moest natuurlijk op een speciale manier. Nee hoor, ik stel totaal geen hoge eisen (ahum…), maar je trouwt maar één keer (als het goed is), dus daarom wilde ik het echt goed en speciaal aanpakken. Later – als ik oud en bejaard ben – wil ik samen met mijn oude en bejaarde man herinneringen ophalen die het allemaal zó waard waren. Dit zijn van die momenten die ik dan met beide handen aanpak om dat voor elkaar te krijgen. Niet omdat het ‘moet’ of omdat ik denk ‘dat het zo hoort’, maar puur omdat ik het graag wil. Ieder ander zou het misschien helemaal anders doen, en dat is hun goed recht. Je moet vooral je gevoel volgen en doen wat je zelf wilt en wat goed voelt. Dat is het belangrijkste!

MindandBeauty.nl Hoe ik mijn bruidsmeisje heb gevraagd kledinghanger cadeau

Hoe hebben wij het dan aangepakt? Wij hebben een ludieke video gemaakt die we op een totaal onverwacht moment hebben afgespeeld toen iedereen dacht dat we naar vakantiefoto’s zouden gaan kijken. De reacties waren echt ge-wel-dig en uiteraard ook heel emotioneel. Ik werd direct emotioneel toen ik al die gezichten ineens vol verbazing en pret zag kijken naar die video. Toen de video was afgelopen, heb ik het cadeautje gepakt en onder het mom van ‘Ik zoek iemand die me de heeeeele dag wil helpen met mijn jurk en weet ik veel wat nog meer, en daarom wil ik je heel graag iets vragen en het wordt allemaal duidelijk als je dit cadeautje openmaakt’. En dat werd het natuurlijk ook! Het draad van de kledinghanger is zo gedraaid dat er heel duidelijk ‘bruidsmeisje’ te lezen is. Het past precies! En haar antwoord? JAAAAA!!!

Oh So Lovely

Ze vond het écht super leuk 🙂 En ik natuurlijk ook: ik heb een bruidsmeisje (!), dus het wordt tijd om een extra jurk te gaan scoren! Daar kijk ik nu al heel erg naar uit. Zeker omdat die jurk aan deze kledinghanger komt te hangen. Echt een super leuk idee voor als je nog niet weet hoe je je bruidsmeisje wilt vragen, of als je nog niet weet wat je haar als cadeautje zou kunnen geven. Dit is echt een dikke vette aanrader! Mocht je ook zo’n kledinghanger willen aanschaffen, neem dan zeker een kijkje op de website Oh So Lovely van Puck (de webshop van Oh So Lovely is gesloten per 3 juni 2018). Ze maakt echt alles zelf en heeft naast kledinghangers ook kaarsen (met foto!), leuke tekstborden en nog veel meer.

Ik hoop dat ik jullie misschien wel geïnspireerd heb met een leuk idee voor jullie (toekomstige) bruidsmeisje(s)! Als er vragen zijn, dan kun je ze altijd stellen via een reactie 😉 Ik ga nu weer even lekker nagenieten van dit leuke, bijzondere en mooie moment!

Liefs,
Bride-to-be Amanda

Deze artikelen vind je denk ik ook leuk om te lezen:

Volg op Bloglovin
Amanda de Bruin

Amanda

Als ultieme huismus en ambitieuze vrouwelijke ondernemer is mijn belangrijkste doel om andere like minded te empoweren. Ons leven, onze regels.

Dit vind je ook leuk!

Let me know wat je denkt!

8 Reacties

 1. irma

  Wat super leuk! Heel veel plezier met de voorbereidingen 😀

  Antwoord
  • Amanda

   Dankjewel, dat gaat wel lukken! 🙂

   Antwoord
 2. Susan | susanblogt.nl

  Super leuk gedaan! En die hanger is inderdaad tof. Zelf fantaseer ik ook vaak over mijn bruiloft, al ben ik nu hartstikke single hoor, haha. Als ik het zo lees moet jullie bruiloft een topper worden!
  Liefs, Susan

  Antwoord
  • Amanda

   Met gezonde fantasie is niets mis hoor! Ontzettend leuk om daar nu al een beetje over te fantaseren. Zo weet je straks beter wat je wel en niet wilt 😉 Dankjewel voor het lieve compliment!

   Antwoord
 3. Linda

  Ahh , wat superleuk gedaan! Ik kan me voorstellen dat dat voor haar ook extra speciaal is, om zo’n jurk aan zo’n gepersonaliseerde hanger te hebben hangen.
  Ik zie mezelf niet meer zo snel trouwen (mijn vent is anti), dus ik geniet helemaal van jouw verhalen, haha.

  Antwoord
  • Amanda

   Oooh, dit vind ik zo super om te horen! Fijn dat je geniet van mijn verhalen 🙂 Maar hey, de wonderen zijn de wereld nog niet uit he. Wat niet is, kan altijd nog komen. Straks gaat hij toch ineens op zijn knieën… 😉

   Antwoord
 4. Emma

  Super leuk! Als ik ooit de leeftijd heb om te trouwen ga ik deze manier zeker onthouden! ?

  Antwoord
  • Amanda

   Zeker doen hoor, bij mij was het een groot succes!

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. kayak - ... [Trackback] [...] Info to that Topic: mindandbeauty.nl/hoe-ik-mijn-bruidsmeisje-heb-gevraagd-kledinghanger-cadeau/ [...]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste blogposts!

Bestsellers