Ik koos voor branded drukwerk voor mijn webshop

15 06 2021 | Ondernemerschap

Branded drukwerk webshop MindandBeauty.nl ronde stickers en kaartje

Voordat mijn webshop live ging, had ik al een uitgebreide to-do lijst gemaakt met daarop allemaal belangrijke actiepunten. Eén van die actiepunten was branded drukwerk. Alhoewel het niet mijn prioriteit had – ik moest eerst nog tig andere dingen regelen – had ik er wel al een concreet beeld bij. Zo zag ik het al helemaal voor me dat ik op elke verzenddoos een branded ronde sticker zou plakken met mijn logo en de tekst ‘Made with love’. Maar ook dat ik bij de bestelling graag een persoonlijke kaartje wilde toevoegen waarop ik de naam van de besteller kon schrijven en waarop een toffe tekst zou staan als bedankje en shout-out. Het toeval wilde dat ik in de periode van voorbereidingen een mailtje kreeg van Drukwerknodig.nl of ik openstond voor een samenwerking. Ik vond het zo bizar! Niemand wist op dat moment überhaupt nog van de webshop af en ik had ook nog geen stappen gezet voor drukwerk. Soms moeten dingen gewoon zo zijn, dus ik schreef een enthousiaste e-mail terug én het resultaat mag er zijn! Ik laat het je graag zien.

Bedankkaartjes en stickers ontwerpen

Als ikzelf een online bestelling plaats en mijn bestelling thuis ontvang, dan word ik altijd extra blij als ik zie dat er ook aan de presentatie aandacht is geschonken. Een mooie, stevige verzendbox, een handgeschreven bedankkaartje en een stijlvolle verpakking als je de box opent, voegen veel toe aan de klantbeleving. Ik bedoel: als je een simpele bruine verzenddoos krijgt die er gammel uitziet en waarbij de producten die je hebt besteld er zo in zijn gedaan, dan word je daar niet echt vrolijk van, toch? Dan denk je 1, dit heeft te maken met dropshopping of 2, de webshopeigenaresse had duidelijk haar dag niet.

Vanaf het moment dat een powervrouw in de webshop rondkijkt tot en met het uitpakken en gebruiken van haar item(s), ik wilde dat het allemaal klopte. Dat het één groot feestje is, dat ik haar blijer dan blij heb gemaakt en dat ze ervaart dat haar bestelling bijzonder gewaardeerd wordt! Misschien denk je nu dat ik de lat wel gelijk heel hoog heb gelegd voor mezelf. Ergens is dat ook zo hoor. Er is niets mis mee als je klein en simpel begint (dat je gewoon begint is namelijk de belangrijkste stap), maar ik wist zeker dat branded drukwerk mijn webshop en mijn missie naar ‘the next level’ zou tillen. Het hele idee zou nóg meer gedragen worden doordat de presentatie kloppend is. Dus ik besloot om stickers en bedankkaartjes te laten ontwerpen door een grafisch designer. Dat is gelukkig iemand die ik al heel wat jaartjes ken en waarvan ik weet dat met mijn best wel precieze input direct iets moois wordt gemaakt. De eerste ontwerpen waren dan ook gelijk goed en werden ‘drukklaar’ gemaakt. De term ‘drukklaar’ is vrij gebruikelijk bij drukkerijen, omdat het eigenlijk heel simpel aangeeft dat het bestand of ontwerp aan de specificaties voldoet zodat het geüpload en gedrukt kan worden.

Branded drukwerk webshop MindandBeauty.nl ronde stickers met logo

Een (online) drukkerij kiezen

Het grote voordeel van online drukkerijen vind ik dat ze zo zijn ingericht dat je met een paar klikken op de knop snel en gemakkelijk iets kunt laten drukken. Je wilt veel opties zodat je al je drukwerk bij dezelfde drukkerij kunt onderbrengen (lekker makkelijk), maar tegelijkertijd wil je ook persoonlijke aandacht. Gewoon even de bevestiging dat jouw ontwerp goed gedrukt wordt. Volgens mij kennen we allemaal wel iemand die ooit iets online heeft laten drukken wat niet bepaald succesvol was. Of nouja, ik heb dat zelf ook wel eens meegemaakt met visitekaartjes die ik nodig had. Ik bleek de snijmarges vergeten te zijn en ontving daardoor visitekaartjes waarbij mijn e-mailadres voor een stukje miste. Hahaha!

Zo’n foutje wil je natuurlijk niet. In mijn ervaring bij Drukwerknodig.nl vielen mij de volgende dingen positief op:

 • een ruime keuze aan drukwerkmogelijkheden: van visitekaartjes tot stickers en van muismatten tot inpakpapier. They’ve got it!
 • een handige en overzichtelijke samenstellingsmodule: als je jouw drukwerk-item hebt gevonden, dan doorloop je een aantal stappen om het product naar wens samen te stellen.
 • aanwezigheid van een online editor: dit is zo handig! In de online editor kun je dus zelf je ontwerp maken voor allerlei soorten drukwerk. Je upload een foto, kiest een thema, voegt tekst toe en bestellen maar. Het fijne is dat je direct ziet hoe jouw drukwerk eruit komt te zien én je weet zeker dat het voldoet aan de specs.
 • extra controle: als je zelf een bestand uploadt – zoals ik heb gedaan – maar je twijfelt nog een beetje of het wel écht voldoet aan de specificaties, dan kun je een handmatige controle aanvragen. Een medewerker van Drukwerknodig.nl controleert dan jouw bestanden, zodat je zeker weet dat alles klopt.
 • chatfunctie: veel ondernemers zoals ik werken niet van 9 tot 5. Ik vind het bijvoorbeeld fijn om ‘s avonds soms ook nog een paar uurtjes te werken, maarja, de meeste bedrijven zijn na 17.00 uur gesloten. En ik zeg bewust ‘de meeste bedrijven’, want bij Drukwerknodig.nl kun je van maandag t/m vrijdag tot 21.00 uur chatten met een medewerker en ook in het weekend kun je ze per chat bereiken. Handyy!
Drukwerknodig.nl branded sticker voorbeeld online editor

Voorbeeld van de online editor waarin ikzelf een leuke sticker maakte

Wat heb ik precies laten drukken?

Als je dit artikel leest, dan heb je het allang gezien natuurlijk. Ik liet bij Drukwerknodig.nl ronde stickers (in 2 kleuren) en bedankkaartjes drukken met een eigen ontwerp. Ik zal hieronder even de specificaties neerzetten, zodat je eventueel bij interesse ook kunt bestellen.

Stickers

 • formaat: 40 x 40 mm
 • figuur: rond
 • papiersoort: Jas script (papier sticker)
 • bedrukking: enkelzijdig full colour (= aan één kant bedrukt in full colour kleuren)
 • oplage: 5 vellen

Kaartjes

 • Type: opgevouwen kaart
 • Formaat: A6
 • Papier: 260 grams
 • Laminaat afwerking: enkelzijdig glanslaminaat (= aan één kant een laagje glans, in mijn geval de voorkant, de achterkant is mat)
 • Bedrukking: dubbelzijdig full-colour
 • Oplage: 150 stuks

Branded drukwerk webshop MindandBeauty.nl kaartje met bedankt voor je bestelling powervrouw

Wat vind ik van het drukwerk?

Inmiddels is de webshop online en heb ik meerdere bestellingen verstuurd waarbij ik de stickers en het kaartje heb gebruikt. En ik vind het zo leuk! De ronde stickers gebruik ik voor bovenop de verzendbox en het kaartje bovenop de bestelling in de box. De reacties zijn echt heel enthousiast. Degenen die hun pakketje ontvingen, zagen direct dat het van MindandBeauty.nl afkwam door de ronde branded sticker en bij het openen van de verzendbox zagen ze het mooie glimmende kaartje met op de achterkant een leuke boodschap.

De kwaliteit vind ik oprecht heel goed. Mooi afgewerkt, geen lelijke snijranden bij de kaartjes en de ronde stickers zijn perfect qua kleur en plakken ook fijn. Voor mij is het al een feestje om met dit branded drukwerk mijn bestellingen in te pakken en een extra verzorgd en luxe tintje te geven. Ik merk aan de reacties dat het helemaal in de smaak valt en daar doe ik het voor!

 

Liefs,
Amanda

Dit artikel bevat producten die door een bedrijf zijn gesponsord.
Volg op Bloglovin
Amanda de Bruin

Amanda

Als ultieme huismus en ambitieuze vrouwelijke ondernemer is mijn belangrijkste doel om andere like minded te empoweren. Ons leven, onze regels.

Dit vind je ook leuk!

Let me know wat je denkt!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste blogposts!

Bestsellers