Interieur – Schelpen in huis #1

21 09 2015 | Interieur & Wonen

Interieur Schelpen MindandBeauty.nl

Het zal je vast niet ontgaan zijn als je mijn blog vaker bezoekt. Ik ben dol op schelpen! Als decoratie, in sieraden of om zelf leuke dingen mee te maken. In ons interieur kom je dan ook de nodige schelpen(decoraties) tegen en ik laat je in dit artikel een deel zien!

Schelpen. Als mijn oog er al op valt, wil ik het hebben. Een schattige zeester of een mooie Terebra Turitella ik vind het allemaal leuk. Op Instagram en Twitter deel ik graag leuke foto’s van alles wat met schelpen te maken heeft, maar ik gebruik schelpen ook graag in huis. Hier zijn wat leuke ideetjes!

Sfeervolle kaarsen met schelpen

Dit is super makkelijk te maken en brengt gelijk een hoop gezelligheid in huis, zowel overdag als ‘s avonds. Neem een glazen schaal (of een bord, plaat etc.), zet daar een paar kaarsen van verschillende groottes op en leg er diverse schelpen omheen. Een mooie eyecatcher!

Interieur Schelpen MindandBeauty.nl

Schelpen in flesjes of potjes

Je kunt ze kant en klaar kopen, maar ook heel makkelijk zelf maken. Schelpen in een flesje of potje. Heb je nou geen potje in huis, denk dan eens aan de potjes met bijvoorbeeld groenteconserve. Natuurlijk wel even afwassen, maar prima te gebruiken! Het dekseltje kun je weggooien en in plaats daarvan een stukje doek er omheen spannen met touw. Super leuk! Of vul net als ik een bonbonschaaltje met schelpen. Het leuke van schelpen is dat je ze overal in huis kunt gebruiken. Zet ze op tafel, op een plak in de kast óf leuk het dressoir ermee op.

Interieur Schelpen MindandBeauty.nl

Schelpenspiegel

Dit kost even tijd om te maken, maar het resultaat is zo mooi! Ik weet zeker dat je tal van complimentjes zult krijgen en dat je er elke dag graag naar kijkt. Ik spreek uit ervaring :). Wil je zelf een schelpenspiegel maken? Lees dan de DIY – Spiegel met schelpen. Mooi voor in de wc, woonkamer of een andere plek in huis. Een bijzonder en uniek detail in huis!

DIY Spiegel met Schelpen MindandBeauty.nl

Ik heb nog veel meer ideeën over hoe je schelpen kunt gebruiken in je interieur en daarom zullen er nog meer artikels volgen met leuke en bijzondere ideetjes. Gebruik jij ook schelpen in je interieur?

Liefs,
Amanda

Deze artikelen vind je denk ik ook leuk om te lezen:

Volg op Bloglovin
Amanda de Bruin

Amanda

Als ultieme huismus en ambitieuze vrouwelijke ondernemer is mijn belangrijkste doel om andere like minded te empoweren. Ons leven, onze regels.

Dit vind je ook leuk!

Let me know wat je denkt!

7 Reacties

 1. Femke

  Schelpen vind ik leuk altijd bij anderen, voor mij is het niet direct iets. Maar ziet er erg gezellig uit :-)!

  Antwoord
  • amanda

   Dat kan natuurlijk ook. Soms is iets gewoon je ding niet 😉 Mij maak je er in elk geval altijd blij mee!

   Antwoord
 2. Jacqueline wiegman

  Gezellig schelpen in huis zeker nu net na de zomer ziet er super uit.gr ma xxx

  Antwoord
 3. Stephanie

  Ah wat leuk zeg! Ziet er heel gezellig en mooi uit 🙂

  Antwoord
 4. Dinja

  Jaaa schelpen zijn leuk! Ik heb mijn hele toilet een strand/ zee thema gegeven dus die staat wel vol met schelpen. Ook in de woonkamer en slaapkamer komen schelpen voor in de decoratie. Ik heb ook nog een boel schelpen waarmee ik nog een DIY wil maken 🙂

  Antwoord
  • Amanda

   Oh wat leuk zeg! Ik zou het liefst de hele toilet inrichten met schelpen, maar het begin is er. De schelpenspiegel heeft er een mooi plekje gekregen. Op dit moment stroom ik ook alweer over van de DIY ideeën. Je kunt ook zoveel met schelpen 🙂 Super leuk dat jij er ook van houdt!

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. AMEBA ENTERTAINMENT คืออะไร - ... [Trackback] [...] Info on that Topic: mindandbeauty.nl/interieur-schelpen-in-huis-1/ [...]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste blogposts!

Bestsellers