Jeah of Neah – Microwaving, oksels in de magnetron?

19 08 2015 | Beauty & Mode

Een pizza opwarmen, een cake bakken of een gerecht snel ontdooien. Ja, dan is de magnetron ontzettend handig én logisch. Totaal te begrijpen, maar je oksel in combinatie met een (combi)magnetron? Huh, wat? Ja, ja, wat ik nu toch weer tegenkwam. Geloof het of niet, de trend ‘Microwaving’ is geboren.

Wees gerust, je hoeft niet naar de magnetron te rennen en je oksel erin te stoppen. Nee, van alle mogelijkheden om van zweten af te komen is dit een nieuwkomertje. Microwaving is een nieuwe manier om zweet (én eventueel haar) onder de oksel tegen te gaan. Het is eigenlijk een uitkomst voor mensen die last hebben van hyperhidrose, overmatig zweten.

Sinds de publicatie van een persbericht van Miramar Labs in juli 2015 is het onderwerp Microwaving “booming business”. Het zoveelste wondermiddel om van natte (en harige) oksels af te komen. Maar waar komt die term microwaving eigenlijk vandaan? In het eerder genoemde persbericht las ik het volgende:

Miramar Lab’s proprietary miraWave® technology – use of precisely controlled microwave energy – is the foundation of the miraDry System.

Letterlijk vertaald:

Miramar Lab’s eigen miraWave® technologie – het gebruik van nauwkeurig gecontroleerde microgolf energie – is het fundament van de miraDry System.

Aaaaah, geen magetron dus, maar microgolf energie! Met deze energie zorgt men er voor dat de zweetklieren na een flink pak rammel vrijwel helemaal knock out zijn. Bye, bye zweetlucht! Nieuwsgierig als ik ben, wil ik dan natuurlijk ook weten hoe ze dit voor elkaar krijgen én wat er dan uiteindelijk zo bijzonder aan is. SEC Medical Solutions BV is één van de eerste die deze technlogie van Miramar Lab naar Nederland heeft gehaald. In Spijkenisse, Amstelveen, Eindhoven en Hilversum kunnen mensen die van het overmatige zweten afwillen de MiraDry-behandeling ondergaan.

Met behulp van de Microwave-techniek worden klotsende oksels “blijvend verminderd”. De behandeling is vrijwel pijnloos (op de verdoving na) en geeft direct resultaat. Men start de behandeling met het aftekenen van de oksel(s) door middel van nummering (zie de voorbeeldfoto aan begin van dit artikel). Op de afgetekende gebieden zal het MiraDry-apparaat op de huid worden geplaatst. Het apparaat zuigt de huid licht vacuum en de microgolf energie verhit het vocht in de zweetklieren waarna de zweetklieren uiteindelijk worden beschadigd en dus geelimineerd. De okselhuid raakt niet oververhit, omdat er tijdens de behandeling continue wordt gekoeld. In onderstaande video (in het Nederlands) wordt de behandeling uitgebreid uitgelegd.

De MiraDry-behandeling gaat dus alleen overmatig zweten tegen, maar binnenkort (verwachting augustus 2015) zal ook de MiraSmooth- behandeling beschikbaar zijn. Deze behandeling gaat net een stapje verder. Naast het tegengaan van zweten, gaat MiraSmooth ook de haargroei tegen. Het is eigenlijk MiraDry 2.0. Twee voor de prijs van één zullen we maar zeggen. En dat er een prijskaartje aan zal hangen, dat geloof ik wel, is het dat waard? Als ik de ervaringen zo lees, mag ik geloven van wel. Ik grijp voorlopig toch nog liever naar mijn vertrouwde scheermes en deodorant… en jij? Zou jij het er voor over hebben?

Liefs,
Amanda

Volg op Bloglovin
Amanda de Bruin

Amanda

Als ultieme huismus en ambitieuze vrouwelijke ondernemer is mijn belangrijkste doel om andere like minded te empoweren. Ons leven, onze regels.

Dit vind je ook leuk!

Let me know wat je denkt!

6 Reacties

 1. Femke

  Als ik overmatig zou transpireren zou ik dit zeker overwegen. Maar met een fijne, goede deo zijn er geen geurtjes te bekennen dus die blijf ik dan gewoon liever gebruiken :-)!

  Antwoord
  • amanda

   Haha, ik heb hetzelfde hoor! Ik blijf voorlopig gewoon trouw aan mijn Dove-deo 😉

   Antwoord
 2. Rosanne

  Ideale oplossing lijkt me voor mensen die er echt last van hebben! Kan heel vervelend zijn als het een echt probleem is. Super dat er nu een permanente oplossing voor is, zou ik wel wat voor over hebben.

  Antwoord
  • amanda

   Daar heb je helemaal gelijk in, Rosanne! Ik denk dat het voor mensen die last hebben van overmatig zweten echt een uitkomst is, maar toch zou ik een beetje huiverig zijn. Ik vraag me toch af hoe je lichaam daar bijvoorbeeld op reageert na een jaar of 5…

   Antwoord
 3. Rosanne

  Ja dat is inderdaad wel spannend. Maar naar wat ik er van begreep (stiekem even een telefoontje gepleegd want eerlijk gezegd overweeg ik het misschien wel) hebben ze wel al jaren onderzoek gedaan voor de behandeling überhaupt beschikbaar was. Maar echt lange termijn weet je natuurlijk nooit helemaal…

  Antwoord
  • amanda

   Oh! Je hebt echt gebeld ☺️ Ik denk ook wel dat ze zo’n behandeling niet zomaar mogen uitvoeren, voordat er daadwerkelijk adequaat onderzoek is gedaan. Mocht je het misschien ooit echt gaan doen, dan ben ik erg benieuwd hoe het was!

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. สล็อตเว็บตรง - ... [Trackback] [...] Read More Info here on that Topic: mindandbeauty.nl/jeah-of-neah-microwaving-oksels-in-de-magnetron/ [...]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste blogposts!

Bestsellers