Leukste babyspeelgoed 0-3 maanden | Mijn persoonlijke tips!

21 09 2022 | Mama & Kind

leukste babyspeelgoed 0-3 maanden

De zoektocht naar het leukste babyspeelgoed is uitdagend. Zeker voor de eerste 3 maanden. Er is zoveel aanbod dat je soms niet meer weet waar je goed aan doet. Nu ik moeder ben van ons lieve dochter weet ik inmiddels wat zij het leukste babyspeelgoed vindt. Daarom deel ik dan ook graag mijn tips over speelgoed wat bij ons de eerste drie maanden een groot succes was.

Babyspeelgoed eerste 3 maanden

In het begin zal je kleintje veel slapen. Elke verschoning, voeding en elk badje kost behoorlijk wat energie voor een minimensje. Op een gegeven moment ga je merken dat ze toch net wat langer wakker zijn dan eerst en hun handjes gaan ontdekken (meestal zo rond de 8 weken). Dat is het moment om rustig babyspeelgoed te introduceren en te kijken wat de reactie daarop is. Je zult merken dat vooral grijpspeelgoed en speelgoed wat geluid maakt heel interessant is voor je baby. Ze gaan nu echt de wereld ontdekken en dat is spelenderwijs toch het leukste! Dat komt mede omdat het zicht van je kleintje steeds beter wordt. Hij of zij kan al steeds meer zien.

Laat ik vooropstellen dat elk kindje anders is en dus mogelijk ook andere interesses heeft. Vindt jouw kleintje een bepaald speelgoed niet interessant? Gooi het dan zeker niet weg. Bewaar het gewoon even en probeer het na een aantal dagen nog een keertje aan te bieden. Wij hebben gemerkt dat het soms even duurt voordat de interesse er is. Maar als de interesse er dan eenmaal is, dan speelde onze dochter er bijna elke keer mee. Hier komen mijn persoonlijke tips voor het leukste babyspeelgoed voor de eerste 3 maanden.

Tuimelaar

Vanaf het moment dat wij merkten dat Lindey toe was aan haar eerste speelgoed hebben we een tuimelaar bij haar in de box neergezet. Wij kregen de Little Dutch tuimelaar Little Goose cadeau en zelfs nu nog (ze is nu bijna 8 maanden) speelt Lindey er graag mee. Het leuke aan deze tuimelaar is dat kleintjes er tegenaan kunnen slaan – wat nog vaak heel ongecontroleerd gaat – en deze gans dan een leuk rinkelend geluid maakt. Je zult versteld staan hoe snel die kleintjes door hebben dat hun actie (slaan) een reactie (geluid) veroorzaakt. Op een gegeven moment stond meneer gans (ja, zo noemen wij ‘m) bij ons constant te rinkelen, haha! Het fijne aan een tuimelaar is ook dat hij op zijn plek blijft staan. Ze zijn iets verzwaard en bewegen daardoor dus ook terug op hun plek. Wel zo leuk want daarmee wordt het speelplezier niet onderbroken.

In het begin zal het dus vooral ongecontroleerd slaan zijn, maar je gaat zien dat die slaande beweging steeds sneller gecontroleerd en bewuster wordt. Op een gegeven moment blijft het niet alleen bij tegen de tuimelaar slaan, maar gaan ze de tuimelaar ook vastpakken. Daarom is een tuimelaar vanaf het begin een leuk speelgoeditem.

Babygym

Tummy Time is belangrijk voor elke baby. Ze oefenen daarmee allerlei spieren, zoals de nek- en rugspieren. Je begint met een minuutje en uiteindelijk wordt die Tummy Time steeds langer. De spierkracht van een baby neemt snel toe! Een babygym vind ikzelf dan ook tot het leukste babyspeelgoed behoren. Waarom? Zowel op de rug als op de buik kan jouw kleintje van alles zien en aanraken en de babygym groeit ook nog eens met je kleintje mee. Of je bundeltje liefde nu 2 maanden is of 8 maanden: een babygym blijft leuk!

Wij hadden als kraamcadeau de ‘Tiny Love Babygym Sunny Day – Meadow Days‘ cadeau gekregen en Lindey vond het vanaf het begin fantastisch. Ze keek haar ogen uit elke keer als we haar in de babygym legde. Ook hier waren haar bewegingen in het begin ongecontroleerd, maar dat duurde niet lang. Al heel snel ging ze bewust tegen een speeltje slaan en greep ze het ook vast om te voelen. En vergeet ook zeker de ondergrond niet. Dat is een soort kleed met allerlei kleuren en patronen. Ontzettend interessant voor zo’n hummeltje. Het grappige is ook dat hoe fouter de babygym – en daarmee bedoel ik: hoe meer kleuren – hoe geweldiger die kleintjes het vinden. Dat heeft allemaal met contrasten en het zicht te maken. Dus mijn advies: kies de foutste babygym die je kunt vinden, haha! Nee hoor, dat is een grapje, maar kies er zeker wel eentje met veel kleuren.

TIP: de speelgoedhangers van de babygym kun je ook vaak gebruiken om aan de maxi-cosi of de kinderwagen te hangen. Multifunctioneel dus.

Skwish Classic

Als we het over het leukste babyspeelgoed hebben dan kan de Skwich Classic niet ontbreken. De watteh? Dit babyspeelgoed ziet er heel ingewikkeld uit, maar het was bij Lindey direct een hit. Ze noemen het ook wel een ‘Skwishbal’ en het bevordert de motoriek van je kindje.

Het is gemaakt van hout en gekleurd in allerlei felle kleuren met niet giftige verf op waterbasis. Eindeloos plezier is een understatement met dit ding. Kleintjes kunnen het vastgrijpen, erop sabbelen, er geluid mee maken etc. Je kunt het zelfs volledig in elkaar drukken. Geloof me, kleintjes vinden dit item fantastisch en menig papa en mama dus ook, want het is heerlijk om naar je kleintje te kijken terwijl het zich kostelijk vermaakt met zoiets simpels.

Zwart wit boekjes

Zwart wit boekjes zijn eigenlijk altijd een succes. Het contrast tussen zwart en wit is voor een baby heel goed zichtbaar en daarom des te boeiender. Lindey vond ze vanaf het begin af aan heel interessant. En het is niet alleen heel leuk, het stimuleert ook nog eens de waarneming. Nog een reden om zwart wit boekjes als leukste babyspeelgoed te kenmerken als je het mij vraagt. Er zijn daarom speciale zwart wit boekjes gemaakt! Zelf hebben wij de ‘Baby ziet… – Milo’s eerste voelboekje in zwartwit‘ en ‘Baby ziet – Hey Baby, Kijk!‘ aangeschaft en Lindey kon echt heel lang kijken/staren naar de bladzijdes. Ook deze boekjes groeien mee. Zo zijn sommige zwart wit boekjes ook voorzien van ‘voel’-stukjes. Denk aan hoe de tong van een kat voelt of hoe het oor van een hondje voelt. En er zijn boekjes met flapjes die je omhoog kunt doen om te kijken wat eronder of erachter zit. Deze laatste boekjes kun je vanaf 6 maanden (of iets later nog) introduceren, maar het is wel erg leuk om te weten voor als je kleintje deze eerste boekjes leuk vindt.

Rammelaars

Het echt bewust vastpakken van speelgoed komt (vaak) pas na 3 maanden, maar er zijn ook rammelaars die je aan kunt doen. Echt waar! Er bestaan rammelaarsokjes en -armbandjes. Als je kleintje beweegt met de armpjes en voetjes, dan rammelt dat speelgoed lekker mee. Hoe leuk is dat! Ook deze heeft Lindey gehad en het was zo schattig om te zien hoe blij ze hiermee was. Dat iets geluid maakte vond ze maar wat leuk.

Wagenspanner

Ga je een stukje wandelen of ergens op bezoek, dan is een wagenspanner voor een baby erg leuk om naar te kijken en om een beetje naar te gaan grijpen. Terwijl je loopt, bewegen de hangers heen en weer en de kleuren en verschillende vormen zijn fascinerend. Wordt je baby wat ouder, dan is het ook leuk om de hangers vast te pakken. Sommige hangers knisperen en anderen zijn weer heel zacht. Ook zo worden de zintuigen geprikkeld!

Boxspiraal

Als je denkt aan het leukste babyspeelgoed, dan kun je ook denken aan een boxspiraal. Het handige van een boxspiraal is dat je deze ook als wagenspanner kunt gebruiken door de spiraal om de maxi-cosi-beugel heen te wikkelen. Eigenlijk is dit dus weer een 2-in-1 optie. Het geeft je kleintje iets interessants om naar te kijken en uiteindelijk ook weer om aan te voelen.

Misschien denk je na het lezen van dit artikel dat er maar weinig babyspeelgoed is in de leeftijd van 0 tot 3 maanden. Snap ik! Toch is het speelgoed waar je baby in die eerste maanden echt wat aan heeft onwijs leuk om te introduceren. Als je kindje straks wat langer wakker is en langer op zijn of haar buik kan liggen, dan is ander speelgoed weer onwijs geschikt. En geloof me: het gaat allemaal sneller dan je denkt (of wilt). Mijn beste tip is om vooral zelf ook lekker mee te spelen. Wijs en benoem wat je ziet, hoe iets voelt en maak er leuke geluidjes bij. Uiteindelijk wordt elk kindje het meest blij van spelen papa of mama.

Mocht je hier trouwens terecht zijn gekomen, omdat je op zoek bent naar cadeau-inspiratie, dan tip ik je graag ook nog even de volgende artikelen die bomvol staan met ideetjes:

Heb je nog een tip voor een speelgoeditem wat nog niet in dit artikel staat? Laat het me dan zeker weten. Ik voeg jouw tip(s) graag toe om andere ouders weer mee te inspireren. Deel jouw tip(s) dus vooral in een reactie of stuur een mailtje naar amanda@mindandbeauty.nl.

Liefs,
Amanda

Dit artikel bevat affiliate links.

Amanda de Bruin

Amanda

Als ultieme huismus en ambitieuze vrouwelijke ondernemer is mijn belangrijkste doel om andere like minded te empoweren. Ons leven, onze regels.

Dit vind je ook leuk!

Let me know wat je denkt!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste blogposts!

Bestsellers