Onze luxe wellness badkamer in foto’s

17 07 2019 | Interieur & Wonen

MindandBeauty.nl Onze luxe wellness badkamer sfeerimpressie

Onze luxe wellness badkamer, daar is ‘ie dan (alweer)! In de opgenomen interieurvideo van onze badkamer hebben jullie ‘m natuurlijk al eens gezien en nog steeds toch krijg ik veel leuke vragen (via mijn Instagram en per e-mail) over waarom we voor bepaalde items hebben gekozen, welke kleuren we gebruikt hebben en hoe we tot de indeling van de badkamer zijn gekomen. Reden te meer dus om onze droombadkamer te laten zien met lekker veel foto’s waarbij ik dieper inga op veel van onze gemaakte keuzes!

– Advertorial –

Heerlijk ligbad met afgeronde hoeken

Eén van mijn grootste wensen voor onze luxe wellness badkamer was een groot ligbad om heerlijk in te badderen. My wish came true, en hoe! In eerste instantie hadden we geen ruimte voor een bad, maar door de badkamer met ruim een meter te vergroten kon het wel. We hebben daarom de oorspronkelijk muur doorgebroken, een meter opgeschoven en vervolgens een nieuwe muur weer opgebouwd. Tegen die nieuwe muur kon het bad echt super goed staan zonder dat het de indeling propperig zou maken.

Het doorbreken van de muur en het aanleggen en verleggen van alle leidingen was echt een behoorlijke klus! Maar die werkzaamheden waren natuurlijk prima toevertrouwd aan mijn vader die aannemer is. Altijd handig als je iemand in de familie hebt met twee rechterhanden (thanks, pap!).

MindandBeauty.nl Onze luxe wellness badkamer sfeerimpressie

Zoals je ziet sluit het witte bad met afgeronde hoeken aan de voorkant mooi aan op de muur. We hebben voor het bad bewust gekozen voor afgeronde hoeken, omdat het de uitstraling in de badkamer een stuk zachter maakt. Hadden we een bad genomen met rechte hoeken, dan had je een hardere en strakkere uitstraling gekregen.

Natuursteen in de luxe wellness badkamer

De natuurstenen wand is natuurlijk wel echt een mega blikvanger als je de badkamer inloopt. Toen ik deze natuurstenen zag, was ik op slag verliefd. In de winkel van Jan van Sundert tijdens het uitzoeken van de badkamer zag ik het al helemaal voor me. Ik wist precies waar dit het beste tot zijn recht zou komen. Gelukkig was mijn Wout het helemaal met mij eens. Hij vond het natuursteen ook prachtig!

De keuze om natuursteen op de wand aan te brengen is vanwege het speelse effect en de uitstraling. Natuursteen heeft verschillende kleuren en structuren en daarmee breekt het als het ware een groot oppervlak, zoals een muur. Het geeft een speelse diepte doordat de stenen ook verspringen in diepte. Het is een wand die tot leven komt en tegelijkertijd een luxe, pure uitstraling geeft. De natuurstenen zijn bij ons aangebracht tot de vloer, als je naast het bad staat zie je dus ook aan de zijkanten van het bad het natuursteen zitten. Zo mooi!

Wat je ook zal opvallen is dat we voor een nis hebben gekozen met daarin twee spotjes in onze luxe wellness badkamer. Het licht valt hierdoor heel mooi op de wand met natuursteen en daardoor wordt deze blikvanger nog eens extra benadrukt (tip van mijn vader). Door het gebruikmaken van een nis, wordt het natuursteen als het ware omlijst, zoals met een schilderij waardoor je weer dus die mooie diepte krijgt. De muur is daardoor niet een groot, saai oppervlak. En nog leuker is, maar dat haal ik straks nog een keer aan, is dat de kleuren in het natuursteen vrijwel allemaal terugkomen in de luxe wellness badkamer.

MindandBeauty.nl Onze luxe wellness badkamer sfeerimpressie

Warm en rustig kleurpalet

Als je denkt aan wellness dan denk je aan sereniteit. Alles is in balans, dus ook de materialen en sfeer in de badkamer. Dat is precies wat wij voor ogen hadden voor onze badkamer. Een fijne, aangename, luxe plek waar we echt even tot rust kunnen komen. Daar hoort natuurlijk een bijpassend kleurenpalet bij!

We hebben uiteindelijk gekozen voor beige- en bruintinten in combinatie met wit. De beige- en bruintinten geven de warme, luxe sfeer en het wit geeft weer die frisheid en helderheid in een badkamer.

Wandtegels in de badkamer

Het uitzoeken van wandtegels is super leuk om te doen! Het grappige bij ons was dat we uiteindelijk niet voor een wandtegel hebben gekozen, maar voor een vloertegel. Is dat erg? Nee hoor. Een vloertegel kun je ook prima op de wand aanbrengen, omdat deze ‘harder’ zijn dan wandtegels. Het is alleen vaak wat meer werk. De tegels op de wand hebben bij ons een afmeting van 60 x 30 cm.

Nog een leuk detail om te vertellen, is dat de tegels op de wand bij ons aan de binnenkant dezelfde kleur hebben als aan de buitenkant. Ze zijn als het ware doorgekleurd. Hierdoor hoefden wij geen tegelprofielen te gebruiken voor een nette afwerking van de hoeken. Als je nu denkt “tegelprofielen, wat zijn dat?” dan snap ik dat wel. Het is niet een woord wat je vaak hoort, maar als je een badkamer gaat uitzoeken zeker wel iets wat je gaat tegenkomen. Tegelprofielen worden gebruikt bij het mooi afwerken van uitwendige tegelhoeken. Het is een soort strip die je gebruikt om randen en overgangen netjes te laten overlopen.

De kleur van de tegels op de wand is beige, maar als je goed kijkt, zie je dat ze niet geheel uit één kleur bestaan. Er zit nog een lichte nuance in. Dat vonden we erg mooi, omdat het anders naar onze smaak te strak zou ogen.

MindandBeauty.nl Onze luxe wellness badkamer sfeerimpressie

De toffe badplank die je hierboven op de foto ziet, is trouwens van Studio Stronk. Een onmisbaar item als je het mij vraagt! Ik heb er ook een review over geschreven met daarin een hele fijne KORTINGSCODE!

Lees tip: Lekker badderen met de badplank van Studio Stronk

Vloertegels in de badkamer

Nog een grote wens voor in de badkamer van ons was vloerverwarming, en dat hebben we nu! Het is heerlijk om ‘s ochtends op blote voeten de badkamer in te stappen, want de vloer is aangenaam warm. Wat een uitvinding zeg!

Op de vloer liggen dan weer wel vloertegels ? Je zou misschien denken dat het laminaat is of echt hout, maar niets is minder waar. Het is steen wat lijkt op hout. We hebben bewust voor een wat donkere tint gekozen, zodat het zou contrasteren met het witte bad en de tegels op de wand. Voor wie een oog heeft voor detail, ziet ook dat kleur van de vloertegels terugkomt in het natuursteen. Matchy, matchy!

Een ruimtelijke badkamer indeling

Bij binnenkomst in onze luxe wellness badkamer zie je recht vooruit direct het badkamermeubel hangen met de grote, verlichte spiegelkast erboven. De indeling van onze nieuwe badkamer is compleet anders dan van onze oude badkamer. Voorheen zag je bij binnenkomst alleen een muur en hing het badkamermeubel links, waar nu het bad staat. De nieuwe indeling is veel ruimer. Of zoals ik eigenlijk altijd zeg: ik kan er lekker mijn kont keren ?

MindandBeauty.nl Onze luxe wellness badkamer sfeerimpressie

Veel opbergruimte in de badkamer

Qua opbergruimte komen we in onze nieuwe badkamer niets tekort. Het zwevende badkamermeubel heeft 4 grote lades waar zowel Wout als ik onze spullen in kwijt kunnen. We hebben bewust gekozen voor een greeploos badkamermeubel, zodat we het qua uitstraling weer rustig konden houden. In plaats van een greep zit er een soort pakrand aan de bovenkant van de lades. Hierdoor kun je ze dus heel gemakkelijk openen en sluiten.

De verlichte spiegelkast geeft ons daarnaast nog meer opbergruimte. Achter de in totaal 3 spiegeldeurtjes kunnen we items kwijt als tandenborstel, parfum, bodylotion, etc. Het staat er allemaal in, maar je ziet er niets van. Zo houden we onze badkamer dus lekker opgeruimd en zie je niet al die ‘troepjes’ zoals ik ze noem. Het extra licht boven de spiegelkast wilde ik heel graag, zodat ik tijdens het opmaken goed licht zou hebben. Dit licht kunnen we apart aanzetten. De spotjes in het plafond en de lampjes op de spiegelkast zijn apart geschakeld. Die laatste geven behoorlijk fel licht en dat is als je ontspannen in bad gaat niet echt sfeervol. Vandaar dat we ze apart hebben geschakeld.

Stopcontacten

Ook iets waar je niet direct aan denkt, is het plaatsen van stopcontacten. Althans, de vraag is meer waar je ze plaatst. Op de foto’s kun je duidelijk zien dat wij zowel links als rechts van het badkamermeubel een stopcontact hebben geplaatst. Dit hebben we gedaan omdat we precies daar het meeste gebruikmaken van elektriciteit. Denk bijvoorbeeld aan het föhnen van je haren of het opladen van een tandenborstel. In de spiegelkast zit bij ons trouwens nóg een stopcontact. Deze hebben we er bewust in laten plaatsen, zodat we de tandenborstels niet op het badkamermeubel hoeven neer te zetten. Dat geeft vaak zo’n onrustig en rommelig gezicht.

MindandBeauty.nl Onze luxe wellness badkamer sfeerimpressie

Op de foto hierboven zie je trouwens heel goed dat de binnenkant van de tegels op de wand dezelfde kleur hebben als de buitenkant.

Witte waskommen

De mooie, witte waskommen op ons badkamermeubel matchen qua kleur en vorm weer met het bad. De afgeronde hoeken (voor de zachte uitstraling) en de kleur wit (voor het contrast) zorgen dat de badkamer een geheel blijft. Ik vind de kommen heel schattig en luxe tegelijk! Mocht je nou ook voor waskommen bovenop een badkamermeubel kiezen, houd dan goed rekening met de hoogte. De waskommen geven namelijk extra hoogte bovenop het badkamermeubel, dus het is aan te raden het badkamermeubel iets lager te hangen. Anders sta je straks voor je gevoel bijvoorbeeld je handen boven je macht te wassen.

De waskommen zijn trouwens voorzien van een clickwaste (dit is een ander woord voor stop). Vaak zie je kranen met een klein pennetje aan de achterkant waarmee je de stop kunt bedienen. Dat hebben wij dus niet! Wij kunnen de clickwaste in de waskom indrukken en daarmee sluiten wij de afvoer van het water. Hierdoor heb je dus geen losse onderdelen zoals een stop nodig. Heel handig en het stijlvol!

Kranen in de badkamer

Omdat wij veel zilveren accenten hebben, zoals de greepjes en spotjes op de spiegelkast, hebben we gekozen voor zilveren kranen. Alle kranen zijn rond van vorm, zodat ze ook weer goed passen bij het bad en de waskommen met de afgeronde hoeken. Ja, we hebben ook echt aan de details gedacht. Stel je maar eens voor: als we een vierkante kraan bij de afgeronde waskommen hadden neergezet, dan had dat er heel vreemd uitgezien. Zowel voor de douche, het bad als bij de waskommen dus een kraan met ronde vormen.

MindandBeauty.nl Onze luxe wellness badkamer sfeerimpressie

Ruimte voor handdoeken

En waar laat je dan al die handdoeken? Nou, daar hebben we een speciaal hoekje voor gemaakt wat je in eerste instantie niet ziet als je de badkamer inloopt. Direct voor de douche hebben we ruimte gemaakt voor handdoeken én onze wasmand, want ja, die moet je ook ergens kwijt. Door gebruik te maken van glazen plaatjes wordt zoveel mogelijk van het licht doorgelaten, waardoor het niet een donkere hoek wordt. En de plek is super handig, want je gooit zo je handdoek over de douchedeur voordat je de douche instapt. En als je een handdoek vergeten bent, heb je ‘m zo te pakken en hoef je niet de hele badkamer door met je natte lijf 😉

Ruime inloopdouche

Onze ruime inloopdouche vind ik echt een uitkomst. Hiervoor gingen we altijd douchen in een cabine en daar kon je maar met 1 persoon tegelijk in. Nu hebben we een heerlijke inloopdouche (geen opstapjes meer, YES!) waar je gewoon met 2 mensen in kunt. Ook hier zie je het glas weer terug van de glazen plaatjes voor de handdoeken en de zilveren accenten, net zoals bij de kranen. We hebben voor een glazen deur gekozen, omdat dit wederom veel licht doorlaat en doordat je er doorheen kunt kijken, oogt het ook veel ruimtelijker. De deur kan helemaal open, zowel naar binnen als naar buiten. De glazen deur sluit vrijwel naadloos aan op de stenen. Dit is overigens wel maatwerk geweest, maar elke cent meer dan waard.

MindandBeauty.nl Onze luxe wellness badkamer sfeerimpressie

Nisjes in de douche

In de douche zelf hebben we ook aan opbergruimte gedacht door nisjes aan te brengen. Deze nisjes zie je heel goed in de foto hieronder, aan de rechterkant. Je moet toch ergens al je douchespullen kwijt. Dus we hebben 2 nisjes en praktisch gezien kunnen we op de wand aan de bovenkant ook nog items kwijt. Ruimte genoeg dus! De wand aan de rechterkant hebben we ook heel bewust niet laten doorlopen tot het plafond, omdat het dan een afgesloten cel lijkt waarin je staat te douchen. Nu oogt het mooi open en luchtig. Precies zoals je verwacht bij een luxe wellness badkamer.

MindandBeauty.nl Onze luxe wellness badkamer sfeerimpressie

Tegels in de badkamer

Qua betegeling is er rekening gehouden met mooie lijnen. Geen kleine strookjes tegels om uit te komen dus. Dat is echt het verschil tussen een amateur en een vakman 😉 Nu is mijn vader een pietje precies (goh, van wie zou ik het hebben?) en die rekent dus exact uit waar de tegels komen en waar dan de lijnen van de voegen lopen. Een secuur werkje, maar het resultaat is er dan ook naar. Kijk maar naar onderstaande foto. Daar zie je dat de douchekraan precies in het midden voor een voeg valt. Hoe symmetrisch wil je het hebben. Ik vind het zo mooi!

MindandBeauty.nl Onze luxe wellness badkamer sfeerimpressie

Douchegoot

De vloertegels zijn in de douche zo neergelegd dat het water direct wegloopt. We hebben gekozen voor een douchedrain of ook wel douchegoot genoemd. Dat vonden we net even wat stijlvoller dan een gewoon putje, al werkt het natuurlijk precies hetzelfde. Het oog wil ook wat 😉

Voor iedereen die ook benieuwd is naar de interieurvideo, ik heb hem hieronder neergezet. Dat maakt het hele plaatje natuurlijk compleet! Heb je zin en tijd, dan kun je die ook nog even op je gemak bekijken. En mocht het je ontgaan zijn, het ontwerp van de badkamer en de materialen zijn afkomstig van Jan van Sundert in Etten-Leur.

Waardecheque van Jan van Sundert!

Nadat ik deze blog had geschreven, heb ik contact opgenomen met Jan van Sundert. En daaruit is een super leuke actie gekomen, waarvan jullie kunnen profiteren! Mocht je namelijk denken aan een nieuwe badkamer binnenkort dan heb ik een leuk extraatje voor je. Bestel je namelijk voor minimaal € 4.000 aan de badkamer bij Jan van Sundert, dan krijg je een waardecheque van € 150,- cadeau*. Deze waardecheque kun je besteden aan nieuwe accessoires voor in de badkamer. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen, is online een afspraak maken bij Jan van Sundert en aangeven dat je de blog hebt gelezen. Easy peasy, toch? 😉

* Actieperiode van 17-7-2019 tot 29-12-2019

We genieten volop van onze luxe wellness badkamer

Ik weet dat ik in de video en in deze blog over onze badkamer behoorlijk veel punten heb aangestipt, maar zeker niet alles. Dus heb je nog een aanvullende vraag, stel ‘m dan gerust in de comments hieronder. Vind ik alleen maar leuk!

Liefs,
Amanda

Deze artikelen vind je denk ik ook leuk om te lezen:

Volg op Bloglovin
Amanda de Bruin

Amanda

Als ultieme huismus en ambitieuze vrouwelijke ondernemer is mijn belangrijkste doel om andere like minded te empoweren. Ons leven, onze regels.

Dit vind je ook leuk!

Let me know wat je denkt!

18 Reacties

 1. Romy

  Wauw, wauw, wauw! Wat ziet jullie badkamer er schitterend en inderdaad heel luxe uit. Ik kan me voorstellen dat elke badder- of douchesessie nu een ultiem verwenmoment is. Ik vind waskommen er sowieso heel mooi uitzien, maar ook jullie tegelwand is prachtig. Ideaal dat je vader bij veel dingen goed kon helpen!
  Ik heb zelf een mini-badkamer in mijn appartement. Voor nu prima en wel qua inrichting helemaal mijn ding, maar ooit zou ik stiekem ook wel zo’n mooie ruime badkamer willen.

  Antwoord
  • Amanda

   Haha! Dat heb je helemaal goed. Elke badder- of douchesessie is inderdaad een ultiem verwenmoment. Het is echt heerlijk om deze badkamer binnen te stappen om even helemaal tot rust te komen na een drukke dag. Soms voelt het net als een hotel!

   Antwoord
 2. Jenn

  Heerlijk! Die van ons is intussen ook klaar, ik ben er zo blij mee!

  Antwoord
  • Amanda

   Wat zijn zeg, nu kan het genieten beginnen!

   Antwoord
 3. Ellen

  Wat een prachtige badkamer! Complimenten voor de kleur- en materiaalkeuze Precies zoiets zoek ik. zou je mij het typenummer van het keramisch parket kunnen geven? Dankjewel!

  Antwoord
  • Amanda

   Dankjewel voor de lieve complimenten, Ellen! Op de badkamervloer liggen keramische tegels. Uit mijn hoofd weet ik niet welk typenummer dat is, maar je kunt het eventueel wel opvragen bij Jan van Sundert (Etten-Leur). Als je ze een mailtje stuurt en verwijst naar mijn blog, helpen ze je vast graag verder. Succes!

   Antwoord
 4. Fam. R

  Ik vind jullie badkamer prachtig! En ben dan ook verliefd op jullie tegelcombinatie. Ze zeggen wel eens “beter goed gejat dan slecht bedacht ?”, dus ik ga ze ook in onze badkamer gebruiken. Helaas is alleen de steenstrip niet meer in de “golden” kleur te bestellen…….Ik vestig mijn hoop nu op een restvoorraad aangezien we niet heel veel nodig hebben (wij hebben geen rechte wand).
  Dus bedankt voor je inspiratie! Goede smaak!

  P.s. Mijn man kreeg alleen wel grote ogen bij het stopcontact dat zich haast naast de douchekop bevind (een bouwkundig expert, het was mij zelf niet opgevallen)

  Antwoord
  • Amanda

   Wat ontzettend leuk om te horen dat jullie verliefd zijn geworden op onze tegelcombinatie! Mijn man was eerst een beetje sceptisch of het wel echt bij elkaar zou passen allemaal (ook in combinatie met het badmeubel), maar ik zag het direct helemaal voor me. Nog geen moment spijt van gehad. Ik denk dat het bij jullie ook vast fantastisch gaat staan!

   Jouw man heeft een goed oog voor detail trouwens. Het stopcontact zit qua hoogte boven de douchekop en precies boven het muurtje waarop we graag een echte hangplant wilden neerzetten. Het lijkt om de foto wel op dezelfde hoogte te zitten, maar dat is niet hoor. Het zit echt hoger. Omdat er geen daglicht in onze badkamer valt, wilden we dus werken met een daglichtlampje voor de plant en daarvoor heb je natuurlijk stroom nodig. Vandaar het stopcontact 🙂

   Antwoord
 5. Fam. R

  Ik stuur je wel een foto van onze badkamer als ie af is! Zal nog wel even duren (we doen alles zelf in de weekenden en de dekvloer moet er ook nog op, het gaat niet zo snel). Zal je zien dat het ondanks dezelfde tegels het er toch heel anders uit zal zien!

  Antwoord
  • Amanda

   Dat lijkt me ontzettend leuk om te zien! Veel plezier en succes met het verbouwen!

   Antwoord
 6. Ameerah

  Prachtige badkamer. We gaan hem ook zeker gebruiken als inspiratie voor onze badkamer! Ik vraag me af hoe de steenstrips zijn in onderhoud? Zijn ze makkelijk af te nemen met al die kleine hoekjes?

  Antwoord
  • Amanda

   Dankjewel voor je reactie, Ameerah! Leuk om te horen dat je onze badkamer als inspiratie gaat gebruiken. Naar de (natuursteen)strips heb ik eigenlijk geen omkijken. Als we gebruikmaken van het bad, deppen we na afloop met een handdoek op de stenen zodat de eventuele spetters worden opgenomen. Verder doe ik er niets aan, behalve heel soms een ragebol erlangs halen. Het is ook een natuurproduct, dus chemische middelen maken het er niet mooier op. Daarom deppen wij alleen met een handdoek en verder dus niets. We zijn bijna een jaar verder en het ziet er nog even mooi uit als in het begin 🙂

   Antwoord
 7. Anke

  Wat een geweldig mooie badkamer!!
  Wij zijn geïnteresseerd in het badkamer meubel. Komt dat ook van Jan van Sundert? Ik zie het namelijk niet op de site staan.

  Antwoord
  • Amanda

   Dankjewel Anke voor het mooie compliment! Het badkamermeubel komt inderdaad ook bij Jan van Sundert vandaan.

   Antwoord
 8. Marie de Jonge

  Erg mooi hoe jullie je badkamer hebben gerenoveerd! De kleuren zijn erg rustgevend en ik kan mij voorstellen dat het in de avonden een erg fijne plek is om te ontspannen. De groene elementen en natuurlijke materialen vind ik er ook erg goed bij passen.

  Antwoord
 9. Richard van Omster

  Erg mooie kleuren! Ik vind een lichte inrichting en het gebruik van glas altijd mooi in badkamers. Zo lijkt deze ruimte groter. Geslepen glas kan ook voor een mooie afscheiding tussen bad en douche vormen.

  Antwoord
 10. Esther Holten

  Een warme en rustige uitstraling heeft ook mijn voorkeur voor een badkamer. Wij gaan volgend jaar onze badkamer ook aanpakken en vernieuwen. Ik kijk uit naar een mooie sunshower douchecabine.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste blogposts!

Bestsellers