Mijn ervaring met de Purpuz Planner 2017

8 11 2017 | Ondernemerschap

MindandBeauty.nl Mijn ervaring met de Purpuz Planner 2017

Een blog, een webshop, een bruiloft, een sociaal leven én mijn werk… ik kan niet zonder een goede, overzichtelijke planning. En tussen al die drukte door wil ik ook nog graag wat bereiken. Doelen die ik graag wil halen, dromen die ik wil verwezenlijken. Clen Verkleij, over wie zometeen meer, zegt heel simpel: STOP DROMEN. START DOEN. Ja, daar heeft ‘ie een punt. Hoe zorg je er nou voor dat je naast alle ‘verplichtingen’ ook persoonlijke doelen haalt? Je haalt een life coach in huis! Geen echte natuurlijk (beetje duur), maar ééntje op papier die gaat onder de naam de ‘Purpuz Planner‘. Clen stuurde mij in augustus een exemplaar op ter review en na een uitvoerige testperiode is het nu tijd om je over mijn ervaringen te vertellen.

Doelen halen met de Purpuz Planner

Het einde van dit jaar is bijna in zicht en eigenlijk zoals elk jaar zijn er dan onwijs veel nieuwe, leuke en handige planners te koop. Waar vroeger bijna iedereen dezelfde agenda had, is dat tegenwoordig wel even anders. Er is zoveel keuze en tja, welke kies je dan? Persoonlijk ben ik een fan van dingen opschrijven. Afspraken, boodschappen, ideetjes, to do’s en andere dingen die me te binnen schieten. Wie schrijft, die blijft zeg ik altijd. Dat opschrijven heeft natuurlijk een doel. Je schrijft het niet voor niets op, maar hoeveel items van bijvoorbeeld jouw wishlist vink je daadwerkelijk af? Hoeveel dromen maak je waar, wanneer bereik je jouw doel pas écht? Vaak komt er van alles tussen en schuif je dromen voor je uit. Herkenbaar? Dan zou de Purpuz Planner wel eens handig van pas kunnen komen, want doelen halen, is het doel van de Purpuz Planner.

MindandBeauty.nl Mijn ervaring met de Purpuz Planner 2017

De uitstraling van de Purpuz Planner

Voordat ik inga op hoe de Purpuz werkt (ja, er zit een heuse gedachtegang achter), kijken we eerst naar de buitenkant. Het oog wil namelijk ook wat, toch? De Purpuz Planner heeft een afmeting van 26 cm lengte bij 20 cm breedte (dichtgeslagen) en weegt 850 gram. Ter vergelijking met een andere planner is de Purpuz net een slag groter, wat ik persoonlijk wel prettig vind. In een damestas zou hij misschien niet altijd passen, maar in een mooie aktetas komt hij helemaal tot zijn recht. Het is zeker geen ‘lullig’ plannertje, maar één die op een goede manier in het oog springt. Verder heeft de Purpuz een harde kaft van grijskleurige stof en rosé gouden accenten, zoals het logo op de voorkant en het gezegde ‘Wie in balans zijn doel haalt, is gelukkig en succesvol’ op de zijkant. De kleuren passen wat dat betreft mooi bij elkaar. Ze zijn, net als het gezegde, in balans 😉 De uitstraling vind ik passen bij een zakelijke omgeving met een klein persoonlijk tintje. Wat ik ook slim vind, is dat de planner door de neutrale kleuren zowel door mannen als vrouwen gebruikt kan worden.

MindandBeauty.nl Mijn ervaring met de Purpuz Planner 2017

Meer dan alleen een planner

Ik gaf net al even aan: er zit een gedachtegang achter deze planner. Dat maakt dat de Purpuz Planner meer is dan ‘alleen’ een planner. Het idee van de Purpuz is ontstaan bij Clen Verkleij na een periode dat hij te maken kreeg met een burn-out. Een situatie waarin je jezelf liever niet bevindt natuurlijk, maar zonder die periode had de Purpuz Planner nooit het licht gezien. Clen achterhaalde de oorzaak voor zijn burn-out: het gebrek aan balans tussen werk en privé. In de weg naar het terugvinden van die balans bezocht hij een coach, begon hij met het schrijven van een boek en het opschrijven van geluksmomenten. Je ziet hem al aankomen: de Purpuz Planner werd geboren!

MindandBeauty.nl Mijn ervaring met de Purpuz Planner 2017

Hoe werken de 8 tools van de Purpuz Planner

De Purpuz Planner komt met 8 tools die ervoor zorgen dat jij je doelen behaalt. Ik zet de tools hieronder op een rijtje en geef in essentie hun werking aan.

 1. De Purpuz Map: helpt om dromen te visualiseren
 2. De Purpuz Matrix: helpt om dromen te ordenen
 3. Het Purpuz Plan: helpt doelen op te delen in stappen
 4. Het Purpuz Pad: helpt doelen te voorzien van tijd en volgorde
 5. De maandplanning: geeft structuur en overzicht
 6. De weekplanning: geeft dagelijkse to do’s
 7. De dagreflectie: stilstaan bij wat goed ging en waar groei mogelijk is
 8. 8 vragen aan jezelf: stilstaan bij de afgelopen maand, het heden en de toekomst

MindandBeauty.nl Mijn ervaring met de Purpuz Planner 2017

Aan de slag met de Purpuz Planner

De werkwijze van de 8 tools staat uitgebreid uitgelegd in de Purpuz Planner zelf. Om de werkwijze te begrijpen, moet je jezelf wel even de tijd gunnen om alles door te nemen. Ik merkte dat het even tijd kostte, maar juist door die tijd te nemen werd ik mezelf heel erg bewust van mijn dromen en de stappen die ik daarvoor moest nemen. Ik begon met het visualiseren van mijn dromen met de Purpuz Map. Waar droom ik van? Dat was een vraag waar ik wel even over na moest denken. De dromen rolden er bij mij eigenlijk niet gelijk uit. Ik had tijd nodig om ze helder krijgen en begon met het opschrijven waar mijn leven nu uit bestaat:

 • Vriendlief/Verloofde
 • Familie
 • Webshop queenofthesea.nl
 • Werk
 • Blog

Daarna schreef ik op waar ik diezelfde items over 3 jaar graag zou zien:

 • Vriendlief/Verloofde –> Getrouwd/Reizen
 • Familie –> Dichterbij wonen
 • Webshop queenofthesea.nl
 • Werk
 • Blog

Niet bij alle items wilde ik verandering, maar ééntje viel wel op. Ik wilde reizen! Dingen van de wereld zien. Dat was wel even een ‘besefmomentje’. Het eerste doel is een feit!

MindandBeauty.nl Mijn ervaring met de Purpuz Planner 2017

De stappen naar je doel

Zonder een goed plan van aanpak zal mijn doel ‘reizen’ waarschijnlijk nooit bereikt worden. In stap 3 maakte ik daarom een Purpuz Plan:

Doel: reizen
Subdoelen: Bestemmingen bepalen/Sparen/Activiteiten bepalen/Verlof opbouwen
Stap 1: Online oriënteren op vakanties en bestemmingen
2: Lijst maken met top 5 interessante bestemmingen
3: …

Ik werkte het hele plan uit en ging toen aan de slag met stap 4, het Purpuz Pad. Iedere stap die ik in stap 3 (het Purpuz Plan) had opgeschreven, vulde ik aan met de geschatte (benodigde) tijd en bepaalde de volgorde. Het resultaat is letterlijk een pad wat je kunt volgen om het doel te bereiken. Nu was het alleen nog zaak om de deadline te bepalen en kon ik starten met het invullen van mijn dag- en maandplanning.

MindandBeauty.nl Mijn ervaring met de Purpuz Planner 2017

Werken met de Purpuz Planner

Je ziet: voordat je daadwerkelijk start met het gebruiken van de Purpuz, doorloop je belangrijke stappen die nodig zijn om je doel daadwerkelijk te halen. Nu denk je misschien dat je zelf ook wel zo’n lijstje kunt maken. Dat kan, maar het grote voordeel van de Purpuz is dat je alles bij elkaar hebt. Geen losse lijstjes met notities, maar een gebundelde verzameling van alles wat je nodig hebt. Daarnaast zijn er nog meer elementen die de Purpuz Planner in mijn ogen boven andere planners laat uitstijgen.

MindandBeauty.nl Mijn ervaring met de Purpuz Planner 2017

Zoals elke week een nieuwe, motiverende of inspirerende quote.

MindandBeauty.nl Mijn ervaring met de Purpuz Planner 2017

Ruimte voor wekelijkse to-do’s, zowel privé als werk, met de handige optie om de benodigde tijd aan te geven. Heel handig om te weten hoeveel tijd je die week moet inplannen om je week to-do’s af te vinken.

MindandBeauty.nl Mijn ervaring met de Purpuz Planner 2017

Extra ruimte voor creativiteit waar je tekeningen kunt maken, gedachtespinsels kwijt kunt of zelfs knipsels die je aandacht trokken.

MindandBeauty.nl Mijn ervaring met de Purpuz Planner 2017

En prachtige afbeeldingen.

MindandBeauty.nl Mijn ervaring met de Purpuz Planner 2017

Reflectie is key

Je bewust zijn van jezelf is misschien wel de belangrijkste reden om doelen te halen. Zonder reflectie is de kans groot dat je aan je doelen voorbijgaat. Precies daarom zijn reflectiemomenten in de Purpuz opgenomen. Deze vind je onderaan elke dag (overwinning vs. groei) en uitgebreider ook aan het einde van elke maand. Je kijkt terug op de afgelopen maand, staat stil bij welke stappen je wel of niet hebt gezet en focust je dan weer op de toekomst. Door middel van een aantal vragen leer je eigenlijk hoe jij het beste je doelen kunt behalen. Dat stukje bewustzijn vind ik een zeer waardevolle toevoeging!

MindandBeauty.nl Mijn ervaring met de Purpuz Planner 2017

Hoe staat het met mijn doel?

Ik gebruik de Purpuz Planner sinds augustus en merk dat het doel ‘reizen’ nog steeds mijn focus heeft. Ik zet ook daadwerkelijk (kleine) stappen en merk dat ik daar eigenlijk wel heel blij van wordt. Het hoeven geen grote stappen te zijn, maar elke keer een klein stapje brengt mij dichter bij mijn doel. Dat geeft een goed gevoel! Tussen alle drukte door werk ik dus ook aan het realiseren van mijn dromen. En wat het reizen betreft, de bestemming voor onze huwelijksreis is onderdeel van mijn droomdoel! Mocht je je overigens afvragen waar die kritische noot van mij blijft? Het enige minpuntje is dat ik soms te weinig ruimte heb in de dagplanning om alles op te schrijven, maar ja.. dat ligt natuurlijk aan de grootte van mijn handschrift 😉

MindandBeauty.nl Mijn ervaring met de Purpuz Planner 2017

Ook aan de slag?

De Purpuz Planner 2018 is inmiddels ook te koop voor €34,99, maar hij is zo in trek dat het behoorlijk hard gaat. Dus wil je absoluut niet naast grijpen, bestel hem dan snel via de Purpuz Planner website. Ben je net te laat, dan is er ook nog een online versie die je GRATIS kunt downloaden. Online zijn trouwens ook alle tools te downloaden. Handig!

Wat zijn voor jullie nou echte droomdoelen? Zou de Purpuz Planner jou daarbij kunnen helpen, denk je?

Liefs,
Amanda

Deze artikelen vind je denk ik ook leuk:

Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd.
Volg op Bloglovin
Amanda de Bruin

Amanda

Als ultieme huismus en ambitieuze vrouwelijke ondernemer is mijn belangrijkste doel om andere like minded te empoweren. Ons leven, onze regels.

Dit vind je ook leuk!

Let me know wat je denkt!

13 Reacties

 1. Laura Martens

  Ik ben opzoek naar een fijne planner en deze lijkt me echt super! Wel redelijk prijzig vind ik dan zelf. Wel een fijne tip voor mij, thanks!

  Antwoord
  • Amanda

   Hij is relatief gezien duurder dan een ‘gewone’ planner, maar dat zie je vooral terug in de afwerking en de inhoud. Vind ik ook echt wat waard!

   Antwoord
 2. Natalie

  Hele mooie agenda wel, maar ik heb liever een klassieke agenda met alleen ruimte per data, vind ik voor mezelf het gemakkelijkste werken!

  Antwoord
 3. marjolein westerbaan

  Nice, al ben ik wel wat meer fan van een ringband, maar dat is persoonlijk. Ziet er heel finesse en classy uit, Mooi uitgewerkt en ook overzichtelijk!

  Antwoord
 4. Nicole Orriëns

  Voor mij klinkt de Purpuz planner iets teveel voorgekookt. Maar superfijn dat hij goed werkt voor je en dat hij je dichter bij je dromen brengt.

  Antwoord
  • Amanda

   Sommigen zullen het ook zeker niet nodig hebben die kunnen dit zelf, dus als je daarmee ‘voorgekookt’ bedoelt dan snap ik je wel. Anderen kunnen wel een beetje extra hulp gebruiken en dan is het juist fijn om zo’n leidraad te hebben die je kunt volgen.

   Antwoord
 5. MamaMinke

  Wat leuk om te testen. Ik ben hem zelf ook aan het testen. Grappig om dan ervaringen te vergelijken.

  Antwoord
  • Amanda

   Wat leuk, ik ben benieuwd naar jouw ervaring!

   Antwoord
 6. Jamey

  Wat heb je een leuke review geschreven! Ik lees er heel veel verhalen over.

  Antwoord
 7. Judith

  Ik ben er ook zo enthousiast over, het is zo een fijne planner!

  Antwoord
 8. Jolien

  Ik zou zelf echt beter moeten plannen, ik ben daar echt een ramp in!

  Antwoord
 9. cassandra

  Ik heb hem ook en ik kan echt niet meer zonder!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste blogposts!

Bestsellers