Mijn onmisbare apps voor op vakantie (voor iPhone)

25 05 2018 | Reizen & Uitjes

MindandBeauty.nl Mijn onmisbare apps voor op vakantie

Voordat ik naar Bali (Indonesië) ging voor een geweldige huwelijksreis, bedacht ik me dat mijn iPhone één van de belangrijkste items is voor op reis. Tegenwoordig zijn we er zowat mee vergroeid en gaat er geen dag voorbij dat we onze smartphones niet gebruiken. Hij kan ook zoveel! Als ‘vreemde’ in een onbekend land is hij zelfs in staat om je reis een stukje makkelijk te maken. Je weet natuurlijk nooit in wat voor situaties je terecht komt, dus een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom heb ik een speciaal mapje met apps op mijn iPhone die ik niet kan missen als ik op reis ga. App jij deze al? 😉

– Advertorial –

Ik ga op reis en neem mee..

Je gooit je koffer op bed en het feest kan beginnen. Maar wacht even, voldoet jouw koffer wel aan de voorgeschreven afmetingen, en hoeveel gewicht mag je eigenlijk meenemen? Dit is per luchtvaartmaatschappij verschillend en kun je daarom het beste nagaan bij de maatschappij waarmee jij vliegt. Zo mochten wij met KLM per koffer maximaal 23 kilo ruimbagage meenemen. Reis je via Schiphol? Dan zijn er ook extra regels voor hand- en ruimbagage. Gelukkig vind je op de pagina ‘Handige tips voor je vliegt‘ van Schiphol deze regels allemaal bij elkaar. Het is even wat informatie, maar omdat ik me kan voorstellen dat dit er misschien in de haast bij inschiet, wilde ik het toch even nadrukkelijk vermelden. Het heeft ons in elk geval zeker geholpen, net als de volgende apps!

MindandBeauty.nl Mijn onmisbare apps voor op vakantie

Check&Pack

Deze app vind ik een echte uitkomst op mijn iPhone. Ben jij – net als ik – zo iemand die handgeschreven lijstjes maakt voordat je op vakantie gaat in de hoop dat je niets vergeet? Deze gratis app neemt die zorgen dus volledig uit handen. Hij maakt als het ware jouw inpaklijst met specifiek advies voor jouw vakantie. Helemaal niet standaard dus! Je beantwoordt een korte vragenlijst over jouw vakantie en Check&Pack doet de rest. Je kunt meerdere inpaklijsten maken (bijvoorbeeld per bestemming) en zelf ook onbeperkt items toevoegen. En had ik al gezegd dat hij in het Nederlands is? Jep, super handig dus! Daarnaast kun je er ook notities in opslaan (bijvoorbeeld je vluchtnummer), je uitgaven bijhouden (hij rekent de valuta zelfs om) en je route mee bepalen.

Schiphol Amsterdam Airport

Toen wij eenmaal op Schiphol aankwamen op de dag van vertrek, kon ik niet zonder de gratis Schiphol Amsterdam Airport app. Hij ligt misschien wat voor de hand, maar ook de aanwezigheid van deze Nederlandse app op je iPhone is heel fijn. Je wordt met deze app constant op de hoogte gehouden van de status van jouw vlucht(en). Van de goede incheckbalie tot de juiste gate. Nog een voordeeltje voor de shopliefhebbers: in de app vind je ook een kortingsvoucher van €5!

MindandBeauty.nl Mijn onmisbare apps voor op vakantie

Flush

Je kunt me nu keihard gaan uitlachen en eerlijk is eerlijk toen ik van deze gratis app hoorde, heb ik ook hardop gelachen. Flush is een Engelstalige app voor je iPhone waarmee je de dichtstbijzijnde toilet kunt opzoeken. Zelfs in het buitenland! Ja, je zult maar nodig moeten… en we kennen allemaal dat gevoel waneer je het moet ophouden en eigenlijk niet meer kan. Installeren dus!

Wiffinity

Je hebt niet overal wifi beschikbaar, maar met de Engelstalige app Wiffinity kun je overal ter wereld online zijn. Hoe dat werkt? Wiffinity zoekt en vindt voor jou wifi-locaties waarmee je verbinding kunt maken. De lijst met openbare netwerken en wachtwoorden groeit dagelijks en ze zitten op dit moment om ruim 600.000 hotspots. De app is gratis te downloaden voor je iPhone via de AppStore. Ik vind het een uitkomst als ik gauw social media wil checken bijvoorbeeld.

MindandBeauty.nl Mijn onmisbare apps voor op vakantie

Zeker op Reis

De ‘Zeker op Reis’ app heb je – hopelijk – niet (vaak) nodig, maar hij kan een ware lifesaver zijn! Met deze app heb je namelijk alle belangrijke (medische) gegevens bij de hand. Denk hierbij aan je medisch paspoort, vaccins, noodnummers, landeninformatie, reistips en reisziektes. Mocht je dringend naar een ziekenhuis moeten, dan ga je de contactgegevens in deze gratis Nederlandse app vinden.

KopieID

In het buitenland een auto huren? Dan vragen ze altijd om een identiteitsbewijs. Zelf vind ik het nooit zo prettig om mijn paspoort af te geven, sterker nog het mag volgens de Nederlandse wet ook absoluut niet, maar leg ze dat maar eens uit. Daar is iets op bedacht! Met de gratis kopieID-app kun je jouw identiteitsgegevens beschermen. Je maakt met deze app een kopie van je ID-kaart, paspoort of rijbewijs, streept de gevoelige informatie door, vult in waarvoor de kopie bedoeld is en stuurt deze kopie dan via e-mail of WhatsApp naar bijvoorbeeld het autoverhuurbedrijf. De app is uitgegeven door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en daarmee volledig in het Nederlands beschikbaar.

Natuurlijk zijn er nog veel meer reisapps te noemen die de moeite waard zijn om te downloaden op je iPhone voordat je op reis gaat. Geef ze vooral aan in de comments! Toch is dit wel mijn top 6 die ik met regelmatig gebruik en die ik iedereen kan aanraden. Welke reisapp kan volgens jou niet ontbreken?

Liefs,
Amanda

Deze artikelen vind je denk ik ook leuk om te lezen:

Volg op Bloglovin
Amanda de Bruin

Amanda

Als ultieme huismus en ambitieuze vrouwelijke ondernemer is mijn belangrijkste doel om andere like minded te empoweren. Ons leven, onze regels.

Dit vind je ook leuk!

Let me know wat je denkt!

16 Reacties

 1. Nicole Orriëns

  Apps kunnen het leven toch maar een stuk makkelijker maken zeg. Dank voor het handige overzicht!

  Antwoord
  • Amanda

   Daar ben ik het helemaal mee eens, wat een uitvinding!

   Antwoord
 2. Jessica - Foodie Feest

  Ahh wat een goede tips zeg! 🙂 De schiphol app en de wiffinity ga ik meteen downloaden 😀

  Antwoord
  • Amanda

   Check! Die zijn echt super fijn om te hebben 🙂

   Antwoord
 3. Mariëlle | Me-licious

  Die wiffinity lijkt me wel wat. Maar meestal zorg ik van tevoren gewoon dat ik een hotel boek met wifi. Zo kan je altijd op internet, helaas alleen niet op elke bestemming. Goeie tips babe. Die kopie ID is ook altijd handig. You never know!

  Antwoord
 4. Jouvence

  De check & pack app lijkt me vooral erg handig en leuk om eens uit te proberen.

  Antwoord
 5. Zineb

  Ik had niet eerder gehoord van kopieID dus die ga ik maar is gauw downloaden. Handige apps!! Vakantie gevoel begint nu wel te komen.

  Antwoord
  • Amanda

   Die app kan soms echt een uitkomst zijn! Op naar die (volgende) vakantie 😉

   Antwoord
 6. Fleur

  Wij gaan volgende week naar New York, dus ik ga zeker een paar van deze apps op mijn telefoon zetten!

  Antwoord
 7. Laura

  Handige tips! Mijn ultieme favo reis app is toch echt Google Maps. Ik ben zo slecht in de weg vinden en deze app helpt mij hierin

  Antwoord
  • Amanda

   Goede tip! Google Maps is inderdaad eigenlijk onmisbaar, zeker ook omdat je die in de offline modus kunt gebruiken 🙂

   Antwoord
 8. Kimberly

  Wat kunnen ze het toch makkelijk maken inmiddels. Ik vind die met de ID koppeling wel een fijne!

  Antwoord
 9. MC Kleuver

  Ik heb de app van de wc’s even opgezocht. Deze is ook te downloaden voor Android. Handig voor op vakantie 🙂

  Antwoord
 10. Jeanine

  Oooh ik heb geen Iphone dus herken ze allemaal niet, op KopieID na. Die is inderdaad hartstikke handig!

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. bloten tieten - ... [Trackback] [...] There you will find 45785 more Info on that Topic: mindandbeauty.nl/mijn-onmisbare-apps-voor-op-vakantie-voor-iphone/ [...]
 2. faw99 สล็อต - ... [Trackback] [...] Information to that Topic: mindandbeauty.nl/mijn-onmisbare-apps-voor-op-vakantie-voor-iphone/ [...]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste blogposts!

Bestsellers