Neleman aandelen: update na 2 jaar wijnaandelen!

12 07 2023 | Wijn

Neleman aandelen wijn

Inmiddels ben ik alweer 2 jaar eigenaar van een stukje van Neleman. Gekscherend noem ik mezelf dan ook wel eens een wijnboerin met ergens een paar druivenstokken. Twee jaar terug kocht ik Neleman aandelen. Het eerste jaar had ik een geweldig rendement wat ik nooit had verwacht. Maar je weet het, resultaten in het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Tijd dus voor een update. Hoe gaat het nu – 2 jaar later – met mijn wijnaandelen van Neleman?

Als je nieuw bent in mijn wijnavontuur en benieuwd bent naar het prille begin, of even je geheugen wilt opfrissen, dan kun je mijn eerste blog teruglezen: Aandelen in wijn kopen: ik deed het! Dit is waarom. De update die daarop volgde vind je hier: Mijn Neleman aandelen: investeren in wijn 1 jaar later. En dan nu fast forward naar 2 jaar later: juli 2023!

Koers Neleman aandelen

De meest prangende vraag is natuurlijk: zijn mijn aandelen (weer) meer waard geworden? Het antwoord op die vraag is: jazeker! Op dit moment betaal je voor één Neleman-aandeel €4,56. Twee jaar terug heb ik voor één aandeel €2,55 betaald, dus het aandeel is in waarde gegroeid. In totaal zijn mijn aandelen bij elkaar nu €2.863,68 waard. De ‘groei’ even op een rijtje:

 • 2021: €1.601,40
 • 2022: €2.683,56 (+ een groei van +67,45% t.o.v. het vorige jaar)
 • 2023: €2.863,68 (+ een groei van +6,71% t.o.v. het vorige jaar)

Wat heeft Neleman het afgelopen jaar gedaan?

Ze zitten alles behalve stil bij Neleman heb ik gemerkt. Dat is ook iets wat mij aanspreekt. Ze zijn altijd op zoek naar het verbeteren van hun eigen processen en producten. Een paar highlights die wel het benoemen waard zijn vind je hieronder:

 • De camperplekken bij het wijnhuis Casas Del Ray zijn een groot succes
 • De Neleman aandelen zijn – voor een tweede keer verhuisd – naar een ander platform
 • Neleman wijnen zijn nu ook te koop bij PLUS (naast onder andere HEMA en Jumbo)
 • Er is een Neleman wijnwinkel in hartje Amsterdam geopend (er is ook een winkel in Zutphen en Utrecht)
 • De biologische insectenbestrijding in de wijngaard in Spanje (Casas del Rey) is uitgebreid met extra vleermuiskasten en feromonen. Je kunt over dat laatste meer lezen in de blog van Neleman zelf: WIJNBOER AAN HET WOORD: FEROMOONSLIERTJES.
 • Er zijn nieuwe wijnstokken gepland: 2.000 parellada-, 900 tardana- en 625 merseguerastokken. Over 5 jaar verwachten ze hiervan de eerste wijn. Nog even geduld dus!
 • Neleman heeft een samenwerking met LFE gestart met als doel om nog meer biologische wijn aan de man te brengen via andere distributiekanalen
 • Er is een flinke bezuiniging gerealiseerd door personeelskosten te verminderen
 • Aandeelhouders van Neleman worden nu ‘Zebra’s’ genoemd

Verhuizing van de aandelen

Een paar maanden terug (april 2023) zijn mijn aandelen verhuisd naar een nieuw platform. In de blog Mijn Neleman aandelen: investeren in wijn 1 jaar later schreef ik ook al dat de aandelen gingen verhuizen van Eyevestor naar het platform Broccoli. Via e-mail werden alle aandeelhouders op de hoogte gesteld van de verhuizing. Dat pakten ze deze keer een stuk beter aan waardoor het niet uit de lucht kwam vallen. In de mail die ik van Neleman ontving stond het volgende aan uitleg over de tweede verhuizing:

Het is momenteel niet mogelijk dat Neleman een nieuwe ronde opent op Broccoli. Dat komt door dat Broccoli vooralsnog niet beschikt over de nieuwe crowdfundingvergunning (ECSPR-vergunning), welke geauditeerd wordt door de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB).

Deze nieuwe regels staan het uit voorzorg niet toe dat Derrick Neleman als aandeelhouder van Broccoli onze missie ondersteunt én met Neleman Organic Vineyards actief is als klant van het platform. Neleman zal daarom ook niet terugkeren op Broccoli.

Mijn aandelen zijn nu vanaf Broccoli verhuisd naar het platform van NXchange en dat verliep soepel. Het enige dat ik niet kan vinden, is hoe ik mijn aandelen – als ik zou willen – kan verkopen. Ik heb daarom een mail gestuurd naar NXchange en inmiddels (juli 2023) ook de volgende reactie ontvangen:

De aandelen van Neleman zijn op dit moment nog niet verhandelbaar. Dit zal eind dit jaar wel mogelijk zijn. Neleman zal u hier een mail over sturen op dat moment. 

Neleman aandelen wijn

Wat zijn mijn plannen nu?

Je zult begrijpen dat ik mijn Neleman aandelen gewoon lekker vasthou. De groei in waarde is natuurlijk heel goed, maar ook de wijnmissie die Neleman heeft steun ik ten volle. Ik geloof in een duurzame (wijn)wereld voor iedereen en dat begint met innoveren zoals Neleman doet. Een goed voorbeeld doet volgen. Daarnaast ben ik ook heel benieuwd hoe Neleman zich verder gaat ontwikkelen en welke veranderingen ze in de wereld teweegbrengen. Proost dus, op een nog mooiere (wijn)wereld!

Liefs,
Amanda

Foto 1 & 2 door DaKo Fotografie.

Amanda de Bruin

Amanda

Als ultieme huismus en ambitieuze vrouwelijke ondernemer is mijn belangrijkste doel om andere like minded te empoweren. Ons leven, onze regels.

Dit vind je ook leuk!

Let me know wat je denkt!

4 Reacties

 1. Rianne

  Hoi Amanda, ook wij overwegen mede eigenaar te worden, maar ik heb dezelfde vraag als jij hierboven:

  “Het enige dat ik niet kan vinden, is hoe ik mijn aandelen – als ik zou willen – kan verkopen. Ik heb daarom een mail gestuurd naar NXchange en zal deze blog updaten zodra ik daarvan reactie heb ontvangen.”

  Weet je al meer hierover?

  Antwoord
  • Amanda

   Hi Rianne, jazeker! Ik zal de blog gelijk updaten, maar op antwoord te geven op jouw vraag dit is het antwoord wat ik kreeg in juli 2023: “De aandelen van Neleman zijn op dit moment nog niet verhandelbaar. Dit zal eind dit jaar wel mogelijk zijn. Neleman zal u hier een mail over sturen op dat moment.”

   Daarnaast las ik in de aandeelhoudersupdate van augustus 2023 dat het tijdens de lopende sharefundingronde niet mogelijk is om aandelen te verkopen. Zodra die ronde voorbij is het de bedoeling dat dit mogelijk wordt. Nog even geduld dus!

   Antwoord
 2. Hilda

  Dag! Ik heb aandelen/certificaten en ze zijn alleen onderling verhandelbaar en dat ook gedurende slechts twee weken en ook door Neleman bepaalde laagste en hoogste prijs.
  Er was geen belangstelling onderling en Neleman zegt ze niet te kunnen kopen.
  Hoe kijk jij hier naar?

  Antwoord
  • Amanda

   Hi Hilda, de aandelen/certificaten zijn sinds kort inderdaad onderling verhandelbaar. Ik heb begrepen dat de prijs van de certificaten op dit moment €4,56 per stuk is. Geïnteresseerden kunnen 10% meer of minder bieden dan deze prijs. Je kunt het over een periode nog eens proberen natuurlijk om te kijken of er animo voor is. Zelf hou ik mijn aandelen lekker vast, want ik heb goede hoop dat ze nog meer waard worden. Dat Neleman zelf de aandelen niet terugkoop op dit moment, kan ik wel begrijpen. Voor hen is het nu veel interessanter om aandelen te verkopen en zo meer geld vrij te maken voor investeringen.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste blogposts!

Bestsellers