Netflixguru | Waarom je Sense8 moet kijken

10 08 2015 | Algemeen

OH, MY, GOD! Ik ben verslaafd aan deze serie, hij is zó spannend dat ik telkens weer op het puntje van de bank zit. Letterlijk. Ik heb mezelf er tijdens het kijken zelfs op betrapt dat ik mijn adem inhoud of al mijn spieren aanspan. Compleet idioot, ik weet het, maar echt deze serie MOET je gewoon kijken, dan snap je wat ik bedoel…

Mijn zeer gewaardeerde collega’s en ik hebben het vrijwel elke dag over eten en series. Laat ik daar nou helemaal gek van zijn <3 De lekkerste recepten worden besproken, culinaire tips worden uitgewisseld, de beste restaurantjes gedeeld én de ervaringen van de vorige dag gehouden netflixavond worden (uitgebreid) geventileerd. Dit alles doen we uiteraard in een paar minuten, want er moet natuurlijk ook gewerkt worden haha. Nu zijn wij vrouwen wel professionals in multitasken… 😉

Netflixverslaving

Anyways, series. Daar was ik gebleven. Als Netflixverslaafden (ja, ik beken) weten wij dan ook precies welke series je absoluut niet, maar ook welke series je absoluut wel gezien moet hebben. Het wordt pas echt leuk als we tegelijkertijd dezelfde serie volgen. Soms is het zelfs zo erg dat we complete complottheorieën verzinnen met hoe het misschien zou aflopen. Veel erger wordt het nog als iemand één of meer afleveringen voorloopt. Oh my god. De drang om verder te kijken is dan helemaal niet meer te onderdrukken. We hebben echter wel plechtig gezworen nooit iets te verklappen, hoewel dat soms erg moeilijk is! Tot zover de achterliggende oorzaak van mijn ernstige Netflixverslaving. Eén voordeel: ik kan je wel voorzien van de beste serietips- en reviews. Vandaar dat ik mijn collega’s en mijzelf vanaf heden officieel benoem tot Netflixguru’s. En deze titel nemen wij uiteraard uiterst serieus. Wij spreken met onze kennis tot een ieder die door de bomen het bos niet meer ziet, die op zoek is naar het licht, die op het rechte pad wil komen en tot diegene die verloren is. Nee hoor, alle gekheid op een stokje. We delen gewoon graag onze ongezouten mening over series én vandaag gaat die mening over de ontzettend spannende Netflixserie, Sense8 😉

Sense8

Eén van mijn collega’s vertelde dat ze aan een nieuwe serie was begonnen. Nieuwsgierig als ze zijn, wilden we natuurlijk weten welke. Sense8. Huh, waar gaat die serie over? Na een korte maar boeiende uitleg was ik nieuwsgierig geworden. De serie in een notendop zoals het op de website van Netflix staat omschreven: “In deze meeslepende serie van de makers van ‘The Matrix’ en ‘Babylon 5’ ervaren acht personen via telepathie elkaars leven”. Acht personen en telepathie, dat verklaart de titel ‘Sense8’. Dus overtuigend als ik kan zijn, heb ik vriendlief overgehaald om deze serie een kans te geven. En met resultaat natuurlijk, diezelfde avond zijn we begonnen.

Korte verhaallijn

De eerste aflevering was intrigerend. Ik vroeg me oprecht af waar dit heenging, maar het bleef me boeien. Je ziet gedurende de serie acht verschillend levens en culturen. Ik wil niet teveel van de serie verklappen, maar het wordt langzaam maar zeker duidelijk dat acht mensen op de één of andere manier fysiek en mentaal met elkaar in verbinding staan en dat ze elkaar via telepathie aanvoelen en daardoor ook naar elkaars wereld kunnen reizen. En dat laatste gebeurt op de meest grappige, spannende en aparte momenten. Echt! Omdat ze allemaal aparte vaardigheden bevatten, vullen ze elkaar opvallend goed aan. Zo kan de één onwijs goed vechten, de ander schieten, autorijden, zingen of bijvoorbeeld acteren. Komt één van hen die niet kan vechten in een situatie dat hij rake klappen gaat krijgen, dan neemt iemand anders zijn plaats in en geeft die gasten er compleet van langs. BAM! In het begin gebeurt dit nog onwillekeurig en onbewust, omdat ze simpelweg niet doorhebben hoe dit alles mogelijk is. Maar later krijgen ze dit steeds beter onder de knie, en dat maakt het zo onzettend leuk en spannend. Soms hoop je gewoon dat de één de ander komt helpen en als dat dan ook nog gebeurt, slaak je een zucht van opluchting. Yes, thank god! 

Waar gaat het heen?

Natuurlijk moet de serie ergens naartoe gaan, waarom zouden ze er anders een serie van maken? Dat mensen door middel van telepathie elkaars leven ervaren en erachter proberen te komen hoe dit kan, is natuurlijk even leuk, maar dat zorgt er niet voor dat je een serie wilt en blijft kijken. Het bijzondere zit hem in de uitdagingen/problemen die ze elk in hun persoonlijke leven hebben, maar ook in het gevaar dat hen gezamenlijk opjaagt en bindt. Deze bijzondere band waardoor ze in elkaars wereld kunnen zijn, is gevaarlijk. Alhoewel ze er als normale mensen uitzien, bezitten ze wel iets wat anderen niet hebben. Er zijn mensen die er alles aan doen om deze personen te vinden met als uiteindelijk doel ze te gebruiken voor onmenselijke tests. Echt bizar! Eén of andere creepy idioot – waarbij de rillingen gelijk over je rug lopen – jaagt op ze en doet er werkelijk alles aan om ze te vinden. Het ergste is nog dat mister creepy zichzelf kan linken aan iemand waardoor hij die persoon overal kan volgen. Brrrr! Het is dus zaak dat ze uit zijn handen blijven, maar dat is niet zo makkelijk. Elke aflevering leveren ze opnieuw een gevecht om maar niet ‘gepakt’ te worden en uit handen te blijven van personen die absoluut geen goede intenties hebben. Achtervolgingen, gevechten, kogels, messen en rake klappen de serie zit er vol mee. Het is soms echt een kwestie van leven of dood, maar op een heel realistische manier gebracht. Zo spannend en met veel verassende wendingen!

Taboes worden doorbroken

Dan is er nog een reden om Sense8 te kijken. Ik bedoel, het verhaal is al steengoed, maar er is meer! Echt? Jep, de serie is ook taboedoorbrekend. Hier zijn mijn collega’s en ik het unaniem over eens. Voor een serie als deze zitten er personages en scènes in die je niet verwacht, of niet in die mate. Zo zie je in de serie bijvoorbeeld een mannelijk stel de liefde bedrijven en de geboorte van een kind in close-up. De makers hebben er geen doekjes om gebonden en dat vind ik een pluspunt! Het is realistisch en dat is één van de redenen wat de serie zo goed maakt. Gewoon zoals het is. Top!

Inmiddels ben ik door het eerste seizoen met 12 afleveringen heen en kan ik gewoon niet wachten op seizoen 2. En die komt er, jeeeej! Any how, Sense8 is echt een aanrader! Hier nog even mijn top 3 van redenen waarom je de serie echt moet kijken:

 • De serie is anders dan alle andere series/goed verhaal
 • Het is onwijs (!!!) spannend (en verslavend…)
 • Het is taboedoorbrekend

Je kunt nu vast niet wachten om te starten, maar even voor de goede orde: ik kan er niets aan doen hoor als je ‘s ochtends gebroken op je werk arriveert omdat je de avond ervoor niet kon stoppen met kijken 😉 Ik heb alleen mijn collega’s die ik de schuld kan geven nu ik afkickverscijnselen begin te vertonen…

Heb jij trouwens Sense8 al gezien en wat vond je ervan, of staat de serie (nu) op je lijstje om te gaan kijken?

Liefs,
Amanda

Volg op Bloglovin
Amanda de Bruin

Amanda

Als ultieme huismus en ambitieuze vrouwelijke ondernemer is mijn belangrijkste doel om andere like minded te empoweren. Ons leven, onze regels.

Dit vind je ook leuk!

Let me know wat je denkt!

10 Reacties

 1. Femke

  Jij raadde hem al aan maar als ik het zo hoor denk ik “waarom zou ik deze serie nou gaan kijken?!”.. Toch denk ik, als ik hem eenmaal ga kijken ook ‘hooked’ ben. Dat is meestal het geval als ik eerst wat pessimistisch ben over een serie haha! Deze komt echt nog een keer aan de beurt, ik ben benieuwd!

  Antwoord
 2. liesbeth smeets

  ik ben HELEMAAL weg van deze serie! ben op een week door het eerste seizoen gevlogen en nu wacht ik vol ongeduld op het tweede… enig idee voor wanneer dit is?

  Antwoord
  • amanda

   Ja, hij is goed he! Ik kon ook bijna niet stoppen met kijken. Weet overigens nog niet wanneer het tweede seizoen uitkomt, is nog niets van bekend. Maar zodra ik het weet, zet ik het op Twitter 🙂

   Antwoord
 3. Wendy

  Oeh goeie tip! Als Netflix-junkies zijn manlief en ik gisteren aan Fringe begonnen nadat we in een zwart gat vielen toen we Orphan Black hadden gehad. En OITNB, Suits, Lost, White Collar, Breaking Bad, HIMYM, Weeds enz enz haha 😉

  Antwoord
  • amanda

   Wow! Al net zulke junkies als mijn vriend en ik, haha. Het is zo verslavend al die series. OITNB en Breaking Bad zijn ook echte aanraders! Ik ben heel benieuwd wat jullie van Sense8 vinden als jullie door Fringe heen zijn 😉

   Antwoord
 4. Marit

  Ik heb het eerste seizoen samen met m’n broertje gekeken 🙂 Inderdaad erg mooie serie!

  Antwoord
 5. Marijn

  Hier was ik toevallig al heel benieuwd naar. Ik wilde wachten, om eerst andere series af te kijken, maar aangezien het toch maar 12 afleveringen zijn nog kan ik er best aan beginnen. Goede review!

  Antwoord
  • amanda

   Dankjewel! <3 Als je door de 12 aflevering heen bent, wil je alleen nog maar meer, meer, meer haha. Gelukkig komt er een seizoen 2! Veel plezier met kijken.

   Antwoord
 6. Dominika

  Ik ben momenteel bezig met andere series kijken (zie door de bomen het bos niet meer xD), maar steeds meer mensen hebben het erover. Ben er erg benieuwd naar. Het klinkt een beetje raar, maar maybe geef ik het wel een kans! Thanks voor je de tip.

  Antwoord
  • amanda

   Hahaha, ja er zijn ook zoveel series. Als je ‘m gaat kijken, ben ik heel benieuwd wat je ervan vindt!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste blogposts!

Bestsellers