Orchidee Ravello van Het beste van de kweker

9 08 2017 | Interieur & Wonen

MindandBeauty.nl Review Orchidee Ravello Het Beste van de Kweker

Dat ik dol ben op bloemen is een feit. Het liefst in vrolijke kleurtjes. Op mijn Instagram komen vaak foto’s voorbij met kleurrijke bossen bloemen. Flowers make me happy! Het gebeurt dan ook regelmatig dat ik mezelf een bos bloemen cadeau doe. Niet omdat ik ze nooit krijg – vriendlief krijgt simpelweg de kans amper -, maar gewoon omdat ik er zo blij van word. Lekker burgerlijk misschien, maar ik kan écht genieten van bloemen. En zo gebeurde het dus: ik deed mezelf een orchidee cadeau!

De orchideeënfluisteraar

En waarom dan een orchidee? Dat zal ik je vertellen. Vorig jaar stonden er drie uitgebloeide orchideeën in het raamkozijn op mijn werk. Een beetje een trieste bedoeling, want een paar bladeren en wat takken zonder bloemen fleuren de boel nou niet echt op natuurlijk. Dat maakte dat ik op internet ging zoeken naar een manier om de orchideeën opnieuw in bloei te krijgen. Die vond ik! Om de orchideeën opnieuw in bloei te krijgen, moest ik elk takje boven het tweede oog (het stukje waar de verdikking op de tak zit) afknippen. Zo gelezen, zo gedaan. Een koele plek, weinig water (lekker makkelijk) en 12 weken later… ja hoor, de takjes begonnen opnieuw te groeien! Niet veel later stonden ze alle drie meer dan ooit in bloei. Sommige opdrachtgevers dachten zelfs dat ze nep waren. Nou, mooi niet. Dat had ik als ‘orchideeënfluisteraar’ even goed voor elkaar. En toen wilde ik er zelf ook één!

MindandBeauty.nl Review Orchidee Ravello Het Beste van de Kweker

Orchidee zoeken

Ik had gewoon naar een tuincentrum kunnen gaan en een orchidee mee kunnen nemen, maar het leek me leuker om een orchidee direct van de kweker te kopen. Had ik nog nooit gedaan, dus gelijk een nieuwe ervaring. De zoektocht begon en al snel kwam ik uit bij de website van Het beste van de kweker. Zij fungeren als tussenstation voor de consument, maar werken nauw samen met een aantal hoogwaardige kwekers van onder andere orchideeën en kamerplanten. Wat je ook bestelt, je bent er zeker van dat het direct bij de kweker vandaan komt. Zo kunnen ze niet alleen kwalitatieve producten leveren, maar ook nog eens tegen een leuke prijs. Op de website zag ik de ‘Orchidee Ravello’ en ik was er gelijk weg van. Een prachtige verschijning met oranje gestreepte bloemen die uiteraard in mijn winkelmandje belandde voor € 23,50 (met gratis verzending!).

MindandBeauty.nl Review Orchidee Ravello Het Beste van de Kweker

Verpakking

Een klein beetje huiverig was ik wel, want hoe zorgen ze ervoor dat mijn nieuwe aanwinst in uitstekende staat wordt afgeleverd? Nou, in een stevige, volledig recyclebare verpakking! Dat vind ik nou een bonuspunt waard. Allemaal leuk en aardig die verpakking, het ging mij natuurlijk om de inhoud ervan. Na het lezen van de handige uitpakinstructies (vind ik ook een bonuspunt waard), werd ik aangenaam verrast.

MindandBeauty.nl Review Orchidee Ravello Het Beste van de Kweker

De pot van de orchidee zat keurig verpakt en werd stevig op zijn plaats gehouden door twee kartonnen houders.

MindandBeauty.nl Review Orchidee Ravello Het Beste van de Kweker

En ook aan de bloemen van orchidee zelf was gedacht!

MindandBeauty.nl Review Orchidee Ravello Het Beste van de Kweker

De drie takken werden uit elkaar gehouden met een kartonnetje. Om beschadiging van de takken te voorkomen waren ze ook nog ingewikkeld.

MindandBeauty.nl Review Orchidee Ravello Het Beste van de Kweker

De doorzichtige pot was omhuld met een luchtdoorlatend zakje. Wel zo handig want de grond is bij aankomst licht vochtig en je wilt dat niet door heel je huis hebben liggen. Je kan zeggen wat je wilt, maar op de verpakking valt niets aan te merken.

Kwaliteit van de orchidee

Eenmaal uit de verpakking heb ik de orchidee in een mooie parelmoerkleurige pot gezet. Daar past ‘ie precies in! Op de website kun je kiezen welke hoogte je wilt dat de orchidee heeft (60 of 70 cm) en of je een orchidee wilt met 2 of 3 takken. Ik heb gekozen voor orchidee van 60 cm met 3 takken. Ze geven aan dat 3 takken gelijk staat aan 22 bloemen en dat klopt precies. Ik heb ze geteld, haha! Op onderstaande foto kun je goed zien dat de orchidee net begonnen is met bloeien. Veel knoppen zijn nog dicht, maar staan echt op springen. Inmiddels staat onze orchidee 2 weken (op dezelfde plaats) en de bloemen zijn verdubbeld! Bijna dagelijks ontluikt er een nieuwe bloem. Dat geeft ook heel goed de kwaliteit van de orchidee weer. Het is een prachtig gezicht!

MindandBeauty.nl Review Orchidee Ravello Het Beste van de Kweker

Verzorging orchidee

Het verzorgen van een orchidee is eigenlijk helemaal niet moeilijk. Voordat ikzelf op mijn werk aan de slag ging met de verzorging ervan had ik geen idee, maar inmiddels ben ik van mening dat bijna iedereen een orchidee kan houden. Toch heb ik ook nog iets bijgeleerd over de verzorging!

MindandBeauty.nl Review Orchidee Ravello Het Beste van de Kweker

Bij mijn bestelling kreeg ik een handig boekje met daarin verzorgingstips en inspiratie.

MindandBeauty.nl Review Orchidee Ravello Het Beste van de Kweker

Wat blijkt? IJsklontjes zijn een uitstekend idee om de orchidee precies de juiste hoeveelheid water te geven. Geniaal! Ik heb het geprobeerd en het werkt echt goed. Dat zie je ook wel, want ‘Ravello’ staat er prachtig bij. Inmiddels met nog meer bloemen dan je op onderstaande foto ziet. Volgens mij is ‘ie helemaal in zijn nopjes. Ik in elk geval wel! 🙂

MindandBeauty.nl Review Orchidee Ravello Het Beste van de Kweker

Liefs,
Amanda

Deze artikelen vind je denk ik ook leuk om te lezen:

Volg op Bloglovin
Amanda de Bruin

Amanda

Als ultieme huismus en ambitieuze vrouwelijke ondernemer is mijn belangrijkste doel om andere like minded te empoweren. Ons leven, onze regels.

Dit vind je ook leuk!

Let me know wat je denkt!

13 Reacties

 1. Chantal

  Wauw wat een mooie plant! Ik ben gek op orchideën, helaas blijft het bij mij toch fout gaan qua verzorging. Volgens mij heb ik ze altijd te veel water gegeven. Oops!

  Antwoord
  • Amanda

   Oh jeej, ze zijn zo mooi! Misschien nog een poging wagen? 😉

   Antwoord
 2. Lien

  Prachtig zeg! Maar ook hier loopt het altijd fout met orchideeën… Ze blijven lang mooi, maar eenmaal uitgebloeid, is het over&out. Ze krijgen nooit opnieuw mooie bloemen.

  Antwoord
  • Amanda

   Ze bloeien tot wel 12 weken lang, dat is een behoorlijke tijd. Het duur daarna ook wel minstens weer zo lang voordat ze opnieuw gaan bloeien. Nieuwe kopen, is wel sneller haha!

   Antwoord
 3. Ester

  Ik vind het wel een raar beeld, zo’n plant in een gesloten donkere doos via de post, maar blijkbaar kan het helemaal geen kwaad! Ik vind vooral de kleuren van je orchidee ontzettend mooi. Wauw!

  Antwoord
  • Amanda

   Datzelfde beeld had ik ook! Ik dacht, dat kan toch nooit goed gaan, maar ik was echt positief verrast.

   Antwoord
 4. Sandra

  Prachtig! Ik ben ook gek op orchideeën. Maar ook geen groene vingers hoewel dat met die ijsklontjes wel supermakkelijk klinkt. Misschien toch maar weer eens rondkijken. Ik zou ze dan ook bij die website bestellen. Niet te duur en je weet zeker dat je een mooie krijgt. Love it!

  Antwoord
  • Amanda

   Die ijsklontjes zijn super makkelijk én super effectief!

   Antwoord
 5. Fleur

  Wat is hij mooi! Ik vind orchideeën ook zo mooi! Goede tip van de ijsklontjes, die ga ik onthouden

  Antwoord
 6. Tania

  Wat een mooie orchidee. Wij hebben hier orchideeen staan die nu al voor de derde keer bloeien en eentje wel met een twintigtal bloemen. Zo mooi

  Antwoord
 7. Mariëlle | Me-licious

  Hij is prachtig zeg! Ik hou echt van orchideeën! Ze zijn ook mooi verpakt zodat ze onderweg niet stuk gaan. Geniet ervan!

  Antwoord
  • Amanda

   Dat ga ik zeker doen, dankjewel!

   Antwoord
 8. Merel

  Wat een prachtige bloemen! Ik ben dol op orchideeën en zo te zien is een mooie plant de investering waard. Nu nog iets vinden om mijn planten tijdig water te geven, want dat is niet helemaal mijn sterkste punt.. 😉

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste blogposts!

Bestsellers