Personal – Kluskoorts?

5 11 2015 | Persoonlijk

Personal - Kluskoorts MindandBeauty.nl

Misschien had je het al opgemerkt op Twitter, maar zo niet: dan verwelkom ik je bij de nieuwe serie ‘Help, Amanda heeft kluskoorts‘. Een entertainmentprogramma waarbij ik in de hoofdrol alle facetten van het klussen leer kennen. Plamuren, schuren, verven? Mij moet je hebben!

Ik maak maar een geintje natuurlijk. Geen nieuwe serie, maar ik ben wel druk aan het klussen. Althans… ik doe een poging. Alleen daarvoor verdien ik al credits – al zeg ik het zelf – haha! Het leek mij wel leuk om jullie eens klein kijkje in mijn persoonlijke leven te geven. Beetje het principe van: Wie is de blogger achter de blog? Naast bloggen ben ik namelijk met zoveel meer bezig en juist dát krijgen jullie misschien niet altijd mee. Eén van die dingen op dit moment is het project ‘onze droomzolder’. Oké, ik geef toe ik ben meer van de fijne details, zoals plamuren, schuren, verven én niet te vergeten de culinaire verzoring én inrichting. Het zware werk heb ik overgelaten aan mijn vader en vriend. Maar, nu éénmaal het grote zware werk klaar is, kom ik in beeld. Jeah! Ik kán ook iets doen. Ik leer zowaar een nieuwe kant van mezelf kennen: Help, ik heb kluskoort.

Even naar het begin. Want hoe begon dit allemaal? Laat ik het zo zeggen, de zolder werd bij ons alleen gebruikt voor het doen van de was en als opslagruimte. Niet echt bijzonder dus. Maar de ruimte is behoorlijk groot én eigenlijk vonden we het allebei zonde om daar niets mee te doen. Dus we pakten pen en papier en schreven al onze ideeën op: het zou toch wel heel fijn als we nóg een extra slaapkamer hebben, een vliering voor de kerstspullen en andere ‘troep’ en nog een aparte ruimte om wat te rommelen. Dat was het begin én inmiddels een paar maanden later, want we klussen natuurlijk alleen in de avonduren en in het weekend, is het voor 95 % af. JEEEJ! Diep respect en lof voor mijn paps die hierbij toch écht onmisbaar was. Van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat is hij (natuurlijk wel samen met mijn vriend) druk in de weer geweest, heeft hij zijn weekenden opgeofferd en veel van zijn energie gestopt in het realiseren van onze nieuwe zolder. Paps, als je dit leest: je bent GE-WEL-DIG! Dat weet hij vast wel, maar ik wil het tóch nog een keer gezegd hebben.

Dat is dus hoe het begon. Gewoon met een idee. En nu zijn we al in een dusdanig ver stadium dat het alleen nog aankomt op de afwerking. Oh, ik ben zo blij! Ik vind het echt nu al prachtig, laat staan als het straks helemaal af is. De afwerking is natuurlijk voor de details. Lampje omhangen, duurposten verven, plintjes leggen, dat soort dingen. En laat ik nou zo iemand zijn die bij alles waarbij er geklust moet worden op de automatische piloot naar paps belt. HAHAHA! Hij staat zelfs onder speeddial, woehaha! Een spijker in de muur slaan? PAP! Een plankje ophangen? PAP! Een kast in elkaar zetten? PAP! Met andere woorden: ik ben op dat gebied echt een vaderskindje. Ik ben gewoon gezegend met een vader die twee rechterhanden heeft én onwijs van zijn dochter houdt. Aan de andere kant, als mijn vader iets maakt, is het altijd goed. Ik heb gewoon de beste vader van de wereld! Dat maakt dat ik met zulke klussen altijd mijn paps bel. Zelfs mijn vriend weet hem al helemaal te vinden en die kan zelf ook best goed klussen. Even terug naar de afwerking, want ik ben er NU dus achter dat ik ook best wel een beetje kan klussen. Ik zeg bewust ‘een beetje’ want er zullen mensen zijn die me keihard uitlachen, maar, ik kan een beetje klussen. Zo ben ik er nu dus achter dat ik kan plamuren, schuren, afplakken en verven. Ha! Wat dacht je daarvan? Ik ben trots op mezelf. Zo leer ik toch elke keer wat bij. Echt de kluskoort heb ik nog niet te pakken hoor, maar het doet me best goed om ook een beetje mijn mannetje te staan op klusgebied. Dat heb ik vast van mijn paps, nietwaar? 😉

Ik vraag me trouwens af of jullie het leuk zouden vinden om in een artikel te lezen hoe de zolder uiteindelijk is geworden? We zijn natuurlijk nog niet helemaal klaar, maar het is best leuk om te zien hoe het was en hoe het nu al is. Laat maar weten!

Kunnen jullie eigenlijk een beetje klussen?

Liefs,
Amanda

Update 16-11-2015: onderstaande winactie is inmiddels beëindigd.

Doe je trouwens al mee aan de winactie waarbij je een slagletterketting met eigen tekst kunt winnen?
Doe mee! Klik hier voor het artikel.Sieradenlijn Handmade By Gertrude - MindandBeauty.nl

Volg op Bloglovin
Amanda de Bruin

Amanda

Als ultieme huismus en ambitieuze vrouwelijke ondernemer is mijn belangrijkste doel om andere like minded te empoweren. Ons leven, onze regels.

Dit vind je ook leuk!

Let me know wat je denkt!

1 Reactie

  1. Jacqueline Wiegman

    Hoi Amanda, super leuk geschreven! Was en is een leuke tijd veel gelachen en tijdens het klussen veel leuke dingen gedaan. Jullie hebben nu echt een mooie zolder, erg praktisch .??? gr Ma.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste blogposts!

Bestsellers