Puppy fotoshoot? Mijn ervaring: zeker doen!

21 11 2019 | Huisdieren

Berner sennen puppy fotoshoot DaKo Fotografie MindandBeauty.nl

Het gezicht van Wouter zie ik nog voor me toen ik vertelde dat ik graag een fotoshoot met onze Berner Sennen puppy Bollie wilde doen. “Zou je dat nou wel doen, schat? Is dat niet een beetje overdreven?”. Welnee! Omdat ik groot ben gebracht met honden, weet ik hoe snel puppy’s groeien. Ze blijven echt maar héél even klein. Voor je het weet, zijn ze groot en ben je die hele puppytijd vergeten. Dat gaat me niet nog een keer gebeuren, dacht ik. En daarom hebben we een ‘meegroeirapportage’ voor Bollie ingepland. Inmiddels hebben we de eerste puppy fotoshoot gehad en omdat we dit als zo positief hebben ervaren, deel ik graag in deze blog mijn ervaringen. En ach, ik weet bijna zeker dat je deze blog gaat lezen, want de foto’s van Bollies eerste shoot zijn echt om bij weg te smelten <3

Fotoshoot versus smartphone

Het is ontzettend waardevol om zoveel mogelijk foto’s te maken als je trouwe viervoeter pup is. Nu is dat met een smartphone natuurlijk zo gedaan (mijn telefoon staat er vol mee) en ook met een smartphone kun je prachtige kiekjes schieten, máár zet daar een professionele dierenfotograaf met al even professioneel apparatuur tegenover en je ziet wel degelijk veel verschil. Qua belichting, qua setting en ook zeker qua kleuren. De foto’s die een dierenfotograaf neemt worden na afloop ingeladen, uitgezocht en nabewerkt op detailniveau. Voor ons reden genoeg om een puppy fotoshoot voor Bollie in te plannen.

Berner sennen puppy fotoshoot DaKo Fotografie MindandBeauty.nl

Dierenfotograaf: welke kozen wij?

Voor mij was het om heel eerlijk te zijn niet zo moeilijk. Via Instagram kwam ik – voordat er überhaupt sprake was van Bollie – het account tegen van Daniëlle Kock, eigenaresse van DaKo Fotografie. Zij is gespecialiseerd in het fotograferen van honden en paarden. Ik raad je aan om het Instagram-account van DaKo Fotografie eens te bekijken, want de foto’s die Daniëlle maakt spreken voor zich.

Als je hebt gekeken en de foto’s van Bollie in deze blog ziet, dan zul je direct begrijpen waarom ik Daniëlle heb benaderd voor een fotoshoot met Bollie. Zij weet honden (en paarden) op een mooie en eigen manier te fotograferen. Welke foto ik ook bekeek, ik kon er geen ééntje vinden die ik niet mooi of leuk vond. Nou hebben dieren – en met name honden en paarden – een hoog fotogeniekgehalte, maar toch… probeer het maar eens. Vooral met puppy’s die van hot naar her rennen en een focus van een garnaal hebben: oeh een blaadje, aaah vogel, wat ruik ik daar? wie is dat? oeh takje… en ga zo nog maar even door. Mensen, het is een vak.

Berner sennen puppy fotoshoot DaKo Fotografie MindandBeauty.nl

Meegroeirapportage

Het eerste contact met Daniëlle was zo gelegd. Op haar website had ik gelezen over een ‘meegroeirapportage’, wat inhoudt dat je in totaal drie fotoshoots gaat doen met je hond: 1 x als Bollie pup is, 1 x als Bollie 6 maanden is en 1 x als Bollie een jaar is. Zo leg je dus heel mooi het verloop van zijn (of haar) groei vast. Iets wat ons heel leuk lijkt! Zo gezegd, zo gedaan. We stemden een toffe locatie af (wij kozen voor de Brielse stadswallen) en planden een datum!

Berner sennen puppy fotoshoot DaKo Fotografie MindandBeauty.nl

Wat moet je meenemen naar een puppy fotoshoot?

Voordat je in de auto stapt en vertrekt naar de afgesproken locatie, is het aan te raden om wat praktische zaken mee te nemen. Zo namen wij het volgende mee:

 • Borstel (om Bollie nog even netjes te kammen, wanneer het nodig is)
 • Snacks (als beloning en afleiding)
 • Een smalle halsband (die is makkelijk weg te photoshoppen)
 • Water (drinken moet ook gebeuren)
 • Handdoekje (voor vuil en nattigheid)
Berner sennen puppy fotoshoot DaKo Fotografie MindandBeauty.nl

Hoe gaat een puppy fotoshoot in zijn werk?

De ervaring van onze puppy fotoshoot is ontzettend positief! We hadden met zijn drietjes (Wouter, Bollie en ik) de grootste lol. Even quality time met elkaar, genieten van de buitenlucht en dat terwijl we ook nog eens werden gefotografeerd. Zenuwachtig hoef je echt niet te zijn. Ook niet omdat je misschien bang bent dat je pup niet stil zal zitten. Een dierenfotograaf heeft daar meer dan genoeg ervaring mee en heeft dus ontzettend veel geduld en slimme afleidingstactieken.

Berner sennen puppy fotoshoot DaKo Fotografie MindandBeauty.nl

Hoe lang duurt een puppy fotoshoot?

Een fotoshoot met een puppy duurt niet lang. Wij zijn ongeveer een uur bezig geweest met tussentijdse plas-, speel- en drinkpauzes voor Bollie. In die tijd hebben we 3 verschillende plekken gebruikt voor de foto’s. Die plekken lagen heel dicht bij elkaar, op zeg maar nog geen minuut lopen. Met een pup kun je natuurlijk ook geen hele afstanden lopen. Na een uurtje intensief bezig te zijn geweest, zijn ze gewoon moe en toe aan een slaapje. Net als baby’s slapen pups meerdere keren op een dag. Dit is wel iets om rekening mee te houden. Zelf vonden we het fijn om de fotoshoot in de ochtend te plannen, zodat Bollie nog meer dan voldoende energie had.

Berner sennen puppy fotoshoot DaKo Fotografie MindandBeauty.nl

Fotoselectie: ik kon niet kiezen!

Het allerleukste is natuurlijk het eindresultaat zien van de fotoshoot. Gelukkig hoefden we bij Danielle niet lang te wachten, want ze kregen ontzettend snel de online preview te zien van de (onbewerkte) foto’s. Uit al die foto’s mochten we 5 foto’s kiezen die Daniëlle zou nabewerken. Maar, je raadt het al: ik kon niet kiezen. Dus het werden wat meer foto’s, haha! Daar betaalden we wel een kleine meerprijs per foto voor, maar het zijn zulke mooie foto’s dat ik het niet over mijn hart kon verkrijgen om slechts 5 foto’s te selecteren. En zeg nou zelf, daar moet je me wel gelijk in geven toch? 😉 In de toekomst wil ik een paar foto’s gaan ophangen in huis. Ben er alleen nog niet helemaal uit hoe ik dat ga doen. Ik denk aan een collage die ik straks aanvul met de foto’s van een halfjaar en een jaar.

Wil je ook en puppy fotoshoot? Ik kan Danielle van DaKo Fotografie van harte aanbevelen! Mocht je benieuwd zijn naar wat ze allemaal kan en te bieden heeft, kijk dan zeker op haar website via dakofotografie.nl.

Liefs,
Amanda

Deze artikelen vind je denk ik ook leuk om te lezen:

Foto’s in dit artikel door Danielle Kock – DaKo Fotografie.

Volg op Bloglovin
Amanda de Bruin

Amanda

Als ultieme huismus en ambitieuze vrouwelijke ondernemer is mijn belangrijkste doel om andere like minded te empoweren. Ons leven, onze regels.

Dit vind je ook leuk!

Let me know wat je denkt!

4 Reacties

 1. Romy

  Wat een prachtige en onwijs lieve foto’s van Bollie. Hij is oprecht een waar fotomodel te noemen. Ik kan me sowieso heel goed voorstellen dat je hiervoor een professionele fotograaf hebt ingeschakeld. Echt mooie foto’s zijn heel wat waard, zeker als een dier binnen een mum van tijd een stuk groter wordt. Ik snap trouwens wel dat je uiteindelijk iets meer dan 5 foto’s hebt gekozen. Het zijn stuk voor stuk prachtige foto’s. Ik smelt stiekem nog even weg, hoor 😉
  Zelf zou ik nog wel een keer een fotoshoot van mij met Pippa willen doen. Ik wens de fotograaf bij voorbaat veel succes, want Pippa heeft het niet zo op met samen op de foto gaan 😛

  Antwoord
  • Amanda

   Voor Pippa zou een fotoshoot ook onwijs leuk zijn! De foto’s die ik van haar gezien heb, zijn super schattig met een hoog knuffelgehalte (ook al denkt ze daar zelf soms anders over misschien), haha! We zijn heel blij met de foto’s die Daniëlle voor ons van Bollie heeft gemaakt. Dit zouden we zelf nooit zo hebben kunnen doen. Nu al zoveel zin in zijn 6 maanden shoot!

   Antwoord
 2. Jenn

  Superleuk, en geweldige foto’s! Wij hebben nooit echt een fotoshoot gedaan, maar ik heb wel een paar professionele foto’s van onze hondjes, één heeft zelfs de lokale krant gehaald.

  Antwoord
  • Amanda

   Oh, wauw! We kunnen dus spreken van een lokale beroemdheid 😉

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste blogposts!

Bestsellers