Review – Chanel LE LIFT Firming Anti Wrinkle Crème Fine

30 03 2016 | Beauty & Mode

MindandBeauty.nl Review Chanel Le Lift Firming Anti Wrinkle Creme Fine

Een paar maanden terug kocht ik officieel en heel bewust mijn aller eerste anti-rimpelcrème. Mijn nachtcrème was op en ik was al een tijdje op zoek naar een nieuwe nachtcrème die preventief werkte tegen rimpels. Want ja, als ik straks officieel 25 ben, begint de aftakeling, haha! Ik kan er maar beter op tijd bij zijn ;). Daarom besloot ik goed advies in te winnen bij Blush Parfumerie in Brielle en ging helemaal blij naar huis met ‘Chanel LE LIFT Firming Anti Wrinkle Crème Fine‘. Oh, en een lege portemonnee… 😉

Chanel LE LIFT Firming Anti Wrinkle Crème Fine

Dat van die aftakeling is natuurlijk een geintje. Iedereen is compleet vrij om zelf te bepalen of en wanneer je anti-rimpelcrème gebruikt. Het is geen must en zeker geen verplichting. Elke huid is anders en ja, er zijn zelfs mensen die vrijwel geen rimpels krijgen (halleluja, waar kan ik tekenen?!) en die ook totaal geen anti-rimpelcrème nodig hebben. Wanneer ik naar de gezichten van mijn ouders kijk, dan mag ik eigenlijk niet klagen qua DNA, maar hier en daar een rimpel hebben ze toch echt wel. Ik vergeef ze, want ze passeren (bijna) de 50 jaar. Oh help, als ze me maar niet om de oren slaan als ze dit lezen, haha! Ik bedoelde het absoluut niet negatief hoor, paps en mams 🙂 Terug naar Chanel…

MindandBeauty.nl Review Chanel Le Lift Firming Anti Wrinkle Creme Fine

Verpakking

Een prachtig vormgegeven product. Chic, vrouwelijk en elegant. Ik kon dan ook niet wachten om het open te maken. Ik had mezelf er per slot van rekening op getrakteerd. Het zwarte karntonnen doosje waarin de crème zit, is gemakkelijk aan de bovenkant open te maken. Zoals je ziet, komt er bij de crème een schattig zwart spateltje (met het logo van Chanel) en een ‘bijsluiter’. De bijsluiter geeft in verschillende talen uitleg over het product. Waarover zometeen meer. Het spateltje vind ik wel een prettige toevoeging, aangezien het hygiënischer werkt en het ook beter is voor het product en dus uiteindelijk voor je huid. Met behulp van het spateltje voorkom je dat er onnodig bacteriën die op je vingers zitten in het product komen en dat je vervolgens diezelfde bacteriën de volgende keer weer op je gezicht smeert.

MindandBeauty.nl Review Chanel Le Lift Firming Anti Wrinkle Creme Fine

Een prachtige uitstraling

En daar is ze dan: Chanel LE LIFT Crème Fine. Wat een beauty! En zowel geschikt als dag- en nachtcrème. De Chanel LE LIFT-lijn komt in totaal in drie versies:

 • een lichte, luchtige en frisse crème (oliebrij): LE LIFT crème fine
 • een wat romigere crème: LE LIFT crème
 • een rijkere crème: LE LIFT crème riche

Voor iedere huid is er dus een geschikte versie! De keuze voor welke crème is persoonlijk, of zoals Chanel het omschrijft:

“Drie unieke en subtiele sensaties waar u uit kunt kiezen, al naar gelang uw eigen behoefte voorkeur en levensmoment. Drie crèmes met een uitzonderlijke werking op de huid, voor meer stevigheid en tegen rimpels”.

Ik koos voor de meest lichte crème, LE LIFT crème fine. Mijn huid was op het moment van kiezen behoorlijk onrustig en aangezien ik een gecombineerde huid heb, leek LE LIFT crème fine de beste keuze voor mij.

MindandBeauty.nl Review Chanel Le Lift Firming Anti Wrinkle Creme Fine

Inhoud Chanel LE LIFT Firming Anti Wrinkle Crème Fine

De inhoud van een potje is 50 gram/50 ml. Toch is het potje zelf nog behoorlijk zwaar. Dat komt door het gekozen materiaal. De deksel is van plastic/kunststof, maar het gedeelte waar de crème inzit, lijkt op steen of gehard glas. Het exacte materiaal weet ik niet, maar het geeft de crème een mooie uitstraling zeker in combinatie met de keuze voor hoogglans zwart. In totaal weegt het potje inclusief de crème en de deksel +/- 300 gram. Ja, dat is best wat en ja, ik heb het potje op de weegschaal gezet, haha!

Zodra je de deksel eraf draait, zie je dat de crème wordt afgeschermd door een plastic beschermplaatje (wederom voorzien van het Chanel-logo). Voor mij is dat een teken dat er extra aandacht is besteed aan het product. Het idee dat niet iedereen gelijk met zijn vinger in het product kan, vind ik wel zo prettig. Plus het is natuurlijk een extra bescherming om te voorkomen dat er bacteriën en zuurstof bij het product komen. De houdbaarheid en de werking van het product gaan hierdoor achteruit. Na openen is de anti-rimpelcrème volgens de verpakking 18 maanden houdbaar.

MindandBeauty.nl Review Chanel Le Lift Firming Anti Wrinkle Creme Fine

De crėme en bijzondere werking

De textuur van de crème is zoals Chanel zelf al aangeeft inderdaad licht en luchtig. Maar wat maakt de crème nou zo speciaal? Chanel omschrijft het als volgt:

“Omdat jeugdigheid niet voor elke vrouw dezelfde betekenis en hetzelfde aanzien heeft, heeft CHANEL een antiverouderingsbenadering bedacht die voor iedereen perfect is. Voor het eerst is een actieve werkstof zo slim dat deze zich kan aanpassen aan uw schoonheid”.

De actieve werkstof waar Chanel het over heeft, is 3.5-DA. In de bijsluiter staat over deze werkstof het volgende:

“Na 12 jaar onderzoek** en het uitwerken van een uniek extractieproces, komt CHANEL met een bijzonder sterke natuurlijke actieve werkstof, die wordt verkregen in zijn meest pure en geconcentreerde vorm: 3.5-DA*. Dit molecuul dat effectief inwerkt op de essentiële antiverouderingsmechanismen, heeft het vermogen om de genexpressie te reguleren en de huid te verstevigen”.

** = Onderzoek uitgevoerd door een partner

De werkstof 3.5-DA is exclusief ontwikkeld voor Chanel en wordt verkregen uit de Edulis plant. De uiteindelijke stof heet ‘dicaffeoylquinic acid’ (= zuur) en bevat een zeer krachtig antioxidant. Op de website van Chanel staat het volgende:

“Deze stof past de aanmaak aan van microRNA, die de oorzaak van huidveroudering zijn, en regelt hun aantal. De productie van jeugdigheidsproteïnen komt weer op gang”.

MicroRNA

Dat behoeft enige uitleg, want ik begreep niet eens wat microRNA (ook wel miRNA genoemd) was, dus ik ging op onderzoek uit. Wat je als beautyblogger soms al niet uitzoekt! Gelukkig vind ik het allemaal reuze interessant 🙂 Afijn, ik kwam er tijdens mijn zoektocht achter dat het allemaal te maken heeft met ‘genexpressie’ en ‘eiwitsynthese’. Ben je klaar voor een lesje fascinerende biologie? Vooropgesteld, even een korte disclaimer: ik ben geen specialist, mocht mijn uitleg niet kloppen of niet volledig zijn, let me know! Let’s go!

Genexpressie is volgens de website AllesoverDNA.nl het proces waarbij (eiwit)informatie in een gen (een stukje DNA) ‘tot expressie komt’ doordat het gen afgelezen wordt en TRA en eiwitten worden gemaakt. ‘Eiwitsynthese’ is het maken van eiwitten. Collageen in onze huid is bijvoorbeeld een eiwit wat zorgt voor stevigheid. Aan de vorming van eiwitten gaat een heel proces vooraf. Dat proces is heel duidelijk en deskundig uitgelegd in dit filmpje van Schooltv (aanrader!). Het begint bij ons DNA, daarin is vastgelegd wat onze erfelijke informatie is, denk bijvoorbeeld aan de kleur van je ogen. Tijdens ‘transcriptie’ in een celkern wordt er informatie van ons DNA gekopieerd naar RNA (een molecuul). RNA kan 3 verschillende functies hebben, waaronder mRNA wat men ook wel messenger RNA noemt. Messenger RNA is als het ware een boodschapper en speelt een belangrijke rol bij het tot expressie brengen van genetische informatie, oftewel genexpressie. Messgener RNA zal uiteindelijk worden vertaald naar een eiwit tijdens ‘translatie’.

Gedurende ons leven zijn verschillende genen actief. Je kunt het eigenlijk het beste zien als een aan- en uitknop die wordt omgezet. Een voorbeeld wat dit duidelijker maakt is op het moment dat je gaat puberen je ineens haar krijgt op plekken waar je dat eerder niet had. Dat is een typisch voorbeeld van een gen dat eerst uit stond, maar door je puberteit is geactiveerd waardoor er eiwitten zijn aangemaakt die voor de groei van haar zorgen. Hoe interessant is dat! So far so good, maar wat doet microRNA dan? MicroRNA kan de ‘translatie’ (het omzetten naar een eiwit) beïnvloeden. Met andere woorden: it’s a son of a bitch!

Chanel heeft ontdekt dat er 3 specifieke microRNA’s invloed hebben op de huidveroudering: miR-130a, miR-138 en miR-191. Deze microRNA’s vermenigvuldigen naarmate we ouder worden, maar ook door invloeden van buitenaf (denk aan levensstijl) en vallen als het ware de elasticiteit van onze huid aan. Die microRNA’s hechten zich aan het Messenger RNA waardoor het het niet afgelezen kan worden en het dus niet duidelijk is welk eiwit moet worden aangemaakt (eiwitsynthese). Het resultaat: er wordt geen eiwit aangemaakt waardoor de elasticiteit van de huid afneemt. Het molecuul 3.5-DA speelt daar, volgens Chanel, op in! Het reguleert de aanmaakt van de microRNA’s en helpt daarmee het verhogen van de aanmaak van eiwitten die de elasticiteit van de huid ten goede komt. Zeg nou zelf, dat is toch gaaf?! En dat zit dus allemaal in een potje, of toch niet…?! Daar gaan we zo achter komen.

MindandBeauty.nl Review Chanel Le Lift Firming Anti Wrinkle Creme Fine

Waar komt het molecuul 3.5-DA vandaan?

Die unieke extractiemethode van het molecuul 3.5-DA is ook best wel bijzonder! Je hebt net al kunnen lezen dat het molecuul uit de Edulis plant komt. Ik kwam erachter dat die unieke extractiemethode te maken heeft met het ‘melken van planten’. Ja, dat klinkt best een beetje gek. Ik typte ‘milking plants’ in op YouTube en vond onderstaand filmpje wat een hoop duidelijk maakt.

De Edulis plant wordt gekweekt zonder grond, de wortels hangen als het ware los onder de plant. Door de wortels extra te stimuleren wordt een molecuul verkregen wat 50 keer geconcentreerder is. Eens in de zoveel tijd worden de wortels van de plant gemolken door ze in een bad te leggen waarin stoffen zitten die het molecuul onttrekken. Die substantie wordt weer gefilterd en uiteindelijk verwerkt in verschillende cosmetica- en farmaceutische producten.

Het klinkt allemaal fantastisch, maar waar het natuurlijk ook om draait, is de vraag: werkt het?

MindandBeauty.nl Review Chanel Le Lift Firming Anti Wrinkle Creme Fine

De werking in de praktijk

De textuur van de crème voelt erg prettig. Het is absoluut geen zware crème, maar lekker luchtig en licht. Erg fijn als je een gecombineerde huid hebt, zoals ik. De crème smeert heel gemakkelijk uit en voelt zeer comfortabel. Waar ik ook erg van geniet is de geur. LE LIFT is geparfumeerd en heeft iets weg van rozen naar mijn mening. Erg lekker! Zodra je de crème aanbrengt, merk je gelijk dat deze heel snel in de huid trekt. Dat vind ik persoonlijk prettig, omdat ik dan niet lang hoef te wachten voordat ik bijvoorbeeld begin met het aanbrengen van make-up of bijvoorbeeld het idee heb dat er een vettig laagje op mijn huid blijft liggen voordat ik ga slapen.

MindandBeauty.nl Review Chanel Le Lift Firming Anti Wrinkle Creme Fine

Het trekt snel in en dat is fijn. Het resultaat voor je huid? Die voelt heel zacht en glad aan, een beetje zoals een babyhuidje. Smoooooth! En je hebt ook helemaal niet zoveel nodig. Ik haal er met het spateltje precies genoeg crème uit om zowel mijn gezicht als hals in te smeren. Met mijn eerste potje heb ik 2 maanden gedaan, maar ik zeg er wel bij dat ik de crème alleen als nachtcrème gebruikte. Als je hem zowel voor dag als nacht wilt gebruiken, wat gewoon mogelijk is, gaat het natuurlijk wel sneller. Het parfum in de crème ruik je alleen tijdens het opbrengen, een paar minuten later is het parfum vervlogen. Ik heb nog geen rimpels, maar ik heb wel het idee dat deze crème mijn huid een boost geeft.

Ingrediënten

Maar voordat je direct naar de winkel rent om de crème aan te schaffen, laten we eens HEEL kritisch kijken naar de ingrediëntenlijst hieronder.

MindandBeauty.nl Review Chanel Le Lift Firming Anti Wrinkle Creme Fine

Even terug naar het 3.5-DA molecuul, ook wel ‘dicaffeoylquinic acid’ genoemd. Zie je dat terug op de ingrediëntenlijst? Nope! Dat is toch wel een beetje apart. Ik heb Chanel hierover op 24 maart 2016 een e-mail gestuurd, maar tot op heden (nog) niets gehoord. Zou het dan toch marketing zijn? Afijn, ik wacht het antwoord geduldig af en ben heel benieuwd. Zodra ik iets hoor, zal ik deze review updaten!

Update 1: op 25 april 2016 heb ik naar aanleiding van mijn vraag per e-mail een reactie van CHANEL ontvangen. In de e-mail stond het volgende:

Wij danken u voor uw interesse in het merk CHANEL. Om uw vraag te kunnen beantwoorden, stel ik u voor contact op te nemen met één van de consultants van CHANEL. U kunt contact opnemen met onze consumentenservice, La Ligne de CHANEL op telefoonnummer 0900 519 2005 (€ 0,15 per minuut incl. BTW); uw telefoonnummer achterlaten via e-mail. Dan zal een consultant u bellen op het tijdstip waarop u ons heeft aangegeven beschikbaar zijn.

De optie dat ikzelf telefonisch contact opneem en daarvoor € 0,15 per minuut betaal vind ik persoonlijk een beetje apart, dus ik heb gekozen voor de tweede optie. Het achterlaten van mijn telefoonnummer via e-mail. Het is nu afwachten op de volgende reactie. Wordt vervolgd!

Update 2: op 2 mei 2016 ben ik gebeld door een zeer vriendelijke en behulpzame medewerkster van CHANEL. Zij wilde mijn vraag graag beantwoorden en heeft daarvoor enige tijd nodig gehad, omdat het aan de desbetreffende verantwoordelijke afdeling gevraagd moest worden. Het molecuul 3.5-DA staat op de ingrediëntenlijst vermeld als “IPOMOEA BATATAS ROOT EXTRACT”. Het mysterie is opgelost! Ik ben erg blij dat CHANEL dit wilde toelichten en daarvoor naar aanleiding van mijn vraag contact heeft opgenomen. Netjes!

Zoals altijd heb ik de werking van de ingrediënten opgezocht via de website van de Nederlandse Cosmetica Vereniging en ik ben toch eigenlijk blij verrast. Ik ga niet alle ingrediënten benoemen, maar ik pak de eerste 10 ingrediënten na aqua/water (water lost overigens andere stoffen op) en geef hun werking aan.

 1. Dimethicone = onderdrukt schuimvorming, maakt de huid zacht en glad (+)
 2. Alcohol = lost andere stoffen op (slechte alcohol voor de huid) ()
 3. C12-15 Alkyl Benzoate = maakt de huid zacht en glad (+)
 4. Butyrospermum Parkii (shea) Butter = houdt de huid in goede conditie, maakt de huid zacht en glad (+)
 5. Glycerin = lost andere stoffen op, houdt vocht vast (+)
 6. Propanediol = lost andere stoffen op ()
 7. Butylene Glycol = lost andere stoffen op, houdt vocht vast (+)
 8. Octyldodecyl Myristate = maakt de huid zacht en glad (+)
 9. Cetyl Alcohol = maakt de huid zacht en glad (goede alcohol voor de huid) (+)
 10. Methyl Methacrylate Crosspolymer = vormt een ononderbroken laagje op de huid (+)

De score van de ingrediënten

Toch behoorlijk wat plusjes, 8/10! En dat merk ik ook als ik de crème op mijn gezicht aanbreng. Ik gaf het net al aan, mijn huid voelt echt heerlijk zacht en ik merk ook dat mijn huid ervan geniet en ervan tot rust komt. Toch nog wel een kritische noot: het ingrediënt ‘alcohol’. Dat staat als derde op de lijst en dat vind ik persoonlijk toch wel jammer. Alcohol kan de huid uitdrogen en irriteren. Als je daar gevoelig voor bent, is dat zeker een nadeel. Persoonlijk heb ik er geen last van en doet de crème voor mijn gecombineerde huid veel goed. Op nummer 9 staat nog een alcoholsoort, maar deze alcohol is vettig en houdt juist vocht vast. Een goede alcohol dus voor de huid.

Prijs Chanel LE LIFT Firming Anti Wrinkle Crème Fine

Maar wat betaal je dan voor een potje van 50 ml? Je moet wel diep in de buidel tasten, want een potje LE LIFT kost afhankelijk van waar je het koopt tussen de € 99,00 en € 109,00. Op dit moment ben ik bereid deze prijs ervoor te betalen, omdat ik merk dat mijn huid er erg goed op reageert (beter dan op andere gezichtsverzoringsproducten), maar ik kan me voorstellen dat veel dames dit een behoorlijk bedrag vinden. En dat is het natuurlijk ook! Ik hoop dat deze review je dan ook helpt om een weloverwogen keuze te maken. Je kunt natuurlijk ook altijd een proefje vragen, zodat je eerst kunt testen hoe je huid erop reageert. Voor mij is het een heerlijk luxe verwenproduct. Ik ga dan ook zeker opnieuw naar de winkel om een tweede potje aan te schaffen, wellicht dat ik dan voor Chanel LE LIFT crème ga, de iets romigere versie. Qua ingrediënten verschilt die niet veel van de ‘fine’-versie. Chanel LE LIFT Firming Anti Wrinkle Crėme Fine is onder ander te koop via iciparisxl.nl en Douglas.nl.

Zo, het is een behoorlijk uitgebreide review geworden (credits als je alles gelezen hebt, haha!), maar ik ben blij dat ik zo diep in de materie ben gedoken. Ik heb hier onwijs veel van geleerd en vind het ook leuk om deze informatie met jullie te delen. Ik ben natuurlijk geen specialist (feedback is welkom!), maar ik denk wel dat het steeds belangrijker is om te weten welke producten met welke ingrediënten je gebruikt, ongeacht wat het kost 🙂

Vertel, zouden jullie Chanel LE LIFT willen proberen? En zo ja, welke van de 3 versies?

Liefs,
Amanda

Deze artikelen vind je denk ik ook leuk om te lezen:

Dit artikel bevat affiliate links.
Volg op Bloglovin
Amanda de Bruin

Amanda

Als ultieme huismus en ambitieuze vrouwelijke ondernemer is mijn belangrijkste doel om andere like minded te empoweren. Ons leven, onze regels.

Dit vind je ook leuk!

Let me know wat je denkt!

2 Reacties

  • Amanda

   De producten van Chanel zijn inderdaad (altijd) prachtig! Stiekem zou ik alles wel willen kopen, omdat het zo mooi is, haha 😉

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste blogposts!

Bestsellers