Review – Dr. Van der Hoog Beauty Bamboo Green Tea masker

22 10 2015 | Beauty & Mode

Review - Dr. Van der Hoog Beauty Bamboo Green Tea masker - MindandBeauty.nl

Tijdens mijn vakantie nam ik het Dr. Van der Hoog Bamboo Green Tea masker mee. Ik zag het helemaal voor me: jacuzzi, Lush-bubbels, muziekje aan én om het helemaal af te maken een fijn gezichtsmasker. Ontspanningsmodus, aan!

Dr. Van der Hoog Beauty Bamboo Green Tea Masker

Ja, het ontspannen stond wel centraal tijdens de vakantie. Dus sloeg ik allerlei lekkere verzorgingsmiddelen in. Scrub, body crème en douchegel van Rituals, badproducten van Lush en een paar nieuwe gezichtsmaskers van Dr. Van der Hoog. Waaronder de Bamboo Green Tea masker, want die had ik nog niet geprobeerd. Een kant en klaar masker wat beschermend en voedend werkt. Klinkt goed!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Verpakking

Aan de verpakking van het masker is de nodige aandacht besteed. De benaming van het masker past er helemaal bij. Aan de voorkant stijlvol groen en een beetje geel, gecombineerd met een mooie rustige afbeelding van bamboe(bladeren). Geen poespas, maar dat is ook absoluut niet nodig! De achterkant is neutraal groen gehouden zonder afbeelding. Hierdoor is de tekst beter leesbaar. De verpakking is gemaakt van karton met daar overheen een gladde glimmende laag. Zodra je de verpakking openmaakt, vind je daar het gezichtsmasker in een flexibel zakje. Genoeg over het uiterlijk, wat belooft het masker voor je gezicht?

Review - Dr. Van der Hoog Beauty Bamboo Green Tea masker - MindandBeauty.nl

Ingrediënten

Oooehh! De belofte is een zachte en soepele huid door het gebruik van thee-extract, bamboe en shea butter. Vooral die laatste is een ingrediënt wat veel positieve effecten heeft. Het stimuleert, hydrateert en beschermt je huid. Verder bevat het masker de volgende ingrediënten:

Aqua, ethylhexyl stearate, glycerin, steareth-2, steareth-21, parfum, butyrospermum parkii butter, camellia sinensis leaf extract, bambusa vulgaris leaf extract, acrylates/C10-30 alkyl acrylate crosspolymer, sodium hydroxide, tocopherol, helianthus annuus seed oil, ethylhexylglycerin, phenoxyethanol, CI 42051, CI 19140, tetrasodium glutamate diacetate.

Wanneer je de ingredienten controleert op de website van de Nederlandse Cosmetica Vereniging kom je er al gauw achter dat dit gezichtsmasker veel verzachtende en verzorgende ingrediënten bevat. Het feit dat ingrediënten als butyrospermum parkii butter, camellia sinensis leaf extract en bambusa vulgaris leaf extract behoorlijk hoog in de ingrediëntenlijst staan, is erg fijn. Dat betekent dat ze voor een groot deel aanwezig zijn in het masker. (Zie ook het artikel: Dit moet je weten over de ingrediëntenlijst van beautyproducten) Klein nadeeltje is misschien de parfum, die als zesde ingrediënt vermeld staat. Als je een gevoelige huid hebt, zou ik wel even oppassen!

Review - Dr. Van der Hoog Beauty Bamboo Green Tea masker - MindandBeauty.nl

Gebruik

Het masker zelf heeft een lichte kleur en lijkt qua substantie op een dikkere crème: zacht en romig. Het smeert ontzettend makkelijk uit en een kwastje is eigenlijk niet nodig. Heel fijn! Ik gebruik de volledige hoeveelheid van het masker, 10 ml. Op de gebruiksaanwijzing wordt ook geadviseerd om het masker royaal aan te brengen. Dus hoppa, lekker alles erop! Bij het aanbrengen ruik ik subtiel groene thee. De geur is fris en werkt voor mij ontspannend. Het masker prikt niet en trekt langzaam in de huid. Volgens de gebruiksaanwijzing mag je het masker er na 15 minuten met water afhalen, maar ik heb het iets langer laten zitten. Ik was zoooo ontspannen dat ik de tijd was vergeten, haha! En voor je gezicht maakt het niets uit als je het wat langer laat zitten. Je geeft het naar mijn idee net even wat meer de kans om in te trekken.

Review - Dr. Van der Hoog Bamboo

Wat kijk ik serieus, he! 😉

Ervaring

Het masker eraf halen deed ik met lauwwarm water en een washandje. Eerst probeerde ik het met water en mijn handen, maar merkte al gauw dat er dan nog een dun vettig laagje achterbleef. Met het washandje kon ik alles verwijderen, ook dat laagje. Het resultaat maakte me erg blij: een babyachtig huidje, zo zacht en soepel! Mijn huid voelde heerlijk aan. Fris, fruitig, maar ook gevoed en ontspannen. Ik was zelfs een beetje verbaasd, want ik had niet echt iets gevoeld toen het op mijn gezicht zat. Vaak voel ik maskers wel even tintelen of prikken, maar deze absoluut niet. Mijn gezicht was ook helemaal niet rood of trekkerig, maar juist rustiger na het gebruik. Ik kan dan ook niet anders dan enthousiast zijn over dit fijne gezichtsmasker. Het is vooral een aanrader als je je gezicht een voedende oppepper wilt geven en daarnaast wilt kalmeren.

Review - Dr. Van der Hoog Bamboo

Het Dr. Van der Hoog Beauty Bamboo Green Tea masker kost € 2,29 en is te koop bij de drogist (o.a. Kruidvat en Etos) en online op de website van Dr. Van der Hoog. Voor mij is hij zeker voor herhaling vatbaar.

Liefs,
Amanda

Deze artikelen vind je denk ik ook leuk om te lezen:

Volg op Bloglovin
Amanda de Bruin

Amanda

Als ultieme huismus en ambitieuze vrouwelijke ondernemer is mijn belangrijkste doel om andere like minded te empoweren. Ons leven, onze regels.

Dit vind je ook leuk!

Let me know wat je denkt!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste blogposts!

Bestsellers