Review – Dr. Van der Hoog Luxury Lotus Litchi

13 08 2015 | Beauty & Mode

Review-Luxury Lotus Litchi-MindandBeauty.nl

Een gezichtsmasker op z’n tijd vind ik heerlijk. Tegenwoordig zijn er zóveel dat het lastig kiezen is. Op de één of andere manier val ik dan toch altijd terug op de gezichtsmaskers van Dr. Van der Hoog. Een ruim aanbod, dus kan ik lekker variëren. Dit keer nam ik het Special Luxury Lotus Litchi (scrub) gezichtsmasker mee naar huis.

Onrustige huid

Ik merkte dat mijn gezicht de laatste tijd behoorlijk onrustig was. En met behoorlijk onrustig bedoel ik: geïrriteerdheid, rode plekjes, droogheid, velletjes en meer mee-eters en puistjes dan normaal. Die laatste doemde gewoon uit het niets op! Heel fijn… ahum! Ik heb van mezelf een vette T-zone wat soms wel voor onzuiverheden zorgt, maar dit keer was het buiten proporties. Het was de hoogste tijd om al die ‘rottigheid’, zoals ik het noem, naar de maan te helpen. Het woordje ‘diepreinigend’ trok me dan ook over de drempel.

Verpakking

De vormgeving van de verpakking vind ik passend met op de voorkant een litchi/lychee (tropische vrucht). De verpakking zelf is van dun karton met daaroverheen een glad en glimmend laagje. Op de voorkant kun je lezen wat voor masker het is en wat het voor je huid doet. Dit masker is exfoliërend en diepreinigend.

Review-Luxury Lotus Litchi-MindandBeauty.nl

Ingrediënten

Op de achterkant vind je meer uitleg over het masker. In de winkel scan ik altijd snel de maskers en als het me interessant lijkt, lees ik de achterkant. Zo lezen we dat het Luxury Lotus Litchi masker is verrijkt met AHA (alfahydroxyzuren). Alfahydroxyzuren? Dat heb ik dus even opgezocht en de beste omschrijving vond ik op de website van beautyjournaal.

“Hun hoofdrol binnen de cosmetische producten is als exfoliant – deze zuren zorgen ervoor dat de cellen van de bovenste (“dode”) laag van de huid  makkelijker loslaten. Dit zorgt voor een snellere huidvernieuwing.”

Als je een gevoelige huid hebt, raad ik wel aan om een beetje uit te kijken. Alfahydroxyzuren kunnen namelijk een irriterende werking hebben op de huid. Probeer eerst een beetje op je huid uit en als het goed gaat, kun je de rest opsmeren.

Review-Luxury Lotus Litchi-MindandBeauty.nl

De voor- achter- en binnenkant.

Review-Luxury Lotus Litchi-MindandBeauty.nl

De ingrediënten.

Review-Luxury Lotus Litchi-MindandBeauty.nl

Inhoud

Toen ik het masker openmaakte, kwam er een jelly substantie met korreltjes tevoorschijn. Het ruikt heel fris! Als je de maskers van Dr. Van der Hoog vaker gebruikt, ben je bekend met het openmaken ervan. Dat is soms best nog wel ‘tricky’. Ik knijp het masker in het ‘zakje’ altijd naar beneden, zodat ik niet gelijk helemaal onder zit. Gebruik bij voorkeur ook een schaar, maar met een beetje geweld kun je het ook met je handen openmaken 🙂 De nagellak op de foto hieronder is trouwens Catrice Kaviar Gauche Butterfly Kiss.

Review-Luxury Lotus Litchi-MindandBeauty.nl

Het gebruik

Ik bracht het masker royaal (lees alles) op mijn gezicht aan, zoals de omschrijving ook aangeeft. Ik probeerde dit eerst met een kwastje te doen, maar dat was niet zo’n succes. De substantie leent zich er simpelweg niet voor. Het viel gewoon van de kwast af, dus gebruikte ik mijn handen en dat werkte prima. Terwijl ik het opbracht voelde ik mijn huid een beetje gaan tintelen. Het voelde als een koude tinteling, maar het is alles behalve onaangenaam. Het geeft een fris gevoel. Deze tinteling is na 5 minuten weg.

Review-Luxury Lotus Litchi-MindandBeauty.nl

Eindoordeel

Het masker droogt langzaam op en na een kwartiertje voelde mijn gezicht wat trekkerig aan. Tijd om het masker van mijn gezicht te wassen, maar voordat ik dat deed, scrubte ik mijn gezicht eerst nog even met de korreltjes. Zo heb ik straks een babyzacht huidje! Ik probeerde het masker met mijn vingers en lauwwarm water eraf te wassen, maar dit bleek nog een uitdaging. Ik pakte daarom voor het gemak een washandje, wat ik nat maakte en vervolgens over mijn gezicht haalde. Effectief! Je kunt het ook gewoon met je handen doen, maar dit werkt net iets minder makkelijk. Even afdrogen en het resultaat: een iets wat rode huid, zonder velletjes die fris en babyzacht aanvoelt. Ik voelde dat mijn huid er baat bij had en me min of meer dankbaar was voor dit exfoliërende masker. De volgende dag was mijn huid ook rustiger en nog steeds lekker zacht. Ik vind het Dr. Van der Hoog Luxury Lotus Litchi masker dus zeker een aanrader. Inmiddels heb ik dan ook weer een nieuwe aangeschaft 🙂 Altijd fijn om die op voorraad te hebben! Heb je een onrustige huid die tot kalmte gemaand moet worden, probeer dit masker dan eens uit en laat me weten wat het deed! De maskers van Dr. Van der Hoog zijn onder andere te koop bij Kruidvat voor € 2,29.

Gebruik jij de maskers van Dr. Van der Hoog wel eens, en welke is je favoriet?

Liefs,
Amanda

Deze artikelen vind je denk ik ook leuk om te lezen:

Volg op Bloglovin
Amanda de Bruin

Amanda

Als ultieme huismus en ambitieuze vrouwelijke ondernemer is mijn belangrijkste doel om andere like minded te empoweren. Ons leven, onze regels.

Dit vind je ook leuk!

Let me know wat je denkt!

4 Reacties

 1. Femke

  Dit klinkt als een erg fijn masker. Ik gebruik bijna nooit een masker van Dr. Van der Hoog, misschien toch weer eens in huis halen!

  Antwoord
  • amanda

   En hij is ook helemaal niet duur! Zeker eens proberen 🙂

   Antwoord
 2. Larissa

  Hoi pannie,

  Leuk stukje weer!
  Ik lees altijd graag je beautyblogs en heb die ene real techniques kwast nu ook gekocht op jouw aanraden want myn Jane iredale begon uit te vallen.
  Heel fijn vind ik m en kyk uit naar je volgende post.

  Xxx

  Antwoord
  • amanda

   Aaah, Lissie <3 Wat een lief berichtje! Hoop dat je net zoveel plezier hebt van de RT-kwast als ik. Gebruik 'm elke dag, super fijn. Liefs!

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. look here - ... [Trackback] [...] Here you can find 64332 additional Information on that Topic: mindandbeauty.nl/review-dr-van-der-hoog-luxury-lotus-litchi/ [...]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste blogposts!

Bestsellers