Review – Garnier Loving Blends Haarmasker Mythische Olijf

16 11 2015 | Beauty & Mode

MindandBeauty.nl Review Garnier Loving Blends Intens Voedend Masker 1

De lijn Loving Blends van Garnier komt maar liefst met drie nieuwe haarmaskers! Eén van die nieuwe maskers is het intens voedende masker ‘Mythische Olijf‘ voor gevoelig of zeer droog haar. Ik zag het in de schappen staan en mijn nieuwsgierigheid was geprikkeld. Inmiddels gebruik ik het masker al meer dan een maand, dus de hoogste tijd voor een uitgebreide review!

Garnier Loving Blends Haarmasker Mythische Olijf

Met een inhoud van 300 ml is dit haarmasker goed aan de maat. Op een positieve manier, want het is geen enorme unit. Het masker zit in een gebruiksvriendelijke ronde plastic pot met een draaideksel die je er heel gemakkelijk af- en op- kunt draaien. Zoals je op de foto ook goed kunt zien, is het middelste gedeelte van de deksel iets verhoogd. Geen idee of dit bewust is gedaan, maar ik kwam er dus achter dat dit erg handig is. Waarom? Nou de onderkant is iets hol, dus je kunt de pot op de deksel zetten zonder dat de pot dan heen en weer kan schuiven. De pot ligt ook fijn in de hand en is niet zwaar. Gewoon helemaal prima dus!

MindandBeauty.nl Review Garnier Loving Blends Intens Voedend Masker 2 Mythische Olijf

Als we kijken naar de vormgeving, word ik toch wel enthousiast. Het kleine hart-detail in de naam ‘loving blends’ vind ik leuk gevonden en ook de gekozen kleuren, groen en goud passen bij de naam ‘Mythische Olijf’. Het ziet er niet per definitie enorm chic uit, maar toch heeft het iets! Misschien wel iets ‘mythisch’… 😉

MindandBeauty.nl Review Garnier Loving Blends Intens Voedend Masker 8

Olijfolie in haarmasker als ingrediënt

Voor het haarmasker heeft Garnier gekozen voor een speciaal ingrediënt, olijfolie. Zoals op de verpakking staat:

Voor het nieuwe recept tegen uitgedroogd haar heeft Garnier Loving Blends een wel heel speciaal ingrediënt gekozen: olijfolie. Dit krachtige natuurlijke ingrediënt, rijk aan vetzuren en antioxidant vitamine E, wordt al sinds de oudheid gebruikt en staat bekend om zijn intens voedende en verzachtende werking.

Dat klinkt erg goed! Ik was daarnaast nog even nieuwsgierig naar ‘vergine olijfolie’, want dat staat bovenop de deksel. Wat is vergine olijfolie eigenlijk? Na wat speurwerk ben ik erachter gekomen dat de benaming van de olijfolie alles te maken heeft met de verwerking ervan. Ik had geen idee! Maar mocht je geïnteresseerd zijn ik vind deze uitleg op Wikipedia erg duidelijk.

Het resultaat van het masker beschrijft Garnier als volgt:

Een intense voeding die het haar herstelt tot in de puntjes, zonder dat het zwaar wordt. je haar verandert direct en geeft een intens zacht gevoel. Je haar wordt zachter en makkelijker om in model te brengen met als eindresultaat een stralende natuurlijke schoonheid.

Ik vind het altijd zo leuk hoe ze die omschrijvingen verzinnen. ‘Een stralende natuurlijke schoonheid’, dan krijg je toch gewoon zin om het haarmasker te proberen? Ik wel! Het gebruik is ook niet moeilijk. Je kunt volgens Garnier twee dingen doen:

 • Breng rijkelijk aan en laat 1 minuut intrekken voor een snelle verzorging
 • Breng rijkelijk aan en laat 3 – 5 minuten intrekken om het haar intensief te voeden

Zowel handig als je weinig als veel tijd hebt!

MindandBeauty.nl Review Garnier Loving Blends Intens Voedend Masker 7

Ingrediënten onder de loep

Dan natuurlijk even kijken naar de ingrediënten. Wat zit er zoal in? Je zou denken olijf, maar dat is niet het hoofdbestandsdeel. En het komt ook niet voor in de top 5, maar staat pas ergens halverwege. Hmmm, ben ik daarom minder enthousiast? Nee, helemaal niet! Ik heb alle bestanddelen even opgezocht via de website van de Nederlandse Cosmetica Vereniging en komt tot de conclusie dat er voornamelijk ingrediënten inzitten die het haar zacht, soepel en glanzend maken. Er zitten ook een aantal conserveringsstoffen (houdbaarheid) en emulgatoren (mengbaarheid) in, waaronder twee “slechtere” soorten alcohol, zoals ‘isopropyl alcohol’ (oplosmiddel) en ‘benzyl alcohol’ (conserveermiddel). Deze twee “slechtere” stoffen staan halverwege en aan het einde van de ingrediëntenlijst, maar kunnen bij (dagelijks) gebruik de hoofdhuid/het haar gaan uitdrogen en/of irriteren. Het feit dat deze ingrediënten niet aan het begin van de ingrediëntenlijst staan, is op zich wel positief. Het betekent dat ze in zeer kleine percentages aanwezig zijn. De andere soorten alcohol die wél aan het begin van de lijst staan, zijn wel “goede” soorten alcohol. Deze werken verzachtend, verzorgend en houden vocht vast. Je zou de goede en slechte soorten alcohol tegen elkaar kunnen wegstrepen. Ook belangrijk: er zitten geen parabenen (houdbaarheid) in. Wil je meer weten over wat de ingrediëntenlijst, dan is het artikel “Dit moet je weten over de ingrediëntenlijst van beautyproducten” erg handig.

MindandBeauty.nl Review Garnier Loving Blends Intens Voedend Masker 3

Geur haarmasker

Zodra je de pot opendraait komt je werkelijk waar een heerlijke subtiele geur tegemoet. Verwennerij voor je neus! Het ruikt absoluut niet naar olijven, maar een klein beetje citrusachtig.

MindandBeauty.nl Review Garnier Loving Blends Intens Voedend Masker 9

Structuur haarmasker

De structuur van het haarmasker is stevig en glad. Het lijkt in eerste instantie op een body butter, maar is bij het gebruik romig. Het product glijdt dus niet zo makkelijk van je vinger af en is daardoor erg fijn in gebruik. Je hoeft niet bang te zijn dat je onderweg naar je haar iets verliest, want dat gebeurt dus echt niet.

MindandBeauty.nl Review Garnier Loving Blends Intens Voedend Masker 10

Haarmasker Mythische Olijf in de praktijk

Ik gebruik het haarmasker nu dus al meer dan een maand en ben sinds het eerste gebruik super blij met het resultaat. Wat mij opvalt is dat het masker heel fijn om te gebruiken is. Het verdeelt goed door mijn haar en is ook gemakkelijk uit te spoelen. Zodra je je haar uitspoelt, merk je al aan je haar dat het gewoon intens, maar dan ook echt INTENS zacht is. Ik kan zo ontzettend makkelijk met mijn vingers door mijn natte haren gaan. In eerste instantie vond ik het gewoon een beetje bizar onwerkelijk, maar ik ben er nu heel blij mee.

Als ik het masker heb uitgespoeld, maakt het niet uit of ik het aan de lucht laat drogen of dat ik een föhn gebruik. Het is en blijft ongelofelijk zacht en verzwaart mijn haar niet. Het blijft lekker luchtig met een natuurlijke glans! Ik kon dan ook niet van mijn haar afblijven, omdat het zo zacht en glad was. Het vermindert trouwens ook het pluizen. Mijn punten kunnen nogal eens pluizig zijn, maar met dit masker scheelt dat dus de helft. Van droog haar is geen sprake meer.

De heerlijke geur blijft helaas niet lang hangen in mijn haar, maar ach dat heb ik er graag voor over. Is het zuinig in gebruik? Dat ligt natuurlijk een beetje aan de lengte van je haar en hoeveel je gebruikt, maar als ik van mezelf uitga dan doe ik er wel redelijk lang mee. Ik was mijn haar 2 keer in de week waardoor ik het masker nu al zeker 10 keer heb gebruikt en de pot is nu voor de helft op. Ja, ik kan dit masker aanraden als je op zoek bent naar een haarmasker wat je haar onwijs zacht en glad maakt. Het is gewoon heel fijn!

Het Loving Blends Intens Voedend Masker Mythische Olijf is te koop bij de drogist en in de supermarkt voor € 5,99. Het is daarnaast regelmatig in de aanbieding, dus als je het een keer wilt proberen, let dan zeker even op de acties bij bijvoorbeeld Kruidvat en Etos.

Liefs,
Amanda

Deze artikelen vind je denk ik ook leuk om te lezen:

Volg op Bloglovin
Amanda de Bruin

Amanda

Als ultieme huismus en ambitieuze vrouwelijke ondernemer is mijn belangrijkste doel om andere like minded te empoweren. Ons leven, onze regels.

Dit vind je ook leuk!

Let me know wat je denkt!

10 Reacties

 1. Femke

  Klinkt heel goed. Sowieso hoor ik veel goede verhalen over deze nieuwe lijn van Garnier!

  Antwoord
  • Amanda

   Ik snap die goede verhalen nu wel! 🙂

   Antwoord
 2. Estrella

  Dat klinkt als een product wat ik ook wel fijn zou vinden vinden. Goeie review.

  Antwoord
 3. Sanne

  Ik zocht naar een review en kwam deze tegen. Heel welkom! Goede maskers hoeven gelukkig niet duur te zijn.

  Antwoord
  • Amanda

   Wat fijn om te horen! Ik gebruik hem nog steeds erg graag, aanrader 🙂

   Antwoord
 4. vera

  Fijne complete review dit!!

  Antwoord
  • Amanda

   Goed om te horen, dankjewel! 🙂

   Antwoord
 5. Hilde

  dus elke twee keer in de week als je je haar wast gebruik je ook dat masker?
  goeie reviw btw!

  Antwoord
  • Amanda

   Dankjewel, Hilde! Klopt, ik gebruik het masker 2 keer in de week. Bij uitzondering soms 3 keer als ik een speciale gelegenheid heb. Je hoeft het masker niet per se vanaf de haaraanzet tot de punten aan te brengen, je kunt het ook vanaf halverwege je haar tot de punten doen. Met name voor mensen die sneller een vette hoofdhuid krijgen (zoals ik) werkt dit goed. Zo heb je wel de verzorging voor je haar, maar niet het extra vettige laagje op je hoofd 🙂

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste blogposts!

Bestsellers