Review GIGI Laboratories 3D Hyalu Fill Eye Power Cream

12 12 2019 | Beauty & Mode

GIGI 3D Hyalu fill Eye Power Cream

Wat een pakkende naam hè? GIGI 3D Hyalu Fill Eye Power Cream… wat moet je je daarbij voorstellen? Het klinkt wel heel tof! Iets met een 3D effect. Hoe zit dat precies: heb je er een 3D-bril voor nodig? Nee hoor, het ‘geheim’ zit ‘m in de moleculen van deze bijzondere oogcrème. Iets wat gelijk mijn aandacht trok, en hopelijk ook de jouwe… 😉 Ik testte deze oogcrème voor Mineral Skin Cosmetics.

Moleculen in oogcrème

We kunnen ons allemaal wel iets voorstellen bij de term ‘molecuul’. Mij doet het denken aan de uren in het scheikundelokaal van de havo. Gelukkig hadden wij een enigszins eigenzinnige, maar vooral humoristische scheidekundeleraar. Hij blonk uit in het vertalen van de saaie lesstof naar hapklare, ‘tienerproof’ verhalen in combinatie met de meest toffe experimenten. Zo dus ook met moleculen en haalde ik zonder moeite goede cijfers voor scheikunde. Om het vak daarna zo snel mogelijk te laten vallen, haha! Afijn, even terug naar de schoolbanken…

Wat zijn moleculen?

Moleculen zijn klein, je kunt ze met het blote oog niet zien. Maar zodra je bijvoorbeeld water in het laberatorium kleiner, kleiner, kleiner en nog eens kleiner maakt, houd je op een gegeven moment 1 water-molecuul over. Op het schoolbord zag dat eruit als 3 bolletjes die verbonden zijn met een streepje. Gaat het weer dagen? 😉

GIGI 3D Hyalu fill Eye Power Cream

Drie verschillende molecuulgroottes

Deze oogcrème heet natuurlijk niet voor niets ‘3D’. De 3 dimensionale vermelding verwijst naar 3 verschillende molecuulgroottes die in de oogscrème aanwezig zijn. Om precies te zijn drie verschillende afmetingen van het hyaluronzuur-molecuul. Zoals ik ook al eens verteld heb ik de blog ‘Rijk hyaluronzuur serum van Mineral Skin Cosmetics‘ is hyaluronzuur een super effectief ingrediënt welke tot wel 1000 keer zijn eigen gewicht kan dragen. Hyaluronzuur is een onmisbaar ingrediënt in onze huid. Het trekt water aan en houdt dit vast. Dit zorgt ervoor dat de huid volume heeft en daarnaast gehydrateerd blijft. Naarmate we ouder worden neemt deze lichaamseigenstof af. Het gevolg? Fijne lijntjes en… jawel, rimpels. Er is geen ontkomen aan.

Gelukkig kunnen we het afnemen van hyaluronzuur in de huid een klein beetje beïnvloeden door het gebruik van goede crèmes met hyaluronzuur. Helaas is een hyaluronzuur-molecuul vrij groot. Met andere woorden: het kan van buitenaf nooit in de diepe huidlaag terechtkomen om het ontstane tekort aan te vullen. Doet een oogcrème met drie verschillende molecuulgroottes aan hyaluronzuur dan überhaupt nog wat?

GIGI 3D Hyalu fill Eye Power Cream

De grootte doet ertoe!

Jullie kennen me inmiddels wel een beetje. Ik wil het naadje van de kous weten als iets me boeit. Zo kwam ik er dus achter dat merken verschillende groottes hyaluronzuur-moleculen kunnen toevoegen aan een verzorgingsproduct. Hoe diep een molecuul kan doordringen in de huid, is afhankelijk van het gewicht.

Hoe zwaarder een molecuul is, hoe minder diep hij in de huid kan trekken.

Wil je dus echt dat een molecuul dieper in de huidlagen kan doordringen, dan heeft een lichtgewicht molecuul de voorkeur. Welke groottes in deze oogscreme aanwezig zijn, heb ik (helaas) niet kunnen achterhalen, maar het feit dat er al verschillende groottes in aanwezig zijn, zegt wel iets positiefs over de oogcrème. GIGI Laboratories is zich heel goed bewust van de werking van verschillende molecuulgroottes. Zo, tot zover de les moleculen! Door naar wat we eigenlijk gewoon willen weten: wat doet deze oogcrème nou eigenlijk?

GIGI 3D Hyalu fill Eye Power Cream

Bijzondere functionaliteit

Bij het zien van de prachtige verpakking (ik vind het net een juwelendoosje) ga je ook wel wat verwachten. Iets wat zo exclusief verpakt is, moet toch ook iets bijzonders doen zou je denken. En ja hoor! Dat begint al bij het ergonomische design van de stijlvolle tube. Geen onhandig vastpakgedoe, maar ‘gewoon’ zoals je een pen vasthoudt. Easy dus!

En dan… als je het dopje van de tube afhaalt, zie je een handig wit tuitje met een kleine opening. Deze ‘kop’ is keramisch en werkt verkoelend! Het tuitje is daarnaast schuin vormgegeven, zodat het de vorm van de huid rondom de ogen volgt. Dat maakt het aanbrengen heel aangenaam. Maar wacht, het tofste is namelijk dat er een aan- en uitknop op de GIGI Laboratories 3D Hyalu Fill Eye Power Cream zit. Ja, echt! Zodra je de oogcrème gaat gebruiken, zet je de knop om en gaat de tube licht vibreren. Ik heb eerst smakelijk gelachen toen ik het ontdekte, maar het is niet zomaar een extra functionaliteit.

Het vibrerende effect zorgt er namelijk voor dat de werkzame ingrediënten beter worden opgenomen en dat de huid onder je ogen als het ware een lichte massage krijgt. Last van wallen en dikke ogen? Dan is zo’n lichte massage geen overbodige luxe. Het advies is om de oogcrème ‘s ochtends en ‘s avonds aan te brengen als laatste stap van je gezichtsroutine. Vind ik natuurlijk geen enkel probleem, want het voelt ludiek en luxe tegelijk. Een echte beauty gadget!

GIGI 3D Hyalu fill Eye Power Cream

Ingrediëntenlijst

Technische snufjes zijn natuurlijk hartstikke leuk, maar het is de inhoud die telt. Hoe tof het er ook aan de buitenkant uitziet, de ingrediënten bepalen de werking. Dus, welke eerste 10 ingrediënten staan er op de lijst (na aqua = water)? Hier komen ze met de bijbehorende uitleg over de werking (gecontroleerd via de website van de Nederlandse Cosmetica Vereniging).

 1. Glycerin = emulgator, verzacht en beschermt de huid en het haar (+)
 2. Alcohol = trekt de huid samen (om vocht vast te houden), oplosmiddel, emulgator en gaat bacteriegroei tegen (+/-)
 3. Dimethicone = antischuim, huidbeschermer en huidverzachter (+)
 4. PEG-8 Beeswax = emulgator (+)
 5. Propanediol = verbetert de opname van ingrediënten in de huid (+)
 6. Pentylene Glycol = conserveermiddel, oplosmiddel en trekt vocht aan (+)
 7. Squalane = hydrateert de huid en maakt de huid zacht (+)
 8. Triethanolamine = pH-regelaar (verhoogt of verlaagt zuurgraad van product), geurstof en schuimer (+)
 9. Dimethicone Crosspolymer = verbetert stabiliteit en houdbaarheid van product en maakt product (iets) dikker (+)
 10. Aloe Barbadensis Leaf Juice = trekt vocht aan in de huid (+)

Ligt het aan mij, of zie ik alleen maar plussen? Wat een mooi resultaat. Op het ingrediënt ‘Alcohol’ na, welke niet positief en niet slecht is, scoort de oogscrème ontzettend goed. Een beauty gadget mét uitstekende ingrediënten dus! Oftewel: the looks and the brains 😉

Toch een kleine kanttekening, het ingrediënt hyaluronzuur waar de gehele marketing op is gebaseerd, komt niet in de top 10 van ingrediënten voor. Vind ik persoonlijk wel een beetje jammer. Het komt – zoals je op onderstaande afbeelding kunt zien – pas aan het einde van de ingrediëntenlijst voor met als benaming ‘Sodium Hyaluronate’.

GIGI 3D Hyalu fill Eye Power Cream

De werking in de praktijk

De belofte van GIGI 3D Hyalu Fill Eye Power Cream is als volgt, zo is te lezen op de website van Mineral Skin Cosmetics:

Hyaluronic Acid Eye Power Cream met 3 verschillende molecuulgrootte hyaluronzuur voor het opvullen van rimpels, hydrateren van de huid en het verhogen van het niveau van het natuurlijke hyaluronzuur in de huid. Door de speciale formule treedt er direct na het aanbrengen van de crème verbetering op waardoor de huid er fris en gehydrateerd uit ziet.

Het stukje ‘het verhogen van het niveau van het natuurlijk hyaluronzuur’ is bijna niet mogelijk (plus, we weten niet welke grootte de moleculen hebben), maar het opvullen en hydrateren van de huid is des te meer mogelijk. En dát heb ik gemerkt!

Vooral ‘s ochtends bij het aanbrengen van de oogcrème als ik net uit de douche kom, valt als eerste de verkoeling op. Toch wel lekker als je met dikke slaapogen een beetje koelte voelt. Het helpt mij en met name mijn ogen wakker worden, haha! De oogcrème zelf ruikt subtiel fris en heeft een licht camouflerend tintje wat niet opvalt, mocht je voor een all naturel look gaan. Het trillen van de tube voelt de eerste paar keren een beetje gek, maar ik raakte er snel aan gewend en vind het nu ontspannend.

Door het trillen van de tube lijkt inderdaad de crème sneller in de huid te trekken. Wat achterblijft is een zachte glans die de huid onder de ogen oplicht. Ik heb dan een beetje een ‘glow’ onder mijn ogen. Zelfs zonder make-up is dat een verhelderend en fris gezicht! Na het intrekken van de oogcrème voelt mijn huid erg zacht en gehydrateerd. Alsof er een dun laagje zijden overheen ligt.

GIGI 3D Hyalu fill Eye Power Cream

Prijzig?

Zitten er eigenlijk nadelen aan deze oogcrème? Misschien alleen de prijs. Voor deze bijzondere oogcrème moet je wel enigszins in de buidel tasten. Voor 20ml betaal je €119,-. En dat is natuurlijk niet mis, maar dan heb je wel een oogcrème (met verschillende molecuulgroottes), massagetool en concealer in één 😉

Wat denken jullie: is dit een nieuwe revolutie op skincare gebied?

Liefs,
Amanda

Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd.
Volg op Bloglovin

Deze artikelen vind je denk ik ook leuk om te lezen:

Amanda de Bruin

Amanda

Als ultieme huismus en ambitieuze vrouwelijke ondernemer is mijn belangrijkste doel om andere like minded te empoweren. Ons leven, onze regels.

Dit vind je ook leuk!

Let me know wat je denkt!

2 Reacties

 1. Patricia

  Ik zou dat er zelf echt niet voor over hebben.

  Antwoord
  • Amanda

   Dat kan ik wel begrijpen, de prijs is ook best behoorlijk. Maar, het is meer dan een tubetje crème. Er zitten mooie ingrediënten en technieken in, die zeker wat waard zijn!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste blogposts!

Bestsellers