Review – Philosophy Purity Made Simple Gel Cleanser

16 11 2016 | Beauty & Mode

MindandBeauty.nl Review Philosophy Purity Made Simple Gel Cleanser

Aan het einde van de dag vind ik het fijn om mijn make-up te verwijderen. Dat schone, frisse gevoel: heerlijk! Ik gebruik hiervoor de Purity Made Simple foaming 3-in-1 cleansing gel van Philosophy. Een reinigingsgel die je kunt gebruiken voor je gezicht én ogen. Dat is op zich al een voordeel natuurlijk, maar in deze review zet ik alle plussen en minnen uiteen. Lees mee!

Philosophy Purity Made Simple Gel Cleanser

Eerst de verpakking! Philosophy is een merk wat het qua verpakking en opmaak graag basic houdt. Af en toe een spatje kleur, maar over het algemeen is de verpakking rustig. Is het dan simpel, zoals op de verpakking staat: purity made simple? Zeker niet, want over de uitstraling is wel degelijk nagedacht. De reinigingsgel komt in een doorzichtige plastic tube met een zwarte plastic klikdop. Het plastic is stevig, maar je kunt het inknijpen. Wel zo handig als je het laatste beetje product eruit wilt krijgen.

MindandBeauty.nl Review Philosophy Purity Made Simple Gel Cleanser

Verpakking en inhoud

Wat ik persoonlijk erg kan waarderen is de inspirerende tekst op de voorkant van de tube. Een mooie toevoeging en reminder dat echte schoonheid van binnen zit: gewoon lekker jezelf zijn dus! 😉 De inhoud van de reinigingsgel is 225 ml, wat een behoorlijke hoeveelheid is. Ik doe hier bijvoorbeeld maanden mee! De reinigingsgel is volgens de verpakking ideaal voor de vette huid, frisschuimend en diepreinigend. Daarover zometeen meer.

MindandBeauty.nl Review Philosophy Purity Made Simple Gel Cleanser

Ingrediënten onder de loep

Het ingrediëntenlijstje is voor mij één van de eerste dingen die ik check. Als ik iets gebruik, wil ik graag weten wat ik precies op mijn gezicht aanbreng. Het kan nooit kwaad om dit te controleren. Ikzelf heb een gemengde huid en ben niet overgevoelig voor specifieke ingrediënten, maar je bewust zijn van het verschil tussen goede en minder goede (om niet te zeggen slechte) bestanddelen draagt ook bij aan de gezondheid van je huid. Toch kan ik me voorstellen dat veel mensen hier moeite mee hebben. De namen van de bestanddelen zijn namelijk geen algemeen Nederlands. Voor iets simpels als het ingrediënt zout (dit wordt echt gebruikt in cosmeticaproducten!), staat er namelijk niet gewoon zout op de lijst, maar ‘sodium chloride’ of ‘natrium chloride’. Dit is de zogenaamde INCI-naam van het ingrediënt. Zeg dit je nou helemaal niets, dan kun je mijn blog ‘Dit moet je weten over de ingrediëntenlijst van beautyproducten‘ eens lezen. Zoals ik eigenlijk in elke review probeer te doen, neem ik de eerste 10 ingrediënten onder de loep (na aqua = water), geef hun werking aan en daarnaast of dit een positief of negatief ingrediënt is (gecontroleerd via de Nederlandse Cosmetica Vereniging).

  1. Sodium trideceth sulfate = emulgator, oppervlakte actieve stof, reinigingsmiddel, schuimer (+)
  2. Sodium lauroamphoacetate = oppervlakte actieve stof, reinigingsmiddel, schuimer, hairconditioner (+)
  3. Acrylates copolymer = antistatisch, bindmiddel, filmvormer (+)
  4. Polysorbate 20 = emulgator, oppervlakte actieve stof (+)
  5. Sodium c14-16 olefin sulfonate = oppervlakte actieve stof, reinigingsmiddel, schuimer ()
  6. Glycerin = denaturant, oplosmiddel, vochtvasthoudende stof (+)
  7. Cocamidopropyl betaine = oppervlakte actieve stof, reinigingsmiddel, schuimversterker (+)
  8. Isopropyl alcohol = antischuim, oplosmiddel, viscositeitregelaar ()
  9. Sodium sulfate = bulkmiddel, anti-oxidant (+)
  10. Limnanthes alba (meadowfoam) seed oil = deodorant, verzachtend middel (+)

De score van de inhoud

In totaal 8 punten van de 10 een plus. Een nette score, maar er zijn 2 ingrediënten die niet goed voor de huid zijn. Sodium c14-16 olefin sulfonate is een ‘agressief’ reinigingsingrediënt wat de huid uitdroogt. Heel zonde dus dat dit ingrediënt in het product zit! Ook Isopropyl alcohol is een ingrediënt wat ik liever niet had teruggezien. Ook dit ingrediënt droogt de huid uit én kan deze irriteren. Vind ons huidje echt niet leuk! Het feit dat deze ingrediënten hoog in de lijst staan, wil zeggen dat zij behoorlijk aanwezig zijn en dat vind ik dit toch wel een duidelijk geval van jammer. Heb je een droge of normale huid, dan zou ik zeggen SKIPPEN! Maar ook mensen met een vette huid (waar deze reinigingsgel volgens Philosophy ideaal voor is) zou ik willen aanraden om goed na te denken. Misschien werkt de reinigingsgel ideaal voor je, maar het kan je huid ook flink irriteren met alle gevolgen van dien. Wanneer we nog even verder kijken naar de rest van de ingrediënten dan zie ik ook veel oliën staan. Helaas staan deze pas halverwege de lijst wat betekent dat ze vrijwel geen rol spelen en weinig tot niets toevoegen voor je huid.

MindandBeauty.nl Review Philosophy Purity Made Simple Gel Cleanser

Handige klikdop

Nog even terug naar de verpakking! De zwarte klikdop vind ik erg fijn, zo kun je de tube altijd goed afsluiten zonder het dopje kwijt te raken. Daarnaast is het ook handig in gebruik, aangezien je er geen dopje af hoeft te draaien. Ook handig is dat je de tube op de dop kunt neerzetten. De reinigingsgel loopt precies naar de (afgesloten) opening.

MindandBeauty.nl Review Philosophy Purity Made Simple Gel Cleanser

Als je het product nieuw koopt, zit er nog een zilverkleurige folie op de opening. Nadat je de folie eraf haalt, is de reinigingsgel 12 maanden houdbaar.

MindandBeauty.nl Review Philosophy Purity Made Simple Gel Cleanser

En knijpen maar!

MindandBeauty.nl Review Philosophy Purity Made Simple Gel Cleanser

De gel onder de loep

De reinigingsgel is doorzichtig en heeft een lichtgele kleur. Doordat het behoorlijk vloeibaar is, glijdt het snel heen en weer. De geur is fris maar wel een tikje medicinaal of zelfs chemisch. Ik ben er persoonlijk niet echt fan van, maar iedereen is anders 😉

MindandBeauty.nl Review Philosophy Purity Made Simple Gel Cleanser

Een beetje water erbij en dit is het resultaat!

MindandBeauty.nl Review Philosophy Purity Made Simple Gel Cleanser

Werking van de gel

De gel zet zich om in een witte schuimsubstantie. Ik bracht dit aan op mijn gezicht en maakte ronddraaiende bewegingen zodat het vuil en de make-up los zou laten. Daarna afspoelen en vrijwel alles was verdwenen. Er zat alleen nog een beetje mascara onder mijn wimperrand, maar dat verwijderde ik uiteindelijk met een watje. Het gevoel? Eerst lekker fris, maar daarna behoorlijk trekkerig! Ik wist vaak niet hoe snel ik mijn gezicht moest insmeren met crème. Ja, de make-up was in één keer verdwenen, maar dat trekkerige gevoel vond ik heel onprettig. Ondanks dat ik een gecombineerde huid heb met een vette T-zone, ben ik geen fan van dit product geworden. En ik heb het toch écht maanden gebruikt. Ik merkte dat mijn huid er alles behalve beter van werd. Mijn huid werd ontzettend droog en vertoonde veel droogte schilfertjes.

MindandBeauty.nl Review Philosophy Purity Made Simple Gel Cleanser

Eindoordeel

De ingrediënten in deze gel zijn voor mijn huid absoluut te agressief en daarom zou ik het afraden om dit product te kopen. Er zijn meer dan genoeg alternatieven die op een milde wijze de huid reinigen en daarmee ook (veel) beter voor de huid zijn. De € 21,56 die ik ervoor heb betaald bij ICI Paris waren het zeker niet waard. Natuurlijk blijft het een feit dat sommigen dit product juist wel fijn vinden en dat mag natuurlijk. Het blijft iets persoonlijks. Deze review is dan ook niet bedoeld om je te verplichten het producten niet te kopen, ik geef enkel een advies op basis van mijn ervaring. Het staat iedereen vrij daar mee te doen wat hij/zij wil!

Zo, nu ik dat heel duidelijk heb gezegd ben ik eigenlijk wel heel benieuwd naar jullie reactie. Misschien heb je het product geprobeerd, wat vond je ervan? Heb je het product nog niet geprobeerd, zou je het nu juist wel of juist niet aanschaffen?

Liefs,
Amanda

Deze artikelen vind je denk ik ook leuk om te lezen:

Volg op Bloglovin
Amanda de Bruin

Amanda

Als ultieme huismus en ambitieuze vrouwelijke ondernemer is mijn belangrijkste doel om andere like minded te empoweren. Ons leven, onze regels.

Dit vind je ook leuk!

Let me know wat je denkt!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste blogposts!

Bestsellers