Review – Rimmel Wake Me Up Mascara met vitamines en komkommer

17 09 2015 | Beauty & Mode

Review - Rimmel Wake Me Up Mascara Mindandbeauty.nl

Wake me up before you go-go, don’t leave me hanging on like a yo-yo! Ik moet elke keer aan dat liedje (van Wham!) denken als ik deze nieuwe mascara van Rimmel gebruik, haha. Een opvallend groen monstertje wat ook nog eens naar komkommer ruikt. Is dit een droom of een nachtmerrie (mascara)? Wake up call!

Mascara met komkommer?

De Wonder’full Wake Me Up Mascara met komkommer extract van Rimmel is nieuw. Toen ik hoorde dat hij naar komkommer zou ruiken, was ik toch wel nieuwsgierig geworden. Een tijdje terug heb ik ‘m dan ook gekocht én, in de winkel viel me meteen iets op. Er zijn namelijk twee kleuren! Ik had alleen de lichtgroene gezien, maar er is ook nog een donkergroene variant. De lichtgroene is de kleur 001 Black en de donkergroene is de kleur 003 Extreme Black. De mascara is niet waterproof. Nice to know!

Review - Rimmel Wake Me Up Mascara Mindandbeauty.nl

Uitstraling

Ik kocht de kleur 001 Black (11 ml) met de lichtgroene opvallende verpakking. Laten we het eerst over het uiterlijk van deze mascara hebben. Ik zei het eerder al het is net een groen monstertje, maar wel een mooi groen monstertje! De huls is opvallend groen en weerspiegelend wat het een chique uitstraling geeft. De bovenkant bevat het welbekende kroontje van Rimmel en loopt iets schuin af. De mascara is aan de bovenkant vierkant en loopt in een schuine draai rond af. Hierdoor ligt de mascara fijn in de hand én kun je hem makkelijk tussen je vingers vasthouden. Het heeft iets weg van een komkommer door de groene kleur, maar ook door de vormgeving. De opvallende oranje belettering steekt tot slot mooi af. Het geheel geeft het toch wel een ‘healthy’ uitstraling.

Review - Rimmel Wake Me Up Mascara Mindandbeauty.nl

Vitamines

Volgens Rimmel bevat de mascara een exclusieve formule met vitamines en komkommer extract. En dat laatste zorgt voor een wel hele fijne geur! Normaal gesproken ruik ik echt niet aan een mascara, maar voor deze maak ik oprecht een uitzondering. Dit is tot nu toe de lekkerst ruikende mascara, ooit. Alle mascara’s die ik tot nu toe heb gebruikt, ruiken chemisch. Dit is echt een fijne verandering. De mascara ruikt naar frisse komkommer. Yummy!

Review - Rimmel Wake Me Up Mascara Mindandbeauty.nl

Het aanbrengen

En dan het borsteltje. Oké, tot nu toe had ik nog geen minpuntje gevonden, maar het borsteltje snap ik niet helemaal. Dat is misschien persoonlijk, maar waarom loopt de mascara van breed naar dun en vervolgens weer naar breed? Moet het de vorm van een komkommer nabootsen? Ik heb geen idee, maar ik vind het niets. Rimmel beschrijft het als volgt:

De precisie borstel met zachte, wimperstrelende borstelhaartjes omhullen elk wimperhaartje met ‘eye-catching’ volume waarbij ze vanaf de wortel tot het topje zonder klontjes gelift en verlengd worden. De exclusieve formule met vitamines en komkommerextract houdt de wimpers de hele dag door prachtig ´in shape’.

Review - Rimmel Wake Me Up Mascara Mindandbeauty.nl

Testen

En dan de ultieme test. Ik heb van mezelf redelijk lange wimpers en doe vrijwel elke dag mascara op. Daarbij vind ik het belangrijk dat het borsteltje mijn wimpers goed separeert, dat de mascara niet klontert én dat het snel droogt. Ik vind het echt vreselijk als ik één keer knipper met mijn ogen en er gelijk een stempeleffect ontstaat. Horror! Zo vind ik het ook zo erg als ik na het aanbrengen van mascara ineens moet niezen. Dat gebeurt nog vaker dan je denkt, haha. Ik vraag me af of ik daarin de enige ben. Heb jij dat ook wel eens?

Ervaring

Anyways, ik merk tijdens het aanbrengen van de mascara dat ik wat onwennig ben met het borsteltje. Doordat deze van breed naar dun en vervolgens weer naar breed loopt, kom ik niet echt lekker in één keer bij alle wimpers. Ik sla in het midden een stukje over omdat het borsteltje daar dunner is. Wanneer ik alleen met het brede gedeelte van het borsteltje langs mijn wimpers ga, gaat het prima. Ik laat me niet zo snel uit het veld slaan 😉 Het aanbrengen van de mascara gaat verder heel gemakkelijk, omdat de mascara zelf goed afgeeft. Nadat ik het borsteltje 2 à 3 keer langs mijn wimpers haal, zijn alle haartjes mooi zwart omhult. Wel is de mascara wat nattig waardoor hij soms toch een beetje stempelt op mijn ooglid. Het feit dat ik lange wimpers heb, scheelt natuurlijk wel, maar ik wil het je toch even meegeven. Als je een complete ooglook maakt, wees dan even voorzichtig. Gelukkig droogt de mascara vrij snel. Klein pluspuntje vind ik ook dat je de mascara echt kunt dichtdraaien tot je een soort klik hoort. Geen gedoe dus met te vast dichtgedraaide mascara’s die je vervolgens niet meer open krijgt, tenzij je een ware superwoman bent.

Review Rimmel Wake Me Up Mascara Mindandbeauty.nl

The look

En hierbij het resultaat! Mijn wimpers zijn stuk voor stuk diep zwart en mooi gesepareerd. Geen klontjes en dat zorgt voor een frisse oogopslag. Ik gebruikt deze mascara nu regelmatig en het grootste pluspunt vind ik echt de frisse geur. Ik opteer er voor dat alle mascara’s vanaf vandaag een lekkere frisse geur krijgen. Dat is zo fijn! Qua werking vind ik de mascara niet meer of minder fijn dan mijn oude vertrouwde Maybelline Volum’ Express The Colossal Smokey Eyes Mascara. Dat blijft toch wel mijn favoriet vanwege het fijne borsteltje, wat ik toch echt het belangrijkste vind. Daarentegen is de Rimmel Wake Me Up Mascara net even iets mooier vormgegeven én ruikt fijner. Als de mascara eenmaal op mijn wimpers zit, merk ik absoluut geen verschil. Het is niet zo dat je de komkommergeur blijft ruiken. Kortom: de Rimmel Wake Me Up Mascara met vitamines en komkommer doet prima z’n werk en ruikt lekker, enige minpuntje is naar mijn mening het borsteltje maar als je alleen met het brede stuk werkt, gaat het ook prima.

De Rimmel Wake Me Up Mascara met vitamines en komkommer kost € 13,99 en is zowel online als bij diverse drogisterijen te koop.

Wat vind jij van de nieuwe Rimmel Wake Me Up Mascara met vitamines en komkommer? Al geprobeerd of sla je ‘m over?

Liefs,
Amanda

Deze artikelen vind je denk ik ook leuk om te lezen:

Volg op Bloglovin
Amanda de Bruin

Amanda

Als ultieme huismus en ambitieuze vrouwelijke ondernemer is mijn belangrijkste doel om andere like minded te empoweren. Ons leven, onze regels.

Dit vind je ook leuk!

Let me know wat je denkt!

4 Reacties

 1. Femke

  Ik vind het effect van deze mascara wel prima, maar zo zijn er denk ik nog veel fijnere, goedkopere mascara’s :-)! Wel grappig dat hij een fris geurtje heeft!

  Antwoord
 2. Sandra

  Wat grappig, een komkommer mascara, haha! Ik vind het resultaat mooi. 🙂

  Antwoord
  • amanda

   Haha, dankjewel! ?

   Antwoord
 3. Nicole

  Ik vind het effect heel erg mooi. Ik gebruik zelf liever een ander type borsteltje, maar hij ziet er echt niet slecht uit. Ik ben zo ontzettend benieuwd geworden naar de geur!

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. เกมออนไลน์สุดคุ้มจาก KA Game slot - ... [Trackback] [...] There you can find 2587 more Info to that Topic: mindandbeauty.nl/review-rimmel-wake-me-up-mascara-2/ [...]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste blogposts!

Bestsellers