Review | Schwarzkopf Professional BC Bonacure Hairtherapy Repair Rescue Shampoo & Conditioner

3 06 2016 | Beauty & Mode

Mindandbeauty.nl Review - Schwarzkopf Professional BC Bonacure Hairtherapy Repair Rescue Shampoo & Conditioner Barberstore.eu

Föhn, stijltang, krultang, karmaset… mijn geliefde bos met haar gaat elke week de strijd weer aan met deze handige maar toch wel haar beschadigende tools. Hitte kan je haar flink beschadigen. Zeker als je het niet goed beschermt én verzorgt! Met mijn nieuwe krulobsessie doe ik er dan ook alles aan om haarbeschadiging te voorkomen, maar 100% beschermen is niet mogelijk. Via Barberstore.eu werd ik geïnformeerd over de grootste haarverzorgingslijn van Schwarzkopf Professional, genaamd Schwarzkopf Bonacure.

Schwarzkopf Professional BC Bonacure Hairtherapy Repair Rescue Shampoo & Conditioner

Het (kappers)merk Schwarzkopf kennen we – denk ik – allemaal wel, maar wat ik niet wist, is dat de Bonacure-lijn zo uitgebreid is dat er voor elk haartype en -probleem diverse producten zijn. Mijn interesse was gewekt en daarom ontving uit deze lijn de Schwarzkopf Bonacure BC Repair Rescue shampoo en conditioner speciaal voor fijn tot normaal haar. Als jij ook met enige regelmaat stylingapparaten gebruikt of je haar kleurt, dan weet je dat dit kan zorgen voor gespleten punten, droog en pluizig haar en uiteindelijk dat je je haar totaal niet meer in model krijgt. Naast een goede bescherming is een goede verzorging daarom essentieel. Deze producten zouden je daarbij wel eens kunnen helpen, want Schwarzkopf beweert dat de BC Bonacure Repair Rescue haarproducten tot wel 3 jaar haarbeschadiging ongedaan kunnen maken. Jaaaa, nu heb ik je aandacht he? 😉

Mindandbeauty.nl Review - Schwarzkopf Professional BC Bonacure Hairtherapy Repair Rescue Shampoo & Conditioner Barberstore.eu

Bonacure-lijn

Laten we eens uitgebreider kijken naar de Bonacure-lijn. Op de website van Schwarzkopf Professional staat dat er in totaal 12 verschillende sublijnen zijn binnen de Bonacure-lijn. Dit zijn:

 1. Bonacure Repair Rescue: voor beschadigd en uitgeput haar
 2. Bonacure Color Freeze: voor gekleurd en opgelicht haar
 3. Bonacure Moisture Kick: voor normaal tot droog haar
 4. Boncaure Excellium Q10+: voor matuur haar (grijs en wit)
 5. Bonacure Volume Boost: voor fijn tot normaal haar
 6. Bonacure Smooth Perfect: voor onhandelbaar en kroezend haar (pluis)
 7. Bonacure Hair Activator: voor dunner wordend haar
 8. Bonacure Time Restore: voor volgroeid haar (anti-aging)
 9. Bonacure Fibre Force: voor extreem beschadigd haar
 10. Bonacure Oil Miracle: voor haar dat gebrek heeft aan glans (alle haartypes)
 11. Bonacure Scalp Therapy: voor haar en hoofdhuid die uit balans zijn
 12. Bonacure Sun Perfect: voor door de zon beschadigd haar

Zoals ik al aangaf, voor elk haartype en haarprobleem zijn er verzorgingsproducten. Binnen elke lijn is er een shampoo, conditioner en (eventueel) een haarverzorgingsmasker. Maar daarnaast zijn er ook nog aanvullende haarproducten zoals crèmes, oliën, sprays etc. Best een behoorlijk uitgebreid assortiment dus!

Bijzonder eigenschappen

Maar wat ik altijd wil weten: wat maakt deze haarverzorgingsproducten zo bijzonder? Wat is er anders dan bij andere (wellicht vergelijkbare) haarproducten? Ook op die vragen heb ik de antwoorden gevonden én die antwoorden liegen er niet om. De filosofie achter de Bonacure-lijn is absolute haarperfectie door middel van de ‘Cell Perfector Technology‘ (dit staat ook op de verpakking). Dit wordt helder uitgelegd in de volgende video van Schwarzkopf Professional.

https://youtu.be/nr1sjG0nssU

In het kort bestaat de Cell Perfector Technology dus uit twee aspecten. Enerzijds het innerlijke haarherstel door de Amino Cell Rebuild Technology en anderzijds het uiterlijke haarherstel door de (gepatenteerde) C18 Resurfacing Technology.

Op de website van Schwarzkopf Professional wordt het als volgt omschreven:

1. Gepattenteerde C18 Cell Perfector Technolgie (uiterlijk haarherstel)
De natuurlijke hoofdhuid is beschermd via een lipidenketting met 21 koolstofdeeltjes. Schade van buitenaf beschadigd deze ketting. De nieuwe gepatenteerde C18 Cell Perfector Technologie hercreëert deze ketting van 18 koolstofdeeltjes, waardoor het haar dichterbij natuurlijke perfectie komt dan ooit.

2. Amino Celle Rebuild Technologie (innerlijk haarherstel)
Haaridentieke keratines herstellen de haarstructuur van binnenuit. Het haar krijgt zijn innerlijke sterkte, veerkracht en natuurlijke elasticiteit terug.

Behoorlijk indrukwekkend!

Technologie

Nu we weten wat er verwerkt zit in elk haarverzorgingsproduct uit de Bonacure-lijn, wil ik ook nog even stilstaan bij de specifieke technologie die is gebruikt bij Repair Rescue, namelijk de Reversilane Technology. Ik gaf net al aan dat de BC Bonacure Repair Rescue haarproducten tot wel 3 jaar haarbeschadiging ongedaan kunnen maken. De Reversilane Technology wordt in onderstaande video uitgelegd.

https://youtu.be/pwDccK9lBE4

Ook dat klinkt absoluut niet verkeerd! Schwarzkopf Professional omschrijft de werking van de Reversilane Technoly op hun website als volgt:

Reversilane Technology

Een sterke associatie van biotechnische peptiden en hybride polymerenketens die direct 3 jaar schade terug draaien dankzij de dubbele actie:

 1. Diepe reconstructie van het haar centimeter per centimeter
 2. Verzegelt het haar met een reactieve anti-frictie laag

Ik weet dat het behoorlijk wat informatie is, maar ik wil je wel eerlijke en uitgebreide informatie geven over deze producten. Dat verdienen de producten en jij immers ook! Op basis daarvan kun je zelf bepalen of de haarverzorgingsproducten van Schwarzkopf Professional iets voor jou zijn 😉

Mindandbeauty.nl Review - Schwarzkopf Professional BC Bonacure Hairtherapy Repair Rescue Shampoo & Conditioner Barberstore.eu

Verpakking van de haarproducten

Laten we dan nu eens kijken naar het uiterlijk van de producten. Zoals je op bovenstaande foto goed kunt zien, is voor de flacons gekozen voor een redelijke basic maar professionele uitstraling. Geen poespas, maar wel een rood-witte kleurencombinatie die goed in het oog springt. Het welbekende logo van Schwarzkopf staat in zwart op de witte flacon. Niet overdreven groot, maar gewoon duidelijk. De overige tekst is glimmend zilver, glimmend rood en grijs. Men heeft verder gekozen voor een stevige plastic verpakking met op het witte gedeelte een sticker met daarop de tekst en het logo. Beide flacons hebben een ronde vorm, lopen van breed (bovenaan) naar smaller (onderaan) en liggen daardoor fijn in de hand. De flacons zijn qua plastic oppervlakte glad, maar door de sticker die over het plastic is geplakt voelt het iets stroever. Hierdoor ligt de flacon beter in de hand.

Mindandbeauty.nl Review - Schwarzkopf Professional BC Bonacure Hairtherapy Repair Rescue Shampoo & Conditioner Barberstore.eu

De BC Bonacure Rescue Repair Shampoo is 21,5 cm hoog (en daarmee een stukje groter dan de conditioner) en heeft een inhoud van 250 ml.

Mindandbeauty.nl Review - Schwarzkopf Professional BC Bonacure Hairtherapy Repair Rescue Shampoo & Conditioner Barberstore.eu

Deze shampoo is geschikt voor fijn tot normaal haar dat beschadigd is (bijvoorbeeld door het gebruik van stylingapparaten).

Mindandbeauty.nl Review - Schwarzkopf Professional BC Bonacure Hairtherapy Repair Rescue Shampoo & Conditioner Barberstore.eu

Op de achterkant van de Repair Rescue Shampoo staat wat de werking is:

Reinigt beschadigd haar. De formule met Cell Perfector en nieuwe Reversilane Technology brengt de natuurlijke bewerking, kracht en elasticiteit van het haar terug. Het haar is zichtbaar getransformeerd en hersteld zonder het te verzwaren. Toepassing: Op nat haar aanbrengen en uitspoelen.

Mindandbeauty.nl Review - Schwarzkopf Professional BC Bonacure Hairtherapy Repair Rescue Shampoo & Conditioner Barberstore.eu

Ingrediënten

En zie hier de ingrediënten. Iets wat ik altijd heel interessant vind. Zoals jullie van me gewend zijn, zet ik de eerste 10 ingrediënten na water (Aqua, Eau) op een rijtje, geef hun werking aan en of dit positief of negatief is (bron: Nederlandse Cosmetica Vereniging). Daar gaan we!

 1. Sodium Laureth Sulfate (SLS) = oppervlakte actieve stof (gelijkmatige verdeling), reinigingsmiddel, schuimer (-)
 2. Disodium Cocoamphodiacetate = haarconditioner, huidverzorger, oppervlakteactieve stof, reinigingsmiddel (+) 
 3. PEG-7 Glyceryl Cocoate = emulgator (mengbaarheid), oppervlakteactieve stof (+) 
 4. Sodium Chloride = bulkmiddel (vermindert bulk), antioxidant (voorkomt ranzigheid in shampoo) (+) 
 5. PEG-12 Dimethicone = lost andere stoffen op, houdt vocht vast (siliconen) (+) 
 6. Polyquaternium-10 = antistatisch, filmvormer (vormt ononderbroken laagje op huid, haar, nagels) (+)
 7. Panthenol = antistatisch, haarconditioner, huidverzorger (+) 
 8. Steardimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Keratin = antistatisch (+) 
 9. Amodimethicone/Morpholinomethyl Silsesquioxane Copolymer = haarconditioner, huidverzorger (+)
 10. Hydrolyzed Keratin = antistatisch, filmvormer, haarconditioner, huidverzorger, houdt vocht vast (+) 

Eindoordeel

Al met al helemaal geen slechte score, maar wel een kritische noot. Er zit SLS in, de meest agressieve reiniger die er is. Om een vergelijking te maken er worden zelfs vloeren en auto’s mee gereinigd. SLS reinigt je haar dus heel intensief, eigenlijk te intensief en ontdoet je haar en huid daarnaast van haar natuurlijke vetten/oliën. Resultaat: een droge en zelfs geïrriteerde huid. Zeker als je een gevoelige huid hebt! Ik moet er wel bij zetten dat het tweede ingrediënt op de lijst (Disodium Cocoamphodiacetate) de intensieve werking van SLS vermindert. Disodium Cocoamphodiacetate is een zeer milde reiniger en daarmee weer zeer geschikt voor de gevoelige huid. Klein beetje jammer dus dat Schwarzkopf voor SLS heeft gekozen, maar dat zal mede te maken hebben dat andere minder agressieve reinigers duurder zijn. De overige 9 ingrediënten zijn prima voor je hoofdhuid en haar. Verder is het nog wel goed om te benoemen dat er in deze shampoo parfum en kleurstoffen zijn toegevoegd.

Mindandbeauty.nl Review - Schwarzkopf Professional BC Bonacure Hairtherapy Repair Rescue Shampoo & Conditioner Barberstore.eu

Door naar de BC Bonacure Repair Rescue Conditioner. Deze heeft hetzelfde uiterlijk als de shampoo, maar is een maatje kleiner. De flacon is zo’n 17 cm hoog.

Mindandbeauty.nl Review - Schwarzkopf Professional BC Bonacure Hairtherapy Repair Rescue Shampoo & Conditioner Barberstore.eu

De conditioner heeft een inhoud van 200 ml (50 ml minder dan de shampoo) en is geschikt voor beschadigd haar.

Mindandbeauty.nl Review - Schwarzkopf Professional BC Bonacure Hairtherapy Repair Rescue Shampoo & Conditioner Barberstore.eu

De werking van de Repair Rescue Conditioner:

Verzorgt en ontwart beschadigd haar. De formule met Cell Perfector en nieuwe Reversilane Technology brengt de natuurlijke beweging, kracht en elasticiteit van het haar terug. Toepassing: Op nat haar aanbrengen en na 2 minuten Uitspoelen. Exclusief voor kapsalons.

Ik kende Schwarzkopf Professional in eerste instantie als een merk wat alleen bij salons werd gebruikt. Vaak staat er dan op de flacon ‘Exclusief voor kapsalons’. Bij zowel de shampoo als de conditioner is dit het geval, maar tegenwoordig kun je producten van Schwarzkopf Professional ook online bestellen, via onder andere Barberstore.eu. Zo hoef je dus niet per se naar de kapper en geniet je van het gemak van lekker shoppen in je luie stoel! 😉

Mindandbeauty.nl Review - Schwarzkopf Professional BC Bonacure Hairtherapy Repair Rescue Shampoo & Conditioner Barberstore.eu

Ingrediënten

Ook bij de conditioner kijken we naar de eerste 10 ingrediënten, na water (Aqua, Eau):

 1. Cetearyl Alcohol = emulgator, emulsiestabilisator, vermindert doorzichtigheid, maakt de huid zacht en glad, vicositeitregelaar (+) (vettige alcohol)
 2. Quaternium-87 = haarconditioner (+)
 3. Propylene Glycol = oplosmiddel (+)
 4. Amodimethicone/Morpholinomethyl Silsesquioxane Copolymer = haarconditioner, huidverzorger (+) 
 5. Steardimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Keratin = antistatisch (+)
 6. Hydrolyzed Keratin = antistatisch, filmvormer, haarconditioner, huidverzorger, houdt vocht vast (+) 
 7. Isopropyl Myristate = bindmiddel, huidverzorger, oplosmiddel, verzachtend middel (+)
 8. Distearoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate = antistatisch, haarconditioner (+) 
 9. Citric Acid = stabiliseert pH waarde, chelaatvormer (+)
 10. Phenoxyethanol = conserveermiddel (+)

10 van de 10, goede score wat de eerste 10 ingrediënten betreft. Ook hier weer een kritische noot, want er zit een minuscule hoeveelheid ‘benzyl alcohol’ in. Dit is dan wel het laatste ingrediënt op de lijst dus de werking is verwaarloosbaar, toch is het een ‘slechte’ alcohol. Dat wilde ik toch even gezegd hebben. Daarnaast bevat de conditioner net als de shampoo parfum en kleurstoffen.

Mindandbeauty.nl Review - Schwarzkopf Professional BC Bonacure Hairtherapy Repair Rescue Shampoo & Conditioner Barberstore.eu

De werking

De inhoud en de achtergrond van de Bonacure Repair Rescue shampoo en conditioner is nu bekend, tijd om ze in actie te zien. Beide flacons hebben een vastzittende dop die je er gemakkelijk op en af kun klikken. Door de flacons schuin te houden of door en licht in te knijpen (wat makkelijk gaat), komt de shampoo of conditioner naar buiten.

Mindandbeauty.nl Review - Schwarzkopf Professional BC Bonacure Hairtherapy Repair Rescue Shampoo & Conditioner Barberstore.eu

We beginnen met de shampoo. Voor mij de eerste stap in het wassen van mijn haren. Zoals je ziet is de substantie wit van kleur en vrij vloeibaar. En de geur die je tegemoet komt is heerlijk. Serieus, alsof je even in een kappersstoel zit en je haren zo hemels worden gewassen. Ik kan echt genieten van deze geur. Mmmm!

Mindandbeauty.nl Review - Schwarzkopf Professional BC Bonacure Hairtherapy Repair Rescue Shampoo & Conditioner Barberstore.eu
Met wat water erbij wordt het natuurlijk pas echt leuk. SCHUIM! Persoonlijk vind ik het altijd fijn als een shampoo echt goed schuimt, maar schuim zegt niets over de werking natuurlijk 😉 Dit is overigens ook een typisch aspect van SLS, daardoor schuimt een product veel meer.

Mindandbeauty.nl Review - Schwarzkopf Professional BC Bonacure Hairtherapy Repair Rescue Shampoo & Conditioner Barberstore.eu

Dan de conditioner. Die was wat lastiger op de foto te krijgen, maar ik denk dat het me toch aardig is gelukt (jeah!). De substantie van de conditioner is dikker, romiger en voller. Zoals een conditioner voor mij zou moeten zijn. De geur is ook zo heerlijk. Echt zo’n verzorgende conditioner geur. Ik hou daarvan!

Mindandbeauty.nl Review - Schwarzkopf Professional BC Bonacure Hairtherapy Repair Rescue Shampoo & Conditioner Barberstore.eu

Mijn ervaring

Nog even ter vergelijking zowel de shampoo als de conditioner naast elkaar. Links de shampoo, rechts de conditioner. Je kunt hier duidelijk zien dat de shampoo vloeibaarder is dan de conditioner. Inmiddels gebruik ik beide producten al meer dan een maand en ondanks dat ik de SLS in de shampoo wel erg jammer vind, ben ik toch wel enthousiast over de Schwarzkopf Professional BC Bonacure Repair Rescue producten. Los van alle technologie gaat het natuurlijk ook om de ervaring met de producten. Het verhaal kan dan wel goed zijn, de ervaring is minstens zo belangrijk. Wat ik merk is dat mijn haar heel goed schoon wordt door het gebruik van de shampoo. Elk restje haarproduct goes down the drain 😉 Ik hoef het dan ook maar één keer te wassen met shampoo voordat ik de conditioner gebruik. De shampoo schuimt behoorlijk en is ook makkelijk te verdelen door mijn hele haar. Ik ben echt een schuimbol als ik het inmasseer, haha! Dan door naar de conditioner. Lekker romig en fijn voor mijn haartjes. De conditioner is net als de shampoo makkelijk te verdelen door mijn haar. Ik voel onmiddellijk dat er een soort laagje over mijn haren wordt gelegd en daardoor voelt mijn haar tijdens het uitspoelen ontzettend zacht en glad aan. Ik heb bewust mijn haren elke keer niet gekamt voordat ik het ging wassen, zodat ik kon merken of de conditioner inderdaad mijn haar ontwart. En ja hoor, dat doet het! Ik breng de conditioner in mijn haar aan en borstel dan langzaam met mijn vingers door mijn haren om de conditioner goed te verdelen. Ik kan er heel makkelijk doorheen komen. Super fijn! Na het uitspoelen van de conditioner, droog ik mijn haar met de föhn (uiteraard wel met een hitte bescherming in mijn haar). Mijn haar is daardoor heerlijk luchtig en voelt niet zwaar aan. Of ik ze zou blijven gebruiken? Zeker weten. Dit is één van de betere shampoos die ik tot nu toe heb gebruikt. En mijn haar valt ook beter in model. Bij andere shampoos had ik moeite om er volume in te krijgen, bij deze shampoo gaat dat voor mijn gevoel een stuk beter en gemakkelijker.

Mindandbeauty.nl Review - Schwarzkopf Professional BC Bonacure Hairtherapy Repair Rescue Shampoo & Conditioner Barberstore.eu

Verkooppunten

Alle producten van Schwarzkopf Professional zijn online te kopen via Barberstore.eu. Mocht je naar aanleiding van mijn review dus enthousiast zijn, neem dan eens een kijkje. Het assortiment is heel uitgebreid, dus ik weet zeker dat je iets kunt vinden dat bij jouw haartype of haarprobleem past. In de toekomst wil ik ook eens proberen hoe mijn haar reageert op BC Bonacure Volume Boost van Schwarzkopf Professional. Krullen én lekker veel volume vind ik echt de perfecte combinatie! Mocht je trouwens een kijkje nemen of van plan zijn om iets bij Barberstore.eu aan te schaffen, op dit moment loopt er een kortingsactie. In plaats van € 12,95 betaal je nu € 8,95 voor de Schwarzkopf Bonacure Repair Rescue Shampoo en in plaats van € 13,95 voor de conditioner betaal je nu € 9,95. Scheelt toch weer!

Welke haarverzorgingsproducten van Schwarzkopf Professional zou jij willen proberen?

Liefs,
Amanda

Deze artikelen vind je denk ik ook leuk om te lezen:

Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd.
Volg op Bloglovin
Amanda de Bruin

Amanda

Als ultieme huismus en ambitieuze vrouwelijke ondernemer is mijn belangrijkste doel om andere like minded te empoweren. Ons leven, onze regels.

Dit vind je ook leuk!

Let me know wat je denkt!

4 Reacties

 1. Kim

  Wat fijn dat het zo goed werkt! Ik heb zelf de paarse flacon die speciaal voor blond haar is en die werkt ook super!

  Antwoord
  • Amanda

   En die paarse ruikt vast ook heeeeerlijk, net als deze 😉

   Antwoord
 2. Lisa

  Fijn als producten doen waar ze voor bedoeld zijn 😉

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste blogposts!

Bestsellers