Review – Vie de Sel Facial Mud Mask

19 12 2020 | Beauty & Mode, Lifestyle

Review Vie de Sel Facial Mud Mask Dead Sea Minerals

Het is goed om jezelf zo nu en dan een beetje in de watten te leggen. Ik doe dat het liefst met een fijn gezichtsmasker, een warm bad en (uiteraard) een mooi glas wijn. Willekeurige volgorde overigens, haha! Als ik toch al een me-time momentje heb gepland en dit mag kan combineren met het bijzondere Vie de Sel Facial Mud Mask, welke ik van Mineral Skin Cosmetics ontving, dan is dat natuurlijk geen overbodige luxe. Sterker nog: het testen van zo’n uniek gezichtsmasker met mineraalrijke zwarte modder uit de Dode Zee maakte mijn momentje voor mezelf extra speciaal.

Review Vie de Sel Facial Mud Mask Dead Sea Minerals

Lekker aanmodderen

Het leuke van dit gezichtsmasker is dat het bestaat uit zwarte modder. Dat klinkt in eerste instantie niet bepaald luxueus, maar als ik je vertel dat het mineraalrijke zwarte modder uit de Dode Zee is, dan krijgt het een extra speciaal tintje. De Dode Zee staat namelijk wereldwijd bekend om de unieke hoge zoutgehaltes. Je kunt er moeiteloos in blijven drijven en men zegt dat het water met name voor huidaandoeningen zeer heilzaam is. Na wat speurwerk ontdekte ik ook dat er zelfs kuurdorpen rondom de Dode Zee liggen waar mensen van over de hele wereld naartoe reizen. Nog een leuk weetje: de Dode Zee is eigenlijk helemaal geen zee, maar een meer!

Review Vie de Sel Facial Mud Mask Dead Sea Minerals

Zoute modder op je gezicht smeren?

Nu denk je misschien: maar al dat zout is toch helemaal niet goed voor je huid? Dat droogt alleen maar uit! In de theorie heb je zeker gelijk, maar dit gezichtsmasker bevat natuurlijk niet alleen zout. De zwarte modder wordt aan de oevers van de Dode Zee geoogst en bevat ontzettend veel mineralen. Maar liefst 26 essentiële mineralen! 12 van die essentiële mineralen vind je nergens anders ter wereld. Maar over welke mineralen hebben we het dan? Nou onder andere magnesium, calcium, kalium, strontium, boor en ijzer. Ik heb natuurlijk even per mineraal uitgezocht wat ze daadwerkelijk voor de huid doen:

 • Magnesium: normaliseert de huidcellen wat bijvoorbeeld heel fijn is bij eczeem. Het zorgt dus voor rust.
 • Calcium: helpt bij de celvernieuwing en houdt huidveroudering (rimpels) tegen, oftewel dit geef je huid een boost!
 • Kalium: houdt vocht vast in de huid en hydrateert.
 • Strontium: verzorgt en kalmeert.
 • Boor: gaat infectie tegen.
 • IJzer: zorgt voor een goed zuurstofstransport in je huid waardoor je huid een mooie kleur krijgt

Best leuk en interessant om te weten toch? Op het product zelf staat aangeven dat dit gezichtsmasker ervoor bedoeld is om de poriën vakkundig te reinigen en overtollige oliën te absorberen. Oftewel: het brengt je huid weer in balans zodat je een gehydrateerde en stralende huid overhoudt. Daar zeg ik geen nee tegen!

Review Vie de Sel Facial Mud Mask Dead Sea Minerals

Ingrediënten Vie de Sel Facial Mud Mask

Hierboven zie je een overzicht van alle ingrediënten in dit gezichtsmaker. Het zijn er behoorlijk wat, maar ik zal de eerste 10 ingrediënten toelichten. Ik maak hierbij gebruik van de website van de Nederlandse Cosmetica Vereniging.

 1. Silt (zout) = trekt de huid samen om vochtverlies tegen te gaan en verzacht de huid (+)
 2. Aqua (water) = lost andere ingrediënten op zodat het tezamen een substantie kan vormen en trek vocht aan (+)
 3. Koalin (klei) = absorbeert overtollige oliën (met name fijn voor een vette huid) (+)
 4. Ethylhexyl Palmitate = beschermt de huid en heeft invloed op de geur van het product als geurstof (+)
 5. Benzyl Alcohol = conserveermiddel, geurstof, verwijdert dode huidcellen en lost andere ingrediënten op (+)
 6. Propylene Glycol = oplosmiddel en geurstof (+)
 7. Magnesium Aluminum Silicate = absorbeert olie en bevordert goede conditie van de huid (+)
 8. Xanthan Gum = heeft invloed op houdbaarheid van het product en trek vocht in de huid aan (+)
 9. Cetearyl Alcohol = ondersteunt de houdbaarheid en vergroot de stevigheid van de substantie (+)
 10. Glyceryl Stearate = geurstof en beschermt de huid (+)

We kunnen wel stellen dat de belangrijkste en voornaamste ingrediënten allemaal positief scoren. Met andere woorden dit product kun je met een gerust hart gebruiken om je huid extra te verwennen.

Review Vie de Sel Facial Mud Mask Dead Sea Minerals

De werking van de Dode Zee mineralen testen

Dit gezichtsmasker komt in een prachtige verpakking, zoals je kunt zien. De kleur lila in combinatie met rosé gouden accenten maken het uiterlijk heel plezierig om naar te kijken (en dus om neer te zetten in je badkamer). Bij het gezichtsmasker ontvang je een handig spateltje wat je kunt gebruiken om het gezichtsmasker uit het ronde glazen potje te halen. Dit soort kleine details laten zien dat er over zowel de inhoud als de verpakking is nagedacht. Met behulp van het spateltje voorkom je dat er bacteriën vanaf je vingers in het potje terechtkomen. Extra hygiënisch dus!

Zodra ik de plastic deksel van het potje afdraaide, zag ik ook nog een extra beschermrondje zitten. Qua inhoud zit er 50 ml aan gezichtsmasker in. Daar kun je echt wel een behoorlijke tijd mee doen. Na het eerste gebruik is het moddermasker 12 maanden houdbaar.

Review Vie de Sel Facial Mud Mask Dead Sea Minerals

Modder gooien (uhm, smeren)!

Oke, ik heb helaas geen foto’s kunnen maken van mijn gezicht terwijl ik het masker had aangebracht. Uiteraard wel geprobeerd hoor, maar het was gewoon geen succes. Gelukkig kan ik de werking ervan wel goed laten zien op mijn hand! De instructies voor het aanbrengen luiden:

Breng een dun laagje aan op een droge en schone huid. Vermijd het gebied rondom de ogen. Laat 7-15 minuten intrekken/indrogen en was het masker er met (lauw)warm water af.

De substantie van het moddermasker is dikkig, zwaar en een beetje stug in eerste instantie. Dit verandert eigenlijk gelijk zodra je begint met uitsmeren. Door de beweging en de warmte kon ik het masker heel gemakkelijk over mijn gezicht (en hand) verdelen. Eigenlijk precies zoals je vroeger met modder speelde (ja, ontken maar niet) 😉

Review Vie de Sel Facial Mud Mask Dead Sea Minerals

De geur is trouwens aangenaam, vind ik. Een beetje zoetig en verder fris. Eigenlijk heel aangename aroma’s die je niet zo snel bij een moddermasker verwacht, haha! Dat is dan ook wel weer grappig. Het verdelen van het masker over mijn gezicht (en hand) was een fluitje van een cent. Ik heb me wel heel strikt gehouden aan een dun laagje aanbrengen, want als je een dikke(re) laag aanbrengt duurt het natuurlijk veel langer voordat het masker is ingetrokken/ingedroogd. Met de timer op 15 minuten begon mijn me-time! Al snel merkte ik dat het masker begon in te drogen. Dat gaf zoals je kunt verwachten een beetje een trekkend gevoel alsof je gezicht wat strakker staat. Verder merkte ik vrij weinig van het masker, dus qua comfort prima!

Na 15 minuten zag ik in de spiegel dat het Vie de Sel Facial Mud Mask helemaal was ingedroogd. Ik trok een gekke bek om de ‘spanning’ van het ingedroogde masker eraf te halen en zag toen allemaal losse velletjes van het gezichtsmasker ontstaan die een beetje loslieten van mijn gezicht. Ik trok aan een velletje en zag dat het direct loskwam. Alhoewel de gebruiksaanwijzing aangaf dat ik het masker eraf moest wassen, kon ik het met een droog washandje al grotendeels van mijn gezicht afvegen. Het viel er heel gemakkelijk af. Het restant heb ik uiteraard wel afgewassen met wat lauwwarm water. Ook dat was heel gemakkelijk te doen.

En ja, wat ik toen zag was het resultaat van de magische werking van de mineralen uit de Dode Zee. Mijn huid oogde daadwerkelijk rustiger, niet meer vet en eigenlijk ook best wel stralend en fris. Zelfs Wout zei het! Het gevoel van mijn huid was super zacht en glad. Ik kon het zelf ook bijna niet geloven. Ik had zowaar ineens een babyhuidje! Zonder grappen of grollen: zo glad en zacht na een moddermasker heb ik mijn huid nog nooit gevoeld. Mijn huid was zichtbaar blij met dit masker en voelde na het afwassen en drogen gewoon heel prettig aan. Niet trekkerig of schreeuwend om gezichtscrème. Dat vond ik best bijzonder.

Review Vie de Sel Facial Mud Mask Dead Sea Minerals

Verwennerijtje voor je huid!

Vie de Sel is een complete en uitgebreide verzorgingslijn uit Israel. Naast het Vie de Sel Facial Mud Mask (50 ml) vind je in deze lijn ook dagcrème, nachtcrème, oogverzorging, serum en zelfs cleanser. En eigenlijk ook nog voor een mooie prijs. Zo verkoopt Mineral Skin Cosmetics het moddermasker met mineralen uit de Dode Zee voor €34. Daar doen je dan zeker minimaal 6 keer mee, een beetje afhankelijk van hoeveel product je gebruikt. Per keer dus zo’n €5,66. Dat vind ik echt meevallen, zeker als je kijkt naar de kwaliteit en de ingrediënten. Bovendien haal je hiermee een product in huis wat bij veel exclusieve spa’s en schoonheidsinstituten ook wordt gebruikt. En dat is natuurlijk niet voor niets! De bijzondere werking van de Dode Zee mineralen hebben mij enorm verrast. Wat dat betreft is de natuur van onschatbare waarde, ook voor onze schoonheid.

Liefs,
Amanda

Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd.

Deze artikelen vind je denk ik ook leuk om te lezen:

Volg op Bloglovin
Amanda de Bruin

Amanda

Als ultieme huismus en ambitieuze vrouwelijke ondernemer is mijn belangrijkste doel om andere like minded te empoweren. Ons leven, onze regels.

Dit vind je ook leuk!

Let me know wat je denkt!

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

 1. เครื่องสแกนนิ้ว - ... [Trackback] [...] Find More on that Topic: mindandbeauty.nl/review-vie-de-sel-facial-mud-mask/ [...]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste blogposts!

Bestsellers