Review – Viktor & Rolf BonBon Couture Eau de Parfum Intense

1 08 2017 | Beauty & Mode

MindandBeauty.nl Review - Viktor & Rolf BonBon Couture Eau de Parfum Intense

Parfum is één van de dingen die ik eigenlijk niet vaak voor mezelf koop. Mijn parfumstash is dan ook niet heel uitgebreid, maar de lucky one’s die staan te stralen op mijn plankje mogen er zijn! Stuk voor stuk prachtige flacons met heerlijke inhoud. Zo ook Viktor & Rolf BonBon Couture Eau de Parfum Intense! Een prachtige verschijning waarmee ik mezelf hul in zoete onweerstaanbaarheid. Dat spreekt tot de verbeelding, nietwaar? 😉

Mijn parfumstash

Waarom ik niet vaak parfum voor mezelf koop? Ik ben kritisch én ik vind het ook zonde om heel veel parfums te hebben zonder dat ik ze echt op kan maken. Vaak kosten ze ook nog een flinke duit en daarom wil ik er altijd optimaal van kunnen genieten. Zou je me nu vragen hoeveel parfums ik heb, dan is het antwoord 5 stuks. Precies een handvol, haha! Stuk voor stuk koester ik ze en bij het gebruik ervan ervaar ik echt een pretmomentje. Ik kan daar zo van genieten!

MindandBeauty.nl Review - Viktor & Rolf BonBon Couture Eau de Parfum Intense

Happy birthday to me!

Toen ik voor mijn verjaardag een prachtig verpakt pakje kreeg, ging mijn hart dan ook sneller slaan. Sommige mensen (lees: mijn ouders <3) weten precies waar ze me héél blij mee kunnen maken. Ik had BonBon Couture van Viktor & Rolf vanaf het moment dat ik het parfum ontdekte via een sample direct op mijn wishlist staan. Op slag verliefd. Behalve op het prijskaartje dan, haha! Natuurlijk is er niets leuker dan ergens even voor sparen en het dan uiteindelijk kunnen kopen, dus ik besloot zodra één van mijn andere pareltjes op was, ik mezelf naar de winkel zou snellen om BonBon Couture aan te schaffen. Geduld is een schone zaak, tenzij je jarig bent! Ik pakte het cadeautje uit en stond daar met een vierkant roze doosje in mijn handen. Op de voorkant pronkte het V&R-logo en ik was door het dolle heen. Ik leek wel een klein kind. Máár dan wel een heel blij kind!

MindandBeauty.nl Review - Viktor & Rolf BonBon Couture Eau de Parfum Intense

De verpakking

De verpakking lijkt wel en zoet snoepje, op een hele stijlvolle manier. Roze tinten in combinatie met zwarte tekst vormen een prachtige uitstraling. Wat je op de foto niet kunt zien, is dat het lint wat een schattige strik vormt een metallic gloed heeft. Deze strik heeft ook iets symbolisch wat je terugziet in de flacon. De zwarte lakzegel met in het midden ‘V&R’ is een element wat mooi naar voren komt. Het is er als het ware opgestempeld, zoals men vroeger deed bij het versturen van correspondentie. Ik hou daarvan! Het heeft iets klassieks, maar zoals het hier gecombineerd is met de vrolijke kleuren heeft het iets eigentijds. Het lint loopt overigens ook door over de zijkanten van de verpakking en daarmee omhult het de inhoud als een cadeautje. It’s all in the details!

MindandBeauty.nl Review - Viktor & Rolf BonBon Couture Eau de Parfum Intense

De flacon

Met een inhoud van 50 ml is deze flacon de middelste maat. Viktor & Rolf BonBon Couture is verkrijgbaar in drie hoeveelheden: 30, 50 en 90 ml. De prijs voor 50 ml ligt rond de € 100, afhankelijk van waar je hem aanschaft. De flacon is gemaakt van glas en brengt daardoor wel wat gewicht met zich mee. Zoals het lint net al verhulde in een strik, heeft de flacon een prachtige strik-vorm. Een couturestuk wat het atelier van expressie symboliseert, zoals Viktor & Rolf zeggen. Ergens heeft het ook iets weg van vleugels. En laten we het magische kleurverloop niet vergeten! Diep roze in het centrum uitlopend naar roze en licht roze. Je ziet zelfs de rimpels van de strik. Ik vind het bijzonder mooi vormgegeven. Naast de handige spray-verstuiver, voorzien van aparte zilverkleurige dop, keert wederom de lakzegel terug. Ze hebben werkelijk heel goed nagedacht over de uitstraling van dit parfum. Wat zeggen Viktor & Rolf eigenlijk over dit parfum? Op de website van Viktor & Rolf las ik het volgende:

Bonbon Couture is an even more opulent, intense interpretation of Bonbon – the all-encompassing sensory experience of the fragrance is enriched, the ritual enhanced and the ceremonious pursuit of pleasure acutely heightened.

Of vrij vertaald naar het Nederlands:

Bonbon Couture is een nog meer overvloedige, intense interpretatie van Bonbon. De alomvattende zintuiglijke ervaring van de geur is verrijkt, het ritueel verbeterd en het serieuze nastreven van plezier is verhoogd.

Het parfum

Iedereen ervaart een parfum anders, maar dat is ook juist het mooie eraan. Voor mij is Viktor & Rolf een zoete, zachte heerlijkheid. Het parfum heeft iets warms en sensueels, maar met een aangename frisheid. Het is een levendig parfum met bruisende elementen. Ik kan er geen genoeg van krijgen! Op de website van Viktor & Rolf staat dan ook dat het parfum een ongebruikelijk ingrediënt bevat. Het parfum wordt namelijk gekenmerkt door mandarijn, sinaasappel, perzik, vanille, jasmijn, oranjebloesem, sandelhout, patchoeli en karamelgeurnoten. Het lijkt net een dessert, om je vingers bij af te likken! 😉

MindandBeauty.nl Review - Viktor & Rolf BonBon Couture Eau de Parfum Intense

Na openen is het parfum 24 maanden houdbaar. Een behoorlijk lange tijd en dat komt mede omdat het hoofdbestanddeel van het parfum alcohol is. Ik weet zeker dat dit parfum niet twee jaar lang op mijn plankje staat. Dan is ‘ie allang op, haha! Dat zegt overigens niets over hoeveel je nodig hebt. Ik merk dat dit parfum lang blijft hangen, juist omdat het ‘eau de parfum’ is en daardoor een hoger percentage geurbestanddelen bevat dan bijvoorbeeld eau de toilette. Gedurende dag vang ik af en toe een vleugje op (yummy!), maar vriendlief en anderen om mij heen zeggen regelmatig dat ik zo’n heerlijk parfum op heb. En dan vertel ik natuurlijk in geuren én kleuren dat het Viktor & Rolf BonBon Couture is! 🙂

Liefs,
Amanda

Deze artikelen vind je denk ik ook leuk om te lezen:

Volg op Bloglovin
Amanda de Bruin

Amanda

Als ultieme huismus en ambitieuze vrouwelijke ondernemer is mijn belangrijkste doel om andere like minded te empoweren. Ons leven, onze regels.

Dit vind je ook leuk!

Let me know wat je denkt!

13 Reacties

 1. Jamey

  ooh dat klinkt wel heel erg goed! Ben benieuwd of ik hem ook lekker zou vinden!

  Antwoord
 2. Dyonne Bakker

  Dit is zo’n heerlijk luchtje! Ik wil deze ook al heel lang hebben haha 🙂

  Antwoord
 3. Nicole Orriëns

  Ik ken Victor en Rolf vooral van hun kleding. Leuk dat ze ook parfum maken nu. Het flesje ziet er aantrekkelijk uit.

  Antwoord
 4. Chantal

  Oooo heerlijk! Deze wil ik ook graag hebben. Maarja ik heb nog een hele stash die ik eerst op wil en moet maken.

  Antwoord
  • Amanda

   Die andere parfums zijn waarschijnlijk ook heerlijk!

   Antwoord
 5. Michelle

  Alvast een belated happy birthday gewenst! In het vervolg zal ik die eens uittesten in de parfumerie! Bedankt voor de tip!

  Antwoord
  • Amanda

   Dankjewel! Zeker even gaan snuffelen, misschien wel je nieuwe favoriet 😉

   Antwoord
 6. Deborah

  Ik houd van V&R! Het flesje is te mooi om in een kastje te laten staan, wat een eyecatcher!

  Antwoord
 7. Rosita

  Wat een prachtig flesje! Ik houd ook van parfum, maar ik heb meestal maar een of twee flesjes. Aangezien ik elke dag parfum draag wil ik ook niet al te dure parfum kopen. Nu heb ik een lekkere parfum van Rituals.

  Antwoord
  • Amanda

   Rituals heeft ook heerlijke parfums, vind ik!

   Antwoord
 8. Fleur

  Ik vind de parfums van V&R vaak er lekker en de verpakkingen erg mooi. Dit nieuwe liedje is zeker geen uitzondering

  Antwoord
 9. Maaike

  Dat klinkt als een heerlijke geur. Wat een fijn verjaardagscadeau!

  Antwoord
  • Amanda

   Onwijs fijn cadeau! Lieve ouders heb ik hè 😉

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste blogposts!

Bestsellers