Schoencadeautjes 2-jarige: 25+ cadeautips voor een blije dreumes

19 11 2023 | Mama & Kind

schoencadeautjes 2 jaar dreumes cadeautips

De Sint en zijn pieten zijn er maar druk mee. Elk jaar vullen ze die vele schoenen. Als mama van een (bijna) 2-jarige weet ik dat de Sint soms wel wat hulp kan gebruiken als het op cadeautips aankomt, dus daarom heb ik in deze blog lekker veel schoencadeautjes opgenomen die perfect zijn voor een 2-jarige.

Boekjes over Sinterklaas

Er zijn veel leuke en mooie prentenboeken met Sint-thema voor 2-jarigen verkrijgbaar. Ik heb een paar van onze persoonlijke favorieten hieronder neergezet. In deze boeken wordt op een kinderlijke manier uitgelegd wat Sinterklaas is en welke tradities daarbij komen kijken. Zo kan je kleintje bijvoorbeeld aanwijzen dat Sinterklaas altijd een mijter en een rode mantel draagt. Maar ook boeken waarin de liedjes staan geschreven zijn leuke schoencadeautje voor een kindje van 2 jaar. Zo kun je samen uit het boekje de liedjes leren zingen. Bovendien kunnen deze boekjes ook nog jaren mee en stimuleer je de woordenschat van je dochtertje of zoontje.

Knutselcadeaus

Onze dochter Lindey is dol op tekenen, kleuren, stickerboeken en stempelen. Ze vind het heerlijk om creatief bezig te zijn en zo kennis te maken met kleuren, vormen en andere materialen. Als jouw 2-jarige daar ook dol op is, dan is een schoencadeautje waarmee je kunt knutselen een geweldig idee. Waar je dan zoal aan kunt denken? Ik heb wel een aantal leuke cadeautips voor je! Ga je voor kleine fijne prijsjes, dan zou ik zeker eens bij de Knutselafdeling van Hema.nl kijken (filter wel even op de juiste leeftijd).

Houten speelgoed

Je ziet het meer een meer: houten speelgoed. Het is duurzaam en tijdloos. Tegenwoordig bestaan er echt prachtige houten speelgoedsets. Van houten treinbanen tot de welbekende stapelstenen, maar ook houten puzzels voor 2-jarigen. Ik vermeld er wel bij: voor houten speelgoed betaal je meer (tenzij je het tweedehands scoort op bijvoorbeeld Marktplaats!). Toch zijn houten speelgoeditems leuke schoencadeautjes voor een kindje van 2 jaar.

Kledingitems

Kleding? Ja, kleding! Eigenlijk maakt het een 2-jarige helemaal niet uit wat hij of zij als schoencadeautje krijgt. Geniet nog maar even van deze tijd, haha, want in de loop van de jaren zullen de verwachtingen wel veranderen. Een setje sokken, een warme sjaal, een vrolijke pyjama, die kleintjes vinden ALLES wat ze in hun schoen vinden geweldig. De magie van Sinterklaas en piet zit ‘m in het feit dat ze iets krijgen. En wedden dat ze hun nieuwe kledingitem(s) gelijk willen aantrekken?

Muziekinstrumenten

Wat het ook altijd goeddoet, zijn muziekinstrumenten. Is je kindje dol op dansen, nou dan ga je met deze instrumenten zeker punten scoren. Bovendien ontwikkelt je kleintje gevoel voor ritme en oefent het ook zijn of haar motoriek. Dansen en muziekmaken is goed voor de spieren!

Duplo

Hier in huis zijn we groot van Duplo. Lindey heeft bijvoorbeeld van LEGO DUPLO Mijn eerste Biotuintje Bouwset (1,5+ jaar) en speelt daar dagelijks mee. De sets zijn naar verhouding niet duur en alles kan met elkaar gecombineerd worden. De Duplo-setjes die je hieronder ziet zijn allemaal onder de €10 en perfect als schoencadeautje voor een 2-jarige.

Nog een mooie aanvulling op bovenste Duplo-sets is de bijbehorende Duplo bouwplaat. Deze kost wel meer dan €10, maar je kleintje kan er jaren plezier van hebben.

Dit simpele ding is ideaal om op te bouwen! Kindjes kunnen er eindelijks mee variëren. De plaat houdt alle blokjes bij elkaar en bouwwerken vallen niet meer om. Is je kindje helemaal gek op Duplo, dan kun je zelfs 2 of meerdere bouwplaten kopen. Met behulp van een blokje maak je de platen aan elkaar vast en ontstaat een nog grotere bouwplaat. Bovendien kun je de bouwplaat ook heel gemakkelijk opbergen.

Heb jij nog een leuke cadeautip die hier zeker als schoencadeautje thuishoort? Laat het me dan gerust weten, dan zet ik jouw tip(s) erbij.

Liefs,
(hulppiet) Amanda

Dit artikel bevat affiliate links.

Amanda de Bruin

Amanda

Als ultieme huismus en ambitieuze vrouwelijke ondernemer is mijn belangrijkste doel om andere like minded te empoweren. Ons leven, onze regels.

Dit vind je ook leuk!

Let me know wat je denkt!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste blogposts!

Bestsellers