Tip – Besparen op je bruidsmake-up

14 04 2017 | Beauty & Mode, Trouwen & Relatie

MindandBeauty.nl Tip besparen op je bruidsmake-up

Soms kom je een tip tegen waarvan je denkt ‘Dát had ik eerder moeten weten!’. Dit overkwam mij een paar weken geleden toen ik op Facebook een beetje zat de neuzen. Als bride-to-be ben ik lid van verschillende leuke Facebookgroepen die helemaal in het teken staan van – hoe kan het ook anders – trouwen. Naast dat er veel advies wordt gevraagd over uiteenlopende onderwerpen, worden er ook regelmatig handige tips uitgewisseld. Eén van deze tips ging over hoe je kunt besparen op je bruidsmake-up. Hoe dan? Klik maar even op ‘lees meer…’ dan vertel ik het je 😉

Trouwen met een budget

Laten we voorop stellen dat trouwen geld kost. Hoeveel precies dat bepaal je als bruidspaar zelf, daar ben je (gelukkig) helemaal vrij in. Er zijn ook geen (on)geschreven regels over hoeveel je aan bepaalde onderdelen van de bruiloft zou moeten uitgeven. Doen wat goed voelt, is daarvoor het beste advies. Aan sommige onderdelen geef je graag veel geld uit en aan andere simpelweg gewoon minder. En dat is je goed recht! Iedereen heeft een ander budget en voor elk budget is er een bruiloft. De ene bruiloft is de andere niet en geen bruiloft is per definitie beter. Als jullie maar gelukkig zijn en genieten van de grote dag!

Veel bruidsparen stellen van tevoren samen een budget op. Dat zorgt voor overzicht én rust. Maar welk budget hang je aan het laten doen van je bruidsmake-up? Doe/kun je het zelf, of wil je het liever laten doen zonder dat het al te veel geld kost? Daarvoor heb ik een hele handige tip waarmee je geld kunt besparen (en dus kunt besteden aan iets anders leuks voor de bruiloft, als je wilt natuurlijk)!

Zo bespaar je op bruidsmade-up

Een aantal ‘newly weds’ deelde deze tip via Facebook en er ging een wereld voor veel brides-to-be open. Het is eigenlijk best voor de handliggend, maar ik had er zelf totaal niet bij stilgestaan. Wist je dat je (proef)bruidsmake-up bij ICI PARIS of Douglas kunt laten aanbrengen? Dat kan dus! Soms is het gratis (als je bijvoorbeeld een product koopt) en soms betaal je er een bedrag tussen de € 20,- en € 40,- voor. Een behoorlijke besparing als je het bijvoorbeeld vergelijkt met professionele, freelance make-upartists. Ik heb prijzen voorbij zien komen variërend van € 75,- tot € 650,- wat overigens niets zegt over de kwaliteit die ze bieden. Wat mij betreft mag een make-upartist best wat rekenen, maar dat is niet voor iedereen weggelegd en sommigen kiezen er bewust voor om het niet door een make-upartist te laten doen. Dat is hun goed recht!

Het grote voordeel als je een (proef)bruidsmake-up laat aanbrengen bij bijvoorbeeld ICI PARIS, Douglas of een andere parfumerie is dat je de keuze hebt uit veel (top)merken. Het assortiment is behoorlijk uitgebreid en dus grote kans dat je slaagt! Vaak gaat het aanbrengen van make-up gepaard met professioneel advies wat je weer goed kunt gebruiken. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om alle of een deel van de make-upproducten zelf aan te schaffen en op de grote dag zelf je make-up aan te brengen. Het is overigens wel aan te raden om van tevoren even een afspraak te maken als je make-up wilt laten aanbrengen bij een parfumerie. Dat voorkomt teleurstellingen én met een geplande afspraak hebben ze ruim de tijd voor je.

Ik hoop dat jullie iets aan deze tip hebben. Hadden jullie hier wel eens aan gedacht?

Liefs,
Bride-to-be Amanda

Deze artikelen vind je denk ik ook leuk:

Foto door Alvin Mahmudov (Unsplash)

Volg op Bloglovin
Amanda de Bruin

Amanda

Als ultieme huismus en ambitieuze vrouwelijke ondernemer is mijn belangrijkste doel om andere like minded te empoweren. Ons leven, onze regels.

Dit vind je ook leuk!

Let me know wat je denkt!

10 Reacties

 1. Dinja

  Ook al ga ik (nog lang niet) trouwen, ik vind je tip wel handig! Zelf zat ik alleen te denken om het zelf te gaan doen (in verband met de kosten) maar nu zet ik de Douglas misschien wel even op mijn lijstje voor een toekomstige bruiloft 🙂

  Antwoord
  • Amanda

   Zelf doen kan natuurlijk ook altijd (nog), dat scheelt best veel! En als je het zelf doet, is het wel helemaal naar je eigen zin.

   Antwoord
 2. Susan | susanblogt.nl

  Hahaha wat een handige tip! Voor mij nog lang niet nodig, maar wel al slim om over na te denken natuurlijk. Liefs, Susan

  Antwoord
 3. Tania

  Dat is zeker een handige tip. Ga ik onthouden moest ik ooit trouwen

  Antwoord
 4. Rowena

  Handige tip! Minpuntje eraan is wel dat als je de uitkomst niet mooi vindt, je het moeilijker weer “even” kunt veranderen op je grote dag… 🙁 Ik ben soms wel eens als een clown naar buiten gelopen na het opmaken bij een parfumerie haha.

  Antwoord
  • Amanda

   Ai, dat is een mindere ervaring! Ik zou ook niet wachten tot de grote dag en dan pas de make-up laten doen, eerst maar eens een proefmake-up om niets aan het toeval over te laten 😉 Dat risico zou ik niet nemen.

   Antwoord
 5. Lisette

  Ik heb mijn make ik zelf gedaan omdat ik nog al een specifieke stijl had (heb) Haha! Maar daarvoor ben ik naar de MAC gegaan om samen een look samen te stellen. Trouwen is prijzig maar zooooo leuk!!

  Antwoord
  • Amanda

   Dat vind ik knap! Ik ‘durf’ het niet zelf te doen, bang dat het dan juist net niet lukt ofzo. En stiekem vind ik het ook wel lekker om op de grote dag even helemaal in de watten te worden gelegd. Dan maar even verder sparen 😉

   Antwoord
 6. Joanne

  Goede tip haha! Toch zou ik het zelf nooit zo aanpakken :p

  Antwoord
 7. Shirin

  Goeie tip!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste blogposts!

Bestsellers