Tips – Sieraden opruimen

6 07 2015 | Beauty & Mode

Tips-sieraden-opruimen-MindandBeauty.nl

Diamonds are a girl’s best friend, zei Marilyn Monroe jaren geleden al. And guess what, she is still right! Onze glimmende juweeltjes verdienen soms wat extra aandacht en dat begint bij het opruimen ervan. Hier een aantal tips hoe je het beste je sieraden kunt opruimen, my precious 😉

Oorbellen, kettingen, armbanden, ringen, enkelbandjes en ga zo maar door. Wij vrouwen (maar ook mannen!) – althans de meesten – zijn er gek op. We kunnen er dan ook geen genoeg van krijgen. De opbergboxen puilen uit en soms weten we niet meer precies waar we nou die ene armband of dat setje oorbellen hebben gelaten. Tsjah… dan zit er niets anders op. Orde brengen in de chaos. Hier is hoe!

Tip 1: Weg ermee

Neem afscheid van de sieraden die je niet (meer) draagt. Ja, maar ik ga ze misschien, ooit, een keer dragen of nodig hebben? Wees kritisch! Dat de sieraden al een halfjaar of langer liggen te verstoffen, is niet voor niets. Dat betekent overigens niet dat je ze moet weggooien. Zien de sieraden er nog goed uit, dan is er vast wel iemand die je er gelukkig mee kunt maken. Je zus(je), vriendin, nichtje of misschien wel je buurmeisje!

Tip 2: Opbergmogelijkheden

Maak gebruik van handige opbergmaterialen. Denk aan een mooi juwelenkistje, etagère, kledinghanger,  glazen pot/stolp of, als je van DIY houdt, maak zelf iets. Er zijn veel bruikbare DIY video’s te vinden. Zelfs een wc-rol of keukenrol kan uitkomst bieden voor bijvoorbeeld het opbergen van je armbanden. Leuk inpakpapiertje er omheen om het wat op te pimpen, et voila. En wat dacht je van een bonbondoos om je sieraden in om te ruimen? Het handige aan een bonbondoos is dat er meestal een plastic bodem inzit waar de bonbons netjes inzitten. Die ruimtes kun je gebruiken om bijvoorbeeld je oorbellen of ringen op te bergen. Of wat dacht je van een fles? Super handig om je armbanden omheen te doen. Ikzelf maak gebruik van een theedoos. Serieus? Jep, ik maak geen geintje! Look for yourself.

Tips-sieraden-opruimen-MindandBeauty.nl-3

Tip 3: Nieuw leven inblazen

Speciaal voor de DIY-ers onder ons: maak van de sieraden die je niet meer draagt nieuwe sieraden. Haal ze uit elkaar en combineer ze. Hang bijvoorbeeld een oorbel aan een ketting of maak van een ketting een armband met daaraan bedeltjes van oude oorbellen. Het leuke is dat het jouw unieke creatie wordt!

Tip 4: Opruimen en bijhouden

Misschien een beetje een open deur, maar probeer het opgeruimd te houden. Berg je sieraden na het dragen gelijk netjes op. Zo voorkom je dat er straks een overload aan sieraden ligt om op te ruimen. En dat is vaak geen pretje aangezien alles door elkaar gaat zitten en jij gefrustreerd raakt omdat je de knoopjes er niet uitkrijgt. Niet doen dus! Het is een kleine moeite en het bespaart jezelf een hoop frustraties. Geef jezelf desnoods even een geestelijke schop onder de kont, work it!

Tip 5: Goede opbergplek kiezen

Bewaar je sieraden op een droge en donkere plek. Vocht en (zon)licht zorgen ervoor dat sieraden gaan verkleuren. En dat willen we niet! Zoek dus een plaats waar het niet vochtig is en de sieraden niet in het volle licht staan. Bijvoorbeeld in je kledingkast. Let ook op met bijvoorbeeld parfum. Het is heel verleidelijk om parfum op te sprayen als je helemaal klaar bent, maar ook hierdoor kunnen je sieraden gaan verkleuren. Probeer je sieraden dus te ontwijken.

Tip 6: Favorieten bepalen

Heb je een voorkeur voor bepaalde sieraden? Berg deze dan zo op dat je er snel bij kunt. Zo hoef je namelijk niet alles uit de kast te halen voordat je ein-de-lijk hebt wat je zocht.

Succes met opruimen, girls! Hoe ruim jij jouw sieraden op?

Liefs,
Amanda

Foto 1 door Viktor Hanacek.

Volg op Bloglovin
Amanda de Bruin

Amanda

Als ultieme huismus en ambitieuze vrouwelijke ondernemer is mijn belangrijkste doel om andere like minded te empoweren. Ons leven, onze regels.

Dit vind je ook leuk!

Let me know wat je denkt!

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. situs toto 2024 - ... [Trackback] [...] Here you will find 71352 more Info to that Topic: mindandbeauty.nl/tips-sieraden-opruimen/ [...]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste blogposts!

Bestsellers