Tips voor een ‘unplugged’ bruiloft

21 03 2017 | Trouwen & Relatie

MindandBeauty.nl Tips voor een unplugged bruiloft

Met een bruiloft in het verschiet, komen wij soms voor onverwachte vragen te staan. Zo ook of wij een ‘unplugged‘ bruiloft willen. Een wat? Ja, dat was ook precies mijn eerste reactie. Na wat uitzoekwerk kwam ik erachter dat ‘unplugged’ inhoudt dat er geen mobiele telefoons of social media zijn toegestaan tijdens de bruiloft. Althans, het maken en plaatsen van foto’s (op social media) met een smartphone of tablet is niet wenselijk, of gewoon not done. Een nieuwe trend, maar wel ééntje waar wij – als toekomstig bruidspaar – helemaal achterstaan. Daarom deel ik vandaag een aantal handige tips die je kunt gebruiken om jullie bruiloft ‘unplugged’ te maken én zet ik de voordelen van deze trend op een rijtje.

Voordelen unplugged bruiloft

Ik kan me voorstellen dat sommige mensen denken ‘Wat een onzin!’, maar niets is minder waar. Een unplugged bruiloft heeft wel degelijk voordelen! In onze ogen zijn de belangrijkste voordelen:

 • Geen (gênante) foto’s ongevraagd op social media
 • Niemand loopt de fotograaf voor de voeten
 • De focus ligt echt op het bruidspaar, iedereen geniet optimaal en wordt niet afgeleid door zijn/haar telefoon
 • Er zijn geen foto’s waarbij gasten met hun mobieltje op de foto staan, omdat ze even gauw een foto wilden maken

Natuurlijk is het ontzettend verleidelijk om op zo’n speciale dag zelf wat foto’s te maken, maar als iedereen dat gaat doen (en dat is wel een beetje de trend tegenwoordig) beleeft iedereen de bruiloft door zijn telefoon. Als bruidspaar willen wij dat absoluut niet. Simpelweg omdat we graag met iedereen ten volle willen genieten van het moment en niet tegen telefoons willen aankijken. Dat zouden we gewoon heel erg jammer vinden. Niet voor niets hebben we daarom een professionele fotograaf ingehuurd die voor ons alle mooie momenten vastlegt. Foto’s waarop we lachende gezichten willen zien en niet eerst een telefoon en dan een stukje gezicht. Dat zouden wij echt ontzettend zonde vinden. Daarnaast vinden wij het ook niet prettig als anderen foto’s van ons op social media gaan zetten/delen, zonder dat wij daar vanaf weten. Als er foto’s op social media komen dan willen wij wel graag de eerste zijn die een foto delen. Het is immers onze bruiloft 🙂 Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om alleen de ceremonie unplugged te houden.

Leestip: Favoriete trouwleveranciers van onze winterbruiloft

MindandBeauty.nl Tips voor een unplugged bruiloft

Bekendmaken unplugged bruiloft

Maar hoe maak je nou op een prettige manier bekend dat jullie bruiloft unplugged is? Scheve gezichten is wel het laatste waar jullie op zit te wachten, dus pak het slim aan met één van de volgende ideetjes.

De uitnodiging

Begin bij het begin en vermeld jullie unplugged bruiloft op de save-the-date-kaartjes en/of de uitnodiging. Hoe jullie dat doen, is natuurlijk helemaal aan jullie. Een klein zinnetje zou al voldoende kunnen zijn, maar een symbooltje van een camera met een kruis of streep er doorheen is ook duidelijk. Sommige bruidsparen voegen bijvoorbeeld ook een apart kaartje aan de uitnodiging toe met daarop wat extra uitleg.

Zet een bericht op social media

De plek om aan te geven dat jullie bruiloft unplugged is, is natuurlijk op social media! Maak zelf een afbeelding of zoek een mooie afbeelding waarop staat dat jullie liever niet willen dat er foto’s worden gemaakt tijdens de bruiloft (of alleen een gedeelte van de bruiloft, zoals de ceremonie). Deel deze afbeelding een aantal weken voorafgaand aan de bruiloft online, maar eventueel ook nog een paar dagen voor de grote dag.

Zet een (ludiek) bord bij de ingang

Nog een manier is om een bord neer te zetten bij de ingang van jullie trouwlocatie. En als één van jullie een beetje goed kan tekenen, dan kun je daar nog iets leuk van maken ook! Teken bijvoorbeeld een karikatuur van jullie zelf of iets anders wat jullie als stel typeert. Maar een tekst met een knipoog kan natuurlijk ook. Denk aan: “Schrik niet! Er loopt hier een man rond die foto’s maakt… wij hebben hem gevraagd om te komen…” etc.

Informeer de ceremoniemeester

En dan is de grote dag daar, woohoo! De zenuwen gieren door het lichaam en jullie knappen bijna uit elkaar van geluk. Deze dag vraagt om iemand die alles onder controle heeft. De ceremoniemeester biedt uitkomst! Ook als het gaat om het toezien op jullie unplugged bruiloft. Jullie kunnen de ceremoniemeester vragen om voorafgaand aan de ceremonie alle gasten nog even te vragen om de telefoons uit, of op stil te zetten en geen foto’s te maken. Zo wordt iedereen nog even kort herinnerd aan jullie wens. Denk daarnaast ook aan het controleren van social media door de ceremoniemeester. Mocht iemand toch (per ongeluk) een foto hebben geplaatst, dan kan de ceremoniemeester deze persoon verzoeken om de foto van social media te verwijderen.

Wat denken jullie eigenlijk van een unplugged bruiloft? Zouden jullie het overwegen? Mochten jullie nog aanvullende tips hebben, laat ze zeker weten!

Liefs,
Bride-to-be Amanda

Deze artikelen vind je denk ik ook leuk om te lezen:

Volg op Bloglovin
Amanda de Bruin

Amanda

Als ultieme huismus en ambitieuze vrouwelijke ondernemer is mijn belangrijkste doel om andere like minded te empoweren. Ons leven, onze regels.

Dit vind je ook leuk!

Let me know wat je denkt!

10 Reacties

 1. Dinja

  Ik zou het zeker overwegen! Het is niet leuk dat de meerderheid van de gasten alleen maar op hun mobiel zit terwijl er een bruiloft gaande is! Het is veel persoonlijker zonder die mobiele krengen 😉
  Ik had er eigenlijk niet eens over nagedacht (ook omdat er nog geen bruiloft in de planning staat, hehe)…

  Antwoord
  • Amanda

   Haha, precies! Die mobiele krengen kunnen we best even missen, vooral tijdens een bruiloft. Het is zo jammer als je vergeet te genieten, omdat je bezig was met het maken van een foto of video. Mocht die bruiloft toch een keer op de planning komen (je weet nooit!) dan heb je alvast iets om over na te denken 😉

   Antwoord
 2. Joandi Loes Tholen

  Dit artikel komt voor mij als geroepen! Ook wij gaan trouwen en dit soort tips kan ik heel goed gebruiken! Ik ga gelijk heel je site eens uitpluizen :)!

  Antwoord
  • Amanda

   Nou, dat komt zeker even goed uit! Gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk 🙂 Wat fijn dat je deze tips goed kunt gebruiken. Ik hoop dat je er veel aan hebt. En als je nog aanvullingen hebt, laat ze zeker weten hoor 😉 veel plezier met alle voorbereidingen!

   Antwoord
 3. Anja

  Kan me voorstellen dat je als bruidspaar de voorkeur geeft aan een unplugged bruiloft. Lijkt me ook niet fijn als bruidspaar om foto’s te zien van gasten die alleen met de telefoon bezig zijn of dat je foto’s direct de wereld ingestuurd worden door jan en alleman.

  Antwoord
  • Amanda

   Dat is precies de reden dat veel bruidsparen ‘unplugged’ overwegen, maar soms kan het nog wel eens voor scheve gezichten zorgen. Persoonlijk vind ik dat een bruidspaar lekker moet doen wat voor hen goed voelt. Het is ook hun dag en daarbij zijn foto’s wel een onderdeel, maar houden bruidsparen vaak graag zelf in de hand wie die foto’s maakt én ziet.

   Antwoord
 4. Eke

  We zijn bijna 8 jaar geleden getrouwd en toen was de fotofunctie op mobiele telefoons nog dermate slecht, haha. Dat mensen je foto delen op social media vind ik erg raar en onfatsoenlijk, maar zou het zelf wel leuk vinden om wat foto’tjes te kunnen hebben. Lastig dilemma!

  Antwoord
  • Amanda

   Het is zeker een lastig dilemma! Ik denk ook dat veel bruidsparen hiermee worstelen. Aan de ene kant ‘gun’ je de gasten wel een paar foto’s, maar aan de andere kant wil je niet dat dit ten koste gaat van de foto’s in het trouwalbum (waarop mensen staan met mobieltjes in hun handen). Voor ons is het ook nog best lastig, haha!

   Antwoord
 5. Miranda de Jong

  wij houden een gsm vrije bruiloft alsook een alcohol vrije bruiloft. We zullen er vast en zeker commentaar op krijgen. Toch weegt dat niet op tegen onze irritatie van alcoholisten en gsm-zombies die niet geïnteresseerd zijn in ons. En kunnen ze echt niet zonder hun gsm of alcohol dan blijven ze maar thuis

  Antwoord
  • Amanda

   Het is jullie bruiloft, dus jullie bepalen. Jullie feestje, toch! 😉 Snap je overigens helemaal. Waar telefoons en alcohol in het spel zijn, kun er hele nare situaties ontstaan. Dat wil je liever voorkomen. Zonder telefoon en alcohol kun je ook een leuk feestje bouwen, lijkt me. Veel plezier met de verdere voorbereidingen van jullie bruiloft!

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Dryer Vent Installation Tampa - ... [Trackback] [...] Find More here to that Topic: mindandbeauty.nl/tips-voor-een-unplugged-bruiloft/ [...]
 2. เพิ่มไลค์ - ... [Trackback] [...] Read More Info here to that Topic: mindandbeauty.nl/tips-voor-een-unplugged-bruiloft/ [...]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste blogposts!

Bestsellers